Selecteer een pagina

Fanatec CSL Elite Pedalen : Test en mening

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Elite crankstel

Voordelen

 • Waar voor je geld
 • Gemaakt van stevige kwaliteitsmaterialen
 • Aanpasbaar (horizontaal verstelbaar en te bevestigen aan een cockpit)
 • Geeft een groot gevoel van spel en realisme
 • Brede compatibiliteit

Nadelen

 • Wordt ongemonteerd geleverd en vereist doe-het-zelf installatie
 • Dode zone bij gebruik van pedalen
 • USB-adapter vereist voor pc-gebruik (apart verkrijgbaar)

Als je enige ervaring hebt in de wereld van Sim-racinghet merk Fanatec zal je zeker bekend zijn. Er zijn een aantal veelgeprezen racesimulatie-accessoires op de markt die door de Duitse fabrikant zijn ontwikkeld, zoals wielstellen, stuurwielen en crankstellen.

Hoewel veel mensen zich er niet van bewust zijn, zijn de pedalen is een essentieel instrument voor realistisch rijden en een goede immersie in de race. Daarom moet u met een aantal factoren rekening houden om er zeker van te zijn dat u het beste model kiest.

Daarom besloten we een van de best verkopende pedalboards van het merk te bekijken: de Fanatec CSL Elite Pedalen.

In dit artikel vertellen we je alles wat we ontdekt hebben over dit Fanatec pedalboard. We zullen je vertellen wat de belangrijkste kenmerken van dit model, welk type speler het is het meest geschikt voor, wat zijn de voordelen voordelen nadelenzijn prijs en waar je het kunt krijgen.

CSL ELITE PEDAAL

Kenmerken van de Fanatec CSL Elite Pedalen

De Fanatec CSL Elite Pedals is eeninstapmodel pedaal met twee pedalen en een van de bestsellers van het merk.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Jaar van uitgave: 2016
 • Het Fanatec CSL Elite crankstel is een Plug and Play pakket dat een extra lang gas- en rempedaal bevat voor meer realisme en comfort.
 • Het onderstel en de voetsteun zijn gemaakt van massief aluminium en bieden een groot rustoppervlak.
 • De afneembare rubberen pedalen van de Fanatec CSL Elite bieden een goede grip op zachte oppervlakken.
 • Het rempedaal is voorzien van een metalen veer en een demper van PU-schuim voor gesimuleerd remmen onder druk en meer realisme.
 • De horizontale afstand tussen de pedalen op de Fanatec CSL Elite is instelbaar, waardoor een asynchrone configuratie mogelijk is.
 • Dit model maakt het gemakkelijk om de pedalen van de voetsteun te verwijderen en ze apart te installeren met de elektronica in cockpits of andere steunen.
 • Het Fanatec CSL Elite pedalboard bevat een 12-bit resolutie potentiometer.
 • De CSL Elite pedalen van Fanatec zijn PC-compatibel indien aangesloten met een ClubSport USB-adapter (optioneel) of met de Load Cell kit.
 • Dit model is ook compatibel met PlayStation 4, PlayStation 3 en Xbox One als het wordt aangesloten op een compatibele Fanatec stuurhouder of stuurwiel.
 • De Fanatec CSL Elite werkt met alle Fanatec stuurhuizen en stuurwielen met de RJ12 pedaalconnector.
 • Afmetingen: 47 cm x 31 cm x 18 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 4,5 kg

  Voor welk type persoon?

  Het Fanatec CSL Elite crankstel is een model dat echt ideaal is voor beginners die zich beter willen inleven in de wedstrijd.

  Voor meer ervaren spelers lijkt dit pedalboard misschien wat licht, maar het kan worden opgewaardeerd met de Load Cell Kit.

  De Fanatec CSL Elite Pedalen zijn geschikt voor alle racestijlen en alle spelplatformen, of het nu gaat om Assetto Corsa, iRacing, F1 2020 of Forza.

   

  De voordelen

  De Fanatec CSL Elite is een zeer succesvol crankstel, en onze test stelde ons in staat de voordelen te ontdekken die dit model zo populair maken.

  Aanvankelijk vonden we dat het Fanatec CSL Elite pedalboard zeer veel waar voor zijn geld bood. Voor een instapmodel is dit crankstel toch gemaakt van degelijke, hoogwaardige materialen. Het volledig metalen aluminium ontwerp en de verwijderbare rubberen pads op de pedalen bieden een mix van comfort en robuustheid voor een betere rijervaring. Je kunt zonder angst hard op de pedalen drukken, ze zijn echt stevig en sterk.

  Ten tweede vinden we het erg prettig dat de Fanatec CSL Elite Pedalen kunnen worden aangepast. Het lijkt erop dat het merk aan alles heeft gedacht zodat u dit model kunt aanpassen aan uw smaak en persoonlijke uitrusting, of u nu een cockpit heeft of niet. De pedalen kunnen horizontaal worden versteld, maar ze kunnen ook worden verwijderd en aan een cockpit worden bevestigd. Met de schroefgaten op de basis van het crankstel kun je het op elke steun monteren. En voor nog meer maatwerk kunt u dit model uitbreiden met het Load Cell pedaal, dat in een aparte kit wordt verkocht.

  We vonden dat het Fanatec CSL Elite pedalboard ook een zeer goed gevoel voor het spel bood, evenals een grote mate van realisme. Het gas- en rempedaal voelen heel natuurlijk aan, waardoor je het gevoel hebt in een echte auto te zitten. Het originele rempedaal biedt een zeer stevige weerstand dankzij het PU-schuim inzetstuk aan de achterkant van het pedaal. Deze kleine schuimrubberen stopper biedt perfecte weerstand en laat u ook toe om uw snelheid in detail te matigen zonder vast te lopen.

  Tot slot heeft het Fanatec CSL Elite pedalboard het voordeel dat het een brede compatibiliteit biedt. Dit model kan draaien op PC en Xbox One en ook op PlayStation 4 en 3, als je Fanatec-basis compatibel is met het platform. Voor pc’s heb je gewoon een USB-adapter nodig (apart verkrijgbaar) om hem aan te sluiten, en voor PlayStation 4 en 3 of Xbox heb je een compatibele Fanatec-basis nodig. U kunt dit pedaal dus gebruiken met een zeer brede lijst van spellen.

  csl elite pedalen

  Zijn nadelen

  Terwijl we in onze test de positieve punten van het Fanatec CSL Elite crankstel ontdekten, kwamen ook de nadelen van het model aan het licht.

  Allereerst waren we een beetje teleurgesteld dat het Fanatec CSL Elite crankstel ongemonteerd aankwam. De eerste indruk bij het openen van de doos is dan ook nogal negatief, want je moet alles zelf in elkaar zetten. Op zich is het niet erg ingewikkeld om te bouwen, zelfs voor de meest beginneling of de minste klusser, maar het is wel een verplichte stap die wat tijd vergt voordat je kunt gaan spelen.

  We ontdekten ook dat er helaas een beetje een dode zone is wanneer je de pedalen van de Fanatec CSL Elite indrukt. Telkens als je de pedalen aansluit, komen ze weer in beeld. Naar onze mening was het een fout van het merk om deze keuze te maken, want de pedalen zijn zelfcentrerend met een kleine dode zone, zodat je harder moet drukken om de druk überhaupt te herkennen.

  Hoewel de Fanatec CSL Elite Pedals een aantrekkelijke prijs hebben, moet u er rekening mee houden dat u vrijwel zeker zult moeten investeren in een USB-adapter, aangezien deze niet bij het pedaal is inbegrepen (de kosten bedragen € 19,95). Het is ook belangrijk op te merken dat wanneer je Fanatec’s ClubSport Adapter USB gebruikt, de resolutie daalt van 12 bits naar 8 bits.

  Voor gewone spelers moet u het Load Cell pedaal toevoegen, dat niet is inbegrepen bij de CSL Elite Pedalen. Het is een grote investering, want de kit kost € 139,95.

   

  Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

  Het Fanatec CSL Elite pedalboard is momenteel te koop voor €99,95 op de officiële Fanatec website.

  De Load Cell Kit kan vooraf gekocht worden op de Fanatec website voor €139,95, en zal beschikbaar zijn vanaf 31 mei.

  De ClubSport USB Adapter is verkrijgbaar voor €19,95.

  De Duitse fabrikant Fanatec heeft ervoor gekozen zijn producten uitsluitend via zijn website te verkopen, zodat je ze niet bij andere detailhandelaars kunt kopen.

  U kunt het misschien te koop vinden op sites als Le Bon Coin of Vinted, maar let goed op de staat van de basis voordat u het koopt om onaangename verrassingen te voorkomen.

  csl elite crankstel mening

  Conclusie

  De Fanatec CSL Elite crankset is een ideaal model om te beginnen met sim-racen. Dankzij zijn veelzijdigheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is het een geweldige manier om voor een lage prijs te beginnen in het Fanatec ecosysteem.

  Dit Fanatec crankstel is gemaakt van hoogwaardig massief metallic aluminium , wat duurzaamheid, sterkte en stabiliteit garandeert. Toegegeven, dit model heeft geen Load Cell, maar u kunt het nog steeds upgraden en aanpassen aan uw behoeften en budget.

  Als u op zoek bent naareen instappedaal dat onberispelijke kwaliteit biedt, dan kunnen we de Fanatec CSL Elite Pedalen niet genoeg aanbevelen!

  csl elite pedalen

  Fanatec CSL Elite Pedalen

  Een instap crankset van onberispelijke kwaliteit

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC BUNDELS ONDER €400
  This is default text for notification bar