Selecteer een pagina

De 5 beste Fanatec-stuurwielen voor PC

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec is momenteel een van de meest gespecialiseerde merken op de markt, met een catalogus die allerlei accessoires bevat voor PC Sim-Racing spelers. Niet alleen stuurwielen, maar ook producten als pedalen, versnellingshendels en speciale edities.

Denkt u erover om een Fanatec PC stuur te kopen, maar weet u niet welke u moet kiezen? Dan ben je op de juiste plaats! In dit artikel geven we je wat advies om je te helpen bij het kiezen van je Fanatec PC stuur en presenteren we ook een selectie van de beste Fanatec PC stuurwielen.

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2

fanatec-clubsport-bmw-gté

Het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuur wiel is de officieel gelicenseerde BMW versie van het originele stuurwiel van de gelijknamige BMW racewagen.

Het stuurwiel en de handgrepen zijn bekleed met echt Italiaans Alcantara , en er zijn twee verstelbare aluminium magnetische schakelpaddles.

Dit model heeft ook een LED-display om telemetriefuncties te tonen (afhankelijk van het spel) en RevLED’s om het motortoerental te tonen (ook afhankelijk van het spel).

Het ClubSport BMW GT2 V2-stuur van Fanatec is dus compatibel met de pc, maar werkt ook met de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Hij beschikt over het QuickRelease systeem en is compatibel met alle accessoires in het Fanatec ecosysteem.

Het gevoel, het comfort en de stabiliteit maken dat je je achter het stuur van de Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 voelt als een echte autocoureur.

Voordelen

 • Hoogwaardige materialen
 • Biedt zeer moderne en nuttige functies

Nadelen

 • Niet compatibel met Xbox One of Xbox Series X.

Fanatec ClubSport Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

Het ClubSport Formula V2. 5 stuur heeft een diameter van 27 cm en is bekleed met een 5 mm dikke koolstofvezelplaat. Het heeft twee verstelbare magnetische metalen peddels voor het schakelen.

Er zijn ook twee vibratiemotoren ingebouwd in de handgrepen, die kunnen worden bediend via het menu voor wielinstellingen (SHO) of in-game via Fanatec SDK, evenals een OLED-display, een toerenteller met 9 centrale LED’s voor telemetrie en twee LED-balken.

Het Fanatec Formula V2.5 stuur beschikt over het QuickRelease systeem en is uiteraard compatibel met de PC, maar ook met de PlayStation 5 en PlayStation 4. Fanatec biedt een bijna identieke versie, Formula V2.5X, voor Xbox-compatibiliteit.

Dit stuurmodel uit de Fanatec ClubSport reeks biedt veel ruimte voor aanpassingen en is gemaakt van hoogwaardige materialen die een leven lang simulatieracen aankunnen. Ook al is het misschien iets te veel voor jonge beginners, wij vonden de Formula V2. 5 van Fanatec echt een uitstekend wiel dat een ongelooflijke speelsensatie biedt.

En als je een echte F1-fan bent, is het Fanatec ClubSport Formula V2. 5 stuur precies wat je zoekt, dus aarzel niet langer!

Voordelen

 • Zijn draaihoek is onbeperkt.
 • Zijn OLED scherm.

Nadelen

 • Het kan een beetje moeilijk zijn voor beginners.

Fanatec Podium Stuur R300

r300 v2 fanatec

Het Fanatec Podium R300 stuurwiel is bekleed met hoogwaardig leder met goudkleurige stiksels. Het is gebouwd met echte koolstofvezel voor een solide, betrouwbaar stuur voor racesimulators.

De geanodiseerde bouten zijn bovendien met goud geborsteld voor een elegante, high-end uitstraling.

De diameter van dit racestuur is 30 cm, waardoor het ideaal is voor veel spelers. Het frameontwerp omringt de elektrische componenten om ze te beschermen en zo licht mogelijk te maken. De centrale kern is gemaakt uit één stukgeanodiseerd aluminium voor extra duurzaamheid.

De peddelmodule zorgt voor een snelle schakeling die zowel kleine als grote vliegwielen probleemloos aankan. Knoppengroepen kunnen op de Podium Hub worden uitgelijnd en aangepast aan uw voorkeuren.

De volledige functionaliteit werkt gegarandeerd op pc’s, wat niet het geval is voor PlayStation- of Xbox-consoles, waar je een stuurwielbasis nodig hebt die compatibel is met het platform in kwestie om het te kunnen gebruiken.

De Fanatec Podium R300 is veelzijdig en werkt zeer goed met vele soorten voertuigen en racegames. Dit stuur is perfect voor simulatieracers die op de PC spelen en graag zowel competitief als stijlvol bezig zijn.

Voordelen

 • Veelzijdig stuurwiel.
 • Hoogwaardige materialen en mooie afwerkingen.
 • De peddels bieden vier verschillende standen.

Nadelen

 • Het is niet compatibel met Xbox consoles.

Fanatec ClubSport Stuur GT Forza Motorsport V2

fanatec forza

Het Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 is het officiële Forza Motorsport-racestuur, gemaakt van authentieke, luxueuze materialen die het de uitstraling van een echte racewagen geven.

Dit model is hoofdzakelijk gemaakt vangeanodiseerd aluminium en is bekleed met glad echt leder met witte stiksels.

Het stuur heeft een diameter van 33 cm, net als in een echte racewagen, en is uitgerust met schakelpaddles en aanpasbare knoppen. In theorie kun je zoveel knoppen plaatsen als je wilt, waar je maar wilt.

Het Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-stuur beschikt over DUAL HALL-technologie, met één sensor op de motor en een tweede sensor op de as. Dit systeem, gecombineerd met de ultrakrachtige borstelloze servomotor, biedt een van de beste krachtterugkoppelingen op de markt, met een combinatie van kracht, soepelheid en vloeiendheid.

De draaihoek van het stuurwiel bedraagt 900° en kan worden aangepast via het instellingenmenu in de meegeleverde Fanatec ClubSport software.

De Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 heeft een LED-display met 2 mogelijke standen en het QuickRelease-systeem waarmee je het stuurwiel in slechts enkele seconden kunt verwisselen.

Dit hoogwaardige product is ontwikkeld om volledig compatibel te zijn met de Xbox One, maar het werkt ook uitstekend met de pc, en daarom hebben we het in onze selectie opgenomen.

Het Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 stuur garandeert niet alleen een ongelooflijke afwerking met hoogwaardige materialen, maar is ook een model dat werkelijk fantastische ergonomie en sensaties biedt tijdens het spel!

 

Voordelen

 • Ongelooflijk krachtige en vloeiende force feedback.
 • Eersteklas materialen en eersteklas bouwkwaliteit
 • Uiterst realistisch gevoel van het stuurwiel.

Nadelen

 • Hoge prijs.
 • Moeilijke configuratie voor beginners.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec’s Podium Racing Wheel F1 is een model waarvan we de kwaliteiten nooit moe worden te prijzen, en dat zeer bekend en gewaardeerd is in de Sim-racing gemeenschap.

Het Podium Racing Wheel F1 heeft een diameter van 27 cm en is gemaakt van metaal en koolstofvezel. Het heeft twee F1-type roterende aluminium peddels met vezelversterking aan de achterzijde.

Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 heeft een Direct Drive gemotoriseerd force feedback systeem dat zowel krachtig als precies is. De draaihoek varieert van 90° tot 1080°.

Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 heeft 11 knoppen met ultrabetrouwbare schakelaars, twee toggle-schakelaars, twee 12-wegs multi-positieschakelaars met rotary encoder functionaliteit en een analoge joystick om rond te kijken in de cockpit of te mappen met een andere as.

De ergonomie van dit model is uitstekend, met een groot aantal real-time instellingen die ook rechtstreeks vanaf het stuur kunnen worden beheerd, zoals een 2,7-inch OLED-scherm voor feedback tijdens het spel.

Dit stuur is compatibel met de PC, maar ook met de PlayStation 4 en PlayStation 5 (dankzij Fanatec’s samenwerking met Sony) en mogelijk ook met de Xbox One en Xbox Series, afhankelijk van het Fanatec stuur dat je gebruikt om te gamen.

Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is ons favoriete model stuurwiel. Het is ongelooflijk en, naar onze mening, het beste in termen van prestaties op de markt van vandaag.

Voordelen

 • Direct Drive stuur.
 • Beste kracht feedback beschikbaar.
 • Uitstekende afwerking en ergonomie.

Nadelen

 • Zijn hoge prijs.
 • Moeilijk te begrijpen voor beginners.

FAQ: Veelgestelde vragen over Fanatec PC-stuurwielen

Hoe kies ik een Fanatec PC stuurwiel?

Het merk Fanatec heeft een aantal stuurwielen ontwikkeld, en het is niet eenvoudig om te weten welk model het beste bij je past, of dat het compatibel is met je PC.

Als je dit gedoe wilt vermijden en een echt realistische game-ervaring wilt hebben, raden we je aan om de volgende aspecten in gedachten te houden bij het kiezen van je Fanatec PC-stuur.

De terugkeer van de kracht

Dit is een van de belangrijkste aspecten van een pc-stuur, maar niet alle modellen zijn ermee uitgerust. Met force feedback voel je elke hobbel in de weg, merk je wanneer je auto grip verliest in bochten en bestudeer je elk deel van het circuit om je competitieve rijden te optimaliseren. Force feedback is het element dat je de meest realistische en meeslepende spelervaring geeft.

De grootte van het stuurwiel

Er is een groot verschil tussen de afmetingen van de goedkoopste pendelkokers op de markt en die in het middensegment. De meest eenvoudige shuttlecocks zijn over het algemeen kleiner, wat op de lange termijn zowel je spel als je houdingscomfort beïnvloedt.

Als je het budget hebt, raden we je aan een stuurwiel te kiezen met afmetingen die lijken op die van een echt stuurwiel. Als u ten volle van uw favoriete spelletjes wilt genieten, zorg er dan voor dat de diameter van het stuur minstens 27 cm bedraagt.

De draaihoek

Vindt u het leuk om de bocht in te glijden en de bocht uit te gaan met het volledige voordeel van de acceleratie van de motor? De draaihoek van het stuurwiel kan u helpen enkele tienden van elke ronde af te schaven. PC-vliegwielen kunnen rotatiehoeken van 180 tot 1080 graden hebben. Voor de meest realistische ervaring raden wij een stuur aan met een draaihoek van 900 graden of meer, waarmee je meer dan twee stuurslagen kunt maken en je door de meest ontoegankelijke gaten kunt wurmen om je rivalen in te halen.

De materialen

De adrenaline die tijdens de race wordt opgewekt, kan in spellen die een agressievere rijstijl vereisen, bulten of schade aan je stuur veroorzaken.

Dit is de belangrijkste reden waarom u moet kiezen voor een PC-wiel van slijtvaste materialen zoals aluminium of roestvrij staal.

Voor meer comfort, ergonomie en realisme is een met leder bekleed stuurwiel de ideale keuze. Voor zover mogelijk moet u kunststof onderdelen vermijden, hoewel er inderdaad steeds meer hoogwaardige kunststof PC-stuurwielen zijn die zeer sterk en duurzaam zijn.

Compatibiliteit

Het is essentieel om te controleren of het stuur niet alleen compatibel is met de PC, maar ook met de games die je gaat gebruiken. Kijk naar de technische specificaties van het apparaat om er zeker van te zijn dat het compatibel is met de videogames die u gebruikt, of dat u het zowel op uw PlayStation- of Xbox-console als op uw pc kunt aansluiten.

De prijs

Het is belangrijk om vast te stellen wat uw maximale budget voor uw stuurwiel zal zijn, zodat u weet welke reeks modellen u moet kiezen. Afhankelijk van uw behoeften en de functies die u zoekt, is het niet noodzakelijk het duurste model stuurwiel te kopen.

In het kort – Conclusie

Om het Fanatec PC-stuurwiel te kiezen dat geschikt is voor jou, moet je bepaalde criteria in gedachten houden, zoals we samen in dit artikel hebben bekeken. We weten dat het gamma Fanatec-stuurwielen zeer uitgebreid is en dat het niet altijd gemakkelijk is om er uw weg te vinden.

Daarom hopen we dat, dankzij het advies dat we u in dit artikel hebben gegeven, uw beslissing nu veel eenvoudiger zal zijn. We zijn er zeker van dat, ongeacht je budget of spelniveau, je een model zult vinden dat je past als een handschoen in onze selectie van de beste Fanatec PC shuttlecocks!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

De beste Fanatec-bundel voor PC in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar