Selecteer een pagina

Fanatec Podium Racing Wheel F1 : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Voordelen

 • Zeer krachtige en nauwkeurige motor
 • Ongelooflijk realistische sensaties
 • Een groot aantal instellingen
 • Uitstekende afwerkingen
 • Brede compatibiliteit

Nadelen

 • Vrij hoge prijs Pedalen en versnellingspook niet inbegrepen
 • Quickrelease een beetje stijf

In de wereld van videospellen, en Sim-racing in het bijzonder, het Duitse merk Fanatec blijft al zijn concurrenten voor bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De fabrikant heeft ook aan populariteit gewonnen door te proberen al zijn producten toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en door het aanbieden van topklasse producten tegen onklopbare prijzen.

We namen een kijkje bij een van de stuurwielmodellen, het eerste dat Direct Drive naar consoles brengt: het Fanatec Podium Racing Wheel F1.

In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over dit model, de lijst van zijn belangrijkste kenmerkenzullen we je vertellen welk type speler het best past, wat zijn de voordelen en nadelen en we zullen je vertellen waar je het kunt kopen en prijs.

Kenmerken van het Fanatec Podium Racing Wheel F1

Het stuurwiel Fanatec Podium Racing Wheel F1 is een topmodel officieel gelicenseerd PlayStation.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Verschijningsdatum: 2019
 • Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is een wiel met een diameter van 27 cm diameter wiel duurzame constructie van metaal en koolstofvezel.
 • De handgrepen zijn in echt Alcantara gemaakt in Italië. Dit materiaal is gemakkelijk te reinigen en biedt sensationele grip.
 • Dit model heeft twee F1-type roterende aluminium peddels met vezelversterking aan de achterzijde.
 • Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is uitgerust met een gemotoriseerde force feedback met directect.
 • De draaihoek van dit model stuurwiel is van 90° à 1080°.
 • Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 heeft 11 knoppen met ultrabetrouwbare schakelaars, twee toggle-schakelaars, twee 12-wegs multi-positieschakelaars met rotary encoder functionaliteit en een analoge joystick om rond te kijken in de cockpit of te mappen met een andere as.
 • Hij heeft ook een FunkySwitch met 7 standen voor het wijzigen van instellingen en twee duimencoders die gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens het rijden, zonder dat je je handen van de handgrepen hoeft te halen.
 • Het Fanatec Podium Racing Wheel heeft een snelheids- en toerentalindicatiesysteem en een OLED scherm display voor het besturen van de Podium basis terwijl je in het spel zit.
 • Dit model kan tot 5 verschillende profielen opslaan in het interne geheugen van het stuurwiel.
 • Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is compatibel met PC, PlayStation 4, PlayStation 5 en mogelijk Xbox One en Xbox Series.
 • Afmetingen: 53,5 cm x 35 cm x 31 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 16 kg

Voor welk type persoon?

Met een prijs van €1.799,95 op de Fanatec website, vinden wij dat het Podium Racing Wheel F1 niet echt gericht is op het grote publiekmaar eerder voor ervaren coureursof zelfs professionalsdie op zoek zijn naar sensatie van de bovenste plank.

Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds iets zijn voor beginners die zich beginners die het zich kunnen veroorlovenomdat het zich aanpast aan alle spelersprofielen en plug-and-play is.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het Podium Racing Wheel F1 natuurlijk perfect voor serieuze fans van F1 gamesgames, maar het is duidelijk minder geschikt voor Rally of GT games.

De voordelen

We hebben de tijd genomen om het Podium Racing Wheel F1 van Fanatecstuurwiel, waardoor we konden ontdekken wat de voordelen van dit model.

Allereerst vonden we de motor de motor van dit Podium Racing Wheel F1 die bijzonder effectief is. De force feedback is zowel zeer krachtig als zeer nauwkeurig. De sensaties die dit juweeltje opwekte lieten niemand onverschillig. Alles is perfect gekalibreerd om u een zo realistisch mogelijke ervaring te geven tijdens uw races.

Ten tweede vonden we het Fanatec Podium Racing Wheel F1 zeer prestatiesmaar ook ergonomisch. Dit wiel biedt een groot aantal real-time instellingen die rechtstreeks vanaf het wiel kunnen worden beheerd. De vele knoppen op het stuurwiel zijn ook erg praktisch, net als de HUB die in dit model is geïntegreerd. Hoewel deze Fanatec shuttlecock duur is, is hij gemakkelijk te gebruiken en echt geschikt voor alle soorten spelers, ervaren of niet. Bovendien heeft hij een zeer goede grip, wat erg prettig is.

Bovendien werden we overtuigd door de uitstekende afwerkingen van Fanatec’s Podium Racing Wheel F1, die perfect geschikt zijn voor professioneel gebruik. De keuze van de gebruikte materialen, zoals alcantara en koolstofvezel, maken dit stuurwiel tot een zeer hoogwaardig model met een werkelijk prachtig en zeer professioneel design.

Ten slotte heeft dit Podium Racing Wheel F1 het echte voordeel dat het een een plug’n play model model en biedt compatibiliteit. Het is gemakkelijk te installeren op zowel consoles als pc’s. Bovendien kun je naar hartelust accessoires toevoegen, want hij is compatibel met het hele Fanatec gamma (of het nu gaat om cranksets, versnellingshendels of andere accessoires), maar dat niet alleen. Het kan ook werken met producten van concurrerende merken zoals Thrustmaster of Logitech.

Zijn nadelen

We hebben je verteld over de voordelen van het Fanatec Podium Racing Wheel F1die we ontdekten tijdens onze test. Maar dit model heeft ook enkele nadelen.

Een van de grootste tekortkomingen van het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is uiteraard zijn prijs. Het moet gezegd dat deze professionele apparatuur erg duur is en, ook al lijkt de prijs in de ogen van al diegenen die hem gebruikt hebben meer dan gerechtvaardigd, toch is hij erg hoog en voor de meeste mensen nauwelijks voorstelbaar. Een stuurwiel van bijna 1.800 euro is duidelijk niet voor iedereen weggelegd.

Ook moet worden opgemerkt dat het Fanatec Podium Racing Wheel F1 stuur geen pedalen of versnellingspook bevat.. Als u een volledige uitrusting wenst, zult u extra moeten budgetteren, bovenop de reeds aanzienlijke prijs van het stuurwiel. Alles bij elkaar is het een behoorlijke investering.

Ten tweede, als het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is uitgerust met het QuickRelease systeemsysteem, vonden we het mechanisme ervan mechanisme was een beetje stijf en moeilijk te gebruiken. Je moet een behoorlijke kracht gebruiken om het wiel van de basis te halen en het wat beweging te geven. Het is niet echt ideaal, vooral in vergelijking met andere modellen.

Tot slot waren wij enigszins teleurgesteld over het gebrek aan gebrek aan documentatie voor software gebruik. Gezien het aantal mogelijke instellingen vonden wij het een beetje licht en hadden wij meer gedetailleerde informatie op prijs gesteld. Bovendien is het niet beschikbaar in het Frans, wat de zaken nog ingewikkelder maakt als je geen vreemde taal spreekt.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het Fanatec Podium Racing Wheel F1 is verkrijgbaar voor €1.799,95 op de Fanatec officiële website.

Merk op dat de Duitse fabrikant Fanatec geen partnerschap heeft met een wederverkoper. Bijgevolg kunnen al zijn producten alleen worden gekocht op de officiële website van het merk, of eventueel tweedehands. Je zult ze nergens anders vinden.

Conclusie

Wie het Fanatec Podium Racing Wheel F1 als het beste F1-stijl stuur hebben helemaal gelijk. In onze test ontdekten we de allerbeste op het gebied van gevoel en prestaties.

Dit stuurwiel is misschien erg duur, maar de prijs is het zeker waard. De fabrikant Fanatec biedt ons een model aan dat uiterst krachtigemaar ook nauwkeurig dankzij alle nieuwe geïntegreerde technologieën. Achter het stuur van dit model kunt u voel elk detail van de baan en de sensaties die het oplevert zijn ongelooflijk realistisch en gedetailleerd.

Of het nu gaat om design, ergonomie of compatibiliteit, het Podium Racing Wheel F1 van Fanatec is echt het beste op de markt van dit moment..

Aarzel dus niet langer, als je het je kunt veroorloven en in dit stuur investeert, garanderen wij dat het Fanatec Podium Racing Wheel F1 je geen seconde zal teleurstellen!

logitech g920 beoordeling

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Het beste F1-stuur op de markt qua gevoel en prestaties

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES Voordelen Verschillende volledig aanpasbare besturingselementen Hoogwaardige afwerking en materialen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar