Selecteer een pagina

Base Fanatec DD2 : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec DD2

Voordelen

 • Bluffende sensaties van realisme
 • Ongelooflijk duidelijke terugkeer van kracht
 • Geweldig ontwerp
 • Kill Switch knop
 • 5 jaar garantie

Nadelen

 • Vrij hoge prijs
 • Gereserveerd voor zeer ervaren spelers

Onze beoordeling: 9.8/10

Fanatec is al lang toonaangevend in de ontwikkeling van stuurwielen en stuurkits voor simulatie- en videospellen. Na een lange periode van ontwikkeling, lanceerde zij haar Podium serie reeks met twee modellen, de Fanatec DD1 basis en de Fanatec DD2 basezodat Europeanen eindelijk topklasse Sim-Racing producten binnen hun bereik hebben.

Daarom besloten we een kijkje te nemen bij de Fanatec Podium Direct Drive 2 basis en hem voor u te testen.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Fanatec DD2 basis. Wij zullen een lijst opstellen van zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen je welk type speler het meest geschikt is, wat zijn de voordelen en nadelenzijn prijs en waar je het kunt kopen.

Basis fanatec dd2

Fanatec DD2 basisfuncties

De Fanatec Podium Direct Drive 2 basis is, zoals de naam al aangeeft, de nieuwe versie van de Podium DD1 basis.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Verschijningsdatum: 2018
 • De Fanatec DD2 basis is een zwart stuk staal, aluminium en koolstofvezel.
 • Dit model heeft een Outrunner-type motor motor speciaal ontworpen voor direct drive sim-racing.
 • De basismotor DD2 kan een uitzonderlijk piekkoppel van 25 Nm en niet minder dan 20 Nm, zelfs onder intensieve raceomstandigheden.
 • Dit model biedt oneindige rotatie (gegevens en stroom worden draadloos overgedragen).
 • De DD2 heeft een OLED display met 2,7″ 256 × 64 resolutie voor real-time telemetrie (real-time krachtfeedback en motorgegevens), zoals vermogen, FFB-clipping, enz.
 • Fanatec’s DD2 basis is ook uitgerust met een noodschakelaar met remote power knop en automotive-grade Quick Release (QR).
 • De Fanatec DD2 basis is volledig plug-and-play en compatibel met het hele Fanatec ecosysteem.
 • De DD2-basis van Fanatec is compatibel met de PC en alle Xbox-systemen, inclusief Xbox One en Xbox Series X|S, bij gebruik van een Xbox-compatibel stuur.
 • Afmetingen: 51 cm x 26 cm x 28 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 13 kg

Voor welk type persoon?

Naar onze mening is de DD2 basis van Fanatec een model dat meer geschikt is voor professionals of zeer zeer ervaren piloten.

Voor beginners of mensen die het niet gewend zijn, kan het maximale koppel van 25 nm van de DD2 een beetje te abrupt en gewelddadig zijn als je niet weet hoe je ermee om moet gaan.

Dit model is ontworpen voor volwassenen niet voor kinderen.

basis DD2 gezicht

De voordelen

Naar aanleiding van onze test van de Fanatec Podium Direct Drive 2konden we de voordelen van dit model ontdekken.

Het grootste voordeel van het DD2-model van Fanatec is duidelijk de verhoging van het houdkoppel met 5 Nm, wat een uitzonderlijk totaal oplevert van uitzonderlijk totaal van 25 Nm. In ons experiment konden we, zelfs met een maximale krachtvermindering tot ongeveer 65-70%, een grotere mate van loyaliteit voelen. De force feedback is veel duidelijker en de sensaties zijn werkelijk verbazingwekkend.

Zijn gevoeligheid is ook verrassend vanaf de eerste seconden, omdat het zo soepel voorbij gaat. De traagheidskracht is perfect gesynchroniseerd, en dit wordt bijzonder gewaardeerd in games zoals Dirt Rally 2.0 bij het rijden over grindachtige oppervlakken. Een gevoel dat je dwingt het beste uit jezelf te halen als bestuurder.

De Fanatec DD2 basis heeft naast een hoger koppel ook het voordeel van een nieuwe, meer verfijnde interne elektronica. nieuwe, meer verfijnde interne elektronica. Hierdoor is de basis bestand tegen deze hogere niveaus van constant koppel. En het is een motor die sneller accelereert. Hierdoor kan de interne aandrijfmotor reageren en nog sneller krachtfeedback geven dan bij de DD1.

Wij waren ook onder de indruk van het succesvol ontwerp van de Fanatec DD2 basis en zijn zeer hoogwaardige materialen. De fabrikant heeft een zeer goede keuze gemaakt met koolstofvezel, dat veel elegantie verleent aan dit model. Bovendien maakt de onberispelijke afwerking het een echt topproduct en, naar onze mening, een van de mooiste bases voor pendelkoppen die vandaag de dag op de markt te vinden zijn.

De Podium Direct Drive 2 van Fanatec is uitgerust met een OLED scherm aan één kant van de basis, wat we erg op prijs stelden. Hiermee kun je parameters als force feedback, gevoeligheid en ABS aanpassen zonder dat je via Fanalab (de bijbehorende software voor instellingen) hoeft te gaan. Het is echt een aangename en praktische functie.

De Fanalab softwareis ook een van de positieve aspecten van de Fanatec DD2 basis. Het is echt heel goed, zowel op PC als voor Xbox gamers. Het biedt een groot aantal functies en opties die logisch zijn gerangschikt in de software-interface, zodat u niet verdwaalt. Het wordt zeer regelmatig bijgewerkt, zodat er zeer weinig deskundigheid nodig is om het te installeren en te gebruiken.

Een ander voordeel van de Fanatec Podium DD2 basis is zijn zijn Kill Switch-knop die we niet hadden bij DD1. De Duitse fabrikant is erin geslaagd de oplossingen te bieden waar de gebruikers, die teleurgesteld waren dat ze die niet op het vorige model aantroffen, om vroegen. In combinatie met het automotive-grade quick release systeem (de Quick Release), zodat u alles zonder complicaties en zonder kabels kunt monteren.

Met het DD2-model van Fanatec, is de verlengd tot 5 jaar.wat een echt voordeel is. Volgens ons is het bij een basis van dit type essentieel om een voldoende lange garantie te hebben. Bij zijn voorganger, het DD1-model, duurde de garantie slechts 3 jaar. Het is een echte bonus dat het merk ervoor gekozen heeft om 2 jaar extra toe te voegen.

Zijn nadelen

Na te hebben verteld wat we goed vonden aan de Fanatec Podium Direct Drive 2 basisbasis, gaan we u vertellen over de dingen die niet in zijn voordeel werken.

Naar onze mening is het grootste nadeel van de Fanatec DD2 zijn hoge prijs. Met bijna 1.500 euro is dit een enorm budget dat maar weinig mensen zich kunnen veroorloven. Bovendien is de prijs ervan aanzienlijk hoger dan die van de DD1, ondanks het feit dat hij weinig verschilt van het vorige model van het merk.

Uit onze test van de DD2 is inderdaad gebleken dat deze basis, op een paar kleine details na, bijna hetzelfde is als de DD1. bijna hetzelfde als de DD1. Er is zeker een toename van het koppel, maar we vonden dat het niet per se erg merkbaar was.

U moet ook in gedachten houden dat Fanatec’s DD2 database nog steeds alleen beschikbaar is op de website van het merk. Klik hier om te zien of hij momenteel op voorraad is.

Ten slotte is een van de grote nadelen van de Fanatec DD2 basis volgens ons dat het een voorbehouden is aan zeer ervaren spelersof ronduit professioneel. Naast de hoge prijs kunnen instellingen zoals telemetrie tijdrovend en ingewikkeld zijn voor de meest beginneling onder u. Bovendien kan het koppel van 25 Nm moeilijk hanteerbaar en een beetje heftig zijn voor minder ervaren rijders.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Fanatec DD2 basis is geprijsd voor €1.499,95 op de Fanatec website.

Het merk Fanatec heeft exclusieve rechten op zijn producten, dus helaas zijn ze niet elders te koop.

dd2 achter

Conclusie

Na het testen van de Fanatec DD2 basis, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit model een uitzonderlijk rijgevoel biedt en echt beter presteert dan de meeste concurrerende modellen.

We vonden echter ook dat DD2 niet veel meer te bieden had dan zijn kleine broertje, DD1. Toegegeven, dit model biedt een hoger koppel en ook een zeer gewaardeerde Kill Switch-knop, maar voor de meeste gewone spelers zoals u en ik is de DD1-basis meer dan voldoende.

Het is aan u om te beslissen of u bereid bent veel meer geld uit te geven voor zo weinig verschil tussen de twee producten. Hoewel we onze race-ervaring met de Fanatec DD2 basis geweldig vonden, vonden we dat de twee modellen bijna dezelfde ervaring boden.

 

logitech g920 beoordeling

Fanatec DD2

Een basis die uitzonderlijke rijsensaties biedt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar