Selecteer een pagina

Top 5 Handremmen voor Sim Racing : Handleiding 2024

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-racingconfiguraties zijn net zo divers en gevarieerd als motorsport in het algemeen, met al zijn verschillende disciplines. Natuurlijk hebben we sim-racers die van rally’s houden, anderen van endurance en weer anderen van driften. Het is deze diversiteit die de kracht is van de discipline waar we allemaal van houden.

Om terug te komen op de configuraties: het spreekt voor zich dat elke configuratie is aangepast aan de voorkeursdiscipline van de ruiter. Het eenvoudigste voorbeeld is dat een endurancerijder geen shifter nodig heeft in zijn setup, of zelfs maar een crankset met 3 pedalen. Het doel is om plezier te hebben, maar ook om een configuratie te hebben die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt, om een goede dosis onderdompeling te bieden. En het spreekt voor zich dat vrijwel alle sim-racing set-ups standaard randapparatuur zullen hebben, zoals het discipline-specifieke stuur, de voet en de pedalen. Maar sommige configuraties hebben extra’s zoals een crankset met 3 pedalen en een shifter, een handrem om te driften, een cockpit voor maximale onderdompeling, enzovoort.

Over handremmen gesproken, er zijn er verschillende op de markt en het is gemakkelijk om te verdwalen bij het kiezen van de juiste. In wat volgt ga ik je de beste handremmen laten zien die er zijn, en ik ga proberen een aantal verschillende zakken aan te spreken.

1. Fanatec ClubSport Handrem V1.5

fanatec clubsport handrem mening

Naar onze mening is de beste Sim Racing handrem de ClubSport Handbrake V1.5 van Fanatec.. Deze handrem is volledig van metaal en is gemodelleerd naar de remmen die in de autosport worden gebruikt. De structuur is zwart en er steekt een metalen plaat (handvat) uit. Het is heel mooi en ook heel sober, maar ook heel solide.

De Handrem V1.5 gebruikt een analoge sensor om nauwkeurig de remkracht te bepalen die op de achterwielen wordt toegepast. Dat is een grote verandering ten opzichte van producten die sensoren gebruiken zoals aan/uit-knoppen. In feite is het deze analoge sensor die de Handrem V1.5 concurrentie in zijn prijsklasse. Het is een uitstekend sim-racetoestel dat er zeker voor zal zorgen dat je verliefd wordt op het hele Fanatec ecosysteem. Bovendien kan deze handrem in een aantal configuraties worden gemonteerd, zodat je uiteindelijk een product hebt dat je helemaal zelf kunt aanpassen.

Qua prijs kost dit juweeltje €129,95, wat ongeveer goed is voor wat je krijgt. Bovendien werkt Handbrake V1.5 met niet-Fanatec randapparatuur op PC’s, op voorwaarde dat je een USB-adapter hebt. Als je een Fanatec-basis hebt, is de Handbrake V1.5 draait op alle platforms, zowel PC als console.

2. De Simagic TB-1

fanatec-clubsport-bmw-gté

Een van de Simagiccatalogus hebben we de TB-1handrem, een laadcel uitstekende bouwkwaliteit. Als premium product heeft de TB-1 een metalen structuur, een volledig zwarte behuizing en een ontwerp dat gewoonweg prachtig is. Wat mij betreft is het erg mooi, in dezelfde lijn als andere producten van het merk.

Het hart van deze handrem is een laadcel op 2 niveaus: het eerste deel van de slag is vrij zacht door de veer die voor de weerstand zorgt, en het tweede deel maakt plaats voor een elastomeer dat 100 kg houdt. Eerlijk gezegd is het veel meer dan je nodig hebt op een handrem, waardoor je veel marge hebt.

Het gevoel is gewoon perfect. De ervaring is bijna identiek aan die van een racewagen, zonder dode zones, vertragingen of wat dan ook. Het is gewoon perfect, zoals ik al zei.

De TB-1 wordt verkocht voor ongeveer €200, net boven de handrem van Fanatec.

3. MOZA Racing HBP

moza hbp

Moza Racing is vrij nieuw op het gebied van randapparatuur voor sim-racing, maar het Chinese merk heeft nog een paar trucjes achter de hand. Concurreren met FanatecMoza Racing heeft een handrem ontwikkeld die helemaal niet slecht is als je het mij vraagt, de HBP.

Voor de weerstand heb je een veersysteem dat naar wens kan worden aangepast en dat is gekoppeld aan een contactloze 16-bits sensor om de uit te oefenen kracht te bepalen. Bovendien biedt Moza in totaal 2 veren in de doos om de weerstand van de handrem aan te passen.

Laten we verder gaan met het ontwerp. Wat mij betreft is het mooi, industrieel en vooral sober, met een discrete kleur die domineert. Bovendien kun je de hoek van het handvat naar wens aanpassen. Qua gevoel is het goed, bijna net zo goed als de Fanatec ClubSport Handrem V1.5. Hij is nauwkeurig genoeg om de remmen in te schakelen op basis van de uitgeoefende druk en je zult er niet al te veel problemen mee hebben. Deze handrem kost iets meer dan €100.

4. Heusinkveld Sim Handrem V2

handrem-heusinkveld

Laten we overgaan naar een product dat het waard is om gebruikt te worden door een motorsportteam, de Heusinkveld Sim Handrem V2. Het merk Heusinkveld staat bekend om de ontwikkeling en productie van topklasse sim-racing randapparatuur, direct geïnspireerd door de autosport. De productcatalogus mag dan klein zijn, maar de kwaliteit is er.

De Sim Handrem V2 is ook volledig van metaal gemaakt, met een prachtige afwerking. Qua design is het een stapje boven de Fanatec of Simagic handrem, maar ze zijn alle drie even mooi. Het grote voordeel van Sim Handbrake V2 vergeleken met ClubSport V1.5is de laadcelof meetcel, die wordt gebruikt om het remvermogen te berekenen. Simpel gezegd: je hebt een 2-traps Load Cell die de kracht die je op de handrem uitoefent nauwkeurig afleest en vertaalt in remdruk. Het is gewoon ultra meeslepend, vooral als je van een minder precieze technologie komt.

Hoewel de analoge handremsensor van Fanatec uitstekend is, verbleekt hij in vergelijking met de Load Cell in de Sim Handbrake V2. De fabrikant Heusinkveld is duidelijk gericht op fans van simracen en coureurs die willen trainen in simu. En dat brengt ons bij de kleine tekortkomingen van deze handrem. Om te beginnen de prijs: hij kost bijna €300, wat duur is voor zo’n randapparaat, vandaar zijn positie in deze ranglijst. Vervolgens wordt de Sim Handbrake V2 is alleen compatibel met PC, wat jammer is voor console racers.

Thrustmaster TSS Sparco

thrustmaster tss handrem

Thrustmaster is al zo’n twintig jaar een belangrijke speler op het gebied van sim racen en simulatie in het algemeen. De catalogus met sim-racingproducten is werkelijk enorm en bestrijkt vrijwel elke discipline en elk budget. De randapparatuur van de fabrikant omvat de TSS Sparcoeen handrem die ook dienst doet als sequentiële versnellingspook.

Dus de TSS Sparco is gemaakt van metaal met een uitstekende afwerking. Het kleurenschema van de versnellingspook is een mix van zwart en zilver, met een paar accenten voor op de weg. Het is erg mooi wat mij betreft, net als de bouwkwaliteit. Hij werkt in 2 modi: sequentieel schakelen en handrem.

In het geval van de laatste is het behoorlijk meeslepend, met een goede veerkracht en een redelijk realistisch raceverloop. Hoe harder je eraan trekt, hoe krachtiger het remmen, wat je kunt zien op de simulator voor je.

Qua platformcompatibiliteit werkt deze handrem op praktisch alles op de markt: Playstation, Xbox en PC. Het kost €250 om te kopen en te gebruiken. Wat mij betreft is het nog steeds duur, maar tegelijkertijd is het een handrem en een sequentiële versnellingsbak. Dus…

Waarom een handrem gebruiken?

Het nut van een handrem in een sim-raceconfiguratie hangt nauw samen met de discipline waarin geracet wordt. Je gaat een apparaat als dit niet gebruiken als je FormuleMaar je zult hem erg nuttig vinden voor rallyrijden en driften. De handrem wordt gebruikt om de achterwielen te blokkeren en de auto gecontroleerd te laten slippen (driften).

Aangezien het bij sim-racen allemaal om realisme draait, zul je het met me eens zijn dat het meeslepender is om aan de handrem te trekken dan om op een knop op het stuur te drukken.

Conclusie

Na het bekijken van deze 5 handremmen is het duidelijk dat je uiteindelijke keuze zal afhangen van de mate van realisme die je zoekt en vooral van je budget. Als ik echter één optie zou moeten aanbevelen wat betreft prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 de ideale keuze.

fanatec clubsport handrem mening

Fanatec Clubsport Handrem v1.5

Een kwaliteits handrem voor een betaalbare prijs

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Wat is de beste snelspanner?

Wat is de beste snelspanner?

Fan zijn van sim-racing betekent een aantal dingen: een complete set-up hebben, inclusief randapparatuur die soms op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar