Selecteer een pagina

RSeat S1 : Test en beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Er zijn veel cockpit en chassis modellen op de sim-racing markt, maar ze zijn niet allemaal van zeer hoge kwaliteit, ondanks hun hoge prijzen. Het Europese merk RSeatbiedt een breed scala aan cockpits die zeer populair zijn geworden op de Europese sim-racing markt.

Daarom hebben we onze aandacht gericht op een van de modellen van het merk, gepresenteerd als een hybride tussen een racecockpit en een cockpit van een vluchtsimulator: de RSeat S1.

In dit artikel onthullen we wat onze test van deze cockpit heeft opgeleverd en wat we ervan vonden. We presenteren de lijst van zijn belangrijkste kenmerkenzullen we uitleggen zijn voor- en nadelen, waar u het kunt kopen en tegen welke prijs..

Kenmerken van de RSeat S1

De S1 van RSeat is een vaste integrale cockpit ontworpen voor racesimulatie en voor vluchtsimulatorenvoor persoonlijk of professioneel gebruik.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Dankzij het geavanceerde ontwerp van de S1 kunt u uw rijpositie in enkele seconden configureren en kiezen tussen een Rally- of GT-rijpositie. Rally of GT.
 • Het volledige basischassis van de S1 bestaat uit een uitbreidbaar modulair frame in koolstofstaal en CNC gevouwen ronde buizen.
 • De RSeat S1 is uitgerust met een integrale glasvezel kuipstoel bekleed met schuim van hoge dichtheid en synthetisch leder waardoor het een uiterst comfortabele en slijtvaste zitting is die heen en weer schuift met de schuiven.
 • Het chassis is verkrijgbaar in zwart, rood, wit of zilver, en er is ook een Alcantara-versie. U kunt het chassis ook afzonderlijk kopen.
 • De S1 is extreem instelbaarDe pedaalplaat kan worden versteld van 0° tot 30°, het zadel kan heen en weer worden bewogen, de hoek en diepte van de trapas kunnen in stappen worden aangepast, en met de bevestigingsplaat van het stuur kan de hoogte van het wiel met ±120 mm worden aangepast. De 4 poten van de zitting, die op de vloer rusten, zijn ook verstelbaar (diameter 37mm).
 • De glijbanen zijn verstelbaar voor personen van 1,27 m tot 2 m. Le RSeat S1 kan spelers tot 140 kg dragen.
 • Het chassis is ontworpen voor de meeste dynamische systemen en is compatibel met de rSeat Shifter en rSeat HandBrake.
 • De S1 biedt brede compatibiliteit compatibel met PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S.
 • Hij is ook compatibel met alle systemen en randapparatuur van de grootste merken op de markt, waaronder Thrustmaster, Fanatec en Logitech.
 • De RSeat S1 is ontworpen voor Sim-racing spelers maar kan ook worden gebruikt als een vluchtsimulator waarbij de installatie van Throttle en joystick (Thrustmaster HOTAS Ready, links en rechts) mogelijk is, evenals pedalen, luidsprekers, buttkicker.
 • Al het gereedschap en de schroeven die nodig zijn om het stuur, het crankstel en de shifter te monteren worden meegeleverd, samen met een montagehandleiding.
rseat s1 cockpit

De voordelen van RSeat S1

We konden de de RSeat S1 en ontdekten de voordelen van dit model die we u hier presenteren.

Eerst en vooral, is de RSeat S1 een echt stabiele, solide en stijve cockpit…. Vooral dankzij de ondersteuning van het stuurwiel biedt de S1 een opmerkelijke zijdelingse stabiliteit. De buis aan weerszijden van het chassis zorgt zelfs voor een goede stabiliteit in de diepte.

U kunt het rempedaal van uw crankstel, of het nu Load Cell of hydraulisch is, met plezier intrappen, omdat het bracket stevig op zijn plaats blijft en niet beweegt. Hetzelfde geldt voor de versnellingspook en de handrembeugel. Je kunt aan de handrem trekken of op volle snelheid terugschakelen zonder je zorgen te maken over beschadiging van de steun. En De stabiliteit die de RSeat S1 biedt, verhindert niet dat trillingen worden doorgegeven, wat het realisme tijdens de race ten goede komt.

Als de RSeat S1 zo robuust is, is dat te danken aan zijn de kwaliteitsconstructie en de materialen die bij de fabricage zijn gebruikt.. Zowel het chassis als de zitting zijn onberispelijk afgewerkt, en de naden zijn solide en onberispelijk. Wij vinden ook dat de esthetiek van dit model erg goed is. Het staal van het chassis in combinatie met het leer van de zitting geeft deze nette, elegante uitstraling.

Een ander voordeel van de RSeat S1 is dat hij veel ingebouwde aanpassingenwat uiteindelijk zorgt voor optimaal speelcomfort. Dit model past zich gemakkelijk aan de lichaamsgrootte van alle soorten spelers aan, omdat bijna alles individueel kan worden aangepast. Het verstellen van de pedalen en het zadel (beide op glijders) is heel eenvoudig en toegankelijk. Met de stuurwielsteun kunnen hoogte, diepte en hoek nauwkeurig worden ingesteld, maar blijft de stabiliteit tijdens het spel behouden, zelfs met zeer krachtige Direct Drive-stuurwielen.

Bovendien kan de RSeat S1 kan zelfs worden omgevormd tot een cockpit… met de juiste accessoires, voor de liefhebbers van dit soort simulatie.

Tot slot vonden we de montage van de RSeat S1 vrij eenvoudig.. Het wordt geleverd met een handleiding met geïllustreerde instructies, al het benodigde gereedschap wordt meegeleverd en is van zeer hoge kwaliteit. Het geheel is vrij eenvoudig te monteren als je de handleiding en de stappen volgt. Nogmaals, de constructie is zeer robuust, dus sommige onderdelen zijn zwaar, zodat je misschien een extra paar handen nodig hebt. Maar al met al is de RSeat S1 een model dat u geen uren kost om in elkaar te zetten.

rseat s1 montage

Nadelen van de RSeat S1

De RSeat S1 is een model dat ons erg aansprak, maar het heeft een paar nadelen nadelen die we hier zullen uitleggen.

Een van de grootste tekortkomingen van de RSeat S1 is, helaas zoals de meeste producten van dit type zijn forse prijskaartje. Cockpits zijn niet goedkoop, en je moet bereid zijn de prijs te betalen als je er een wilt. De S1 is niet het goedkoopste model op de marktHoewel dit wordt gerechtvaardigd door zijn vele kwaliteiten en voordelen, is de totale prijs erg hoog als je alle beschikbare opties erbij optelt, zodat je een echt aanzienlijk budget moet hebben.

Ten tweede, hoewel de RSeat S1 geacht wordt zowel de racesimulator als de vluchtsimulatorHet merk lijkt echter niet veel aandacht te hebben besteed aan spelers die van deze twee soorten spellen willen genieten door ze regelmatig af te wisselen. Telkens wanneer u van de ene naar de andere wilt overschakelen, moet u een van uw accessoires of beugels losschroeven. Het is niet echt praktisch.

Tot slot betreuren wij het dat RSeat niet heeft aangeboden om in de S1 een systeem voor kabelgeleiding in de buizen. Het is geen groot probleem, maar voor de prijs van dit model zou het fijn zijn geweest als het opnieuw was ontworpen om meer praktische kabelopslag van topkwaliteit te bieden.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De RSeat S1 is te koop op deze site voor een prijs van € 1.179 voor de optie die de chassisstructuur en de kuipstoel omvat.

Dit model is verkrijgbaar in rood en wit, en in Alcantara (rood, zilver, wit en zwart). U kunt hier alle kleuren voor verschillende prijzen.

rseat s1 structuur

In het kort / Conclusie

We werden overtuigd door de RSeat S1 die een elegant en robuust model is en alles biedt wat je van een cockpit van dit type mag verwachten.

Het merk heeft kosten noch moeite gespaard voor de kwaliteit van dit model. met een uitzonderlijk niveau van afwerking en design, waarbij gebruik is gemaakt van materialen en afwerking van topkwaliteit.

Zijn snelle aanpassingen en stabiliteit zelfs in de meest hectische races, zorgen voor een ongelooflijke spelkwaliteit.

Als je niet zeker bent, ga er dan voor, de RSeat S1 is zeker één van de beste chassis op de markt voor deze prijs. U zult niet teleurgesteld zijn!

Als je dit model echter wilt gebruiken om racen en vliegen te combineren, dan is de RSeat S1 misschien niet de beste cockpit voor u zijn.

handrem-heusinkveld

Rseat S1

Een elegante, robuuste cockpit met een ongelooflijk gevoel

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar