Selecteer een pagina

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2 stuur : Test & Overzicht

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2

Voordelen

 • Prachtig ontwerp, getrouwe replica van het originele BMW M3 stuurwiel.
 • Kwaliteitsmaterialen, robuuste constructie
 • Uitgerust met moderne functies (joystick met zeven functies, LED-display)
 • Uitstekende krachtfeedback dankzij de twee krachtige vibratiemotoren.

Nadelen

 • De schakelpeddels zijn vrij groot, waardoor de knoppen moeilijk bereikbaar zijn.
 • Enigszins teleurstellend palletgevoel
 • De hoge prijs kan voor sommige kopers een nadeel zijn

Voor alle fans van auto’s en racen in het algemeen is de BMW altijd een teken vanelegantie en onderscheiding. Kunt u zich voorstellen hoe het zou zijn om vanuit uw eigen huis een stuur in BMW-stijl te kunnen besturen? We wilden weten welk effect dit op ons zou hebben, in het comfort van ons eigen huis. En dankzij de Duitse fabrikant Fanatec werd de droom werkelijkheid.

Dus besloten we onszelf het genoegen te gunnen om het Fanatec Clubsport BMW GT V2 te testen.een model geboren uit een prachtige samenwerking tussen twee gerenommeerde fabrikanten.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit model. Wij zullen u een lijst van zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen je welk type speler type speler het is, wat de voordelen voordelen nadelenzijn prijs en waar je het kunt krijgen.

Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 afbeelding1

Kenmerken van het Fanatec Clubsport BMW GT2 V2 stuurwiel

HetFanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel is de gelicenseerde versie van het originele stuurwiel van de gelijknamige BMW racewagen.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Het stuurwiel van de Fanatec Clubsport BMW GT V2 heeft een diameter van32 cm.
 • Dit model staat onderofficiële BMW licentieen iseen replica van het BMW M3 GT2 stuur dat in de toerwagens van het merk wordt gebruikt.
 • Het stuur van de Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 en de handgrepen zijn bekleed met echt ItaliaansAlcantara, waardoor ze bijzonder gemakkelijk te reinigen zijn en een betere grip bieden.
 • Dit model is uitgerust met twee verstelbare aluminium magnetische peddels CNC gefreesd, zodat u elke keer met vertrouwen kunt schakelen. Ze kunnen ook worden vervangen door de Podium geavanceerde peddelmodule met extra koppelingspeddels (optioneel).
 • De interne structuur is volledig opnieuw ontworpen om de sterkte te verhogen en tegelijkertijd het gewicht te verminderen (30% lichter dan het vorige model). Dit vertaalt zich in een grotere versnelling en getrouwheid van de krachtfeedback van je voet.
 • Het Fanatec BMW GT2 V2 stuur heeft11 knoppen, een 7-weg FunkySwitch (links, rechts, omhoog en omlaag richting ingangen, drukknop en rotary encoder functionaliteit) en een analoge joystick.
 • Dit model heeft ook eenLED-display om telemetriefuncties te tonen (afhankelijk van het spel) en RevLED’s om het motortoerental te tonen (ook afhankelijk van het spel).
 • Het ClubSport BMW GT2 V2 stuur van Fanatec is compatibel met PlayStation 4, PlayStation 5 en PC. Het is ook compatibel met alle accessoires in het Fanatec ecosysteem(pedalen, versnellingshendels, enz.).
 • Het heeft het QR1-systeem (ClubSport Quick Release Adapter), wat betekent dat het wiel gemakkelijk kan worden opgewaardeerd naar het QR2-systeem van de volgende generatie (komt binnenkort).
 • Afmetingen: 40 cm x 38,5 cm x 20 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 2,78 kg

    Voor welk type persoon?

    HetClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel van Fanatec is een model dat is ontworpen voorGT auto’s, maar zich ook heel goed kan aanpassen aanrallytype games ofsimularcade games.

    We hebben gemerkt dat dit stuur je spelervaring aanzienlijk verbetert wanneer je een GT-auto bestuurt in games zoals GTR 2 of Gran Turismo. Maar als u de voorkeur geeft aan stuurwielen in F1-stijl, dan is dit product niets voor u.

    Naar onze mening is het BMW GT2 V2 model van Fanatec net zo goed geschiktvoor gewone spelersalsvoor mensen die willen beginnen in de wereld van Sim-Racing en een sterke voorkeur hebben voor het merk BMW.

    Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 image2

    De voordelen

    Onze test van het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel gaf ons de mogelijkheid om alle voordelen die dit model te bieden heeft.

    We waren meteen gewonnen door het fantastisch ontwerp Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel. Deze replica van het BMW M3 stuurwiel is werkelijk prachtig. De Duitse fabrikant heeft geen enkele vrijheid genomen om de structuur van het stuurwiel te wijzigen. Het resultaat is in feite een prachtige reproductie van het origineel, te oordelen naar de foto’s, zelfs in het gebruik van alcantara (dat met de hand is gestikt) dat het hele stuurwiel bedekt.

    In feite is alles aan de keuze van de materialen is onberispelijk. Met het ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel heeft Fanatec opnieuw zijn ongelooflijke expertise op het vlak van bouwkwaliteit aangetoond. Het aluminium frame, de versnellingspoken en het centrale bedieningspaneel stralen kwaliteit en robuustheid uit. Het is een model dat belooft lang mee te gaan.

    Ondanks zijn leeftijd is het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel zeer goed uitgerust en biedt het functies die zowel modern als plezierig zijn evenals de joystick met zeven functies. Het heeft ook een heel leuk snufje, het LED-display, met drie zeven-segment displays (voor telemetriegegevens zoals snelheid en versnelling) en een RPM-display met 9 LED’s.

    Tot slot waardeerden we echt zijn zeer goede krachtfeedback. Het Fanatec BMW GT2 V2 stuur heeft twee krachtige vibratiemotoren die je elke beweging en elk detail van de race laten voelen. Dit versterkt echt het gevoel van realisme tijdens het spel, waardoor het des te leuker wordt.

    Zijn nadelen

    Als we vonden dat het stuur Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel veel positieve punten had, had het ook een paar nadelen.

    Allereerst vonden we dat Fanatec’s BMW GT2 V2 model enkele ergonomische problemen had. Uit onze test bleek inderdaad dat de grootte van zijn pallets problematisch was. De royale afmetingen van dit laatste, gecombineerd met de grootte en vorm van het stuur, maken het vrijwel onmogelijk om met je duimen alle knoppen van het stuurwiel te bereiken, met uitzondering van de twee hendels bij de spaken en de twee knoppen aan de uiteinden van de LED-toerenteller. Nu we ervoor gekozen hebben dezelfde afmetingen te behouden als het oorspronkelijke wiel, zien we dat dit echte praktische problemen oplevert tijdens het spel.

    Bovendien, is het gevoel van de peddels zelf niet helemaal goed. Wie, zoals wij, al eerder magnetische peddels heeft gebruikt, kan al snel teleurgesteld zijn door de nogal zwakke feedback tijdens het schakelen.

    Ten tweede hebben we gemerkt dat het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel zwaar is en het stuur erg grootwat volgens ons de effecten van force feedback zou verzachten. De keuze om een identieke replica van het BMW M3 GT2 stuur aan te bieden is zeker esthetisch indrukwekkend, maar levert duidelijk problemen op bij het spelen in de best mogelijke omstandigheden.

    Een ander nadeel van Fanatecs ClubSport BMW GT2 V2 model is ten slotte dat dit stuur niet compatibel is met de Xbox One of Xbox Series X.. Dit is een beetje teleurstellend, en betekent dat Xbox-bezitters niet van dit model kunnen genieten.

    Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

    Het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel is momenteel te koop voor €349,95 op de officiële Fanatec website .

    Het is belangrijk om te onthouden dat Fanatec geen partnerschappen heeft met wederverkopers. Hun producten worden uitsluitend op hun website verkocht, dus je kunt ze helaas nergens anders nieuw kopen.

    Zoals de meeste stuurwielen op de markt is de Fanatec BMW GT2 V2 te vinden op tweedehands websites. Als u echter besluit een tweedehands wiel te kopen, raden wij u aan goed te letten op de voorwaarden van het wiel om oplichting te voorkomen.

    Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 afbeelding3

    Onze mening over het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel

    Het Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 stuurwiel is een model dat we van harte kunnen aanbevelen, vooral voor mensen die regelmatig in hun simulatieauto’s rijden, voor fans van het merk BMW of voor mensen die gewoon een oerdegelijk stuurwiel willen met een diameter van meer dan 30 centimeter.

    De BMW GT2 V2 van Fanatec is een hoogwaardige hoge kwaliteit door de gebruikte materialen van het originele voertuig, en heeft slechts kleine nadelen die het plezier tijdens de race dankzij de twee krachtige motoren motoren.

    Of u nu een onvoorwaardelijke liefhebber bent van het BMW merk of niet, we kunnen het Fanatec Clubsport BMW GT2 V2 stuurwiel. U kunt ons vertrouwen, dit model zal u niet teleurstellen!

    logitech g920 beoordeling

    Fanatec Clubsport BMW GT2 V2

    Een solide stuurwiel dat een geweldig rijgevoel geeft.

    Notez cet article

    Vous risquez également d’aimer…

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest

    FANATEC BUNDELS ONDER €400
    This is default text for notification bar