Selecteer een pagina

De beste Xbox One-stuurwielen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Veel Sim-racing fans betreuren het feit dat Xbox One stuurwielen zo zeldzaam zijn op de markt. Het moet gezegd dat modellen die compatibel zijn met de platforms van de groene reus Microsoft over het algemeen schitteren door afwezigheid. En toch, als het op games aankomt, worden spelers meer dan verwend met keuze op dit platform, dat de beste titels van het moment biedt.

Of je nu een fan bent van Forza of liever Project Cars 2 of F1 2022 speelt, Xbox is het ideale medium voor console racing.

Dus hoe kies je het beste Xbox One-stuurwiel? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om deze vraag te beantwoorden. Wij helpen u beslissen welk model geschikt is voor u, en leggen vervolgens de belangrijkste criteria voor het kiezen van het juiste stuurwiel uit. En natuurlijk brengen we je een selectie van de beste Xbox One-stuurwielen die je vandaag de dag op de markt kunt vinden.

 

De beste Xbox One-stuurwielen in één oogopslag

 

Hoe beslis je welk Xbox One-stuur voor jou geschikt is?

Om te beslissen welk model Xbox One-stuurwiel geschikt is voor jou, zijn er bepaalde criteria waarmee je rekening moet houden, die we hier behandelen.

Het type speler dat u bent

Of u een beginner of een expert bent, en hoeveel tijd u aan spelen besteedt, zal u helpen beslissen welk model shuttlecock voor u geschikt is.

Uw spelplatform

U moet ervoor zorgen dat het model dat u koopt perfect compatibel is met uw console of simulatieplatform. Idealiter kiest u een model met een brede compatibiliteit als u het op verschillende platforms wilt kunnen gebruiken (Xbox, PlayStation, pc, enz.).

Uw budget

Wat je koopt moet passen bij de hoeveelheid geld die je hebt. De goedkoopste modellen kosten tussen 150 en 300 euro, terwijl de meer professionele modellen tussen 550 en 700 euro, of zelfs meer, kunnen kosten. Bepaal uw budget om te bepalen welke categorie stuurwiel u kunt kiezen.

Type races dat u wilt spelen

De stijl van racen die je wilt spelen is ook een belangrijke factor om te overwegen. Als je een F1-fan bent, ga je voor een stuur met een F1-design, maar als je de voorkeur geeft aan de GT-stijl, ga je voor een GT-stuur. In die zin moeten de vorm van het stuur en bepaalde extra onderdelen variëren, afhankelijk van het soort wedstrijden dat je gaat spelen.

Wat moet je zoeken in een goed Sim-racing stuur voor de Xbox One?

Hoewel het budget een van de eerste vereisten is voor spelers en bestuurders die een Sim-racing stuur moeten kopen, zijn er nog andere essentiële elementen waarmee rekening moet worden gehouden. De belangrijkste zijn volgens ons de volgende:

 • De grootte en het gewicht van het model moeten overeenkomen met die van een echt stuurwiel voor meer realisme.

 • De kwaliteit van de materialen en het vakmanschap moeten ervoor zorgen dat uw stuurwiel lang meegaat en comfortabel is om mee te spelen.
 • De rotatiegraad van het stuurwiel moet zo ruim mogelijk zijn. Bovendien moet het enige weerstand bieden, net als een echt stuurwiel.

 • Het stuurwiel moet voorzien zijn van force feedback. Een stuur met weinig of geen force feedback zal niet noodzakelijkerwijs bevredigend zijn om mee te rijden, en je loopt het risico in het nadeel te zijn. Voor totale onderdompeling in het spel is force feedback een must!

 • Het is belangrijk dat uw stuurwielmodel compatibel is met toekomstige firmware-updates. Zo kunt u er zeker van zijn dat het compatibel is met de komende spelconsoles van het merk.

 • Installatie en configuratie zouden gemakkelijk moeten zijn, vooral als je een beginner bent.

 • Het is een echte bonus dat het stuurwiel compatibel is met extra accessoires. Dit zorgt ervoor dat u een versnellingspook kunt toevoegen en dat deze zonder grote problemen aan de basis wordt bevestigd.

De beste goedkope Xbox One-stuurwielen (instapmodel)

Hier presenteren we een selectie van drie Xbox One-stuurwielen die in de instapcategorie vallen en die naar onze mening momenteel de beste op de markt zijn in deze categorie.

Thrustmaster TMX Force Feedback

thrustmaster-tmx-avis

De Thrustmaster TMX Force Feedback is waarschijnlijk het beste instapstuur dat je vandaag de dag op de markt kunt vinden.

Het is een model dat perfect is voor beginners, maar ook zeer geschikt voor meer regelmatige spelers.

Het Thrustmaster TMX-stuur heeft een diameter van 28 cm, een draai- en keerbereik van 270° tot 900° en grote volledig metalen sequentiële peddels.

Dit Thrustmaster-model is uitgerust met een borstelloze motor met talrijke vermogensinstellingen. Hij heeft ook een uniek riemschijfsysteem dat het geluid van de motor kanaliseert en tegelijkertijd een soepel gevoel geeft.

Het heeft ook een brede pedaalset met twee pedalen, waarbij de hoek van elk pedaal in drie verschillende hoeken kan worden ingesteld.

De Thrustmaster TMX is natuurlijk compatibel met de Xbox One, maar ook op de PC is hij zeer overtuigend.

Het is een stuur dat belooft je ongelooflijke sensaties te geven tijdens races en lange speelsessies.

Voordelen

 • Hij biedt waar voor zijn geld.
 • Zijn krachtige comeback.
 • Het stuurwiel is zeer realistisch.

Nadelen

 • Het wiel is niet afneembaar
 • De motor is een beetje lawaaierig

De Logitech Driving Force G920

logitech g920 beoordeling

Het Logitech Driving Force G920 stuurwiel is ongetwijfeld een uitstekend model en zeer populair bij beginners.

Hij is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft schakelpedalen eneen pedaalunit die zowel robuust als comfortabel is, voor een completere simulatie-ervaring. Het gebruikt ook een eenvoudig tandwielstelsel zonder riemen om het gebruik te vereenvoudigen.

De Logitech G920 heeft een forcefeedbacksysteem met twee motoren en een spiraalvormig tandwielstelsel voor een soepele, stille besturing en de meest realistische rijervaring. Hierdoor voel je de banden in elke bocht en worden de effecten van trillingen zeer realistisch gesimuleerd, zodat je nauwkeurig kunt reageren.

Het heeft ook een draaihoek van 900 graden en een paneel met 14 knoppen, waardoor de functie speciaal voor de Xbox wordt geoptimaliseerd.

Het Logitech G920-stuurwiel blijft volgens ons het model met de beste prijs-kwaliteitverhouding in deze reeks, met functies die een zeer realistische rijervaring garanderen.

Voordelen

 • Waar voor je geld
 • Succesvol ontwerp en ergonomie
 • Inclusief zeer goede pedalen

Nadelen

 • Enigszins luidruchtig mechanisme
 • Een enigszins abrupte terugkeer naar kracht

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider

ferrari 458 spider

Het Thrustmaster Ferrari 458 Spider stuurwiel is echt een verbazingwekkend model voor zijn prijs.

Het heeft een diameter van 28 cm en is een 7/10 replica van het Ferrari 458 Spider wiel.

Het heeft 2 handgrepen met rubberen textuur en 2 sequentiële schakelflippers, allemaal van aluminium.

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider heeft een draaihoek van 240° en keert automatisch terug naar het midden. De richting van het stuur kan worden aangepast dankzij de 4 meegeleverde presets , voor meer precisie in elk racespel.

De basis van het stuur heeft een Bungee Cord-mechanisme dat lineaire weerstand biedt ongeacht de draaihoek, waardoor de bediening comfortabeler en intuïtiever wordt.

Dit model is volledig bestuurbaar, met 9 actieknoppen, een manettino, een d-pad, een Xbox guide knop en een Kinect koppelingsdetectie LED.

De Thrustmaster Ferrari 458 Spider heeft een groot, verstelbaar pedaal met twee pedalen en een brede voetsteun. Het rempedaal heeft een progressieve weerstand en de helling van elk pedaal is instelbaar.

Dit Thrustmaster stuur is compatibel met Xbox One en Series X consoles, en wordt ook op PC herkend als Xbox controller.

Dit stuur, dat eerder gericht is op het grote publiek dan op doorgewinterde coureurs, heeft helaas geen force feedback of trillingen, maar biedt toch een geweldig gevoel voor iedereen die voor het eerst Sim-racen wil proberen.

Voordelen

 • Mooi ontwerp.
 • Goede grip en ergonomie.
 • Perfect voor beginners.

Nadelen

 • Het heeft geen force feedback.
 • Het crankstel mist stabiliteit.

De beste mid-range Xbox One-stuurwielen

Nu gaan we een stapje verder met onze drie favoriete Xbox One-stuurwielen in het middensegment.

De Thrustmaster T248

thrustmaster-t248-avis

Het Thrustmaster T248 is een officieel gelicentieerd racestuur van Microsoft, ontworpen voor racers die op zoek zijn naar betere prestaties en meer beleving tijdens hun races.

Dit Thrustmaster-model heeft een premium design met lederen bekleding aan de buitenkant van het stuurwiel. Het wiel heeft een diameter van 28 cm en draait op 900°. Door zijn veelzijdige vorm kan hij aan alle speelstijlen worden aangepast.

De Thrustmaster T248 heeft maar liefst 25 actieknoppen, waaronder 2 dual-action encoders.

Dit Thrustmaster stuur heeft een interactief dashboard met een keuze uit meer dan 20 verschillende displays op het scherm van het stuur.

Dit model beschikt over zeer dynamische force feedback met twee borstelmotoren en on-the-fly aanpassing (inclusief 3 vooraf ingestelde standen) via het scherm.

Het stuurwiel is voorzien van twee magnetische schakelflippers aan de achterzijde, uitgerust met gepatenteerde H.E.A.R.T.-technologie. Deze peddels zijn nauwkeurig (12 bits), responsief en bieden een minimale reactietijd bij het schakelen.

Bij de Thrustmaster T248 hoort het T3PM pedalboard , een topmodel. Het maakt gebruik van dezelfde magnetische technologie als de stuurwielpaddles en biedt vier keuzes voor de remdruk.

Het is een van de meest complete versies van het stuurwiel voor de Xbox One, ongetwijfeld van de hoogste kwaliteit, en een van de stuurwielen die door professionals in de sim-racing sector wordt gekozen.

Voordelen

 • Zeer goede terugkeer van kracht.
 • De meegeleverde pedalen zijn van zeer hoge kwaliteit.
 • Geïntegreerd bedieningsscherm (instellingen, telemetrie).

Nadelen

 • De peddels zijn een beetje lawaaierig.
 • Het wiel is niet afneembaar.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition

thrustmaster tx

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition is een officieel gelicenseerd Xbox GT-stijl racestuur.

Hij heeft een diameter van 28 cm en is gemaakt van handgestikt leer voor extra comfort tijdens het hardlopen.

De basis waaraan het stuurwiel is bevestigd, is volledig onafhankelijk, zodat u het kunt verwijderen om andere van de ontwikkelaar te bevestigen.

Dit is een model met de 2ᵉ generatie borstelloze servomotor, met industriële aspiraties voor preciezer en duurzamer gebruik. Dit alternatief biedt een stuurhoek van 900° en omvat H.E.A.R.T.-technologie, die gebruik maakt van magnetische sensoren.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition bevat het T3PA pedaal met 3 pedalen, dat naar wens kan worden geconfigureerd.

Het Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition bevat een Xbox Guide-knop en werkt via een lintsysteem, niet via versnellingen.

Het heeft het Quick Release-systeem, zodat u elk ander Thrustmaster-stuur met een adapter kunt gebruiken.

Dit stuurwiel is niet alleen compatibel met de Xbox One, maar ook met de Xbox Series XS en PC.

Voordelen

 • Zeer goede terugkeer van kracht.
 • Inclusief een LED voor Kinect detectie.
 • Het is compatibel met verschillende accessoires van de fabrikant.

Nadelen

 • Een enigszins hoge prijs

De Logitech G923 True Force

logitech g923

De Logitech G923 Trueforce is het nieuwe Logitech-stuurwiel voor de nieuwe generatie stuurwielen, met meer compatibiliteit dan eerdere modellen en een nieuw feedbacksysteem dat meer natuurgetrouwheid en realisme biedt bij simulatie.

Het Logitech G923 stuurwiel heeft een diameter van 28 cm en is gemaakt van gepolijst metaal dat met leer is bekleed. Het heeft twee roterende stalen peddels aan de achterkant van het stuur om te schakelen.

Het Logitech G923 stuur kan tot 900° worden gedraaid, het equivalent van tweeënhalve omwenteling, waardoor je meer controle over het voertuig hebt.

Dit stuur bevat Trueforce, het force feedback systeem van de volgende generatie. Dit nieuwe geforceerde feedbacksysteem verbetert de feedbacksnelheid en staat rechtstreeks in verbinding met de fysica- en simulatie-engines van het spel om de getrouwheid te verbeteren en het niveau van realisme van de simulatie te verhogen in vergelijking met vorige generaties.

Hij beschikt over een gesloten-lus motorregeling die, dankzij nieuwe firmware, het motorkoppel nauwkeuriger maakt. Op die manier past de motor de spanning nauwkeuriger aan de door het videospel uitgezonden fysica aan, waardoor een millimeternauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Het Logitech G923-stuur bevat een pedaalsysteem met 3 pedalen, waaronder een gaspedaal, een koppeling en een rem met een progressief veersysteem voor een realistischer racegevoel. De hoogte en afstand van de metalen platen kunnen worden aangepast.

Dit model beschikt ook over een dubbele koppeling die rechtstreeks vanaf het stuur wordt geprogrammeerd dankzij de Launch Control-functie, die beschikbaar is bij compatibele games.

Dit stuur heeft ook een geïntegreerde LED-indicator. Het is direct toegankelijk vanuit ons gezichtspunt, zodat we snel kunnen zien wanneer we het juiste toerental hebben bereikt en effectiever kunnen schakelen.

Het Logitech G923 stuur heeft een ergonomisch ontwerp met toegankelijke bedieningselementen. Op welk spelplatform je hem ook gebruikt, je hebt alle bedieningselementen die je nodig hebt, gemakkelijk bereikbaar op een stuur dat net als zijn voorgangers klein is, maar geweldig aanvoelt. Het bevat een draaiknop voor de fijnafstelling van alle instellingen en aanpassingen.

Het Logitech G923 stuurwiel is uiteraard compatibel met de Xbox One, maar ook met de PlayStation 4, PlayStation 5, pc en Mac.

Dit model is in hoge mate aanpasbaar op een PC met behulp van G Hub-simulatiesoftware. Logitech heeft pc-software ontwikkeld waarmee je de instellingen van het stuurwiel, de gevoeligheid en het nieuwe Trueforce-systeem volledig kunt aanpassen.

Voordelen

 • Uitgerust met geavanceerde technologie.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Met een 3-pedaals crankstel met verbeterd remsysteem.

Nadelen

 • Feedback motorisatie een beetje schokkerig.

De beste topklasse Xbox One-stuurwielen

In deze prijsklasse bieden we je een selectie van de beste zogenaamde topstuurwielen die compatibel zijn met de Xbox One.

De Fanatec Forza Motorsport

fanatec forza

Het Fanatec ClubSport Racing Wheel GT Forza Motorsport is gemonteerd op de Fanatec ClubSport Wheel Base V2.5.

Het stuur heeft een diameter van 33 cm en is gemaakt van aluminium bekleed met zacht leer met in het midden de naam van de Xbox One saga geborduurd.

Het heeft 16 knoppen geïntegreerd in de bovenkant van de Hub, 4 knopzones met 3 knoppen in elke zone (12 knoppen in totaal), een FunkySwitch met een pad met een metalen knop, 4 richtingen, bidirectionele rotatie en pulsatie.

De Fanatec Forza Motorsport heeft een borstelloze servomotor met een enkele riemaandrijving. De draaihoek is 1080° en kan softwarematig worden aangepast.

Dit stuurwiel biedt een uitzonderlijke speelsensatie dankzij de technologieën die erin zijn verwerkt, zoals DirectSensor en DUAL HALL-technologie.

Bovendien simuleert de Fanatec Forza Motorsport ABS-trillingen in het stuur en op de pedalen (afhankelijk van het model).

Dit model heeft ook een koelsysteem met twee grote ventilatoren (aan de linker- en achterzijde) en een enorm koellichaam op de motor, alsmede een LED-display voor telemetriefuncties.

Het Fanatec Forza Motorsport stuur is voorzien van het Quick Release systeem om het stuur in een seconde te verwisselen. Hij is ontworpen voor de Xbox One, maar kan ook worden gebruikt op pc’s en met de Xbox Series X/S.

De Fanatec Forza Motorsport biedt het allerbeste op het gebied van gevoel en ergonomie voor fans van Sim-racing en het Forza-spel in het bijzonder.

Voordelen

 • Een ongelooflijk vloeiende en krachtige terugkeer van kracht.
 • Hoogwaardige materialen en afwerking.
 • Ongelooflijke sensaties op elk niveau.

Nadelen

 • Zijn prijs is hoog.

Het Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Ondanks het feit dat het stuurwiel Fanatec Podium Racing Wheel F1 wordt verdeeld onder een officiële F1 en PlayStation licentieHet is compatibel met Xbox One (en ook met Xbox Series X en S, PlayStation 4, PlayStation 5 en PC) en het is een van onze grote favorieten!

Het biedt een rotatiegraad die kan worden ingesteld tussen 90° en 1080° en bevat instelbare ABS-trillingen . Het is opgebouwd uit een combinatie vanaluminium en koolstofvezel , en de rand van het stuurwiel meet 27 cm, waardoor het compact en stabiel is tijdens het rijden.

Dit handwiel is voorzien van een direct aangedreven gemotoriseerd force feedback systeem en omvat twee roterende peddels van het F1-type.

De ergonomie van het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is uitstekend, met een groot aantal real-time instellingen die ook direct vanaf het stuur kunnen worden beheerd, zoals een 2,7-inch OLED-scherm voor feedback tijdens het spel.

Naar onze mening is het Fanatec Podium Racing Wheel F1 een echt juweeltje en een van de beste Xbox One wielen op de markt.

Voordelen

 • Zeer efficiënte motor en krachtterugkoppeling.
 • Talrijke instellingen beschikbaar.
 • Brede compatibiliteit.

Nadelen

 • Zijn hoge prijs.

De Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 Wedstrijdmodule

thrustmaster sparco p310

Het Thrustmaster TS-XW Sparco P310 stuurwiel is ontwikkeld in samenwerking met Sparco en is, zoals de naam al doet vermoeden, een replica op schaal 1:1 van het stuurwiel in de Sparco P310. Hij is bekleed met zwart suèdeleer en meet precies 31 cm.

Dit stuur biedt een uniek ovaal ontwerp met semi-vlakke styling en heeft een robuuste voorplaat met sequentiële peddelsin geborsteld aluminium. Het resultaat is een realistische, luxueuze uitstraling.

Hij heeft een draaihoek van 1080 graden en een hoogwaardig force feedback systeem dankzij een 40-watt borstelloze servomotor , die u voor lange runs kunt gebruiken dankzij het Motor Cooling Embedded systeem.

De inbegrepen schakelaars zijn 9 actieknoppen, 2 joysticks van 13 centimeter, een D-pad met interne drukknop en 2 joysticks. Hoewel het voor alle soorten races kan worden gebruikt, wordt het model aanbevolen voor GT-titels.

De Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 is uiteraard compatibel met Xbox One, maar ook met PlayStation en PC.

Voordelen

 • Krachtige, responsieve force feedback.
 • Zeer goede bouwkwaliteit.

Nadelen

 • Geen snelwisselsysteem.

In het kort / Conclusie

De Xbox One biedt een brede selectie van de beste racegames voor liefhebbers van console simracing. Zoals je in dit artikel zult hebben ontdekt, zijn er ook enkele even uitstekende Xbox One wielen om mee te gaan als je de volledige ervaring wilt krijgen.
We hopen dat onze selectie van de 9 beste Xbox One-stuurwielen en ons advies je helpen om de juiste voor jou te vinden!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

Het beste stuurwiel voor Xbox One in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De beste Sim Racing-dashboards

De beste Sim Racing-dashboards

Sim-racingfans weten heel goed dat elke setup min of meer uniek is. De reden is heel eenvoudig: niet alle hardlopers...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar