Selecteer een pagina

Forza Horizon 6: releasedatum, geruchten en wat er in petto is voor de toekomst van de saga

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sinds het debuut meer dan tien jaar geleden op de Xbox is de Forza-saga echt van de grond gekomen. Het gaat zelfs zo ver dat het op zijn eigen terrein de concurrentie aangaat met Gran Turismo. Het moet gezegd worden dat een sim-racetitel die zowel sim-arcade als simulatie is op Microsofts console nog niet eerder het daglicht had gezien dan Forza. Er was inderdaad Project Gotham Racing, maar dat was veel meer een concurrent van Need For Speed dan iets anders.

Het avontuur begon dus met Forza Motorsport en sindsdien is de saga uitgegroeid tot de Go-To sim-racing op Xbox, afgezien van AC en ACC, die overigens van een heel ander niveau zijn. Desondanks heeft Forza Motorsport een groot aantal racers op consoles en pc voor zich weten te winnen, en het blijft een must-have in 2024.

De saga is sinds de lancering opgesplitst in twee titels: Forza Motorsport voor fans van virtueel racen in sim-arcade en/of simulatie (afhankelijk van je voorkeuren), en Forza Horizon voor een avontuur in arcadestijl. De nieuwste Forza Horizon staat momenteel op nummer 5, met een open raceconcept en auto’s variërend van eenvoudige GTI’s tot de meest benijdenswaardige Hyper Cars in de autowereld, met een gezonde dosis maatwerk. Persoonlijk heb ik echt genoten van Forza Horizon 5, vooral van het feit dat het een ‘First Party’-titel was voor de Xbox Series X en S. De weelderige landschappen van Mexico (fictief natuurlijk) – bossen, stranden, woestijnen, steden en alles daartussen – blijven me verbazen. De weelderige landschappen van Mexico (fictief, natuurlijk) – bossen, stranden, woestijnen, steden en alles daartussenin – blijven me verbazen, vooral met een titel die uitstekend werkt terwijl het een open wereld is.

Toegegeven, het begin was bezaaid met hobbels, maar Microsoft en Playground Games hebben de zaken langzaam maar zeker rechtgezet met Forza Horizon 5, waarbij ze zelfs het verhaal uit het vierde opus van de saga hebben voortgezet. FH 5 is een nieuwe titel, maar de carrièremodus gaat verder waar je gebleven was in FH 4, met andere omgevingen en nieuwe auto’s. Vandaag de dag heeft Forza Horizon 5 meer dan 30 miljoen actieve spelers over de hele wereld, een duidelijke indicatie van de passie die racers hebben voor deze prachtige saga die sublieme auto’s, adembenemende landschappen en plezierig rijden perfect combineert.

Wat kunnen we verwachten van Forza Horizon 6?

Zoals het gezegde luidt: “Je kunt een winnend team niet veranderen”. Als ik me niet vergis, is de Forza Horizon-saga al sinds het3e opus op dreef en waren het4e en 5e erg populair bij racefans.

Daardoor zijn er honderden auto’s beschikbaar voor de racers, met kleine bommetjes, sportwagens, Super Cars, Hyper Cars, proto’s, exoten en alles daartussenin. FH5 had buggy’s, Monster Trucks en een heleboel andere voertuigen geïntroduceerd, evenals extreme aanpassingsmogelijkheden. Het ligt voor de hand om meer van hetzelfde te verwachten van Forza Horizon 6, vooral met wat vrijwel zeker het geval zal zijn: driften op kronkelende banen in Japanse steden, met Japanse technomuziek op de achtergrond en overal neonverlichting.

Wanneer komt Forza Horizon 6?

Als je bedenkt dat het succes van zo’n saga al behoorlijk goed is sinds de lancering meer dan 10 jaar geleden (ik heb het over Forza Horizon), is het niet meer dan logisch om te verwachten dat een 6e opus min of meer 3 jaar na de release van FH 5 in de startblokken staat.

Het goede nieuws is dat, volgens geruchten en de laatste berichten, studio Playground Games is begonnen met het werven van hakken voor een nieuw project, dat vrijwel zeker Forza Horizon 6 is. Het gerucht gaat dat het spel zich in Japan afspeelt. Natuurlijk is de kaart, zoals bij alle Forza Horizon-games, niet alleen enorm (zoals bij FH 5), maar ook gebaseerd op een fictieve versie van Japan. Het land van de rijzende zon heeft een van de rijkste autoculturen ter wereld, zowel op het gebied van competitie, met series die specifiek zijn voor het land, als op het gebied van het zeer unieke aanpassen van auto’s.

Wat de releasedatum van Forza Horizon 6 betreft, zeggen sommigen dat de game eind 2024 of ergens in 2025 beschikbaar zou kunnen zijn. De 5e kwam eind 2021 uit en volgens mij krijgen we de 6e eind 2024 of 2025. Uitgevers van videogames hebben de neiging om dezelfde releasedata aan te houden voor hun populairste titels.

Forza Horizon 6 en platforms

Net als de vorige delen in de saga zal Forza Horizon 6 vrijwel zeker verkrijgbaar zijn op de Xbox Series X en S, de nieuwste consoles van Microsoft, en een pc-versie. De titels in deze saga hebben het erg goed gedaan op consoles en pc, dus het is logisch om te verwachten dat er op dat gebied niet veel zal veranderen.

Het is ook meer dan waarschijnlijk dat de titel wordt toegevoegd aan Game Pass op de lanceringsdag, zoals het geval was met zijn voorganger. Nogmaals, je kunt een winnend team niet veranderen en Forza Horizon boekt de ene overwinning na de andere.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar