Selecteer een pagina

ClubSport GT3 Endurance: Fanatecs gelimiteerde editie onthuld voor het eeuwfeest van de 24 uur van Spa

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec heeft snel achter elkaar nieuwe producten uitgebracht en ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Spa heeft het Duitse merk een ultra gelimiteerd stuurwiel voor racefans gepresenteerd. Het is de ClubSport GT3 Endurance en er zullen er slechts 100 worden geproduceerd ter ere van de 100e verjaardag van het legendarische circuit.

Qua ontwerp is hij erg minimalistisch, met een gunmetal-kleur die over het hele voorpaneel terugkomt. Er zitten gesloten handvatten op de zijkanten en het 24 SPA logo in het midden, ook met het nummer 100, een knipoog naar het honderdjarig bestaan van het circuit. Zoals ik al eerder zei, is het ontwerp van dit stuur zeer minimalistisch, maar overzichtelijk. Natuurlijk, omdat het een ultra-gelimiteerde editie is, staat er ook ‘Limited Edition x of 100’ op om er zeker van te zijn dat je niet in de war raakt en om waarde toe te voegen als je het ooit weer wilt verkopen.

Aangezien we te maken hebben met een barebone-structuur voor de ClubSport GT3 Endurance, heb je een module nodig die fungeert als knoppen, bediening en interface met de Fanatec-databases. In ons geval is dat de taak van de Podium Button Module Endurance met zijn scherm en verschillende bedieningselementen en magnetische peddels (optioneel). Deze module is zeer uitgebreid, gericht op uithoudingsvermogen en past perfect bij de ClubSport GT3 Endurance.

Qua grip is de vrij rechthoekige vorm van dit stuur perfect voor GT3 en enduranceracen. De diameter is net geen 32 cm (31,8 cm om precies te zijn), de grips zijn van rubber en de ergonomie is zo ongeveer perfect voor lange sim-racesessies.

Laten we afsluiten met de prijs en beschikbaarheid. Voor de prijs ruilt Fanatec de ClubSport GT3 Endurance in voor slechts € 129,95. Maar zoals ik al eerder zei, is het een velg, of een kaal stuurwiel als je dat liever hebt. Je moet dus betalen voor de knoppenmodule, de peddels, de naaf en de Quick Release, voor een totaal van meer dan €700 om een bruikbaar stuur te krijgen. Dat is veel, maar tegelijkertijd is het een gelimiteerde editie en een investering die de moeite waard is als je iemand bent die vaak van stuurwiel wisselt.

Wat de beschikbaarheid betreft, zal de ClubSport GT3 Endurance pas vanaf het weekend van 27 tot 30 juni 2024 te koop zijn op de Fanatec-stand in Spa. Deze stand is voor het publiek geopend in de Fan Village van 10.00 tot 12.00 uur en daarna van 13.30 tot 18.00 uur, van donderdag tot en met zaterdag. En op zondag 30 juni is het alleen ochtend.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar