Selecteer een pagina

Logitech G923 Stuur : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Logitech G923

Voordelen

  • Esthetische kwaliteit
  • Uitstekende behandeling
  • Zeer goede bouwkwaliteit
  • Kwaliteit van meegeleverde pedalen
  • Brede compatibiliteit

Nadelen

  • Terugkeer van kracht een beetje te abrupt
  • Vrij hoge prijs
  • Onpraktische pedaalkabel

Onze beoordeling: 6/10

Voor gamers en race-simulatie fans van het eerste uur, heeft Logitech lang geheerst op de stuurwiel markt.. Er was een tijd dat het moeilijk was om zonder hun producten te gaan, die veruit de best presterende waren in vergelijking met de weinige concurrenten die destijds beschikbaar waren. Maar hoe zit het vandaag de dag? Zijn Logitech-stuurwielen nog steeds de beste op de markt?

Het is precies één van de stuurwielen van het Zwitserse merk dat we besloten voor u te testen en waarover we u in dit artikel gaan vertellen: de Logitech G923. We vertellen je alles wat je moet weten over dit model, zijn belangrijkste kenmerkenwelke type speler het is het meest geschikt voor, wat zijn de voordelen voordelen nadelen en we vertellen je waar en tegen welke prijs je het kunt krijgen.

logitech g923 test en beoordeling

Logitech G923 kenmerken

De Logitech G923 stuurwiel is een high-end model model dat is geweest twee identieke modellen om te werken met alle volgende generatie consoles, zowel Sony en Microsoft.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

  • Het Logitech G923 stuur heeft een diameter van 28 cm in diameter en is gemaakt van gepolijst metaal bedekt met leer.
  • Hij is uitgerust met twee roterende stalen peddels aan de achterkant van het stuur voor het schakelen.
  • De rotatie Logitech 923 wiel kan worden gedraaid tot 900°het equivalent van twee en een halve omwenteling, waardoor je meer controle hebt over het voertuig.
  • Dit model beschikt over 4 plastic knoppen geconfigureerd volgens het platform (PlayStation of Xbox), 4 extra knoppen op het onderste deel van het stuur, een richtingskruisde +/- knoppenknoppen stuurevenals een LED toerenteller.
  • Het Logitech G923-stuurwiel beschikt over force feedback met Trueforcetechnologie, met 4000 aanpassingen per seconde.
  • De G923 bevat een 3-pedaalspedalen Dit omvat een gashendel, koppeling en rem met een progressief veersysteem voor een realistischer racegevoel. De hoogte en afstand van de metalen platen kunnen worden aangepast.
  • Dit model biedt ook dubbele koppeling direct vanaf het stuur geprogrammeerd dankzij de Launch Controlfunctie, beschikbaar met compatibele games.
  • Het Logitech G923-stuurwiel wordt geleverd in twee identiek ontworpen modellen, een voor PlayStation-consoles(compatibel met PlayStation 4 en PlayStation 5) en de pc, en de andere voor Xbox-consoles(compatibel met Xbox One, Xbox Series X/S en de pc).
  • Afmetingen: 30 x 30 x 30 cm (L x B x H)
  • Gewicht van het stuur: 2,2 kg – Gewicht van de pedalen: 3 kg

Voor welk type persoon?

Het G923 stuurwiel van Logitech stuurwiel is perfect voor casual gamers of degenen die nieuw zijn in racesimulatiespellen..

Naar onze mening is het vooral een consumenten shuttle omdat zijn intuïtieve karakter hem toegankelijk maakt voor alle soorten spelers, zowel volwassenen als kinderen. De verstelbare pedalen en de diameter van het stuur maken dit een stuur dat geschikt voor alle maten.

De meer competitieve of regelmatige spelers zouden ook de vele kwaliteiten van deze shuttlecock moeten waarderen, waardoor ze competitiever kunnen spelen.

De voordelen

Dus testten we het Logitech G923 stuurwiel en konden we ontdekken wat de voordelen dit model ons kon bieden.

Allereerst werden we verleid door de esthetische kwaliteit Logitech G923 stuurwiel. Wij vonden het ontwerp zowel stijlvol als ingetogen. Wij houden van de afwerking in leder en aluminium, die hem veel stijl geeft en zeer aangenaam is om naar te kijken en aan te raken.

Want we moeten toegeven dat dit stuur uitstekend te hanteren is. De G923 van Logitech is uiterst ergonomisch en gebruiksvriendelijk. Zowel de knoppen als de peddels zijn goed geplaatst en reageren zeer goed. Dit maakt het spel echt aangenaam en comfortabel, zelfs na een wedstrijd van meerdere uren.

Bovendien is het Logitech G923-stuurwiel van een zeer goede bouwkwaliteit. De bij het ontwerp gebruikte materialen, zoals leder en aluminium, zijn stevig en van hoge kwaliteit, hetgeen dit model een goede weerstand en duurzaamheid moet garanderen. We ontzeggen onszelf ook geen visueel en tactiel plezier dankzij deze materialen.

Wat we vooral leuk vonden aan de Logitech G923 is zijn pedaalbord. Nogmaals, het merk doet geen half werk als het gaat om pedalen, en deze is robuust, stabiel en comfortabel. Er is zelfs een verbetering aangebracht aan de rem op dit model, wat zeer gewaardeerd wordt.

  logitech g923

Tot slot vinden we het G923-stuurwiel van Logitech erg goed omdat het zoveel brede compatibiliteitHet werkt met PlayStation 4, PlayStation 5 en PC, en ook met Xbox One en Xbox Series X/S. Bovendien is de configuratie, ongeacht het platform, zeer eenvoudig en doeltreffend, evenals het montagesysteem.

Zijn nadelen

We hebben je verteld wat ons aantrok in de Logitech Logitech G923stuurwiel, maar onze test ervan onthulde ook zijn nadelen.

Wat ons het meest teleurstelde aan het Logitech G923 stuurwiel was de force feedback die we zeker krachtig vonden, maar helaas ook te abrupt en te droog. Naar onze mening heeft het merk een fout gemaakt door vast te houden aan de TrueForce-technologie, die sensaties geeft die uit een ander tijdperk lijken te komen en eerder storend zijn dan iets anders. Toen we dit model testten, ontdekten we dat, net als bij de G29 en G920, de motorisering schokkerig was en nuance miste, zodat de weergave niet erg aangenaam was.

Wat betreft de Logitech G923 pedalenvonden we het jammer dat de kabel weer aan de achterkant zit. Dit maakt het moeilijk om het pedaal correct tegen een muur te plaatsen, hoewel dit noodzakelijk is voor veel spelers die geen cockpit hebben. Het wordt tijd dat Logitech dit aspect heroverweegt.

We vinden ook dat de prijs van het Logitech 923 stuurwiel werkt niet in zijn voordeel, want het is vrij hoog voor wat het te bieden heeft. Het is een goed stuur, maar als je kijkt naar alle modellen die vandaag op de markt zijn voor €400, is het misschien niet het stuur dat de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt of de meeste mogelijkheden heeft, aangezien het geen versnellingspook bevat en het stuur niet verwisselbaar is.

Tot slot is het Logitech G923-stuur weliswaar compatibel met PlayStation 4, maar niet met PlayStation 3. Dus pas op, als dit de console is die je thuis hebt, werkt hij helaas niet met dit model.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het Logitech G923 stuurwiel is te koop voor €399 op de officiële website van het merk. U moet selecteren met welke platforms u compatibel wilt zijn voordat u de aankoop doet.

Dit model is ook verkrijgbaar in een speciale aanbieding bij een aantal retailers, waaronder Amazon.co.uk die een snellere levering biedt.

U kunt Logitech-stuurwielen zoals de G923 ook vinden op tweedehands websites zoals Le Bon Coin, tegen prijzen die echt aantrekkelijk kunnen zijn. Let echter op de voorwaarden van het product om mogelijke zwendel te voorkomen.

  logitech g923 pakket

Conclusie

Onze test van het Logitech 923 stuurwiel toonde ons dat dit model veel kwaliteiten had. Het is een stuur waarvan de bouwkwaliteit en de ergonomie ontegenzeggelijk zeer goed zijn, en waarvan de pedalen ons echt hebben overtuigd.

Helaas heeft de Zwitserse fabrikant Logitech er opnieuw voor gekozen om vast te houden aan dezelfde basisprincipes als zijn vorige modellen, waardoor er uiteindelijk weinig verbeteringen zijn aangebracht. weinig verbeteringen. Opnieuw zien we een gedwongen terugkeer naar wat ouderwetse technologie die ons geen volledige voldoening geeft.

Voor zo’n stuurwiel Voor een stuurwiel van deze prijs en zogenaamd topklasse, hadden we een gevarieerder en minder stijf gevoel op prijs gesteld. In een tijd waarin de concurrentie steeds innovatievere modellen aanbiedt, lijkt het ons dat Logitech helaas een paar jaar achter de feiten aan blijft lopen.

logitech g920 beoordeling

Logitech G923

Een stuur dat comfort en ergonomie biedt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar