Selecteer een pagina

Moza Racing, het nieuwe sim-racing merk

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Chinese fabrikanten de sim-racing markt begonnen te betreden en zich als sterke concurrenten vestigden.

Onlangs heeft het Chinese merk Moza Racing, dat zich aanvankelijk toelegde op de vervaardiging van audiovisuele oplossingen, naam gemaakt in de simracinggemeenschap met een compleet ecosysteem van oplossingen: onderstellen, stuurwielen, pedalen en zelfs dashboards.

Dus besloten we je er meer over te vertellen. In dit artikel vertellen we je alles over het merk Moza Racing, van zijn geschiedenis tot zijn producten.

Het merk Moza Racing: geschiedenis en marktpositie

Gudsen MOZA , opgericht in 2012 door auto-ingenieurs en Simracing-coureurs, is ‘s werelds grootste fabrikant van camerastabilisatoren, gimbalcamera’s en simulatieapparatuur. Het is een toonaangevende vernieuwer van camerastabilisatiesystemen en technologie voor voertuigstabiliteit.

Moza Racing is een relatieve nieuwkomer in de wereld van Sim-Racing aangezien het alleen van 2021 dat het merk zichzelf in de sim-racing markt lanceerde door een volledig ecosysteem waaronder direct-drive force-return stuurwielen, stuurwielonderstellen, pedalen van aluminiumlegering, digitale instrumentenpanelen en bedieningssoftware.

De producten die zij tot nu toe hebben uitgebracht zijn met relatieve lof ontvangen, aangezien zij de grote namen in de Sim-racing willen uitdagen, maar de eerste indruk is zeer positief.

Moza Racing lijkt een mooi ecosysteem van producten op te bouwen dat in de loop der tijd zal blijven groeien. Bovendien is hun ondersteuningsinfrastructuur zeer goed en reageren ze snel op vragen. Dit is altijd een goed teken voor een bedrijf omdat u er zeker van kunt zijn dat er mensen klaarstaan in geval van problemen.

Het merk Moza Racing lijkt vastbesloten om innovatieve en professionele sim-racing uitrusting te creëren waarop coureurs kunnen vertrouwen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Het assortiment van Moza Racing

Het complete ecosysteem van het merk Moza Racing omvat kettingbladen, direct-drive force feedback vliegwielen, pedalen en dashboards.

Moza Racing stuurwielvoeten

R9 Directe Aandrijving

 

moza racing r9 directe aandrijving

Moza Racing richt zich met zijn R9-basis op de instapmarkt voor directe aandrijving.

De motor heeft een maximaal koppel van 9 Nm en is ondergebracht in een zwarte of witte aluminium behuizing van 240 mm x 157 mm x 124 mm.

De R9 is een klein toestel met een hoge bouwkwaliteit, wat een groot voordeel is bij de montage, vooral voor wie overweegt de optionele bureaustandaard te gebruiken.

De R9 basis is alleen PC-compatibel. Met de Pit House software kunt u de kracht en de details van de krachtfeedback regelen, en individuele speelprofielen opslaan. Naast de pc-software kan het basisstation ook worden bestuurd via een telefoontoepassing.

R16 directe aandrijving

moza r16

Geïnspireerd door supercars heeft de basis-R16 een 3D-gebeeldhouwde carrosserie en een tweekleurige autolak. Het is de perfecte samensmelting van design en kracht.

Gemaakt vanaluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit, geeft het de rijder het juiste gewicht en gevoel.

De basis is uitgerust met een geoptimaliseerde motor die vrijwel geen rimpeling en koppelcogging vertoont.

Dankzij de encoder heeft de R16 een uitzonderlijk vermogen om de wielpositie te begrijpen, zodat het racegevoel naadloos wordt weergegeven.

R21 Directe Aandrijving

moza r21

De Moza R21 Direct Drive stuurwielbasis is de krachtigste basis in het Moza assortiment en is compatibel met alle producten in het Moza Racing ecosysteem.

Vergeleken met zijn broers van 9 en 16 Nm produceert de R21 DD-servomotor een enorm piekkoppel van 21 Nm .

Het toestel is uitgerust met een D1-compatibele Quick Release en een aantal aansluitingen. Alle instellingen en functies kunnen rechtstreeks via de Moza-applicatie worden beheerd.

Moza Racing stuurwielen

CS

moza cs

Het MOZA CS stuur biedt uitzonderlijke kwaliteit en heeft een stuur van 33 cm voor een realistische race-ervaring.

Het nieuwe CS-stuurwiel is uitgerust met een robuust QuickRelease-systeem om wielen in enkele seconden te verwisselen zonder afbreuk te doen aan de stijfheid, en heeft ook 6 programmeerbare knoppen.

Het CS-stuur biedt bestuurders ook twee universele joysticks en twee draaiknoppen. Gesmede magnetische peddels van koolstofvezel met contactloze foto-elektrische technologie maken de schakelpeddels uiterst stabiel en verminderen schakelfouten.

GS

moza gs

Het Moza Racing GS stuurwiel is een 30 cm Formule 1 of GT-stijl model met een uiterst aantrekkelijk design. Het is een stuur van hoge kwaliteit, ontworpen om je alle functies te geven die je als simulatiepiloot nodig hebt.

Het stuurwiel is van 5 mm dik koolstofvezel, geflankeerd door twee Alcantara handvatten. Magnetische schakelpeddels en dubbele analoge koppelingspeddels voegen zich bij een robuust QuickRelease-systeem aan de achterzijde van het stuur. De voorkant van het stuur heeft 10 verlichte knoppen, twee draaiknoppen, vijf draaiknoppen met 12 standen en twee joysticks.

De kleuren van de lichtbalk en de lichtknoppen kunnen worden aangepast met de meegeleverde Pit House software.

RS

moza rs

Het 33 cm RS-stuurwiel is uitgevoerd in Alcantara, terwijl het paneel en de schakelpaddles van gesmeed koolstofvezel zijn. Magnetische schakelpaddles zorgen voor snel en snel schakelen.

U kunt complexe handelingen uitvoeren met15 programmeerbare knoppen, 2 universele joysticks en 2 knoppen met twintig segmenten .

Het heeft een QuickRelease-systeem waarmee u het stuurwiel in een seconde kunt verwisselen.

Het RS stuur heeft een volledige LED-strip met ondersteuning voor 256 RGB-kleuren. Volledige aanpassing wordt uitgevoerd met behulp van Moza Racing’s Pit House Suite software.

Moza Racing crankstellen

SR-P pedalen

moza s rp

Het Moza S-RP crankstel is gemaakt vanzeer sterk staal voor superieure kwaliteit en uitzonderlijke duurzaamheid, biedt instelbare pedaalafstanden en kan rechtstreeks op een pc worden aangesloten via de USB-poort.

Met een uiterst precieze druksensor die tot 75 kg weegt, kunnen bestuurders de druk op de pedalen beter beheersen dankzij het spiergeheugen, wat een soepelere rijervaring mogelijk maakt.

Een antislipmat aan de onderkant voorkomt dat de pedalen wegglijden bij gebruik op een vloer, terwijl het SRP-pedaalontwerp het mogelijk maakt de pedalen op pedalboards of cockpitstandaards te monteren.

CRP Pedalen

moza crp

Bijna alle onderdelen van het CRP crankstel zijn gemaakt van een CNC aluminium legering. Dit biedt de bestuurder een solide, duurzaam platform dat bestand is tegen remacties en het snelle werk van de voet op het gaspedaal.

CRP pedalen zijn voorzien van Moza’s Mpressure. Een zeer nauwkeurige loadcelsensor die de meest nauwkeurige manier is om de uitgeoefende kracht te meten.

De gepatenteerde pedaalhoek-verstelstructuur van Moza Racing maakt eengroot aantal instellingen mogelijk.

Andere Moza Racing accessoires

HD digitaal dashboard – CM

moza hd cm

De MOZA CM is een 5-inch HD-kleurendashboardmet 16,7 miljoen kleuren en een resolutie van 800 x 480, wat een verbluffende beeldkwaliteit garandeert. Het slanke, futuristische zwevende dashboard heeft een verversingssnelheid van 60 Hz en is compatibel met de meeste mainstream sim racetitels.

HD digitaal instrumentenpaneel – RM

moza hd rm

Het RM digitale instrumentenpaneel van Moza is een 5-inch HD-kleurendashboard met 16,7 miljoen kleuren en een schermresolutie van 800 × 480. Bestuurders hebben een prachtig digitaal dashboard dat de status van de auto, rondetijden en meer kan weergeven. Het is gevat in een stevig frame van aluminiumlegering. De monitor heeft een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz. Dus er is geen ghosting of bewegingsonscherpte.

Conclusie

De Moza Racing merk is een zeer recente nieuwkomer op de sim-racing markt, maar het is nu al veelbelovend. Het assortiment van Moza is zeer interessant, zoals we in dit artikel hebben uitgelegd.

Zal Moza Racing kunnen concurreren met toonaangevende merken als Fanatec en Thrustmaster? De tijd zal het leren! Aarzel ondertussen niet om haar producten zelf uit te proberen.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar