Selecteer een pagina

Thrustmaster T-GT 2 Stuur : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

In een tijd waarin racegames zich voortdurend ontwikkelen en ons steeds realistischer sensaties bieden, wie heeft er niet van gedroomd om zijn controller in te ruilen voor een stuurwiel ?

Dit in-game accessoire is bijna onmisbaar geworden, waardoor spelers volledig in de race kunnen opgaan en in de schoenen van een professionele coureur kunnen stappen.

Er zijn ongelooflijk veel verschillende modellen stuurwielen, maar het merk Thrustmaster is een van de merken die het meest opvalt op de markt door zijn kwaliteitsproducten.

Vandaag besloten we het Thrustmaster T-GT 2 stuur te testen, de nieuwe versie van het T-GT model dat in 2017 gepaard ging met de release van Gran Turismo Sport.

In dit artikel lichten we de kenmerken van deze tweede versie toe, de voor- en nadelen, vertellen we je voor welk type speler hij het meest geschikt is, hoeveel hij kost en waar je hem kunt kopen.

Specificaties van de Thrustmaster T-GT 2

thrustmaster tgt2 stuurwiel

Na het uitbrengen van de eerste versie van hun Thrustmaster T-GT I stuur in 2017, was het merk het aan zichzelf verplicht om ons na een paar jaar versie 2 te presenteren. Nu is het gedaan met dit PS5 stuur.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Het stuur van de Thrustmaster T-GT 2 heeft een diameter van 28 cm en een draaihoek van 1080 graden.
 • Dit model heeft een officiële licentie van PlayStation 5 en Gran Turismo. Het is dus compatibel met Playstation 5, Playstation 4 en PC.
 • Het met leer beklede stuur heeft 25 actieknoppen, waaronder een richtingskruis, 9 knoppen die doen denken aan de PS4-controller en 4 draaiknoppen die zijn ontworpen voor GT (hiermee kun je het differentieel, de tractiecontrole, de brandstof, enz. aanpassen).
 • Het Thrustmaster T-GT 2 stuur is uitgerust met een borstelloze motor van 40 watt. De krachtterugkoppeling is snel, met een zeer hoge koppelcapaciteit.
 • De interne componenten van dit model zijn afkomstig uit de Europese automobielindustrie (AEC-Q), zodat hun kwaliteit en levensduur maximaal zijn.
 • Dit stuurwiel heeft een dubbel gordelsysteem voor een soepele speling en geen dode zones.
 • De Thrustmaster T-GT 2 is uitgerust met de volgende gepatenteerde technologieën: T-AEC-Q, T-DCC, T-RTF, T-LIN, T40-VE, T-DFB, T-F.O.C, T-M.C.E en T-TURBO. Hij beschikt ook over H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) waarvoor patent is aangevraagd, voor een onbeperkte levensduur en optimale precisie.
 • Het verwisselen van het stuur is snel en eenvoudig. Hierdoor kun je verschillende soorten sturen gebruiken (Rally, F1, enz.) die apart worden verkocht.
 • De Thrustmaster T-GT 2 bevat een T3PA GT II 3-pedaals pedaalbord maar het is ook compatibel met het T-LCM ped aalbord, dat apart verkrijgbaar is. Bovendien is hij compatibel met de Thrustmaster TH8A en TSS Handbrake versnellingshendels en handremmen, die ook apart verkrijgbaar zijn.
 • Afmetingen: 38 x 52,5 x 31 cm
 • Gewicht: 13.150 kg

Voor welk type persoon?

Dit officiële Thrustmaster Gran Turismo-stuur onder licentie is duidelijk ontworpen voor GT-liefhebbers. Het is jammer dat alle functies van dit stuurwiel niet altijd gebruikt kunnen worden met andere spellen dan Gran Turismo.

Maar met alle kwaliteiten en voordelen die het Thrustmaster T-GT 2 stuur biedt, is er genoeg te doen, of je nu een rally-, F1- of zelfs truckfan bent.

Hoewel het meer gericht is op PlayStation-gebruikers, is dit model stuurwiel niet alleen geschikt voor beginners in het grote publiek, maar ook voor ervaren bestuurders, omdat het een verwisselbaar stuurwiel heeft.

De voordelen

thrustmaster t-gt-2 stuurwiel

Met het Thrustmaster T-GT 2 stuurwiel heeft het merk niet beknibbeld op nieuwe technologieën. En nu we het getest hebben, kunnen we bevestigen dat dit vooral de kracht van dit model is.

Het nieuwe stuur bevat drie nieuwe technologieën: T-DCC, T-RTF en T-AEC-Q. Complexe termen die er in de praktijk op gericht zijn de precisie, het reactievermogen, de kracht en de levensduur van het stuurwiel te verbeteren.

Met zijn stille borstelloze motor geeft de force feedback je een geweldige controle over het vermogen en stabiliteit op lange termijn. Zelfs na lange gamesessies merkten we dankzij het geïntegreerde koelsysteem geen noemenswaardige opwarming, en de prestaties van de motor bleven constant. Daardoor biedt het vliegwiel een optimale warmteafgifte.

Een ander voordeel van de Thrustmaster T-GT 2 is de uitstekende sensatie die hij biedt tijdens het spelen. Dit model biedt een ongelooflijke trillingsnauwkeurigheid. De toevoeging van de onafhankelijke trilfunctie is echt interessant en maakt een echt verschil in de game, ook al blijft die voorlopig exclusief voor Gran Turismo®. De hardheid en gevoeligheid van de knoppen zijn uitstekend afgesteld, waardoor de onderdompeling in de race nog realistischer wordt.

Wij vonden de pedalen die bij het Thrustmaster T-GT 2 stuur worden geleverd erg goed. Het lijkt sterk op het T3PA crankstel, dat wordt verkocht met het T300 RS GT Edition model van hetzelfde merk. Het heeft 3 pedalen voor acceleratie, koppeling en remmen, met verstelbare hoogte en helling. Het is gemaakt van metalen platen, waardoor het een zekere robuustheid en grotere stabiliteit heeft. Het rempedaalsysteem is van rubber, zodat u enige weerstand voelt wanneer u hard remt of wanneer u het einde van de slag bereikt.

Het stuur van de Thrustmaster T-GT 2 is verwisselbaar, wat wij een echt pluspunt vinden. U kunt uw configuratie dus aanpassen aan uw favoriete racetypes. Dit model is compatibel met Thrustmaster-uitbreidingen, zodat u een ruime keuze hebt.

Zijn nadelen

Aan de andere kant moeten we toegeven dat het Thrustmaster T-GT 2 stuur weinig gemeen heeft met zijn voorganger, de T-GT 1. Maar wij geloven dat dit model andere nadelen heeft.

Wij vonden de peddels nogal luidruchtig en een beetje zacht. We waren onaangenaam verrast te ontdekken dat ze van vrij lage kwaliteit waren. Hun gebrek aan reactie en lawaai lijken voort te komen uit een gebrek aan veerkracht.

Zoals we eerder al kort vermeldden, heeft het Thrustmaster T-GT 2 stuurwiel een vibratie-optie die helaas alleen beschikbaar is in Gran Turismo. Wij vinden het jammer dat er een optie is ontwikkeld die niet voor andere spellen kan worden gebruikt.

Vooral omdat Thrustmaster’s T-GT 2 stuur niet goedkoop is. Met een vanafprijs van 749 euro kan deze zeer hoge prijs veel mensen ervan weerhouden het toestel te kopen, want je moet het je kunnen veroorloven zo’n groot budget uit te geven.

Bovendien betreuren we voor deze prijs de afwezigheid van een Load Cell rempedaal. Voor een perfecte spelervaring hadden we liever een ander model van betere kwaliteit gezien, zoals bijvoorbeeld de Thrustmaster T-LCM.

Waar kun je het kopen en hoeveel kost het?

Net als vrijwel alle andere modellen van het merk kunt u alle informatie over de Thrustmaster T-GT 2 vinden op hun officiële website. Hij kost €749,99, maar is momenteel niet op voorraad.

Op de websiteAmazon.co.uk is het echter soms in de aanbieding.

 

U kunt een kijkje nemen op tweedehands koop- en verkoopsites, waar u regelmatig pendels vindt tegen aantrekkelijke prijzen. Pas echter op voor al te verleidelijke aanbiedingen die oplichterij kunnen zijn, en let op de voorwaarden van het product voordat u besluit te kopen.

Conclusie

Wij vonden de Thrustmaster T-GT 2 een stuur van zeer goede kwaliteit dat een geweldig spelgevoel biedt, ook al verschilt het niet veel van zijn voorganger.

We vinden het jammer dat er geen Load Cell pedaalunit bij zit en dat de achterste transducer opnieuw is gereserveerd voor Gran Turismo.

Maar de Thrustmaster T-GT 2 is een hoogwaardig, comfortabel model met een ongelooflijke precisie waarmee je lange uren kunt spelen. Wij dagen u uit om een beter riemaangedreven vliegwiel op de markt te vinden. Daarom raden we het aan met je ogen dicht.

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT 2

Een comfortabel stuurwiel van topkwaliteit met ongelooflijke precisie

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES: Test & Beoordeling

Moza ES Voordelen Verschillende volledig aanpasbare besturingselementen Hoogwaardige afwerking en materialen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar