Selecteer een pagina

De beste Xbox Series X / S stuurwielen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Racesimulatie videospellen spelen met een stuur is een heel andere wereld dan met een joystick. Van force feedback en wieltrillingen tot soepele rotatie, je virtuele race-ervaring bij het gebruik van een kwaliteitsracestuur zal zo realistisch mogelijk zijn. Maar beslissen welk Xbox Series X of Xbox Series S stuur te kopen is niet altijd een gemakkelijke keuze.

Daarom gaan we je in dit artikel helpen om het beste stuurwiel voor je Xbox Series X/S te vinden. Wij vertellen je met welkecriteria en factoren je rekening moet houden bij het kiezen van een goed stuurwiel, en presenteren onze selectie van de beste Xbox Series X/S stuurwielen , gerangschikt naar prijs.

 

De beste Xbox Series X en S wielen in een oogopslag

Hoe kies je het juiste Xbox Series X/S stuur voor jou?

Sinds de release van de Xbox Series X in november 2020 hebben we een aantal stuurwielopties op de markt zien komen. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, wat het moeilijker maakt om de juiste keuze te maken.

Daarom gaan we je helpen om het juiste stuurwiel voor de Xbox Series X te kiezen. Hieronder volgen de factoren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een stuurwiel en de bijbehorende accessoires.

1. Grootte en rotatie

Veel consolestuurwielen proberen het ontwerp en het gevoel van een echt stuurwiel te imiteren. Beginnende spelers houden hier misschien geen rekening mee. Maar als je op zoek bent naar een bijna authentieke race-ervaring, kun je het beste kiezen voor exemplaren die het formaat en de rotatie van een echt stuur nabootsen.

Als algemene regel geldt dat minder dure wielen kleiner zijn en een lagere rotatiegraad hebben. De duurdere hebben meestal hetzelfde draaibereik als een echt stuurwiel. En ze zijn over het algemeen bijna even groot als die in echte auto’s.

Vergeet niet dat kleinere wielen minder rotatie vereisen voor een bepaald aantal bochten. Anderzijds vereisen grotere wielen meer rotatie bij dezelfde mate van besturing.

2. De terugkeer van kracht

Force feedback is nu helemaal in. Sommige stuurwielen bieden deze technologie echter niet. Met force feedback ervaar je de hobbels of gladheid van het terrein tijdens het rijden en voel je de veranderingen in het terrein via het stuurwiel.

Als u het geld hebt om uit te geven, kunt u kiezen voor stuurwielen met ingebouwde motoren. Of, nog beter, u kunt kiezen voor producten met industriële motoren. Dit type motor imiteert nauwgezet de echte race-ervaring.

3. Constructie en duurzaamheid

Niemand wil een product kopen dat niet lang meegaat. Hetzelfde geldt voor Xbox Series X stuurwielen. De bouwkwaliteit van het product bepaalt zijn robuustheid en duurzaamheid. Het verdient de voorkeur te kiezen voor producten van 100% metaal. Als de wielen ook nog omgeven zijn door handgestikt leer, zorgt dat ook voor extra duurzaamheid. Ze maken ook het stuurwiel eleganter.

Vergeet niet om naast de constructie van het stuur ook de accessoires te controleren. Deze omvatten pedalen en shifters. Sommige merken leggen veel nadruk op de duurzaamheid van het stuurwiel, maar niet op de accessoires.

4. Accessoires

Als we het over accessoires hebben, bedoelen we de pedalen, versnellingshendels en andere onderdelen die bij het stuur worden geleverd. Veel stuurwielen op de markt bevatten pedalen, maar niet allemaal.

In het algemeen hebben goedkope stuurwielen inferieure pedalen, terwijl pedalen uit de middenklasse robuuster zijn. Ze kunnen nog steeds van plastic zijn, maar met metalen versterkingen om ze duurzamer te maken.

Als u bereid bent het geld uit te geven, is een combinatie van een topstuur en pedaal het beste. Deze zijn over het algemeen gemaakt van zeer duurzame materialen en bieden een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Ze kunnen zelfs een meer realistische race-ervaring bieden dankzij sensortechnologie of een zwevende constructie.

Evenals de pedalen, is de versnellingspook een aandachtspunt. Wanneer u er een kiest, moet u ervoor zorgen dat het compatibel is met uw stuur en pedalen. Daarnaast zijn de duurzaamheid en de sensaties die het biedt belangrijke factoren om rekening mee te houden.

5. Begroting

Dit is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van om het even welk product. Als je een beperkt budget hebt, moet je kiezen voor stuurwielen die de meest elementaire taken kunnen uitvoeren. Maar als je de meest realistische ervaring wilt, zul je meer moeten betalen.

Bepaalde factoren verhogen de aankoopprijs van een stuurwiel. Deze omvatten de bouwkwaliteit, krachtfeedback en de opname van accessoires (bv. koppeling, pedalen, versnellingspook). De duurste stuurwielen zijn meestal replica’s van echte racewagens.

6. Compatibiliteit

Natuurlijk zoek je een stuur dat compatibel is met de Xbox Series X. Maar het is altijd een goed idee om een model te hebben dat compatibel is met andere platforms, vooral als je computers en meerdere spelconsoles hebt.

Natuurlijk werkt een stuurwiel niet op elk platform. Zo werken de meeste officieel gelicentieerde Xbox Series X-stuurwielen niet met PlayStation-consoles. Maar veel ervan werken met Windows 10.

Het is belangrijk op te merken dat als je een stuur van één merk hebt gekocht, het nodig kan zijn een crankstel of versnellingspook van dezelfde fabrikant te kopen. Vaak werken accessoires van het ene merk niet met het stuurwiel van een ander merk.

De beste goedkope Xbox Series X-stuurwielen (instapmodel)

We beginnen hier met het presenteren van onze favoriete Xbox Series X wielen in de instapcategorie, die zeer toegankelijk zijn voor beginnende gamers.

Hori Racing Wheel Overdrive

hori racing wheel

Het Hori Racing Wheel Overdrive is een officieel gelicenseerd Microsoft-stuur dat een van de beste Xbox Series X-wielen met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt biedt.

Dit stuurwiel met een diameter van 28 cm is esthetisch aantrekkelijk en voelt zeer aangenaam aan: de coating is antislip en getextureerd.

Hoewel hij beschikt over twee analoge pedalen (gas en rem), heeft hij ook sequentiële schakelflippers, zodat u op elk moment zo comfortabel kunt spelen als u wilt.

Het stuurwiel heeft een instelbare gevoeligheid, zodat je het kunt instellen om 270 graden te draaien voor preciezer sturen, of slechts 180 graden voor snelle reacties.

De interface is voorzien van LED-indicatoren en programmeerbare knoppen. Qua ergonomie is het voorzien van zuignappen en grijpers, die gewaardeerd worden om hun stabiliteit.

Het HORI Overdrive stuur is een van de beste sturen om te beginnen met Sim-racing games, en vergt minder investering dan zijn concurrenten.

Voordelen

 • Full-size stuurwiel.
 • Instelbare stuurgevoeligheid.
 • Opvouwbare pedaaleenheid.

Nadelen

 • Geen force feedback.
 • Niet compatibel met PC of Xbox 360.

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider

ferrari 458 spider

Het Thrustmaster Ferrari 458 Spider stuurwiel is echt een verbazingwekkend model voor zijn prijs.

Het heeft een diameter van 28 cm en is een 7/10 replica van het Ferrari 458 Spider wiel.

Het heeft 2 handgrepen met rubberen textuur en 2 sequentiële schakelflippers, allemaal van aluminium.

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider heeft een draaihoek van 240° en keert automatisch terug naar het midden. De richting van het stuur kan worden aangepast dankzij de 4 meegeleverde presets , voor meer precisie in elk racespel.

De basis van het stuur heeft een Bungee Cord-mechanisme dat lineaire weerstand biedt ongeacht de draaihoek, waardoor de bediening comfortabeler en intuïtiever wordt.

Dit model is volledig bestuurbaar, met 9 actieknoppen, een manettino, een d-pad, een Xbox guide knop en een Kinect koppelingsdetectie LED.

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider heeft een groot, verstelbaar pedaal met twee pedalen en een brede voetsteun. Het rempedaal heeft een progressieve weerstand en de helling van elk pedaal is instelbaar.

Dit Thrustmaster stuur is uiteraard compatibel met zowel de Xbox Series X als de Xbox One, en wordt ook op de PC herkend als Xbox controller.

Dit stuur, dat eerder gericht is op het grote publiek dan op doorgewinterde coureurs, heeft helaas geen force feedback of trillingen, maar biedt toch een geweldig gevoel voor iedereen die voor het eerst Sim-racen wil proberen.

Voordelen

 • Mooi ontwerp.
 • Goede grip en ergonomie.
 • Perfect voor beginners.

Nadelen

 • Het heeft geen force feedback.
 • Het crankstel mist stabiliteit.

De Thrustmaster TMX

thrustmaster-tmx-avis

De Thrustmaster TMX is het best verkochte Xbox Series X stuur, en niet toevallig.

Het Force Feedback-systeem, gebouwd door een tandwielsysteem te combineren met een riem- en katrolsysteem, geeft een realistisch gevoel, vooral dankzij de weerstand van het vliegwiel en de kwaliteit van de metalen as die het systeem laat rollen.

De Thrusmaster TMX bevat het T3PA crankstel met 3 verstelbare pedalen, ook in metaal, met de premium kwaliteit waaraan de fabrikant gewend is geraakt.

Het stuurwiel heeft een draaihoek tot 900º, een afmeting gebaseerd op echte stuurwielen met een diameter van 28 cm en een rubberen coating die je het gevoel geeft dat je een kwaliteitsstuur in handen hebt.

De TMX heeft ook sequentiële metalen schakelpeddels, met een ergonomisch ontwerp dat lijkt op dat van racewagens.

En als je tijdens het spel nog meer realisme wilt ervaren, kun je het stuur combineren met de Thrustmaster TH8A versnellingspook en de TSS Brake handrem.

Voordelen

 • Hoogwaardige force feedback.
 • 900º draaihoek.
 • Hoogwaardig stuur en pedalen.

Nadelen

 • Versnellingspook niet inbegrepen.

De beste mid-range Xbox Series X stuurwielen

In de middenklasse zijn er een aantal Xbox Series X-compatibele stuurwielen die je aandacht verdienen. Hier presenteren wij een selectie van onze favoriete modellen, die wij als de beste beschouwen.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition

thrustmaster tx

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition is een officieel gelicenseerd Xbox GT-stijl racestuur.

Hij heeft een diameter van 28 cm en is gemaakt van handgestikt leer voor extra comfort tijdens het hardlopen.

De basis waaraan het stuurwiel is bevestigd, is volledig onafhankelijk, zodat u het kunt verwijderen om andere van de ontwikkelaar te bevestigen.

Dit is een model met de 2ᵉ generatie borstelloze servomotor, met industriële aspiraties voor preciezer en duurzamer gebruik. Dit alternatief biedt een stuurhoek van 900° en omvat H.E.A.R.T.-technologie, die gebruik maakt van magnetische sensoren.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition bevat het T3PA pedaal met 3 pedalen, dat naar wens kan worden geconfigureerd.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition bevat een Xbox Guide-knop en werkt via een lintsysteem, niet via versnellingen.

Het heeft het Quick Release-systeem, zodat u elk ander Thrustmaster-stuur met een adapter kunt gebruiken.

Behalve dat dit stuur compatibel is met de Xbox Series X/S, kun je het ook gebruiken op de Xbox One en PC.

Voordelen

 • Zeer goede terugkeer van kracht.
 • Inclusief een LED voor Kinect detectie.
 • Het is compatibel met verschillende accessoires van de fabrikant.

Nadelen

 • Een enigszins hoge prijs

De Thrustmaster T248

thrustmaster t248

Het Thrustmaster T248 is een officieel gelicentieerd racestuur van Microsoft, ontworpen voor racers die op zoek zijn naar betere prestaties en meer beleving tijdens hun races.

Dit Thrustmaster-model heeft een premium design met lederen bekleding aan de buitenkant van het stuurwiel. Het wiel heeft een diameter van 28 cm en draait op 900°. Door zijn veelzijdige vorm kan hij aan alle speelstijlen worden aangepast.

De Thrustmaster T248 heeft maar liefst 25 actieknoppen, waaronder 2 dual-action encoders.

Dit Thrustmaster stuur heeft een interactief dashboard met een keuze uit meer dan 20 verschillende displays op het scherm van het stuur.

Dit model beschikt over zeer dynamische force feedback met twee borstelmotoren en on-the-fly aanpassing (inclusief 3 vooraf ingestelde standen) via het scherm.

Het stuurwiel is voorzien van twee magnetische schakelflippers aan de achterzijde, uitgerust met gepatenteerde H.E.A.R.T.-technologie. Deze peddels zijn nauwkeurig (12 bits), responsief en bieden een minimale reactietijd bij het schakelen.

Bij de Thrustmaster T248 hoort het T3PM pedalboard , een topmodel. Het maakt gebruik van dezelfde magnetische technologie als de stuurwielpaddles en biedt vier keuzes voor de remdruk.

Dit Xbox Series X-compatibele stuur is een geweldige keuze voor beginners of meer ervaren Sim-racing spelers.

Voordelen

 • Zeer goede terugkeer van kracht.
 • De meegeleverde pedalen zijn van zeer hoge kwaliteit.
 • Geïntegreerd bedieningsscherm (instellingen, telemetrie).

Nadelen

 • De peddels zijn een beetje lawaaierig.
 • Het wiel is niet afneembaar.

De Logitech G923 True Force

logitech g923

De Logitech G923 Trueforce is het nieuwe Logitech-stuurwiel voor de nieuwe generatie stuurwielen, met meer compatibiliteit dan eerdere modellen en een nieuw feedbacksysteem dat meer natuurgetrouwheid en realisme biedt bij simulatie.

Het Logitech G923 stuurwiel heeft een diameter van 28 cm en is gemaakt van gepolijst metaal dat met leer is bekleed. Het heeft twee roterende stalen peddels aan de achterkant van het stuur om te schakelen.

Het Logitech G923 stuur kan tot 900° worden gedraaid, het equivalent van tweeënhalve omwenteling, waardoor je meer controle over het voertuig hebt.

Dit stuur bevat Trueforce, het force feedback systeem van de volgende generatie. Dit nieuwe geforceerde feedbacksysteem verbetert de feedbacksnelheid en staat rechtstreeks in verbinding met de fysica- en simulatie-engines van het spel om de getrouwheid te verbeteren en het niveau van realisme van de simulatie te verhogen in vergelijking met vorige generaties.

Hij beschikt over een gesloten-lus motorregeling die, dankzij nieuwe firmware, het motorkoppel nauwkeuriger maakt. Op die manier past de motor de spanning nauwkeuriger aan de door het videospel uitgezonden fysica aan, waardoor een millimeternauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Het Logitech G923-stuur bevat een pedaalsysteem met 3 pedalen, waaronder een gaspedaal, een koppeling en een rem met een progressief veersysteem voor een realistischer racegevoel. De hoogte en afstand van de metalen platen kunnen worden aangepast.

Dit model beschikt ook over een dubbele koppeling die rechtstreeks vanaf het stuur wordt geprogrammeerd dankzij de Launch Control-functie, die beschikbaar is bij compatibele games.

Dit stuur heeft ook een geïntegreerde LED-indicator. Het is direct toegankelijk vanuit ons gezichtspunt, zodat we snel kunnen zien wanneer we het juiste toerental hebben bereikt en effectiever kunnen schakelen.

Het Logitech G923 stuur heeft een ergonomisch ontwerp met toegankelijke bedieningselementen. Op welk spelplatform je hem ook gebruikt, je hebt alle bedieningselementen die je nodig hebt, gemakkelijk bereikbaar op een stuur dat net als zijn voorgangers klein is, maar geweldig aanvoelt. Het bevat een draaiknop voor de fijnafstelling van alle instellingen en aanpassingen.

Het Logitech G923-stuurwiel is uiteraard compatibel met de Xbox Series X, maar ook met de Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 en de pc en Mac.

Dit model is in hoge mate aanpasbaar op een PC met behulp van G Hub-simulatiesoftware. Logitech heeft pc-software ontwikkeld waarmee je de instellingen van het stuurwiel, de gevoeligheid en het nieuwe Trueforce-systeem volledig kunt aanpassen.

Voordelen

 • Uitgerust met geavanceerde technologie.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Met een 3-pedaals crankstel met verbeterd remsysteem.

Nadelen

 • Feedback motorisatie een beetje schokkerig.

De beste Xbox Series X/S stuurwielen uit de topklasse

In de topcategorie van Xbox Series X-stuurwielen presenteren we twee modellen die volgens ons tot de beste behoren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 Wedstrijdmodule

thrustmaster sparco p310

Het Thrustmaster TS-XW Sparco P310 stuurwiel is ontwikkeld in samenwerking met Sparco en is, zoals de naam al doet vermoeden, een replica op schaal 1:1 van het stuurwiel in de Sparco P310. Hij is bekleed met zwart suèdeleer en meet precies 31 cm.

Dit stuur biedt een uniek ovaal ontwerp met semi-vlakke styling en heeft een robuuste voorplaat met sequentiële peddelsin geborsteld aluminium. Het resultaat is een realistische, luxueuze uitstraling.

Hij heeft een draaihoek van 1080 graden en een hoogwaardig force feedback systeem dankzij een 40-watt borstelloze servomotor , die u voor lange runs kunt gebruiken dankzij het Motor Cooling Embedded systeem.

De inbegrepen schakelaars zijn 9 actieknoppen, 2 joysticks van 13 centimeter, een D-pad met interne drukknop en 2 joysticks. Hoewel het voor alle soorten races kan worden gebruikt, wordt het model aanbevolen voor GT-titels.

De Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 is uiteraard compatibel met de Xbox Series X, maar ook met Xbox One, PlayStation en PC.

Voordelen

 • Krachtige, responsieve force feedback.
 • Zeer goede bouwkwaliteit.

Nadelen

 • Geen snelwisselsysteem.

De Fanatec Forza Motorsport V2

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Het Fanatec Forza Motorsport V2 stuurwiel is een echt juweeltje en een van onze favorieten aller tijden!

Dit model is voornamelijk gemaakt vangeanodiseerd aluminium en is bekleed met glad echt leer met witte stiksels.

De diameter van het stuurwiel is 33 cm zoals in een echte racewagen en is uitgerust met schakelpaddles en aanpasbare knoppen. In theorie kun je zoveel knoppen plaatsen als je wilt, waar je maar wilt.

Le Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 stuur is uitgerust met de DUAL HALL technologie en heeft een sensor op de motor en een tweede sensor op de as. Dit systeem, in combinatie met de ultrakrachtige borstelloze servomotor, biedt een van de beste krachtterugkoppelingen op de markt en combineert kracht, soepelheid en vloeiendheid.

De draaihoek van het stuurwiel is 900° en kan worden aangepast in het instellingenmenu van de meegeleverde Fanatec ClubSport software.

De Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 heeft een LED-display met 2 mogelijke -posities, evenals het QuickRelease -systeem waarmee je het stuurwiel in slechts enkele seconden kunt verwisselen.

Dit hoogwaardige product is ontwikkeld om volledig compatibel te zijn met de Xbox One, maar werkt ook uitstekend met de pc, en daarom hebben we het opgenomen in onze selectie.

Het Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2-stuur garandeert niet alleen een ongelooflijke afwerking met hoogwaardige materialen, maar is ook een model dat echt fantastische ergonomie en sensaties biedt tijdens het gamen!

Voordelen

 • Ongelooflijk krachtige en vloeiende force feedback.
 • Eersteklas materialen en eersteklas bouwkwaliteit
 • Uiterst realistisch gevoel van het stuurwiel.

Nadelen

 • Zijn hoge prijs.

In het kort / Conclusie

Zoals je ziet, is er geen tekort aan kwalitatieve Xbox Series X-stuurwielen op de markt, ondanks het feit dat deze console nog relatief nieuw is.

We hopen dat je dit artikel en onze review nuttig hebt gevonden, en dat deze gids voor de beste Xbox Series X stuurwielen je helpt het model te kiezen dat het beste bij je smaak en budget past.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Het beste stuurwiel voor Xbox Series X/S in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar