Selecteer een pagina

Heusinkveld handrem : Test en meningen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Sim Handbrake V2

Voordelen

 • Ongelooflijke bouwkwaliteit
 • Hoogwaardige materialen
 • Zeer aanpasbaar
 • Gemakkelijk te installeren
 • Uitstekende sensaties

Nadelen

 • Hoge prijzen
 • Moeilijk hanteerbaar voor beginners
 • Alleen PC-compatibel

Sim-racers weten hoe belangrijk het is om een handrem toe te voegen aan hun complete set voor een echt realistische race-ervaring.

En als het om de handrem gaat, is er één model dat een grote opmars heeft gemaakt op de markt: de Heusinkveld Sim Handbrake V2.

Wij hebben dit model voor u getest en vertellen u alles wat u erover moet weten. Wij vertellen u over de belangrijkste kenmerken, het type speler waarvoor het het meest geschikt is, de voor- en nadelen, de prijs en waar u het kunt kopen.

 

Kenmerken van de Heusinkveld handrem

De Heusinkveld Sim Handbrake is een veelzijdige, drukgevoelige USB handrem simulator die gebruik maakt van load cell technologie.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Alle structurele onderdelen zijn CNC precisie lasergesneden staal met een gezandstraalde of fijn gestructureerde poederafwerking . Het is sterk, stijf en duurzaam.
 • Dit model heeft een groot aantal mechanische aanpassingen om de handrem naar wens in te stellen.
 • Een 2-traps veersysteem biedt weerstand wanneer aan de hendel wordt getrokken. Een eerste metalen spiraalveer simuleert de opening tussen remblok en schijf en/of de speling in de handremkabel. De veerweg en voorspanning zijn instelbaar. U kunt deze eerste schroefveer ook verwijderen als u dat wenst.
 • De belangrijkste belasting van de rem is een simulator die de exclusieve Heusinkveld elastomeren samenperst, waardoor een ongekende progressieve remsensatie ontstaat. Er zijn in totaal 3 elastomeren voor een zacht, gemiddeld of hard handremgevoel.
 • De hendel kan zowel horizontaal als verticaal worden ingesteld en er is een fijnafstelling tot 26 graden om de exacte positie van de hendel in te stellen.
 • De Heusinkveld handrem is uitgerust met een 120 kg load cell die tot 22 kg werkelijke kracht aan de hendel meet. De handremkrachtmeting is lineair.
 • De Heusinkveld handrem wordt geleverd met SmartControl, een krachtige configuratietool waarmee u uw handrem kunt instellen op een manier die voorheen niet mogelijk was. Het geeft een onmiddellijke weergave van de uitgangscurven (niet-lineair), de dode zone en de handremkracht.
 • Alle instellingen kunnen worden opgeslagen in profielen, die met een paar muisklikken opnieuw kunnen worden geladen, en profielen kunnen worden uitgewisseld tussen Heusinkveld handrem bezitters.
 • Er zijn verschillende mogelijkheden om deze handrem op uw simulator te monteren. De basis zelf kan horizontaal of verticaal worden gemonteerd.
 • De Heusinkveld handrem is compatibel met het PC / Windows platform. Het kan niet worden gebruikt op consoles zoals Xbox of Playstation.

 

Voor welk type persoon?

De Heusinkveld handrem is ideaal voor rallyfans, liefhebbers van slippen en driften en fans van games als WRC 10, Assetto Corsa of Dirt Rally 2.0. Maar niets houdt je tegen om het ook met spelletjes als simularcarde te gebruiken.

Heusinkveld producten zijn ontworpen voor reguliere en professionele spelers. Daarom is dit model handrem niet ideaal voor beginners, die misschien wat oefening nodig hebben om het onder de knie te krijgen.

De Heusinkveld handrem is ontworpen voor PC gamers, dus niet geschikt voor Sim-racing spelers op PlayStation of Xbox consoles.

Handrem heusinkveld test

De voordelen

We hadden lovende kritieken gehoord over de Heusinkveld handrem , en onze test van dit model bevestigde dat het veel voordelen heeft.

Allereerst heeft de Heusinkveld handrem, zoals alle producten van het merk, een ongelooflijke bouwkwaliteit en zijn de materialen van topklasse. Dit model is gemaakt van hetzelfde drie millimeter dikke, lasergesneden, gepoedercoate staal waarvan Heusinkveld zijn pedalen maakt, en de bouwkwaliteit is werkelijk briljant. Het ontwerp van de handrem is ook van hoge kwaliteit en lijkt op de handrem van een echte R5 rallyauto (WRC2). De gaten die in de hendel zelf zijn geboord zijn een slimme manier om de juiste look te krijgen.

We werden toen echt overtuigd door het aanpassingsvermogen en het gevoel van de Heusinkveld handrem. Dit model is zeer gevoelig voor druk dankzij de load cell, en het biedt een groot aantal instelmogelijkheden, zodat u het gevoel van de hendel aan uw smaak kunt aanpassen. Als je jezelf wilt dwingen aan de hendel te trekken wanneer je de auto agressief draait, kun je het vermogen verhogen tot 22 kilo.

Bovendien kunt u dankzij de SmartControl-software van Heusinkveld verschillende profielen aanmaken voor verschillende auto’s of games, en alle nodige aanpassingen doen om de hendel af te stemmen op wat u zoekt. Dit geeft u een grotere gevoeligheid, waardoor de auto gemakkelijker te manoeuvreren is.

Voor nog meer comfort kan het in verschillende combinaties worden aangepast aan de behoeften van de cockpit en de smaak van de piloot. Je kunt er liggend in rijden, zoals in een normale auto, of staand, zoals in een WRC-auto, wat je maar wilt.

De Heusinkveld handrem tenslotte is een model dat echt gemakkelijk te installeren is en een aantal verschillende montagemogelijkheden biedt. Al het gereedschap en toebehoren dat nodig is voor de montage wordt meegeleverd met de handrem, die is voorgeboord voor eenvoudige bevestiging aan uw chassis of andere steun. Dit model is volledig plug-and-play, dus u hoeft het alleen maar via USB op uw pc aan te sluiten en het wordt automatisch herkend. U hoeft alleen nog maar de gewenste instellingen te maken met de gebruiksvriendelijke SmartControl-software.

 

Zijn nadelen

Zoals je ziet, waren we overtuigd van de Heusinkveld handrem en zijn vele voordelen. Toch heeft dit model een paar nadelen.

Het grootste nadeel van de Heusinkveld handrem is natuurlijk de hoge prijs. Producten van het Nederlandse merk staan bekend om hun professionele kwaliteit, en dat is duidelijk terug te zien in hun prijzen. Als je eenmaal in de topcategorie en professionele sim-racinguitrusting terechtkomt, zijn de prijzen onvermijdelijk hoger en niet echt toegankelijk voor iedereen. Hoewel dit handremmodel van zeer hoge kwaliteit is, erkennen wij dat de hoge prijs een minpunt is waardoor niet iedereen dit uitzonderlijke accessoire aan zijn set-up kan toevoegen.

Wij vonden ook dat de handrem van Heusinkveld in het begin een beetje tegenstribbelt, of voor wie niet gewend is aan het gebruik van een dergelijke handrem. Zoals gezegd is dit model vooral gericht op doorgewinterde of zelfs professionele spelers, en kan het voor beginners moeilijk te hanteren zijn.

Tot slot is de Heusinkveld-handrem, net als de andere producten van het merk, helaas alleen compatibel met pc’s met Windows 10 of later. Dit maakt het moeilijk voor Sim-racing spelers op Xbox of PlayStation consoles om het te gebruiken. Dit vermindert het aantal spelers waarop dit model zich richt nog verder.

heusinkveld sim handrem v2

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Heusinkveld Sim Handbrake V2 is te koop op de website van Digital Motorsport.

De prijs ervan varieert naargelang van het land waar u het koopt en waar u het laat leveren. Als u uit Frankrijk koopt, moet u voor de Heusinkveld handrem € 294 betalen.

 

Conclusie

We wisten dat we waarschijnlijk niet teleurgesteld zouden worden door een Heusinkveld product, maar deze handrem heeft ons echt over de streep getrokken!

Wij vonden vrijwel geen fouten met de Heusinkveld Sim Handbrake, een model van zeer hoge kwaliteit, zeer aanpasbaar en met geweldige sensaties tijdens het spelen.

Voor wie graag WRC 10 of Dirt Rally 2.0 speelt, lijdt het geen twijfel dat de Heusinkveld handrem een zeer verstandige investering is.

handrem-heusinkveld

Heusinkveld Sim Handbrake V2

Een stuurwiel van topkwaliteit dat uitstekend aanvoelt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar