Selecteer een pagina

De 5 beste stuurwielen voor Forza Horizon 5

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Forza Horizon is een van de populairste videogamesaga’s ter wereld en dat al meer dan 10 jaar op de Xbox en PC. Het wordt uitgegeven door Microsoft en ontwikkeld door Playground Games en Turn 10 Studios, en het is meer een arcadegame, of zelfs een beetje een sim-arcadegame.

Het basisprincipe is heel eenvoudig: je kunt kiezen uit tientallen auto’s in een open wereld waarin je kunt racen, wandelen, de natuur en landschappen bewonderen en zo’n beetje alles kunt doen. Wat mij betreft is dat zelfs het belangrijkste verkoopargument van deze sim-racetitel: je doet wat je wilt in de game, luistert naar een goede soundtrack en past tegelijkertijd je auto’s aan.

Het nieuwste opus is Forza Horizon 5, dat in 2021 uitkomt op Xbox en PC. De omgeving waarin je zult werken is die van Mexico en zijn verschillende landschappen (de kust, de bergen, de woestijn, enz.). En om er helemaal in op te gaan, ook al is Forza Horizon 5 een arcadetitel, kun je het beste sim-racen met een tuigje, want dat wordt uitstekend ondersteund.

In dit artikel laat ik je kennismaken met de beste stuurwielen, ook met Direct Drive-basis, die je kunt gebruiken in Forza Horizon 5.

#1 : Fanatec Forza Motorsport

Score: 9.9/10

fanatec gt dd pro

Directe aandrijving op Xbox

“We vinden het geweldig vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ideaal voor middelgrote budgetten.”

#2 : Fanatec CSL WRC

Score: 9.7/10

thrustmaster tgt2 beoordeling

Ontworpen voor professionals

“We houden van de ultra-realistische rijervaring”.

#3 : Moza R5

Score: 9.6/10

thrustmaster-t248-avis

Een uitstekende PC-bundel

“We houden ervan vanwegede stevigheid en duurzaamheid.”

#1 Fanatec Forza Motorsport Bundle

Compatibiliteit: Xbox en PC

mclaren gt3 v2

Dit is een officieel gelicentieerd Forza Motorsport-stuur, je weet wel, de simulatie-editie van de Forza-saga. Ik vind dit stuur esthetisch erg mooi, minimalistisch en sober, en het zal goed passen bij elke sim-racing set-up.

Met een diameter van 33 cm en een platte onderkant is dit stuur perfect voor alle races in Forza Horizon 5, en ik zou zelfs zeggen dat het overkill is voor deze titel. De structuur is van geborsteld aluminium, met leer rondom. Aan de achterkant van het stuur zit de ClubSport Universal Button Hub, die alle Xbox-besturingselementen bevat, evenals een klein LED-scherm en 2 peddels, naast de QR1 in de basisconfiguratie. Deze naaf lijkt erg op de naven die worden gebruikt in GT-races, maar ook achter het stuur van een Audi R8.

De ergonomie is uitstekend, met de knoppen heel dicht bij je handen. Bovendien is het stuurwiel door de diameter van 33 cm bijna net zo gemakkelijk vast te pakken als een autostuur. De prijs is momenteel €680 op de Fanatec website, met de CSL DD 5nm basis en CSL pedalboard. Voor Forza Horizon 5 is het nog steeds een overkill-optie, maar als je aan sim-racen doet in andere titels, is het zeker mogelijk.

#2 Fanatec CSL WRC Bundle

Compatibiliteit: Xbox en PC

mclaren gt3 v2

De volgende is een goedkoop stuur van Fanatec: de CSL Elite WRC. Het stuur is een officiële WRC-licentie, met een ontwerp dat ik erg mooi vind. De structuur is van geborsteld aluminium, met alcantara rond het stuurwiel. Met een diameter van 30 cm is dit stuur perfect om over de wegen van Forza Horizon 5 te cruisen, maar het kan je ook helpen om uitstekende tijden neer te zetten bij alle evenementen in de game.

Wat de besturing betreft, zijn er alle Xbox-knoppen, met 2 zeer grote paddles aan de achterkant, in fel oranje. De ergonomie van dit WRC-stuurwiel is erg goed, omdat de knoppen aan de zijkanten van het voorpaneel zitten.

Als basis stel ik voor dat je hem koppelt aan een CSL DD met 5 of 8 nm koppel voor een uitstekend racegevoel en realistische, meeslepende force feedback. De 5nm CSL WRC bundel wordt momenteel verkocht voor ongeveer €480 op de Fanatec website. Ik zou zeggen dat de prijs goed is voor een kwaliteitsproduct.

#3 Moza R5 Bundle

Compatibiliteit: PC

mclaren gt3 v2

Ik kijk nu naar een optie van Moza Racing, de R5 bundel. Het omvat de Moza ES, een stuurwiel op instapniveau met een aluminium frame en lederen bekleding. De diameter is hier 28 cm, wat iets kleiner is dan de Fanatec vliegwielen die ik hierboven heb gepresenteerd.

Het ontwerp is sober en combineert de Gun Metal kleur op een groot deel van het product. De knoppen zitten verspreid langs de zijkanten van het stuur, waardoor je er midden in een race makkelijk bij kunt, vooral de grote knoppen onderaan. Aan de achterkant zitten 2 grote peddels om te schakelen. Ze zijn echter niet magnetisch, maar dat heeft geen invloed op je prestaties in Forza Horizon 5. De ergonomie van de ES is vrij goed, ook al is het stuurwiel relatief klein.

Voor het basismodel zou ik de R5 of R9 aanraden, die respectievelijk 5,5 en 9 nm koppel ontwikkelen. Wat het platform betreft, is de standaardversie van de ES alleen compatibel met PC’s, zoals de R5 en R9. Er is echter een Xbox-specifieke versie die vrijwel hetzelfde is, maar met minder hoogwaardige materialen.

En tot slot, de prijs. Het Moza ES stuurwiel alleen wordt verkocht voor €150, en de complete bundel met de R5 voor ongeveer €500. Eerlijk gezegd is de prijs perfect, maar het ecosysteem van het merk beperkt het gebruik van zijn producten alleen tot PC, met uitzondering van de R3-bundel, die compatibel is met Xbox.

#4 Moza R9 Bundle

Compatibiliteit: PC

mclaren gt3 v2

Moza’s tweede inzending is de Moza R9 bundel met het CS V2P stuurwiel. Het stuurwiel heeft een diameter van 33 cm, is volledig rond en heeft een structuur van aluminiumlegering met leer rondom. Het is een heel mooi stuur en de Gun Metal grijze kleur is gebruikt op het voorpaneel.

De bediening is goed verzorgd, met knoppen aan de zijkanten van het stuur en een soort achterplaat aan de achterkant. Het ziet er erg raceachtig uit, net als de 3-kleuren RevLED. Achterop zitten twee enorme magnetische peddels die het schakelen makkelijker maken, hoewel ik er graag meer had gehad. Maar dit is Forza Horizon 5, dus je hebt niet echt meer dan 2 pallets nodig.

Als basis stel ik een Moza R9 voor met dit stuur en Forza Horizon 5, wat meer dan genoeg is om te racen of te cruisen in een Ferrari cabriolet.

Laten we eindigen met de prijs. De CS V2P wordt verkocht voor €299 en €730 met de R5 basis inbegrepen, wat niet zo duur is, vooral als je kijkt naar Fanatecs catalogus en zijn officiële Porsche en andere gelicentieerde stuurwielen, die soms schandalig duur zijn.

#5 Logitech G923 et Thrustmaster T248

Compatibiliteit: Xbox en PC

logitech g923
thrustmaster t248

Dit zijn complete bundels met basis, stuur en pedalen. Ik heb voor de G923 gekozen om de eenvoudige reden dat hij niet erg duur is, gloednieuw is en ook Xbox-compatibel is.

Het stuurwiel is mooi, eenvoudig en eersteklas. De structuur is van aluminium en het stuurwiel is rondom bekleed met leder. De bedieningselementen zijn goed verdeeld over het stuurwiel, met twee peddels achteraan die ook niet magnetisch zijn, gezien de prijs van de bundel.

De basismotor ontwikkelt iets minder dan 3 nm koppel, wat behoorlijk is voor Forza Horizon 5. Bovendien wordt deze bundel geleverd met een pedalboard, zodat je de game meteen kunt spelen zonder dat je je setup hoeft aan te vullen. De prijs op de Logitech website is €430, maar je vindt hem gemakkelijk voor ongeveer €300 op Amazon of een andere online verkoper.

Voor de T248 geldt praktisch hetzelfde, alleen met een veel minder hoogwaardige bouwkwaliteit dan de G923. De bundel van Thrustmaster is volledig van plastic, maar de basis is iets krachtiger qua koppel (in het 4,2 nm bereik) en iets beter qua gevoel. De motor maakt gebruik van een riemaandrijving, een technologie die Thrustmaster goed beheerst.

En tot slot, de prijs. De T248 wordt geadverteerd voor €400 op de website van de fabrikant, maar kan voor veel minder gevonden worden op Amazon en elders, ook in de €300 range. Wat mij betreft zijn deze twee bundels (G923 en T248) perfect voor bestuurders die zich met een budget willen vermaken met Forza Horizon 5. Als je op zoek bent naar een goed stuur voor sim-racen als je nieuw bent in Forza Horizon, neem dan gewoon de bovenstaande stuurwielen. De rekening zal echter hoger uitvallen omdat je ook een Direct Drive base en een pedalboard moet kopen.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport

Het beste stuur voor Forza in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Wat is de beste snelspanner?

Wat is de beste snelspanner?

Fan zijn van sim-racing betekent een aantal dingen: een complete set-up hebben, inclusief randapparatuur die soms op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar