Selecteer een pagina

De beste Direct Drive Simracing Setup

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Direct Drive-technologie is het summum van racesimulatie. Het verbindt uw stuur direct met de motor en biedt een ongeëvenaard reactievermogen. De Direct Drive versterkt het gevoel van force feedback en maakt het realistischer.

In het algemeen zijn Direct Drive vliegwielen duur vanwege hun grote motoren en complexe constructie. Fanatec heeft het spel echter volledig veranderd met de nieuwe, zeer betaalbare CSL DD met directe aandrijving.(Lees onze review van de CSL DD)

In deze Simracing Setup Guide laat ik je zien wat volgens mij de beste complete Direct Drive race simulatie setup is. Deze opstelling bevat alles wat je nodig hebt voor een racesimulatie, inclusief een stuur, pedalen en cockpit.

 

De in deze Simracing-opstelling gebruikte hardware

Laten we meteen naar de producten gaan waaruit deze direct drive simracing setup bestaat.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix

 

De allereerste beslissing die u moet nemen is welke basis u kiest.

Er zijn hier twee mogelijkheden:

Hoewel de CSL DD een opmerkelijke basis is, zou ik persoonlijk voor de tweede optie kiezen. Voor de ultieme Direct Drive-ervaring kunt u het beste de meest solide basis gebruiken.

Ik neem de verschillende productopties hieronder door terwijl ik elk onderdeel van deze race sim bouw in meer detail bekijk, want er is niet één beste route voor deze bouw. Maar hier is mijn ultieme aanbeveling. Als ik een direct drive race simulatie faciliteit zou bouwen, zou ik de onderstaande opties kiezen.

Waarom kiezen voor deze Setup Simracing Direct Drive?

De meeste Simracers beginnen hun avontuur met een bescheiden racestuur met riem- of tandwielaandrijving, zoals de Logitech G923 of Thrustmaster TMX.

Ik ben zelf begonnen met een oud Logitech stuur dat ik op een bureau had geplakt. En dat was genoeg om mijn liefde voor racesimulaties op te wekken.

Daarna verbeterde ik mijn setup door een betere steun te kopen, daarna een complete cockpit, en mijn racestuur te upgraden naar een krachtiger Fanatec-stuur.

Langzamerhand kwam ik op het punt dat ik de beste race simulatie apparatuur wilde die ik me kon veroorloven, en dat kwam in de vorm van de Fanatec Podium DD2 gecombineerd met een SimLab P1-X cockpit.

Dit is de reis die veel simulatiepiloten zullen volgen. Voor de beste force feedback heb je echt een krachtig Direct Drive stuur nodig. En om een Direct Drive stuurwiel te kunnen dragen, heb je een stevige cockpit nodig, meestal in de vorm van een geëxtrudeerd aluminium platform.

Als je de ultieme race-simulatie opstelling wilt maken, of je huidige opstelling wilt verbeteren, dan is deze gids iets voor jou. Hier is een van de beste race simulatie configuraties op de markt

 

fanatec dd2

De beste en krachtigste simracingbasis die vandaag beschikbaar is, is de Fantec Podium DD2.

Podium DD1 vs DD2

De DD1 is weliswaar minder duur, maar heeft niet zoveel koppel als de DD2. Bovendien is het momenteel niet op voorraad.

De Podium DD2 levert tot 25 Nm koppel, tegen 20 Nm voor de DD1. Als je ooit met de DD2 op vol vermogen hebt gespeeld, weet je hoe zwaar hij is. Daarom nemen we het op in deze opstelling.

 

Hoe zit het met SimuCube bases?

SimuCube bases zijn een uitstekend alternatief voor de Fanatec Podium reeks. Er zijn momenteel drie wielbases te koop;

  • De Sport die 17Nm koppel levert
  • De Pro die 25Nm koppel levert
  • De Ultimate, die 32 Nm koppel levert.

De modellen Sport en Pro zijn relatief vergelijkbaar met de DD1 en DD2, en zijn iets goedkoper.

Fanatec heeft echter een breed scala aan vliegwielen en randapparatuur die compatibel zijn met hun basis, terwijl je bij een SimuCube-basis vliegwielen van andere fabrikanten moet zoeken. Persoonlijk houd ik van het gemak om apparatuur van hetzelfde merk te kopen om te profiteren van compatibiliteit.

Ten tweede is de DD2 compatibel met Xbox consoles als je een console race simulator bent. Geen enkele SimuCube basis is momenteel compatibel met thuisconsoles.

 

Wat is de beste Direct Drive-basis die compatibel is met Playstation?

Aangezien de DD2-basis niet compatibel is met een Playstation, zullen Playstation-gebruikers zich moeten wenden tot hetPodium Racing Wheel F1 (of de Gran Turismo DD Pro voor kleinere budgetten).

Het stuurwiel : Fanatec Podium R300 V2

r300 v2 fanatec

Het is erg belangrijk om een stuurwiel te monteren op de basis van de DD2 Direct Drive. Je moet een stuur kiezen dat de kracht van de directe aandrijving aankan en comfortabel is voor lange racesessies.

Het Podium R300 stuur voldoet aan al deze eisen. Het heeft een groot aantal functies en een hoogwaardig ontwerp en afwerking. En het kan worden gebruikt in een breed scala van race disciplines.

Je krijgt de Podium Advanced Paddle Module meegeleverd in deze bundel, wat Fanatec’s meest hoogwaardige paddle shifter module is.

Er zijn in totaal zes hoogwaardige paletten, waardoor je veel aanpassingsmogelijkheden hebt. De peddels zelf hebben een magnetisch mechanisme dat dat van een echte racewagen nabootst. Dankzij de contactloze Hall-effect sensoren zullen de prestaties na verloop van tijd niet afnemen.

De R300 wordt ook geleverd met het ClubSport Button Cluster Pack, dat extra knoppen toevoegt voor racegebruik, en de Podium Hub.

De Podium Hub vormt het hart van deze race-simulatieconfiguratie en fungeert als een snelkoppeling tussen het onderstel en het stuur. Alle producten uit de Podium-serie, maar vooral de Podium Hub, zijn van extreem hoge kwaliteit. Het maakt gebruik van materialen van automotive kwaliteit voor optimale prestaties en duurzaamheid en is breed compatibel met de meeste producten uit het Fanatec gamma.

 

Alternatief stuurwiel voor bestuurders die de voorkeur geven aan een open stuurwiel

Als je een simulatiecoureur bent die de voorkeur geeft aan open-wiel auto’s, dan kun je ook het Formula V2.5 stuur van Fanatec overwegen. De Formula V2.5 of V2.5X is een van de beste formulewielen waar ik ooit mee heb gespeeld. Hij is uiterst veelzijdig, ziet er goed uit en is een plezier om mee te racen, en biedt een groot aantal configuratiemogelijkheden.

De afmetingen zijn iets kleiner dan die van de R300, met een breedte van slechts 270 mm, tegen 300 mm voor de R300. Het stuurwiel is daardoor lichter en wendbaarder dan sommige grotere ronde stuurwielen.

avis-fanatec-clubsport-pedalen

De keuze van de pedalen voor deze direct-drive simulatieconfiguratie hangt af van twee dingen. Wil je compatibiliteit met home consoles, en wil je binnen het Fanatec ecosysteem blijven?

Als het antwoord op een van deze vragen ja is, dan zijn ClubSport V3 pedalen verreweg uw beste keuze. De ClubSport V3 zijn de beste pedalen die Fanatec te bieden heeft. Ze zitten boordevol technologie en zijn bedoeld om echte auto’s zo goed mogelijk na te bootsen.

De pedalen zien er goed uit, met een volledig metalen aluminium constructie en rode accenten. Zowel van voren als van opzij zijn deze pedalen prachtig.

Achter de pedalen vind je een enorme hoeveelheid technologie. Er is een 90 kg load cell ontworpen om een echt rempedaal te reproduceren. De pedalen maken gebruik van magnetische technologie en contactloze sensoren op het gaspedaal en de koppeling.

Er is veel ruimte voor aanpassing, met verwisselbare pedalen, aanpasbare pedaalposities en instelbare remdruk. ClubSport V3 pedalen zijn zo krachtig als maar kan.

De cockpit: SimLab P1-X

simlab p1x

Om een krachtige Direct Drive-basis zoals de Podium DD2 echt te kunnen ondersteunen, heb je een race-simulatiecockpit nodig die de gegenereerde krachten aankan. Een zuinige of middelmatige racecockpit kan moeite hebben met een Podium Series Direct Drive-basis en kan doorbuigen als het koppel toeneemt.

Dit betekent dat je misschien op zoek moet naar een robuustere simulatiestoel. Uw beste optie is een geëxtrudeerd aluminium platform. Dit type simulatieplatform gebruikt dikke stukken geëxtrudeerd aluminium om in wezen een chassis te bouwen.

SimLab P1-X: onze mening

 

SimLab staat algemeen bekend om de productie van enkele van de beste 8020 aluminium simulators op de markt en is zelfs de officiële e-sports leverancier van het Mercedes AMG F1 team.

De P1-X race simulatie cockpit staat aan de top van SimLab’s assortiment. Dit is een simulatiecockpit ontworpen om de meest extreme krachten te weerstaan. Het ondersteunt bijna alle Direct Drive stuurwielen zonder enig probleem.

Elk onderdeel van dit chassis is verstelbaar, van de afstand en de hoek van het pedaal tot de montagepositie van het stuur. Het is een simulator die je nooit zou moeten vervangen. De P1-X bevat een standaard zijbeugel waarmee u accessoires en extra randapparatuur zoals joysticks kunt bevestigen.

SPARCO R100

Om deze direct drive race simulatie configuratie compleet te maken, hebben we gekozen voor een racestoel. De SimLab P1-X wordt niet standaard geleverd met een stoel, dus u kunt de stoel kiezen die u wilt. De P1-X is breed compatibel met de meeste racesimulatiestoelen en sommige echte racestoelen van merken als Sparco.

De stoel die ik voor deze opstelling heb gekozen is de Sparco R100.

Wat me echt overtuigde van deze stoel was het comfort dat hij biedt tijdens lange gesimuleerde racesessies. Na urenlang in de Sparco R100 te hebben gezeten, kan ik gerust zeggen dat het een van de meest comfortabele racesimulatiestoelen is die er zijn.

Deze stoel is ontworpen als een echte racestoel voor simulatiecoureurs, en bevat zelfs een systeem om desgewenst een 4-punts racegordel toe te voegen.

 

Hoe presteert deze simracing directe aandrijving?

Nu alle producten meer in detail zijn gepresenteerd, laten we eens kijken naar de prestaties van deze simulatieconfiguratie met directe aandrijving.

Dankzij de kwaliteit van het ontwerp en de fabricage van SimLab is het chassis relatief eenvoudig te monteren. De montage vergt enige tijd, maar dat geldt voor alle assemblages van geëxtrudeerd aluminium. Er zijn voorgeboorde montagegaten voor de Fanatec DD2 en pedalen, wat de montage eenvoudig maakt.

Tijdens de racesimulatiesessies wordt de kwaliteit van elk product echt benadrukt door dit simulatieplatform. Onder de maximale belasting van de Fanatec DD2 buigt het P1-X chassis niet in het minst.

Ook is er geen merkbare buiging in de pedaalplaat. En als je hard op de rem drukt, beweegt de stoel ook niet. Een veel voorkomend probleem met sommige verstelbare racestoelen is dat de rugleuning vaak beweegt bij hard remmen. Maar dat zal hier geen probleem zijn.

Al met al is dit een race-simulatie set-up waar je jaren mee vooruit kunt. Als deze opstelling eenmaal in elkaar zit, hoeft u de komende jaren geen onderdelen meer te vervangen of te upgraden. En voor de prijs, ongeveer € 3.000, is het moeilijk een simulatieopstelling met directe aandrijving te vinden die zo goed is als deze.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar