Selecteer een pagina

Thrustmaster T300RS GT: Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Nog niet zo lang geleden konden we alleen in de huid kruipen van een coureur met een controller en een spel met cockpitzicht. Met de vooruitgang die we de afgelopen jaren hebben geboekt, is de spelervaring die we vandaag de dag bieden compleet anders.

Het simpele feit dat je een stuurwiel hebt, verandert de sensaties die je ervaart en dompelt je volledig onder in de race. Maar welk stuur moet ik kopen ? Het is niet gemakkelijk om je weg te vinden in alle modellen op de markt.

Het Franse merk Thrustmaster, een grote leider op het gebied van Sim-racing apparatuur, biedt stuurwielen aan die het spel steeds meer revolutioneren. We hebben het Thrustmaster T300RS GT stuur nader bekeken, dat we voor u hebben getest en waarover we u vandaag alles willen vertellen.

In dit artikel sommen we de belangrijkste kenmerken van dit model op, vertellen we over de voor- en nadelen, vertellen we aan wie we het zouden aanbevelen, en vertellen we waar je het kunt kopen en tegen welke prijs.

Specificaties van de Thrustmaster T300RS GT

t300rs gt stuur

Het Thrustmaster T300RS GT Edition-stuurwiel is een topmodel met force feedback, gebaseerd op het vorige model van het merk, dat wordt beschouwd als zijn kleine broertje, de T300RS.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Het Thrustmaster T300RS GT-stuur met een diameter van 28 cm heeft een versterkte, getextureerde rubberen coating over het gehele oppervlak. In het midden van het stuur zit het officiële GT-logo.
 • Dit model is volledig uitgerust om te rijden. Hij heeft een multidirectionele dwarsbalk, 13 actieknoppen en officiële PlayStation-knoppen.
 • Twee grote, vaste volledig metalen schakelpaddles van 13 cm bevinden zich op het stuurwiel.
 • De Thrustmaster T300RS GT heeft een 25-watt borstelloze motor voor responsieve, realistische force feedback.
 • Hij heeft een dubbel gordelsysteem voor soepele gamesessies zonder dode zones.
 • Dit model beschikt over de gepatenteerde HallEffect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) met een contactloze magnetische sensor. Dankzij deze technologie kan de motor 16 bits resolutie inzetten, d.w.z. ongeveer 65536 waarden op de stuuras.
 • De Thrustmaster T300RS GT Edition is uitgerust met het Thrustmaster Quick Release-systeem, waarmee je snel en eenvoudig van stuurwiel kunt wisselen en verschillende racewerelden kunt benutten.
 • Dit model isofficieel gelicenseerd door PlayStation en Gran Turismo®. Dit stuurwiel is compatibel met de PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3 en pc.
 • A T3PA GT crankstel met 3 pedalen Dit stuur wordt meegeleverd, maar is ook compatibel met de T-LCM pedalen en de Thrustmaster TH8A en TSS Handbrake shifters en handremmen, die apart verkrijgbaar zijn.
 • Het Thrustmaster T300RS GT-stuur heeft een Tact Switch-systeem dat tot 10 miljoen keer of meer kan worden geactiveerd.
 • Het is bedraad en aangesloten via USB.
 • Afmetingen (breedte / hoogte / diepte): 35 x 32 x 45 cm
 • Gewicht stuur: 4,5 kg – Gewicht crankstel: 4 kg

Voor welk type persoon?

Dit model heeft een officiële licentie van PlayStation en Gran Turismo, maar is niet exclusief voorbehouden aan GT-liefhebbers of bezitters van een PlayStation-console.

Liefhebbers van F1 of iRacing kunnen ook genieten van de ongelooflijke sensaties die de Thrustmaster T300RS GT biedt.

Bovendien is het een stuur dat geschikt is voor het hele gezin– volwassenen, kinderen, mannen en vrouwen.

De voordelen

Deze GT-editie van het T300RS-stuur van Thrustmaster biedt een geweldige game-ervaring dankzij een aantal voordelen.

Allereerst vonden we de responsieve en krachtige force feedback effecten die de Thrustmaster T300RS GT tot een benchmark maken in termen van gevoel. Dankzij de nieuwe H.E.A.R.T-technologie en magnetische sensoren is dit stuur, waarvan de force feedback wordt geleverd door een borstelloze motor en een beproefd systeem met twee riemen, hyperreactief, latentievrij, realistisch en stil.

Ten tweede waren we zeer te spreken over het ontwerp van dit Thrustmaster-stuur en de kwaliteit van de afwerking. Gemaakt van metaal met een versterkte rubberen coating, is dit model uiterst duurzaam en robuust. U loopt niet het risico het snel te beschadigen of snel krassen te zien ontstaan.

Wat ons ook bijzonder beviel aan het Thrustmaster T300RS GT stuur was de meegeleverde pedaaleenheid.

t300rs gt crankstel

Het merk begreep duidelijk dat het bij de T300RS geleverde exemplaar niet voldeed en heeft stappen ondernomen om de situatie te verhelpen. Deze keer hebben we het voorrecht om een afgeleide te hebben van de T3PA, een drietandig crankstel dat robuust en zeer comfortabel is. Voor nog meer realisme is de interne structuur volledig van metaal en kunnen de pedalen gemakkelijk worden aangepast aan uw lichaamsvorm.

Het Thrustmaster T300RS GT stuur heefteen nieuw mechanisme met dubbele riem waarmee de hoek van het stuur kan worden ingesteld van 270° tot 1080° (drie volledige omwentelingen), en dat is een echte aanwinst. Het is een extra functie waarmee je tijdens het spel van nog meer realisme kunt genieten.

Een ander voordeel van de T300RS GT is dat hij compatibel is met de PlayStation 5, PlayStation 4 en PlayStation 3, maar ook met de pc, waarvoor je met een volledig stuurprogramma snel en eenvoudig de nodige aanpassingen kunt doen. Bovendien beschikt dit model over het Quick Release-systeem, waarmee je in enkele seconden van wiel kunt wisselen, en is het volledig compatibel met alle Thrustmaster-wielen. Dit maakt het gemakkelijk om je stuur aan te passen aan je stijl van racen, of het nu GT, F1 of rally is.

Zijn nadelen

Naast het feit dat het Thrustmaster T300RS GT stuur geen significante veranderingen biedt ten opzichte van de T300RS die eraan voorafging, bracht onze test ook een aantal andere negatieve punten aan het licht.

Allereerst, ook al is het geen essentieel criterium, vonden we het jammer dat Thrustmaster geen versnellingspook bij dit model stuur heeft geleverd. Voor de prijs van de T300RS GT hadden we het op prijs gesteld als er een hendel bij had gezeten en we de kosten daarvan niet bij ons budget hoefden op te tellen.

Ten tweede vonden we de afstand tussen de peddels en het stuurwiel iets te groot. Dit kan voor sommige mensen heel gênant zijn. Bovendien zijn ze noodzakelijkerwijs mobiel, aangezien er geen mechanisme is om ze vast te zetten.

Wat de pedalen betreft, hebben wij een probleem met het feit dat het rempedaal niet verstelbaar is. Omdat hij de Conical Rubber Brake technologie gebruikt, kan hij helaas niet zijwaarts worden verschoven. Dit kan een probleem vormen voor eigenaars van een kuip met een centrale stuurstand, die geen andere keuze zullen hebben dan het koppelingspedaal af te schaffen en de rem op het linkerpedaal te configureren.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Net als vrijwel alle stuurwielen van het merk is de T300RS GT verkrijgbaar via de officiële website van Thrustmaster. Hij kost momenteel 399,99 euro.

Wij raden u echter aan het bij Amazon.co.uk te bestellen voor een snellere levering. Bovendien is het soms in de aanbieding.

U kunt uw spelapparatuur op tweedehands websites kopen tegen veel lagere prijzen. Maar pas op voor mogelijke oplichting, en let goed op de staat van het stuurwiel voordat u besluit te kopen.

Conclusie

We waren echt niet teleurgesteld in de prestaties van het Thrustmaster T300RS GT stuurwiel. Het merk heeft geen grote veranderingen aangebracht aan het vorige model, de T300RS, maar de meeste details die ontbraken zijn gecorrigeerd.

Toen hij uitkwam, was de T300RS GT een van de beste PlayStation 4-wielen op de markt, en geen wonder. Zijn kracht, precisie en stevigheid, gecombineerd met het stabiele, comfortabele crankstel, bieden een indrukwekkend realistisch gevoel. De force feedback en de trillingen die je met dit stuurwiel voelt, geven je echt de indruk dat je in een echte racewagen rijdt.

Na deze test zouden we zeggen dat het T300RS GT stuurwiel aan de top van zijn klasse staat. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsstuur in het middensegment, kunnen we dit model van Thrustmaster niet genoeg aanbevelen!

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT

Een robuust en nauwkeurig stuur in het middenbereik

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES Voordelen Verschillende volledig aanpasbare besturingselementen Hoogwaardige afwerking en materialen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar