Selecteer een pagina

De Xbox compatibele MOZA R3 maakt zijn grote lancering!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

De Chinese fabrikant van sim-racingtoestellen Moza is in minder dan 4 jaar populair geworden, en dat is een hele prestatie in zo’n concurrerende industrie. We hebben andere spelers die er jaren (meer dan 10 jaar) over hebben gedaan om hun stempel te drukken en in aanmerking te komen voor mogelijke opstellingen.

Deze stijging in de hitlijsten is echter geen toeval. Nee, verre van dat. De teams van Moza zijn niet alleen bekwaam in hun vakgebied, maar hebben ook een grote passie voor autosport en een schat aan ervaring in de productie van motoren en elektronica. Moza Racing is een divisie van een bedrijf dat al meer dan 10 jaar camerastabilisatoren maakt.

Het Moza-assortiment omvat momenteel 6 Direct Drive-kettingbladen, een aantal sturen en pedalen, plus andere randapparatuur zoals dashboards, shifters, handremmen en nog veel meer. Ook al is het in absolute zin niet veel vergeleken met de concurrentie, vooral voor stuurwielen, het is nog steeds genoeg voor elke gemiddelde rijder.

Als jong bedrijf kun je je voorstellen dat de producten puur PC-compatibel zijn. En dit is het geval voor de basics van het merk. De kleine DD R3 basis is compatibel met PC, maar het is gelicenseerd voor Xbox, en ik weet echt niet hoe Moza aan chips voor Microsofts consoles is gekomen. Sommige spelers doen al heel lang mee en zijn er nog steeds niet in geslaagd om consolecompatibiliteit te bereiken. Maar daar gaat het niet om.

De R3 Moza werd maanden geleden aangekondigd en op de website van het merk staat nog steeds “coming soon”. Het wachten is eindelijk voorbij en de R3-bundel is verkrijgbaar. Het pakket bevat de R3 basis, die een piekkoppel van 3,9 nm ontwikkelt, een Xbox-specifiek ES stuur (dat eigenlijk gewoon een goedkopere afgeleide is van het standaard pc-stuur), een SR-P Lite pedaalbord en een tafelklem om alles aan meubels te bevestigen.

De R3 base is de eerste stap van Moza Racing in het Microsoft ecosysteem, dankzij de compatibiliteit met Xbox One en Series X/S. Als je de nieuwste console van de Amerikaanse gigant hebt, of zelfs die daarvoor, kun je genieten van een groot aantal sim-racetitels, waaronder Forza Horizon en Motorosport, AC, ACC en vele andere.

Ik moet er wel bij zeggen dat de R3-bundel een instappakket is, dus je hoeft geen uitmuntende weergave van de effecten en andere details van de physics engines te verwachten. In absolute zin is de basis behoorlijk goed en kun je er gemakkelijk mee uit de voeten in sim-racing. Bovendien wordt de bundel verkocht voor ongeveer €400, wat een zeer aantrekkelijke prijs is voor Direct Drive.

Lees onze volledige review van de MOZA R3 bundel

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar