Selecteer een pagina

iRacing en FIA kondigen een F4 eSport World Championship aan met $25.000 op het spel!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fans van sim-races zijn in de wolken met de laatste aankondiging van de FIA en iRacing: een F4 eSport World Championship dat in september voor het eerst het circuit op gaat, met prijzen die kunnen oplopen tot $25.000.

De wereldberoemde sim-racingtitel iRacing is sinds 2023 partner van de FIA, Fédération Internationale de l’Automobile. Dit partnerschap is dit jaar vernieuwd in de vorm van een internationaal kampioenschap, dat zijn debuut zal maken met het eerste seizoen in september. Het doel is simpel: laat virtuele coureurs van over de hele wereld deelnemen aan 4 evenementen en 8 rondes, en de finalisten kunnen prijzen winnen die kunnen oplopen tot $25.000.

Degenen die iRacing al volgen op sociale netwerken zullen weten dat deze samenwerking niet echt nieuw is. In feite worden de races al uitgezonden op de verschillende iRacing pagina’s. Ongeveer een jaar geleden lanceerden de FIA en iRacing de FIA F4 Regional Tours, virtuele F4-wedstrijden op circuits in verschillende regio’s van de wereld.

We zijn erg enthousiast over de samenwerking met de FIA bij de lancering van het FIA F4 World eSports Championship” , zegt Tony Gardner, voorzitter van iRacing. “iRacing en de FIA willen aspirant-coureurs helpen om de echte autosportwereld te betreden via toegankelijke mogelijkheden, en het Formule 4-platform is een geweldige manier om dat te doen. We kijken uit naar een spannend seizoen dit najaar en hebben er alle vertrouwen in dat de leiders van deze serie de komende jaren weer op het hoogste niveau van de autosport zullen strijden.”

Als je mee wilt doen aan het FIA F4-wereldkampioenschap, moet je snel zijn, want de kwalificatie begint half juni. Je moet racen in de FIA F4 Regional Tour series en de eerste 10 in aanmerking komende coureurs worden uitgenodigd voor het wereldkampioenschap. Dat betekent dat de concurrentie zwaar zal zijn, en dat is nog niet alles. Volgens de laatste informatie over dit nieuwe kampioenschap moeten de coureurs die in aanmerking komen in de regio wonen waarvoor ze zich hebben gekwalificeerd. Ik stel me voor dat dit kleine detail er is om een wereldwijde steekproef van bestuurders te garanderen.

Nikolas Tombazis, de directeur eenzitters van de FIA, zei: “Ik ben verheugd dat de FIA opnieuw met iRacing in zee gaat voor de volgende fase van deze zeer innovatieve samenwerking, waardoor FIA F4 eSports na het grote succes op regionaal niveau wereldwijd wordt ingevoerd. Deze nieuwste fase van onze samenwerking past in onze strategie om de groei en ontwikkeling van eSports te stimuleren en zo de aantrekkingskracht van onze sport voor een nieuw publiek te vergroten, met als doel de wereldwijde deelname aan motorsport te verdubbelen.”

Meer informatie is te vinden op de websites van de FIA eniRacing.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar