Selecteer een pagina

De 3 beste handschoenen voor Sim Racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Het doel van elke sim-racer is om de best mogelijke afstelling te hebben waarmee hij ongelofelijke rondetijden kan halen, ongeacht de motorsport. We hebben het allemaal meegemaakt en veel rijders zijn nog steeds op weg om hun setup te bereiken.

Het moet gezegd worden dat dingen soms moeilijk zijn. Tussen honken Directe aandrijving, stuurwielen specifiek, pedalen met Laadcel op een of meer pedalen, of zelfs hydraulica, en de rest van de randapparatuur (cockpitOf je nu een zeiler bent die net begint met sim racen of een krijger van de zeeën, het is gemakkelijk om te verdwalen in deze zee van producten.

Wat mij betreft ben ik op zoek naar totale onderdompeling. En om dat te doen, moet ik me voelen als een coureur, onder zijn huid kruipen. Dat betekent een discipline-specifiek stuur, krachtige DD-basis, cockpit, gebogen scherm, high-performance pedalen en soms een versnellingspook met koppelingspedaal erbij. Maar dat is niet alles. Ik ga nog een stapje verder door sim-racehandschoenen en -schoenen te nemen. Nu heb ik alleen nog een racepak en een helm nodig om alle racekleding te hebben. En nu we het toch over sim-racehandschoenen hebben, ik ga je vertellen over de 3 beste, naar mijn mening, die momenteel op de markt zijn.

Sparco Meca 3

sparco meca 3

Sparco is een bekende automotive leverancier van stoelen, stuurwielen, schoenen, overalls en nog veel meer. Het merk is aanwezig in vrijwel alle motorsporten en maakt ook producten voor gaming, in dit geval handschoenen.

De Meca 3 zijn geen sim-racing handschoenen in de strikte zin van het woord, maar eerder handschoenen om je handen te beschermen als je mechanisch werk doet. Desondanks zijn de Meca 3’s erg praktisch voor het neerzetten van snelle tijden op Monza. De Meca 3 is gemaakt van 47% polyester, 35% suède en 18% elastaan. Hij is zeer comfortabel om te dragen en heeft een vrij sober ontwerp.

Qua grip ligt hij goed op de stuurwielen dankzij het synthetische leer. Bovendien zijn er verstevigingen tussen de duim en wijsvinger en is de hele handschoen ademend. Er zijn 4 maten (van S tot XL) en de Meca 3 is voor ongeveer €34 te koop op Amazon, met keuze uit verschillende kleuren. Wat mij betreft is het niet echt duur.

Sparco Hypergrip

sparco hypergrip

We gaan nu verder met een paar handschoenen die speciaal zijn ontworpen voor sim-racen door Sparco, de Hypergrip. Wat mij betreft is het ontwerp beter dan dat van de Meca 3s. Het Hypergrip materiaal is extreem ademend, dus je handen zullen nauwelijks zweten tijdens sim-racesessies. Dit wordt mogelijk gemaakt door microperforaties die bijna het hele oppervlak van de handschoenen bedekken, waardoor transpiratievocht veel gemakkelijker kan verdampen en lucht beter kan circuleren.

Voor grip hebben Hypergrips een rubberen coating die een zeer hoge mate van grip biedt. Bovendien kunnen ze dankzij het materiaal op de duim en wijsvinger worden aangeraakt op een smartphone of tablet, wat erg praktisch is.

Hypergrips zijn voor ongeveer €48 verkrijgbaar bij de meeste retailers, en ook in verschillende maten. Voor pro sim racers of ervaren rijders raad ik deze handschoenen ten zeerste aan.

Vos Dirtpaw

vos vuilpoot

Het merk Fox Racing omvat zo’n beetje alles in de wereld van 2-wielers, van motoren tot fietsen. Je hebt helmen, handschoenen, broeken, bescherming, noem maar op. Fox Racing heeft echt een grote catalogus met producten voor mannen, vrouwen en kinderen.

Tot de producten van de fabrikant behoren de Dirtpaw, handschoenen die technisch zijn ontworpen voor motorcross en mountainbiken, maar ook geschikt zijn voor sim-racing. Deze handschoenen zijn ontworpen om je handen te beschermen tegen de gevaren van mountainbiken in beboste gebieden, maar ook om de grip op het stuur aanzienlijk te vergroten.

Voor sim-racen betekent dit dat je genoeg grip op het stuur hebt, zonder dat het onaangenaam is. Het materiaal is comfortabel, duurzaam en zorgt ervoor dat je kunt genieten van lange uren sim-racen, wat je instellingen ook zijn.

Dirtpaw is verkrijgbaar in 7 kleuren, waaronder volledig zwart, en in maten van S tot 4XL. Reken op ongeveer €40 voor deze handschoenen, op de website van de fabrikant of bij een online winkel.

Welke moet ik kiezen?

Zoals bij vrijwel alle randapparatuur voor sim-racen, zijn handschoenen een persoonlijke keuze, gemaakt om aan je specifieke behoeften te voldoen. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een paar handschoenen waarmee je de snelste rondetijden voor je scherm kunt neerzetten.

  • Comfort. Hoewel de meeste paren handschoenen op de markt behoorlijk comfortabel zijn, zijn sommige dat niet. Als je agenda het niet toelaat om veel aan sim-racen te doen, kun je voor een paar kiezen dat niet erg comfortabel is als de prijs goed is. Maar als je uren achter elkaar voor je simulator zit, zorg dan dat comfort je prioriteit is.
  • Grip. Ook dit is belangrijk, want het geeft je totale controle over je stuur. Kies bij voorkeur handschoenen met een coating die maximale grip biedt, zoals rubber, leer, enz. om te voorkomen dat je handen over het stuur glijden.
  • De grootte. Ik moet zeggen dat vrijwel alle sim-racinghandschoenen in verschillende maten worden geleverd. Het probleem is dat deze maat soms verschilt van merk tot merk. Ik raad je dus aan om naar de website van de fabrikant te gaan en hun handleiding te volgen om de juiste handschoenmaat te vinden.
  • De prijs. Koop geen eersteklas handschoenen als je ze maar een paar uur per week gaat gebruiken. Neem handschoenen, afhankelijk van hoeveel tijd je voor je simu doorbrengt.
  • Duurzaamheid. De versterkte handschoenen zijn ontworpen om beter bestand te zijn tegen de gevaren van sim-racing, met name de Direct Drive-bases met een hoog koppel. Kies handschoenen met versterkingen tussen de vingers en op de handpalmen.

Waarom handschoenen voor simracen gebruiken?

Afgezien van de onderdompeling die de handschoenen bieden, wordt dit element door veel rijders als puur esthetisch beschouwd, maar het nut ervan is onmiskenbaar. De sim-racehandschoenen laten je handen ademen dankzij materialen die transpiratie tegengaan, waardoor je grip op het stuur krijgt en de levensduur wordt verlengd. Bovendien zijn sommige stuurwielen oncomfortabel als ze langere tijd zonder handschoenen worden gebruikt, zoals het geval is bij de Thrustmaster SF1000 .

Het is echter niet essentieel om sim-racinghandschoenen te hebben, vooral niet als je nieuw bent in de sport. Maar je hebt het nodig als je een bepaald niveau hebt bereikt, vooral als je veel sim-races per week doet.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Wat is de beste snelspanner?

Wat is de beste snelspanner?

Fan zijn van sim-racing betekent een aantal dingen: een complete set-up hebben, inclusief randapparatuur die soms op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar