Selecteer een pagina

Corsair onthult zijn eerste Sim Racing Cockpit

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Het is geen verrassing dat gamemerk Corsair is begonnen met simracen. Deze discipline is de laatste jaren echt van de grond gekomen en het lijkt erop dat iedereen ermee bezig is.

Enige tijd geleden hoorden we dat Corsair een hele reeks sim-racing randapparatuur zou gaan aanbieden. Het is duidelijk dat voor zo’n reus in de game-industrie (met meer dan 30 jaar ervaring in het spel, trouwens), vanaf nul beginnen niet echt een optie is, en wel om verschillende redenen. Het beste is om een partnerschap aan te gaan met een merk dat aanwezig is in de sim-racingindustrie, zodat je kunt profiteren van de knowhow en vooral de technologieën. Asetek SimSport heeft dit gedaan met Simucube en het heeft goed uitgepakt, moet ik zeggen.

Corsair heeft het over een iets andere boeg gegooid en wil Endor AG overnemen, het bedrijf achter Fanatec . Geen paniek, want de deal is nog niet rond, maar wel bijna. Corsair zou dus kunnen profiteren van Fanatec’s expertise op het gebied van sim-racing voor zijn eigen producten, en vice versa als het gaat om de gaming hardware-ervaring.

Kortom, daar hebben we het vandaag niet over. Aangezien we hebben gehoord dat Corsair zich gaat bezighouden met sim-racing, is er geen betere plek dan Computex om de prototypes te onthullen, toch? Nou, ik moet toegeven dat we half zijn bediend. Eerlijk gezegd verwachtte ik prototypes van voetstukken, pedalen of zelfs stuurwielen te zien, maar Corsair toonde zijn publiek de eerste cockpit van het merk: de Sim Rig.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind de aanpak atypisch. Maar aan de andere kant is het ook begrijpelijk. In afwachting van de afronding van de Fanatec overname, is het het beste om een chassis aan te bieden – en dit is nog steeds mijn mening – dat geschikt is voor de vele sim-racing randapparatuur die beschikbaar is op de markt, en dat na verloop van tijd ook geschikt is voor de producten van Corsair.

Wat is de Corsair Sim Rig?

Het chassis van Corsair bevindt zich nog in het prototypestadium, maar in een redelijk vergevorderd stadium van wat ik heb gezien, en ook omdat het merk het aan het grote publiek heeft laten zien op Computex 2024. De structuur is buisvormig, met wat staal lijkt te zijn, wat een garantie is voor de stevigheid van de setups.

Het ontwerp is minimalistisch en daar hou ik van. Zwart domineert de cockpit (met een mogelijke witte versie), met een paar fluorescerende gele accenten op bepaalde elementen. Maar maak je geen zorgen, het blijft onopgemerkt.

De ondersteuning voor de basis is een plaat die geschikt is voor vrijwel alle randapparatuur die op de markt verkrijgbaar is, maar de nadruk is gelegd op Fanatec-producten. Ik zeg dat het een knipoog is naar de toekomstige overname. Met de plaat kun je de hoogte en diepte van de basis zonder gereedschap aanpassen met behulp van rails. Hetzelfde geldt trouwens voor de pedalen.

Voor de zitting heeft Corsair een zeer aantrekkelijke en minimalistische kuipstoel ontworpen. Hij is helemaal zwart, met het logo van het merk op de achterkant en verstevigingen aan de zijkanten. Dit zadel is gemonteerd op glijders en kan dus aan elke rijder worden aangepast. Bovendien is de rijpositie hybride: je hebt de vrij standaard GT-positie voor het segment en je hebt ook de F1-positie. Andere cockpitfabrikanten bieden dit aan op sommige van hun producten, en het is om zoveel mogelijk racers aan te spreken, want het is niet ongewoon om een gamer te zien die van F1- en GT-auto’s houdt.

Aan de rechterkant hebben we een steun voor een versnellingspook en/of handrem, die uitstekend gepositioneerd is. Heel dicht bij je kun je met ongeëvenaard gemak schakelen of je achterwielen blokkeren.

Een ander punt dat het vermelden waard is, is stijfheid. De Corsair Sim Rig is in staat om ultrabrede gebogen schermen zonder het minste probleem te ondersteunen, dankzij een steun die direct op de chassisstructuur wordt geschroefd. De implementatie van deze ondersteuning is echt mooi, en verreweg de beste die ik heb gezien op cockpits op de markt. Het is strak en stijlvol, en je kunt de achterste structuur die het scherm ondersteunt nauwelijks zien. Je kunt ook een pensscherm met zijverstevigingen gebruiken.

Er zijn ook andere accessoires verkrijgbaar voor de Sim Rig. We moeten alleen nog even wachten op meer informatie, waaronder een releasedatum. Maak je geen zorgen, de Sim Rig staat gepland voor 2024.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar