Selecteer een pagina

De 6 beste stuurwielen voor PlayStation 4

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Als je van simulatie en race videospellen houdt, een passie hebt voor auto’s en een goed pedaalbediend stuur wilt kopen met het beste gevoel, reactie en realisme, dan ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn tal van PlayStation 4-compatibele sim-racesturen op de markt, van alle merken en modellen en met een breed scala aan functies. Maar welk model moet u kiezen? Wat is het beste PlayStation 4-stuur op de markt? Het is niet altijd gemakkelijk om al deze vragen te beantwoorden.

Daarom brengen we je vandaag een uitgebreide gids met de beste PlayStation 4-stuurwielen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten om het beste stuurwiel voor jou te kopen. We zullen uitleggen hoe je het PlayStation 4-stuur dat bij jou pastwat zijn de functies waarop u zich moet richten bij het kopen van het best mogelijke stuurwiel, en wij stellen u uiteraard een kleine selectie voor van de De beste PlayStation 4-stuurwielen voor sim-racen momenteel op de markt.

De beste PS4-stuurwielen in één oogopslag

Hoe beslis je welk PlayStation 4-stuur voor jou geschikt is?

Om te beslissen welk PlayStation 4-compatibel stuur voor jou geschikt is, moet je rekening houden met een aantal criteria, die we hier behandelen.

Wat voor soort simracer ben jij?

Dit is misschien wel de belangrijkste conditioneringsfactor, want het is je belangrijkste uitgangspunt. Als je de ambitie hebt om op een elitaire of professionele manier te wedijveren met andere simracers, moet je een topstuur aanschaffen. Als je de beperkingen van de gamepad op je PlayStation 4 wilt verbeteren, volstaat een middenklasse stuurwiel. Wij raden niet per se een low-end model aan, omdat dat over een paar maanden in de praktijk misschien niet meer voldoet.

Uw budget

Er zijn modellen voor alle smaken en kleuren. Hoewel de constante is dat hoe meer functies je wilt, hoe meer je moet uitgeven. U moet dit altijd in gedachten houden. U moet een beetje sparen voordat u uw stuurwiel koopt, in plaats van er uiteindelijk een te kopen die u niet bevalt.

De platforms waarop u gewoonlijk speelt

Sommige modellen kunnen ook worden aangesloten op een Xbox- of PC-console. Als je ook gewend bent om op dit soort platforms te spelen, raden we je aan te kiezen voor een stuurwielmodel dat compatibel is met alle platforms die je thuis hebt.

Uw favoriete winkelstijl

De stijl van hardlopen die uw aandacht trekt is ook een bepalende factor. Als F1-simulators je ding zijn, dan zal het ontwerp en de lay-out van de knoppen je idealiter in staat stellen het beste van jezelf te geven in deze races. Hetzelfde geldt voor GT, NASCAR, rally, rallycross en andere spellen. Idealiter kiest u een stuurwiel dat bij uw smaak past.

Wat moet je zoeken in een goed Sim-racing stuur voor PlayStation 4?

Naast de criteria die we net hebben genoemd om een Sim-racing stuur te kiezen dat aan je behoeften voldoet, is het ook belangrijk om te weten wat een stuur goed of slecht maakt. Hier zijn de belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing om al dan niet een stuurwiel te kopen.

Zijn draaihoek

In elk simulatie racespel is er een magische rotatiegraad die de rotatiegraad van het wiel bepaalt. Alles minder dan 900 graden rotatie betekent dat je het fysieke stuur meer moet draaien dan het simulatiestuur in het spel vereist. Het lijkt meer op het spelen van een arcadespel dan op het rijden in een meeslepende auto.

Een sterke comeback

Eenvoudig gezegd is het de factor die het autorijden in het echt nabootst. Een stuur met weinig of geen force feedback zal niet bevredigend zijn om mee te rijden, en je bent automatisch in het nadeel. Volgens ons is force feedback essentieel voor een totale onderdompeling in het spel!

Productiematerialen

Het hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeuren en ervaring. Als u veel auto’s met lederen stuurwielen hebt gereden, zult u zich waarschijnlijk comfortabeler voelen met een met leder bekleed stuurwiel. Een met stof bekleed wiel kan echter meer grip geven en u in staat stellen langer te spelen zonder dat uw mogelijk bezwete handen u hinderen. Dit kan ook worden gecorrigeerd door hardloophandschoenen te dragen.

Het ontwerp

Nogmaals, dit is sterk gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Hoewel wij vinden dat de meeste stuurwielen er elegant en verfijnd uitzien, kan dit, als u een specifieke badge of logo in het midden van uw stuurwiel wilt, soms de prijs van het betreffende stuurwielmodel verhogen. Er zijn over het algemeen twee soorten wielen, sommige met een race-uiterlijk en andere die veel dichter bij het standaardwiel in auto’s staan. Het is aan jou om te beslissen wat je het leukst vindt!

De prijs

Hoewel de prijs niet de drijvende kracht moet zijn achter uw aankoop, is het duidelijk dat hoe hoger de prijs van het stuurwiel, hoe waarschijnlijker het is dat het van hoge kwaliteit is. Maar dat geldt niet noodzakelijkerwijs voor alle modellen! Daarom raden wij u aan modellen van dezelfde prijs te vergelijken om te zien welke de meeste mogelijkheden biedt.

Dit is zeker geen definitieve lijst van dingen die je in overweging moet nemen als je naar racesturen kijkt, maar het omvat wel alle belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij je aankoop.

De beste PlayStation 4-stuurwielen op instapniveau

Hier hebben we twee van de beste instapstuurwielen voor Sim-racing geselecteerd die compatibel zijn met PlayStation 4.

De Logitech G29

logitech g29

Het Logitech Driving Force G29 stuurwiel is ongetwijfeld een uitstekend model en zeer populair bij beginners.

Hij is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft schakelpedalen en een pedaalunit die zowel robuust als comfortabel is, voor een completere simulatie-ervaring. Hij gebruikt ook een eenvoudig tandwielstelsel zonder riemen om het gebruik te vereenvoudigen.

De Logitech G29 heeft krachtfeedback met twee motoren en een spiraalvormig tandwielstelsel voor een soepele, stille besturing en de meest realistische rijervaring. Hierdoor voel je de banden in elke bocht en worden de effecten van trillingen zeer realistisch gesimuleerd, zodat je nauwkeurig kunt reageren.

Hij heeft ook een draaihoek van 900 graden en een paneel met 14 knoppen, waardoor hij speciaal voor PlayStation is geoptimaliseerd.

Het Logitech G29 stuurwiel wordt verkocht met een van de onafhankelijke pedalen. Het heeft een onafhankelijk crankstel met 3 pedalen: het gas-, koppelings- en rempedaal met stalen lagers en automatische kalibratie. Het rempedaal is niet-lineair, wat zorgt voor meer realisme tijdens het spel. Het crankstel is ook voorzien van een antislipmat.

Het Logitech G29-stuurwiel blijft volgens ons het model met de beste prijs-kwaliteitverhouding, met functies die een zeer realistische rijervaring garanderen.

 • Afmetingen (L x B x H): 45 x 32,3 x 33,3 cm
 • Gewicht stuur: 2,2 kg / Gewicht pedalen: 3 kg

Voordelen

 • Waar voor je geld
 • Succesvol ontwerp en ergonomie
 • Inclusief zeer goede pedalen

Nadelen

 • Enigszins luidruchtig mechanisme
 • Een enigszins abrupte terugkeer naar kracht

De Thrustmaster T150

thrustmaster-t150

De Thrustmaster T150 is waarschijnlijk het beste instapstuur dat je vandaag de dag op de markt kunt vinden.

Het is een model dat perfect is voor beginners, maar ook zeer geschikt voor meer regelmatige spelers.

Het Thrustmaster T150 stuur heeft een diameter van 28 cm, een draai- en keerbereik van 270° tot 900° en grote volledig metalen sequentiële peddels. Het wiel is zwart en blauw met een Playstation-logo in het midden.

Dit model is uitgerust met een borstelloze motor met een groot aantal vermogensinstellingen. Hij heeft ook een uniek riemschijfsysteem dat het geluid van de motor kanaliseert en tegelijkertijd een soepel gevoel geeft. Bovendien is het Thrustmaster T150-stuur uitgerust met TouchSense Immersion-technologie.

Het heeft ook een brede pedaalset met twee pedalen, waarvan de hoek van elk pedaal in drie verschillende hoeken kan worden ingesteld.

De Thrustmaster T150 is overtuigend op PlayStation 4, PlayStation 3 en ook op pc, en belooft ongelooflijke sensaties te leveren tijdens races en lange gamesessies.

 • Afmetingen (L x B x H): 33,5 x 33 x 30,5 cm
 • Gewicht van het stuur: 2,2 kg – Gewicht van de pedalen: 1,5 kg

Voordelen

 • Zijn prijs
 • Zijn krachtige comeback
 • Het stuurwiel is zeer realistisch

Nadelen

 • Het wiel is niet afneembaar
 • De motor is een beetje lawaaierig

De beste middenklasse PlayStation 4-stuurwielen

In deze categorie hebben we onze twee favoriete middenklasse, PlayStation 4-compatibele stuurwielen geselecteerd.

De Logitech G923

logitech g923

De Logitech G923 Trueforce is het nieuwste stuurwiel van Logitech, met meer compatibiliteit dan eerdere modellen en een nieuw feedbacksysteem dat meer natuurgetrouwheid en realisme in de simulatie biedt.

Het Logitech G923 stuurwiel heeft een diameter van 28 cm en is gemaakt van gepolijst metaal dat met leer is bekleed. Het heeft twee roterende stalen peddels aan de achterkant van het stuur om te schakelen.

De draaihoek van de Logitech G923 is 900°, het equivalent van twee en een halve omwenteling, waardoor je meer controle hebt over het voertuig.

Dit stuur bevat Trueforce, het force feedback systeem van de volgende generatie. Dit nieuwe geforceerde feedbacksysteem verbetert de feedbacksnelheid en staat rechtstreeks in verbinding met de fysica- en simulatie-engines van het spel om de getrouwheid te verbeteren en het niveau van realisme van de simulatie te verhogen in vergelijking met vorige generaties.

Hij beschikt over een gesloten-lus motorregeling die, dankzij nieuwe firmware, het motorkoppel nauwkeuriger maakt. Op die manier past de motor de spanning nauwkeuriger aan de door het videospel uitgezonden fysica aan, waardoor een millimeternauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Het Logitech G923-stuur bevat een pedaalsysteem met 3 pedalen, waaronder een gaspedaal, een koppeling en een rem met een progressief veersysteem voor een realistischer racegevoel. De hoogte en afstand van de metalen platen kunnen worden aangepast.

Dit model beschikt ook over een dubbele koppeling die rechtstreeks vanaf het stuur wordt geprogrammeerd dankzij de Launch Control-functie, die beschikbaar is bij compatibele games.

Dit stuur heeft ook een geïntegreerde LED-indicator. Het is direct toegankelijk vanuit ons gezichtspunt, zodat we snel kunnen zien wanneer we het juiste toerental hebben bereikt en effectiever kunnen schakelen.

Het Logitech G923 stuur heeft een ergonomisch ontwerp met toegankelijke bedieningselementen. Op welk spelplatform je hem ook gebruikt, je hebt alle bedieningselementen die je nodig hebt, gemakkelijk bereikbaar op een stuur dat net als zijn voorgangers klein is, maar geweldig aanvoelt. Het bevat een draaiknop voor de fijnafstelling van alle instellingen en aanpassingen.

 • Afmetingen (L x B x H): 30 x 30 x 30 cm
 • Gewicht van het stuur: 2,2 kg – Gewicht van de pedalen: 3 kg

Voordelen

 • Uitgerust met geavanceerde technologie.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Met een 3-pedaals crankstel met verbeterd remsysteem.

Nadelen

 • TrueForce is niet compatibel met alle spellen.
 • Geen versnellingspook inbegrepen.

Het Fanatec CSL Elite Racing Wheel

fanatec csl elite

Wie iets van Sim-Racing weet, weet dat Fanatec een van de beste merken op de markt is. Het CSL Elite Racing Wheel maakt deel uit van de laagst geprijsde serie.

Het ontwerp is onberispelijk en zeer realistisch met een diameter van 30 cm. De bekleding is van leder metaluminium op het achterste gedeelte. De schakelpeddels leveren een krachtig, realistisch geluid dankzij de Snapdome-technologie van Fanatec.

Dit stuur bevat Clubsport-technologie, die een ongelooflijke feedback geeft door de extra krachtige borstelloze servomotor , die tot 6 Nm koppel levert aan de stuuras. Deze technologie geeft u een meer realistische terugkeerervaring met een draai van 1080º. Hij is ook uitgerust met DirectSensor op de stuuras om elke invloed van de riemaandrijving op de stuurhoekmeting te voorkomen.

Het Fanatec CSL Elite Racing Wheel heeft ook een LED display aan de bovenkant van het stuur, waarop je de snelheid en versnellingen kunt zien.

Dit stuur is natuurlijk compatibel met de PlayStation 4, maar ook met de pc.

Het Fanatec CSL Elite Racing Wheel is daarom een uitstekende optie als je op de juiste manier en met een relatief lage investering in de wereld van sim-racen wilt stappen en wilt profiteren van een van de meest prestigieuze modellen op de markt.

 • Afmetingen (L x B x H): 36 cm x 36 cm x 36 cm
 • Gewicht: 6,56 kg

Voordelen

 • Ongelooflijke vloeibare kracht feedback
 • Zeer realistische sensaties
 • LED-displays op het stuur en snelle instellingen opgeslagen in 5 profielen

Nadelen

 • Pedalen niet inbegrepen
 • Geen Xbox compatibiliteit

De CSL Elite is momenteel niet op voorraad, maar u kunt de bovenstaande link gebruiken om uw setup te configureren op de officiële Fanatec website.

De beste topsturen voor PlayStation 4

In de hoogste categorie presenteren we twee PlayStation 4-compatibele stuurwielen die volgens ons de beste op de huidige markt zijn.

De Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Het Thrustmaster T300 RS GT-stuur is een model dat speciaal voor GT-simulatorcoureurs wordt gedistribueerd, hoewel het ook aan andere racestijlen kan worden aangepast. Het heeft in totaal 13 knoppen, aangevuld met een handgeschakelde versnellingspook en een D-pad links van het stuur.

De Thrustmaster T300RS GT is 28 cm in diameter en heeft een versterkte, getextureerde rubberen coating over het hele oppervlak. In het midden van het stuur zit het officiële GT-logo. De versnellingspookjes zijn 13 cm hoog, voor een meer intuïtieve toegang.

Een T3PAGT crankstel met 3 pedalen is inbegrepen bij dit stuur, maar is ook compatibel met het model T-LCM pedalen. Het pedalboard dat bij deze editie hoort onderscheidt zich van de rest qua ontwerp en heeft verschillende configuratieniveaus. Het rempedaal heeft een progressieve weerstand voor extra realisme en bevat de Conical Rubber Brake Mod.

Het Thrustmaster T300RS GT-stuur heeft een Tact Switch-systeem dat tot 10 miljoen keer of meer kan worden geactiveerd.

Dit model beschikt over de gepatenteerde HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) met een contactloze magnetische sensor en QuickRelease voor het snel en gemakkelijk verwisselen van het stuurwiel.

De Thrustmaster T300RS GT is een van de best geprijsde sim-racesturen op de markt.

 • Afmetingen (L x B x H): 35 x 32 x 45 cm
 • Gewicht van het stuur: 4,5 kg – Gewicht van de pedalen: 4 kg

Voordelen

 • Reactieve, krachtige krachtterugkoppeling.
 • Kwaliteitsontwerp en fabricage.
 • De meegeleverde pedalen zijn van topkwaliteit.

Nadelen

 • Geen versnellingspook inbegrepen.
 • De afstand tussen het stuurwiel en de versnellingspookjes kan een probleem zijn.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

Ontworpen met Gran Turismo Sport en in samenwerking met Polyphony Digital, is de Fanatec Gran Turismo DD Pro het eersteofficieel gelicentieerde Direct Drive stuurwielvoor PlayStation 5.

Een van de eerste dingen die je moet weten over de Fanatec Gran Turismo DD Pro is het feit dat het standaard als bundel wordt verkocht. Je krijgt de GT DD Pro basis zelf, het Gran Turismo stuur, een CSL pedaalset zonder koppeling en de DD-desktopondersteuning. In tegenstelling tot de CSL DD of andere Fanatec bases, hoef je dus niet op zoek te gaan naar compatibele producten. Je krijgt alles in één keer, vanaf het begin.

De Fanatec Gran Turismo DD bundel is verkrijgbaar op in 3versies: de instapversie (5Nm), de proversie (8Nm) en de premiumversie.

Het stuur 28 cm in diameter, het is bedekt met synthetisch leer en is heel gemakkelijk te hanteren. Het heeft alle knoppen op de PlayStation en zelfs meer, want hij bevat vijf funky schakelaars (4+1), een LED-strip voor revoluties en een kleine OLED-scherm voor tandwielen of andere informatie.

Het Fanatec GT DD Pro stuur is ook uitgerust met twee kunststof peddels met magnetische sensoren, het Standard Tuning menu, waarmee beginners snel aan de slag kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken over de instellingen, en het QuickRelease systeem.

Dit pakket bevat ook het CSL crankstel met 2 pedalen, dat volledig is gemaakt van metaal en veel kracht biedt.

Voor GT-fans, maar niet alleen, is de Fanatec GT DD Pro een opmerkelijk stuurwiel met een vrijwel onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen

 • Ongelooflijke sensaties dankzij Direct Drive.
 • Materialen van zeer goede kwaliteit.
 • Volledig configureerbaar.

Nadelen

 • De prijs van extra opties blijft hoog.

Waarom hebben wij deze modellen gekozen?

Je vraagt je misschien af waarom we slechts drie van de honderden fabrikanten hebben gekozen die vandaag de dag op de markt zijn. Fanatec, Logitech en Thrustmaster zijn vandaag de dag de benchmarks in de industrie, met modellen met ontwerpen en technologische vooruitgang die vervolgens door de concurrentie worden gekopieerd.

Het gaat dus om merken die garant staan voor kwaliteit, die officiële licenties hebben en een assortiment dat gevarieerd en compatibel is. Dus hebben we andere modellen, zoals het Hori PS4 stuur, buiten beschouwing gelaten.

Je kunt meer modellen van deze merken zien in onze specifieke artikelen over Fanatec-stuurwielen, Logitech-stuurwielen en Thrustmaster-stuurwielen.

In het kort / Conclusie

Met deze zes geweldige stuurwielontwerpen die een ongelooflijke rijervaring voor PlayStation 4 bieden, hopen we dat je beslissing nu veel gemakkelijker wordt. Nu weet je welke criteria belangrijk zijn om te overwegen voordat je in een PlayStation 4-stuur investeert, dus aarzel niet langer!

We willen je er ook aan herinneren dat je met PlayStation 4-stuurwielen alle racegames kunt spelen, of het nu gaat om een klassieke circuitgame zoals Gran Turismo, een meer urban-achtige game zoals Need For Speed, een rally-achtige game of een Formule 1-game zoals het beroemde F1 2022. U kunt natuurlijk

Of u nu een Sim-racing stuur kiest op basis van zijn uiterlijk, uw kennis of ervaring met het merk, of gewoon het aanbod van functies, we zijn erg blij dat ons advies u van nut is geweest.
Naar onze mening is het beste sim-racing stuur op de huidige markt het Racing Wheel F1 podiummaar als je het niet kunt betalen, zijn we er zeker van dat stuurwielen zoals de Fanatec CSL Elite racestuur of de Thrustmaster T150 houdt je urenlang tevreden.

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Het beste stuurwiel voor PS4 in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar