Selecteer een pagina

Logitech G920 Stuur : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar om racesimulatiespellen te spelen zonder een goed stuur. De sensaties die we vroeger kregen van onze joysticks behoren tot het verleden. Met de nieuwe technologie van vandaag kunnen we de race beleven en voelen alsof we echt in een auto zitten.Het is alsof we echt in de auto zitten, dus waarom zouden we onszelf dat ontnemen?

De Xbox One is een populaire console, maar niet de grootste verkoper op de markt. Hoewel het een aantal racegames biedt, zoals de Forza-serie en Project Cars. Dus, welk stuur moet je kiezen om het beste uit het spelen op dit platform te halen?

Hier hebben we besloten het met u te hebben over het Logitech G920 stuurwielontworpen om op deze console te draaien. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerkenwe vertellen je welk type speler we het aanbevelen, wat zijn de voordelen voordelen nadelen en we vertellen je waar en tegen welke prijs je het kunt krijgen.

logitech g920

Logitech G920 kenmerken

De Logitech G920 stuurwiel is een middenklassemodel, de tweelingbroer van de G29 van het merk, ontwikkeld om te werken op Xbox en PC.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Jaar van uitgave: 2015
 • De Logitech G920 is een stuurwiel van 28 cm in diameter, bedekt met handgestikt leer dat doet denken aan sommige luxe voertuigen, met een plastic basis en metalen frame.
 • Dit model is uitgerust met twee grote roestvrijstalen voor het schakelen.
 • De G920 heeft 13 aanpasbare knoppenDeze omvatten de knoppen LB en RB, de knoppen Bekijken, Opties en Xbox, en de knoppen LSB en RSB.
 • Het Logitech G920 stuurwiel biedt rotatie tot 900°.Dit betekent dat u tot twee-en-een-half keer kunt draaien, voor een grotere baanprecisie. Het vliegwiel is ontworpen met anti-kickback hardware, inclusief kogellagers in de vliegwielkolom, alsmede een Hall-effect stuursensor om de beweging van het stuurwiel te volgen.
 • Dit Logitech-model is uitgerust met een krachtfeedback met dubbele motor en spiraalvormig tandwielstelsel voor soepele voor een soepele, stille besturing en de meest realistische rijervaring.
 • De G920 bevat een roestvrijstalen crankset met drie pedalen met een metalen frame dat een rem, koppeling en gaspedaal bevat. De spanning en afstand van elk pedaal is instelbaar.
 • Het Logitech G920 stuurwiel is compatibel met Xbox Series X|S, Xbox One, pc en Macen alle next-generation games op deze platforms.
 • Dit model heeft een veilig bevestigingssysteem met geïntegreerde klemmen en duurzame bouten. Het stuurwiel kan worden gemonteerd op een tafel, bureau of racesimulator.
 • Het Logitech G920 stuurwiel is bedraad en aangesloten via een USB-kabel.
 • Afmetingen: 45 x 32,3 x 33,3 cm (L x B x H)
 • Gewicht stuur: 2,2 kg / Gewicht pedalen: 3 kg

Voor welk type persoon?

Gezien zijn prijs zouden we geneigd zijn het Logitech G920 stuurwiel meer te richten op regelmatige en gepassioneerde gebruikers. Maar volgens ons is het net zo geschikt voor beginnende spelers die een racesimulatie willen proberen en het zich kunnen veroorloven.

De G920 van Logitech is een stuurwiel dat geschikt is voor alle matenZowel de pedalen als de peddels zijn verstelbaar, en het stuur met een diameter van 28 cm past in de handen vanvolwassenen of eenkinds.

De voordelen

Dankzij onze test konden we de verschillen ontdekken tussen de G920 van zijn tweelingbroer, de G29, en vooral, wat zijn de voordelen van dit model.

Allereerst vonden we het ontwerp van het Logitech ontwerp van het Logitech G920 stuurwieldie volgens ons nog klassevoller is dan die van de G29. De bouwkwaliteit van het stuur en de materiaalkeuze zijn uitstekend, waardoor het stuur er stijlvol en realistisch uitziet.

Ergonomie van het stuuris ook een succes. Het stuur ligt gemakkelijk en prettig in de hand en biedt toegang tot een groot aantal functies dankzij de vele knoppen, waarvan de posities zijn ontworpen voor optimaal comfort en gebruiksgemak.

Opnieuw heeft Logitech het voordeel dat het waar voor zijn geld biedt. waar voor je geld met het G920 model. Dit is een stuurwiel van uitstekende kwaliteit. Leerliefhebbers zullen blij zijn. Het is een verandering ten opzichte van het rubber dat door alle concurrenten op de markt wordt gebruikt en het laat zien dat de kwaliteit van dit model aan de bovenkant van het gamma ligt.

Voor ons is een van de grootste voordelen van de Logitech G920 zijn zijn pedaal met drie pedalen, dat zich echt onderscheidt van de massa.

logitech g920 crankstel

Het is vrij zwaar, wat betekent dat het zeer stabiel is tijdens het spelen. Het is ook geweldig om de afstand tussen de pedalen te kunnen aanpassen. Het is echt comfortabel, zodat je lange uren kunt spelen zonder enig ongemak te voelen.

In tegenstelling tot veel andere stuurwielen op de markt heeft de G920 van Logitech het voordeel dat hij compatibel is met Xbox One, Series X|S en PC. Het is gemakkelijk te installeren en in te stellen, want het wordt automatisch herkend op de Xbox, en voor de PC bevat het stuur software die zeer betrouwbaar en intuïtief is, voor optimale instellingen die gemakkelijk te maken zijn.

Zijn nadelen

Ten slotte is het G920 stuurNet als zijn tweelingbroer, de G29, heeft hij weinig gemeen met zijn neef, het G27-model van het merk. En het bevat ook een aantalnadelen.

Het eerste wat ons teleurstelde aan Logitechs G920-model was het feit dat de force feedback is zowel abrupt en onevenwichtig. Hoewel het systeem met dubbele motor een gevoel van kracht geeft, ontbreekt het ook duidelijk aan soepelheid, wat resulteert in droge, lawaaierige bewegingen. We hebben ook een probleem geconstateerd met de aanwezigheid van een dode zone, waardoor de sensaties tijdens de race nogal tegenstrijdig kunnen zijn.

We ontdekten ook dat de lederen stiksels op het stuur op het stuur van de Logitech G920 waren vrij ruw. Bovendien voelden we bij het aanraken wat ruwheid onder de duimen, wat nogal onaangenaam kan zijn tijdens het hardlopen. Wij raden u aan handschoenen te dragen als u, net als wij, deze sensatie ongemakkelijk vindt om mee te spelen.

Wat we ook niet leuk vonden aan Logitech’s G920 stuurwiel was dat de peddels, die moeten bewegen. Er is geen mechanisme om ze vast te zetten, wat we een beetje jammer vinden. Sommige spelers, zoals wij, hebben nog steeds liever een keuze en anderen hebben liever dat ze op dezelfde plaats blijven, wat met dit model onmogelijk is.

Tot slot vinden we dat Logitech’s G920 stuur een een vrij hoge prijs is voor een model dat uitkwam in 2015 die noch een versnellingspook (verkocht als optie voor € 59,99), noch de mogelijkheid biedt om het stuur te verwisselen. Met een basisprijs van 399 euro is het niet bepaald een model dat iedereen zich kan veroorloven.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het Logitech G920 stuurwiel is voor 399 euro verkrijgbaar via de officiële website van het merk. Momenteel kun je wat besparen op de prijs als je kiest voor het complete pakket: Logitech G920 stuur + Driving Force Shifter + G435 headset. Het hele pakket kost €371,33.

Het is ook verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs bij een aantal retailers, waaronder de Amazon.co.uk op dit moment.

U kunt het Logitech G920 stuurwiel tegen zeer aantrekkelijke prijzen vinden op tweedehands websites zoals Le Bon Coin. Wees echter zeer voorzichtig en controleer de voorwaarden van het stuur om mogelijke oplichting te voorkomen.

logitech g920 image2

Conclusie

Na onze test van het Logitech G920 stuurwielzijn we tot min of meer dezelfde conclusie gekomen als voor het G29-model, aangezien ze beide praktisch identiek zijn.

Net als zijn tweelingbroer, is het G920 stuur prachtig, en biedt het ons comfort en ergonomie tijdens onze racesessies.. De kwaliteit en afwerking van het wiel, evenals het ongelooflijke crankstel, lijken het vrij hoge prijskaartje te rechtvaardigen.

We zijn echter teleurgesteld dat Logitech er niet voor heeft gekozen om de technologie van zijn stuurwielen te upgraden. De force feedback van de G920 is niet erg soepel en vloeiend.

Het stuurwiel Logitech G920 blijft ondanks alles een model dat ons verblijdde met zijn vele troeven en dat wij u aanbevelen als u het zich kunt veroorloven, zult u niet teleurgesteld zijn.

logitech g920 beoordeling

Logitech G920

Een stuur dat comfort en ergonomie biedt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza CS V2P: Test & Beoordeling

Moza CS V2P: Test & Beoordeling

Moza CS V2PAvantages Volant premium d’excellente qualité Structure en alliage d’aluminium Connexion à la base en...

Moza FSR : Test & Beoordeling

Moza FSR : Test & Beoordeling

Moza FSRVoordelen 4,3-inch scherm Afwerking van koolstofvezel Talrijke bestellingen Nadelen Enigszins hoge prijs en...

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5Avantages Base Direct Drive développant 5.5 nm Caisson entièrement en aluminium Format compact Très bonnes...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar