Selecteer een pagina

Base Fanatec Clubsport V2.5 : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Clubsport V2.5

Voordelen

 • De beste sensaties op de markt
 • Krachtige, verfijnde force feedback
 • Fantastische personalisatie
 • Robuuste constructie
 • Ruime keuze aan accessoires
 • Waar voor je geld

Nadelen

 • Niet compatibel met Playstation
 • Niet de gemakkelijkste installatie en configuratie
 • Tamelijk luidruchtige ventilator
 • Ontworpen voor spelers met cockpits (geen spantangen)

Onze beoordeling: 9.8/10

Wanneer we het hebben over stuurwielen voor videospellen, zijn we vaak geneigd te vergeten dat wat echt het verschil maakt de servobasis is waaraan het stuur is gekoppeld.

De Duitse fabrikant Fanatec die zich richt op zowel sim-racing liefhebbers als professionals, is zijn concurrenten de laatste jaren ver vooruit met het aanbieden van topklasse producten.Ze staan ook bekend om hun ongelooflijke wielbasissen.

Vandaag bekijken we een van zijn wielbasismodellen, de Fanatec Clubsport Wheel Base V2.5. In dit artikel vertellen wij u over zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen je welk type speler type speler die wij aanbevelen voordelen voordelen nadelen evenals zijn prijs en waar waar je het kunt kopen.

fanatec clubsport v2.5

Fanatec Clubsport V2.5 basisfuncties

De Fanatec Clubsport Wielbasis V2.5beter bekend als de Clubsport V2.5, is de opvolger van het merk Clubsport V1 model.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Het chassis van de Fanatec Clubsport V2.5 motorbasis is van staal, het achterste gedeelte is van plastic en bovenop zit een raam van gerookt PVC dat een goed zicht geeft op de mechanismen binnenin.
 • Dit model is uitgerust met een borstelloze motor borstelloze motor en de stuurhoek van de basis kan worden ingesteld van 90° à 900°.
 • De Fanatec Clubsport V2.5 basisfuncties Directe Sensor technologie en Dual Halltechnologie, die bestaat uit dubbele Hall-sensoren op de motor en rechtstreeks op de stuuras, wat een ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid biedt.
 • Dit model heeft een koelsysteem met twee grote ventilatoren (links en achter) en een enorm koellichaam op de motor.
 • Zijnriemaandrijvingsmechanisme is volledig van metaal en maakt gebruik van hoogwaardige kogellagers en Europese riemen om de soepelste, meest nauwkeurige krachtterugkoppeling mogelijk te maken.
 • Fanatec Clubsport V2.5 biedt instellingsfuncties met een LED-display op het stuur voor het aanpassen van instellingen, zowel in als buiten het spel.
 • Deze basis is compatibel met de PC, zonder aanpassing of toevoeging, en met de Xbox One en Xbox Series X, maar alleen als je een stuurwiel gebruikt dat compatibel is met deze platforms.
 • Fanatec Clubsport V2.5 is ook compatibel met alle stuurwielen uit de ClubSport-serie, inclusief die voor de V1, en met alle Fanatec pedalen en versnellingshendels, die apart verkrijgbaar zijn.
 • De as van dit Fanatec-model is geschikt voor zowel schroeven (zoals bij de P1) als snelsluitingen.
 • De Fanatec Clubsport V2.5 basis biedt ondersteuning voor vibratiemotoren in het stuurwiel (afhankelijk van het stuurwielmodel).
 • Afmetingen: 46 cm x 28 cm x 29 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 7 kg

Voor welk type persoon?

De basis Fanatec Clubsport V2.5 is een model dat volgens ons het meest geschikt is voor regelmatige of ervaren spelershoewel niets mensen die nieuw zijn in Sim-Racing tegenhoudt om het te gebruiken.

Het is belangrijk erop te wijzen dat dit Fanatec-model in de eerste plaats bedoeld is voor spelers met een cockpitEr worden geen klemmen bij de basis geleverd.

fanatec clubsport v2-5 gemonteerd

De voordelen

We hebben de tijd genomen om de basis te testen Fanatec Clubsport Wheel Base V2.5 en zo konden we de voordelen van dit model ontdekken.

Naar onze mening biedt de Fanatec Clubsport V2.5 basis het beste gevoel vanDit is verreweg zijn grootste troef. De force feedback is zowel krachtig als verfijnd, dankzij de vele instellingen en natuurlijk de motor en de geïntegreerde technologieën. De kracht van deze basis is echt beheerst en zo vol detail dat hij echt het allerbeste gevoel biedt, op zoveel niveaus.

Zoals hierboven vermeld, is Fanatec’s Fanatec’s aanpassing van de Clubsport V2.5 basis is fantastisch.. Je kunt de intensiteit van de trillingen in het stuurwiel aanpassen, ABS-trillingen simuleren, het gevoel van force feedback aanpassen door de veer, de krachteffecten en de dempingskrachten te veranderen, enz. Bovendien is er een driftmodus, die de mechanische sterkte vermindert. Hierdoor kan het wiel vrijer draaien, zoals in een rallyauto.

De Fanatec Clubsport V2.5 basis heeft ook het voordeel van een robuuste constructie. De afwerking en de gebruikte materialen zijn onberispelijk, zowel binnen als buiten. Dit geeft het een elegante, solide stijl en is volgens ons een echte garantie voor kwaliteit en duurzaamheid.

Ten tweede biedt dit Fanatec-model een ruime keuze aan accessoires omdat je het kunt combineren met een breed scala aan wielen. In feite zijn alle Fanatec stuurwielen compatibel met de Clubsport V2.5 basis, en met alle andere producten in het Fanatec ecosysteem. Bovendien kun je het zelfs gebruiken met andere stuurwielmodellen van concurrerende merken zoals Logitech of Thrustmaster.

Tot slot denken we dat de Fanatec Clubsport V2.5 basis waar voor zijn geld biedt. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar in vergelijking met andere basisstuurwielmodellen op de markt is het nog steeds vrij goed geprijsd, gezien de vele kwaliteiten.

Zijn nadelen

Terwijl we in onze test de positieve punten van de Fanatec Clubsport Wheel Base V2.5maar ook de nadelen.

Terwijl de Fanatec Clubsport V2.5 basis een brede compatibiliteit biedt voor wielen, kan hetzelfde niet gezegd worden voor platforms. Dit model werkt niet op PlayStationWelk stuur je ook gebruikt (lees gerust onze artikelen over stuurwielen). Fanatec stuurwielen op Playstation 4 en Fanatec stuurwielen op Playstation 5) Wat de Xbox One en Xbox Series X betreft, als je geen stuur hebt dat compatibel is met deze platforms, kun je dit basismodel ook niet gebruiken.

Het viel ons ook op dat Fanatecs Clubsport V2.5-model minder plug’n play was dan de andere modellen van het merk. Installatie en configuratie zijn niet bepaald eenvoudig, en de database moet worden bijgewerkt met behulp van een PC. Ook moet worden opgemerkt dat Fanatec geen Franse handleiding bij dit model heeft geleverd. Als je geen Engels of Duits spreekt, raak je misschien wat verdwaald in de instructies.

We waren ook een beetje teleurgesteld door het lawaai van Fanatec’s Clubsport V2.5. De ventilator kan behoorlijk luidruchtig zijn wanneer de motortemperatuur stijgt, en dat is onvermijdelijk een beetje vervelend. Ten eerste voor jou als je niet met een koptelefoon speelt, maar ook voor de mensen om je heen.

Tot slot, zoals we al eerder zeiden, lijkt de Fanatec Clubsport V2.5 basis te zijn gericht op spelers met cockpitsDe fabrikant heeft ervoor gekozen geen spantang bij dit model te leveren. Het enige wat u vindt is een eenvoudig stuk metaal waarmee driepunts vlakke of vierpunts hoekige schroeven kunnen worden bevestigd. Dus als je het op een andere steun wilt installeren, zul je een beetje moeten klussen of iets meer geld moeten investeren in een montagekit.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Fanatec Clubsport V2.5 basis wordt normaal verkocht voor €549,95, maar helaas is deze basis niet meer te koop op de Fanatec website.

Aangezien de Duitse fabrikant Fanatec ervoor heeft gekozen zijn producten uitsluitend via zijn website te verkopen, is de enige manier om dit model in handen te krijgen, het tweedehands te kopen. U kunt het misschien te koop vinden op sites als Le Bon Coin of Vinted, maar let goed op de staat van de basis voordat u het koopt om onaangename verrassingen te voorkomen.

fanatec clubsport v2-5 basis simracing

Conclusie

Het merk Fanatec heeft de reputatie hoogwaardige Sim-Racing producten aan te bieden die toegankelijker zijn voor het grote publiek dan de concurrenten. Met de Clubsport Wheel Base V2.5 heeft de Duitse fabrikant opnieuw zijn beloften waargemaakt.

Dit model biedt uitzonderlijke kracht en precisie Dankzij de ongelooflijke force feedback-technologie kunnen we tijdens de race genieten van echt realistische sensaties. Zijn prijs, die misschien wat hoog lijkt, wordt grotendeels gerechtvaardigd door zijn hoogwaardige materialen en alle voordelen van het basismodel voor het Clubsport V2.5 stuurwiel

Als je je hardloopervaring wilt verbeteren en ongelooflijke sensaties wilt voelen, zou je serieus moeten overwegen om te investeren in dit Fanatec basismodel!

 

logitech g920 beoordeling

Fanatec Clubsport v2.5

Een basis met uitzonderlijke kracht en precisie

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar