Selecteer een pagina

Fanatec McLaren GT3 V2 Stuur : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec McLaren GT3 V2

Voordelen

 • Levensecht, levensgroot ontwerp
 • Talrijke verbeteringen ten opzichte van de vorige versie (schakelmechanisme, peddels met dubbele koppeling, OLED-scherm, draaiknoppen).
 • Lichtheid die het wiel een zekere levendigheid geeft
 • Waar voor je geld

Nadelen

 • Vergelijkbaar met de vorige versie
 • Plastic snelsluiting

Onze beoordeling: 8.9/10

Onder de fabrikanten van topsportwagens, McLaren zeker het merk met de meeste fans onder Sim-RacingNiet in de laatste plaats dankzij de aandacht voor details. En als het gaat om race simulatie accessoires, de fabrikant Fanatecstaat synoniem voor kwaliteit, en is al jaren marktleider tegenover zijn concurrenten.

Dus toen deze twee geweldige merken besloten hun krachten te bundelen om een Sim-Racing wiel te maken, kon dat alleen maar goed zijn. Na een eerste versie van de CSL Elite McLaren GT3zijn de twee fabrikanten terug met een tweede, verbeterde versie die we voor u getest hebben: het Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 stuur..

In dit artikel vertellen we je alles wat we uit onze test over dit model hebben geleerd. Wij zullen een lijst opstellen van zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen je type speler type speler het is, wat zijn voordelen voordelen nadelen, hoeveel het kost en waar je het kunt krijgen.

FANATEC csl slite mclaren GT3 V2 beoordeling

Kenmerken van het Fanatec McLaren GT3 V2 stuurwiel

De CSL Elite Stuur McLaren GT3 V2 stuurwiel van Fanatec, beter bekend als de Mclaren GT3 V2, is het resultaat van een samenwerking tussen de Duitse fabrikant en het automerk McLarennet als de vorige versie.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Jaar van uitgave: 2021
 • Het Fanatec McLaren GT3 V2 stuurwiel is een levensgrote levensgrote replica replica van de McLaren 650S GT3 stuurwiel en is in licentie gegeven door McLaren Automotive Limited.
 • Het wiel is 30 cm diameter met rubber rubber (zoals het originele GT3 wiel).
 • De McLaren GT3 V2 is uitgerust met twee aluminium analoge peddels met versterkt honingraatpatroon, die vier schakelbare standen ondersteunen: modus koppelingspunt (standaard/gevorderd), modus koppeling/handrem, modus rem/versnelling (maakt rijden zonder aangesloten pedalen mogelijk) en modus as in kaart brengen.
 • Dit model van Fanatec heeft een OLED 1″ scherm met 128 x 64 resolutie in het wit, evenals een LED indicator voor Xbox Mode.
 • Het CSL Elite McLaren GT3 V2-stuur heeft ook twee 2-weg toggle-schakelaars, twee 12-weg schakelaars, een 7-weg FunkySwitch™, twee hoge klikknoppen met lasergegraveerde letters P en N, zeven standaardknoppen met verwisselbare knopdoppen en een knop voor het tuningmenu.
 • Dit model is officieel gelicenseerd voor Xbox One en Xbox Series X|S maar is ook compatibel met Windows, PlayStation 4 en PlayStation 5 (afhankelijk van de gebruikte basis).
 • De Fanatec McLaren GT3 V2 is uitgerust met het QR1 Lite Wheel-Side systeem, maar dit kan opgewaardeerd worden naar het QR1 Wheel-Side ClubSport systeem, dat apart verkrijgbaar is. Het is compatibel met de Fanatec CSL, ClubSport en Podium databases.
 • Afmetingen: 38 cm x 36 cm x 19 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 1,09 kg

Voor welk type persoon?

Naar onze mening is de Fanatec McLaren GT3 V2 is ideaal voor voor beginners die willen leren over Sim-Racing en op zoek zijn naar hun eerste stuur om te kopen.

Dit model zal ook aantrekkelijk zijn voor meer regelmatige spelers die GT-fans fans of gewoon liefhebbers van de McLaren.

Bovendien, hoewel het Fanatec McLaren GT3 V2 stuur in de eerste plaats is ontworpen voor GT racegames, is het ook zeer geschikt voor is ook uitermate geschikt voor F1.

 

De voordelen

We konden de CSL Elite McLaren GT3 V2 van Fanatec, en zo konden we de voordelen van de voordelen van dit model, dat een groot succes lijkt te zijn.

Een van de grootste troeven van Fanatecs McLaren GT3 V2 stuurwiel is ongetwijfeld zijn prachtig design. Hier hebben we een gedetailleerde, levensgrote reproductie van het stuur dat wordt gebruikt in de McLaren GT3 racewagens. Fanatec heeft geen vrijheden genomen met het ontwerp van het stuur, en dat geeft het uiteindelijk zijn charme. De algemene vorm en de grootte van de schakelaars, peddels en wijzerplaten zijn gebaseerd op de oorspronkelijke CAD-gegevens van McLaren. Om zo’n luxe stuurwiel thuis te hebben is heel wat!

Wij waren ook onder de indruk van de talrijke verbeteringen die Fanatec naar deze tweede versie van de McLaren GT3 heeft gebracht. Le schakelmechanisme is volledig vernieuwd en biedt ons magnetische weerstand voor verbeterde tactiele feedback. Het gevoel is echt realistisch, en zelfs beter dan dat van een klassieke sportwagen. De dual-clutch paddles van de McLaren GT3 V2 op het Fanatec stuur zijn ook bij ons een schot in de roos!

csl elite mclaren GT3 V2 voordelen

In termen van ergonomieHet Fanatec McLaren GT3 V2 stuur heeft veel meer voordelen dan zijn voorganger. Dit wiel is uitgerust met een nieuwe OLED-scherm die de normale rijsnelheid en de gekozen versnelling tijdens het schakelen weergeeft. Het is een echte bonus om ons te helpen onze prestaties tijdens de race te verbeteren. Net als nieuwe draaiknoppen waarmee je ook tijdens het spel fijne aanpassingen kunt doen, zodat je meer controle hebt over je voertuig.

We waardeerden ook echt de lichtheid van het Fanatec McLaren GT3 V2 model. Wij vonden dat deze lichtheid het wiel een zekere levendigheid gaf en ons een goed gevoel gaf voor het wiel. de kracht van force feedbackwaardoor we een high-energy race ervaring krijgen.

Tot slot vonden we dat het CSL Elite McLaren GT3 V2-stuur van Fanatec waar voor zijn geld biedt. Dit model is niet duur als we rekening houden met alle voordelen die het biedt en het vergelijken met andere stuurwielen die momenteel op de markt zijn. Er zijn zeer goede verbeteringen aangebracht aan de elektronica, die een grotere duurzaamheid achter het stuur garanderen. Bovendien kan hij worden uitgebreid met een QR1 Wheel-Side ClubSport-systeem en is hij compatibel met het hele Fanatec ecosysteem. Het zou je dus nog lang moeten voorzien van ongelooflijke spelsessies.

 

Zijn nadelen

Naar aanleiding van onze test van de CSL Elite McLaren GT3 V2 van Fanatec konden we ook zien wat de nadelen van dit model.

Ten eerste waren we verrast en nogal teleurgesteld te ontdekken dat in termen van esthetiekFanatec’s McLaren GT3 V2 vrijwel niet te onderscheiden was. vrijwel geen verschil met de V1. Toegegeven, we hebben het hier over een identieke replica van McLaren’s originele 650S GT3 stuurwiel, maar we vinden het toch een beetje jammer dat Fanatec hier geen enkele vrijheid heeft genomen en ook geen ontwerpverbeteringen heeft aangebracht.

Het McLaren GT3 V2 stuur van Fanatec wordt geleverd met een quick-release adapter (QuickRelease) adapter, die niet niet ontworpen voor het hoge koppel dat direct-drive kettingbladen kunnen produceren. zoals Podiumbasissen. Als je een Podium DD1 of DD2 achtervork hebt, zal het McLaren GT3 V2 wiel werken met deze achtervorken, maar je moet investeren in één van Fanatec’s ClubSport aluminium quick-release adapters (QR1 Wheel-Side) om volledige feedback power te krijgen. U moet dus 99,95 euro aan uw budget toevoegen.

 

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Fanatec’s CSL Elite Steering Wheel McLaren GT3 V2 is te koop voor €199,95 op de Fanatec officiële website.

Fanatec heeft ervoor gekozen zijn producten uitsluitend via zijn website te verkopen, dus je kunt ze helaas nergens anders nieuw kopen.

De McLaren GT3 V2 mag dan niet erg oud zijn, je kunt hem nog steeds tweedehands vinden op sites als Le Bon Coin of Vinted. Let echter goed op de staat ervan voordat u koopt om te voorkomen dat u wordt beetgenomen.

fanatec mclaren gt3 beoordeling

Onze mening over de McLaren GT3 V2 van Fanatec

Na het Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 stuurwiel zelf getest te hebben, kunnen we alleen maar concluderen dat het merk ons met dit model een topstuur aanbiedt voor een meer dan redelijke prijs. Het bewijs is onweerlegbaar, en het is duidelijk dat dit wiel veel meer voordelen dan nadelen heeft!

De McLaren GT3 V2 van Fanatec ziet er op het eerste gezicht niet veel anders uit dan de eerste versie, maar de Duitse fabrikant heeft veel moeite gedaan om de nodige veranderingen aan te brengen en geeft ons veel functies te geven toegankelijk voor je vingers. De nieuwe geïntegreerde technologieën energonomie zijn opnieuw ontworpen voor deze tweede versie, waardoor het een echt een hoogvliegend stuur.

Het stuurwiel Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 stuurwiel is echt een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een topmodel, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Wij garanderen dat u geen spijt krijgt van uw investering!

mclaren gt3 v2

Fanatec McLaren GT3 V2

Een eersteklas stuurwiel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza CS V2P: Test & Beoordeling

Moza CS V2P: Test & Beoordeling

Moza CS V2PAvantages Volant premium d’excellente qualité Structure en alliage d’aluminium Connexion à la base en...

Moza FSR : Test & Beoordeling

Moza FSR : Test & Beoordeling

Moza FSRVoordelen 4,3-inch scherm Afwerking van koolstofvezel Talrijke bestellingen Nadelen Enigszins hoge prijs en...

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KS : Test & Beoordeling

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5Avantages Base Direct Drive développant 5.5 nm Caisson entièrement en aluminium Format compact Très bonnes...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar