Selecteer een pagina

De 9 beste stuurwielen voor PlayStation 5

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Als je van simulators of racegames voor PlayStation 5 houdt en je overweegt een stuur te kopen, wacht dan niet langer en stop met je traditionele controller. Met een PlayStation 5-stuur kun je gaan genieten van de spanning die gepaard gaat met het zo realistisch mogelijk spelen van deze games.

Daarom hebben we in dit artikel besloten om je te vertellen over de beste Sim-racesturen voor PlayStation 5 die we op 2024 kunnen vinden, waarbij we altijd rekening houden met de prijs-kwaliteitverhouding en de belangrijkste functies die een stuur moet hebben.

Wij vertellen u hoe u een stuurwiel kiest dat bij u past en met welke factoren u rekening moet houden voordat u beslist welk model u koopt.

De beste PS5-stuurwielen in één oogopslag

 

De beste goedkope PlayStation 5-stuurwielen (instapmodel)

We hebben twee van de beste Sim-racing-stuurwielen in de instapcategorie geselecteerd die compatibel zijn met de PlayStation 5.

De Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

mclaren gt3 v2

Dit stuurwiel is een replica replica van het stuurwiel van de McLaren 650S GT3 en is onder officiële McLaren licentie.

Het stuur heeft een diameter van 30 cm, met voorgevormde rubberen handgrepen en twee analoge aluminium peddels.

Dit model heeft ook een OLED-scherm, een LED-indicator voor de Xbox-modus en het QuickRelease-systeem.

Hoewel dit Fanatec-stuur officieel gelicentieerd is voor Xbox One en Xbox Series X|S, is het ook compatibel met Windows, PlayStation 4 en natuurlijk PlayStation 5 (afhankelijk van de gebruikte basis).

Het Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 stuurwiel is echt een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een model met topkwaliteit, maar zonder de bank te breken. Wij garanderen dat u geen spijt krijgt van uw investering!

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Topkwaliteit afwerking en ontwerp.

Nadelen

 • QuickRelease systeem niet compatibel met Fanatec DD bases.

De Logitech G29

logitech g29

De Logitech G29, ook bekend als de Logitech G29 Driving Force, verdient een vermelding als een van de beste instapstuurwielen voor PlayStation 5 vanwege zijn uitstekende waarde en indrukwekkende force feedback.

Hij is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft schakelpedalen en een pedaalunit die zowel robuust als comfortabel is, voor een completere simulatie-ervaring. Het gebruikt ook een eenvoudig tandwielstelsel zonder riemen om het gebruik te vereenvoudigen.

Hij heeft ook een draaihoek van 900 graden en een paneel met 14 knoppen, waardoor hij speciaal voor PlayStation is geoptimaliseerd. I

Dit Logitech-stuurwiel heeft realistische forcefeedback dankzij twee motoren en een spiraalvormig tandwielstelsel , en een Hall-effect-stuursensor.

De Logitech G29 Driving Force is een uitstekend apparaat voor de nieuwe generatie consoles, want hij kost niet zoveel als de meeste andere modellen op de markt, maar biedt uitstekende force feedback en andere voordelen.

Als je nieuw bent in de wereld van Sim-racen, wil je waarschijnlijk een startersset met zowel pedalen als een stuur. Dus ga je gang en haal je Logitech G29 in huis!

Voordelen

 • Gemaakt van kwaliteitsmaterialen.
 • Uitgerust met force feedback.
 • Uitgerust met een stabiel, anti-slip 3-pedaals crankstel.

Nadelen

 • De force feedback is een beetje onevenwichtig.
 • Er is een dode zone in het midden.

De Thrustmaster T248

thrustmaster-t248-avis

De Thrustmaster T248 heeft een premium design met lederen bekleding aan de buitenkant van het stuurwiel. Het wiel heeft een diameter van 28 cm en draait op 900°. Door zijn veelzijdige vorm kan hij aan alle speelstijlen worden aangepast.

Het stuur heeft tot 25 actieknoppen, waaronder 2 dual-action encoders.

De Thrustmaster T248 heeft ook een interactief dashboard met een keuze uit meer dan 20 verschillende displays op het scherm van het stuurwiel.

Dit model beschikt over zeer dynamische force feedback met twee borstelmotoren en on-the-fly aanpassing (inclusief 3 vooraf ingestelde standen) via het scherm. Het is compatibel met alle spellen. Het stuur heeft ook twee magnetische schakelflippers aan de achterzijde, voorzien van gepatenteerde H.E.A.R.T.-technologie. Deze peddels zijn nauwkeurig (12 bits), responsief en bieden een minimale reactietijd bij het schakelen.

Meegeleverd wordt het T3PM crankstel met drie pedalen, dat een grote precisie biedt en zorgt voor echt plezier en ongelooflijke sensaties tijdens races.

De Thrustmaster T248 is officieel gelicenseerd voor PlayStation 5, maar is ook compatibel met PlayStation 4 en PC.

Voordelen

 • Zeer goede terugkeer van kracht.
 • Geïntegreerd controlescherm.
 • Zeer goede kwaliteit T3PM crankstel.

Nadelen

 • De peddels zijn een beetje lawaaierig.

De beste middenklasse PlayStation 5-stuurwielen

In deze categorie hebben we onze twee favoriete middenklasse stuurwielen geselecteerd die compatibel zijn met PlayStation 5.

De Logitech G923

logitech g923

De Logitech G923 is een bijgewerkte versie van Logitechs vlaggenschip, de G29. Het is officieel goedgekeurd door Sony voor gebruik met PlayStation 5 en PlayStation 4, en is ook compatibel met andere consoles en de pc.

Het Logitech G923 stuur heeft een diameter van 28 cm en de lederen stiksels op het stuur en het hoogwaardige geborstelde metaal op het stuur en de accenten geven dit stuur een uitgesproken klassieke, hoogwaardige uitstraling.

Het Logitech G923-wiel kan tot 900° draaien, en is uitgerust metTrueforce, een krachtfeedbacksysteem van de nieuwe generatie, en een closed-loop motorregeling die dankzij nieuwe firmware het motorkoppel nauwkeuriger maakt.

Het heeft ook een 24-punts keuzewiel voor het aanpassen van tractie, koppel en remkracht, progressieve rempedalen met veren die drukgevoelige remsystemen nabootsen voor een preciezere controle en een geïntegreerde toerentalindicator voor de weergave van het toerental in ondersteunde spellen zoals Gran Turismo 7.

Dit model stuur heeft ook een ingebouwde LED-indicator, zodat we snel kunnen zien wanneer we het juiste toerenpunt hebben bereikt en efficiënter kunnen schakelen.

De Logitech G923 wordt ook geleverd met een G-Hub en ingebouwd geheugen, zodat je een aantal aspecten van je stuur vanaf een pc kunt aanpassen en finetunen en deze instellingen kunt overbrengen naar je PlayStation 5 voor een nog nauwkeurigere besturing in racegames.

Het nieuwste en beste stuurwiel van Logitech, de G923 , is een investering waar u geen spijt van zult krijgen!

Voordelen

 • Uitgerust met geavanceerde technologie.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Met een 3-pedaals crankstel met verbeterd remsysteem.

Nadelen

 • De prijs-kwaliteitverhouding is niet optimaal in vergelijking met zijn concurrenten.
 • Feedback motorisatie een beetje schokkerig.

Fanatec Formule V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

Het stuur ClubSport Formula V2.5 stuur heeft een diameter van 27 cm in diameter en is bedekt met een 5 mm koolstofvezelplaat. Het heeft twee verstelbare magnetische metalen peddels voor het schakelen.

Er zijn ook twee vibratiemotoren ingebouwd in de handgrepen, die kunnen worden bediend via het menu voor wielinstellingen (SHO) of in-game via Fanatec SDK, evenals een OLED-display, een toerenteller met 9 centrale LED’s voor telemetrie en twee LED-balken.

Het Fanatec Formula V2.5 stuur beschikt over het QuickRelease systeem en is uiteraard compatibel met PlayStation 5, maar ook met PC en PlayStation 4. Fanatec biedt een bijna identieke versie, Formula V2.5x, voor Xbox-compatibiliteit.

Dit stuurmodel uit de Fanatec ClubSport reeks biedt veel ruimte voor aanpassingen en is gemaakt van hoogwaardige materialen die een leven lang simulatieracen aankunnen. Ook al is het misschien iets te veel voor jonge beginners, wij vonden de Formula V2. 5 van Fanatec echt een uitstekend wiel dat een ongelooflijke speelsensatie biedt.

En als je een echte F1-fan bent, is het Fanatec ClubSport Formula V2. 5 stuur precies wat je zoekt, dus aarzel niet langer!

Voordelen

 • Zijn draaihoek is onbeperkt.
 • Zijn OLED scherm.

Nadelen

 • Het kan een beetje moeilijk zijn voor beginners.

De Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

De Thrustmaster T300 RS GT stuur stuurwiel is een model dat speciaal wordt gedistribueerd voor GT SIMULATORHoewel het ook kan worden aangepast aan andere stijlen van hardlopen. Het heeft in totaal 13 knoppen, aangevuld met een handgeschakelde versnellingspook en een D-pad links van het stuur.

De Thrustmaster T300RS GT is 28 cm in diameter en heeft een versterkte, getextureerde rubberen coating over het hele oppervlak. In het midden van het stuur zit het officiële GT-logo. De versnellingspookjes zijn 13 cm hoog, voor een meer intuïtieve toegang.

Een T3PAGT crankstel met 3 pedalen is inbegrepen bij dit stuur, maar is ook compatibel met het model T-LCM pedalen. Het pedalboard dat bij deze editie hoort onderscheidt zich van de rest qua ontwerp en heeft verschillende configuratieniveaus. Het rempedaal heeft een progressieve weerstand voor extra realisme en bevat de Conical Rubber Brake Mod.

Dit model beschikt over de gepatenteerde HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) met een contactloze magnetische sensor en QuickRelease voor het snel en gemakkelijk verwisselen van het stuurwiel.

Het Thrustmaster T300RS GT-stuur heeft een Tact Switch-systeem dat tot 10 miljoen keer of meer kan worden geactiveerd.

Als je een Gran Turismo-fan bent, dan is het Thrustmaster T300RS GT het sim-racestuur voor jou!

Voordelen

 • Reactieve, krachtige krachtterugkoppeling.
 • Kwaliteitsontwerp en fabricage.
 • De meegeleverde pedalen zijn van topkwaliteit.

Nadelen

 • Geen versnellingspook inbegrepen.
 • De afstand tussen het stuurwiel en de versnellingspookjes kan een probleem zijn.

De beste topsturen voor PlayStation 5

In de hoogste categorie presenteren we twee PlayStation 5-compatibele stuurwielen die volgens ons de beste op de markt zijn.

De Thrustmaster T-GT 2

thrustmaster tgt2 beoordeling

De Thrustmaster T-GT II voor PlayStation 5 is speciaal ontworpen voor fans van de Gran Turismo-saga en doet er alles aan om het een van de meest realistische sim-raceauto’s tot nu toe te maken.

Bij de vervaardiging van het product is rekening gehouden met alle gegevens van de beste eSports-spelers die deelnemen aan de GT World Series.

Het is volledig ontworpen en geïnspireerd door de auto-industrie en beschikt over innovatieve technologieën zoals T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E en T-DFB, die zorgen voor unieke, realistische sensaties in rijsimulatoren.

De nieuwe generatie Brushless II motor levert nog snellere prestaties en nog meer sensatie, waardoor je elke bocht en elke rand van de baan voelt.

De force feedback van het stuur is in real time, zonder dode zones. Het resultaat is een ongeëvenaarde rijefficiëntie.

De kwaliteit van de materialen en de gebruikte ‘AEC-Q’ kwalificatietechnologieën garanderen een grote robuustheid en duurzaamheid voor de meest veeleisende spelers die willen genieten van zeer lange sessies of wedstrijden.

Het crankstel is de T3PA GT II, met een nauwkeurigere en duurzamere remveer dan de T3PAGT.

Het stuurwiel is bekleed met leer en is vanzeer hoge kwaliteit, zodat het lijkt alsof je een professioneel stuurwiel uit een echte auto gebruikt. Zoals alle Thrustmaster-stuurwielen ishet stuur verwisselbaar, dus je kunt het verwisselen wanneer je maar wilt.

Kortom, dit stuurwiel voor PlayStation 5 is uitzonderlijk eneen van de beste in onze gids, maar er moet op worden gewezen dat de prijs buitensporig hoog kan zijn als je vooral nieuw bent in de wereld van Sim-racen. Natuurlijk, als je het je kunt veroorloven, kun je een van de beste simulatie-ervaringen thuis beleven.

Voordelen

 • Inclusief T-DFB technologie.
 • Krachtige, precieze force feedback.

  Nadelen

  • De pedalen zouden geheel van metaal kunnen zijn, hoewel ze van hoge kwaliteit zijn.

  Fanatec Podium F1 racestuur

  Fanatec Podium Racing Wheel F1

  De Fanatec Podium F1 tilt authenticiteit en luxe naar een heel nieuw niveau, en is zonder twijfel een van de mooiste wielen die beschikbaar zijn voor de PlayStation 5 of welke andere console dan ook.

  Dit Fanatec-stuur wordt gedistribueerd onder een officiële F1- en PlayStation-licentie en is uiteraard compatibel met Play Station 5 en PlayStation 4, maar ook met PC, Xbox One en Xbox Series X en S.

  Het biedt een rotatiegraad die kan worden ingesteld tussen 90° en 1080° en bevat instelbare ABS-trillingen . Het is opgebouwd uit een combinatie van aluminium en koolstofvezel, en de rand van het stuurwiel meet 27 cm, waardoor het compact en stabiel is tijdens het rijden.

  Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is uitgerust met een direct aangedreven gemotoriseerd force feedback systeem. Wielen met directe aandrijving omzeilen de riemen en tandwielen van standaardwielen voor een letterlijk directe verbinding tussen het wiel en de aandrijfmotor – voor een preciezere en authentiekere besturing dan ooit tevoren.

  Het Podium Racing Wheel F1 heeft een diameter van 27 cm en is gemaakt van metaal en koolstofvezel. Het bevat twee F1-stijl roterende peddels en biedt plug-and-play functionaliteit en low-latency draadloze connectiviteit, revLED’s voor het volgen van het toerental, een OLED display, multi-positie schakelaars en een lijst van andere ongelooflijke functies.

  Wie zich het Fanatec Podium Racing Wheel F1 kan veroorloven, zal versteld staan van de ongelooflijke ervaring die dit model biedt, dat volgens ons een van de beste op de huidige markt is!

  Voordelen

  • Direct Drive stuur.
  • Beste kracht feedback beschikbaar.
  • Uitstekende afwerking en ergonomie.

  Nadelen

  • Zijn hoge prijs.
  • Moeilijk te begrijpen voor beginners.

  Fanatec Gran Turismo DD Pro

  Fanatec-GT-DD-Pro

  De Fanatec Gran Turismo DD Pro is ontworpen in samenwerking met Gran Turismo Sport en Polyphony Digital. Het is het eerste officieel gelicentieerde Direct Drive-stuurwiel voor PlayStation 5.

  Een van de eerste dingen die je moet weten over Fanatec Gran Turismo DD Pro is dat hij standaard als bundel wordt verkocht. Je krijgt de GT DD Pro basis zelf, het Gran Turismo stuur, een set CSL pedalen zonder koppeling en de DD bureaustandaard. Dus, in tegenstelling tot de CSL DD of andere Fanatec basissen, hoef je niet te zoeken naar compatibele producten. Je krijgt alles in één keer, vanaf het begin.

  De Fanatec Gran Turismo DD bundel is verkrijgbaar in 3 versies: de instapversie (5Nm), de pro versie (8Nm) en de premium versie.

  Het stuurwiel heeft een diameter van 28 cm, is bekleed met kunstleer en ligt zeer goed in de hand. Het heeft alle knoppen van de PlayStation-controller en zelfs meer, want het bevat vijf funky schakelaars (4+1), een LED-strip voor omwentelingen en een klein OLED-scherm voor versnellingen of andere informatie.

  Het Fanatec GT DD Pro stuur is ook uitgerust met twee kunststof peddels met magnetische sensoren, het Standard Tuning menu waarmee beginners snel aan de slag kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken over de instellingen, en het QuickRelease systeem.

  Dit pakket bevat ook het CSL crankstel met 2 pedalen, volledig van metaal en met een goede weerstand.

  Voor GT-fans, maar niet alleen GT-fans, is de Fanatec GT DD Pro een opmerkelijk stuurwiel met een vrijwel onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

  Voordelen

  • Ongelooflijke sensaties dankzij Direct Drive.
  • Materialen van zeer goede kwaliteit.
  • Volledig configureerbaar.

  Nadelen

  • De prijs van extra opties blijft hoog.

  Hoe beslis je welk PlayStation 5-stuur voor jou geschikt is?

  Om te beslissen welk PlayStation 5-compatibel stuurwiel voor jou geschikt is, moet je met een paar dingen rekening houden en daar vertellen we je hier alles over.

  Wat voor soort simracer ben jij?

  Als je je wilt meten met andere simracers in een elitaire of professionele stijl, moet je een topstuur kopen. Als je nog een beginner bent die de beperkingen van je PlayStation 5-controller wil verbeteren, volstaat een stuur uit de middenklasse of een instapmodel.

  Uw budget

  De prijs die u investeert in uw stuurwiel zal voornamelijk bepalen welke categorie u kunt kiezen. De duurste pendelkranen zijn niet noodzakelijkerwijs de beste, en daarom raden wij altijd aan de functies van verschillende modellen voor dezelfde prijs te vergelijken.

  Uw spelplatform

  Sommige modellen kunnen ook worden aangesloten op een Xbox- of PC-console. Als je ook gewend bent om op dit soort platforms te spelen, raden we je aan te kiezen voor een stuurwielmodel dat compatibel is met alle platforms die je thuis hebt.

  Uw favoriete racestijlen

  De stijl van hardlopen die uw aandacht trekt is ook een bepalende factor. Als F1-simulators je ding zijn, dan zal het ontwerp en de lay-out van de knoppen je idealiter in staat stellen het beste van jezelf te geven in deze races. Hetzelfde geldt voor GT, NASCAR, rally en andere spellen. Idealiter kiest u een stuurwiel dat bij uw smaak past.

   

  Wat moet je zoeken in een goed Sim-racing-stuur voor PlayStation 5?

  Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden als je een PlayStation 5-stuur wilt kopen:

  Immersie

  Het is essentieel dat het model stuurwiel dat u kiest het meest realistische gevoel biedt. Als we een model kiezen waarin het Force Feedback-systeem is geïntegreerd, is realisme gegarandeerd dankzij de motor, die het rijden van een echte auto perfect simuleert. Andere functies en accessoires kunnen je meer onderdompelen in het spel (LED-scherm, versnellingsbak, pedalen, enz.).

  De draaihoek

  Wielrotatie verwijst naar de hoek waaronder uw wiel in beide richtingen kan draaien. In het algemeen geldt: hoe hoger de rotatie, hoe beter voor u. Met een hogere rotatiegraad heb je meer vrijheid om je bochten en drifts uit te voeren.

  Krachtterugkoppelingssysteem

  Krachtfeedback en trillingen zijn de belangrijkste aspecten van je stuurwiel om de rijervaring zo realistisch mogelijk te maken. Hoewel veel stuurwielconstructies voorzien zijn van kracht- en trillingsfeedback, zijn veel stuurwielconstructies vrij middelmatig of vrijwel niet aanwezig.

  In het kort / Conclusie

  Welk van de modellen uit dit artikel je ook kiest, je krijgt altijd meer gevoel en onderdompeling dan je traditionele PlayStation-handheld.
  We hopen dat je dit artikel en onze review nuttig hebt gevonden, en dat deze gids voor de beste PlayStation 5-stuurwielen je helpt het model te kiezen dat het beste bij jouw smaak en budget past.

  gt dd pro

  Fanatec GT DD Pro

  Het beste stuurwiel voor PS5 in 2024

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC BUNDELS ONDER €400
  This is default text for notification bar