Selecteer een pagina

Heusinkveld Sprint crankstel : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Sprint

Voordelen

 • Goed algemeen ontwerp
 • Materialen die voldoen aan motorsportnormen
 • Robuust en solide
 • Veel ruimte voor maatwerk

Nadelen

Als je net begint met Sim-racen, weet je het misschien nog niet, maar de pedalen zijn een essentieel onderdeel van je set-up.

De Nederlandse fabrikant Heusinkveld is een referentie in de wereld van sim-racing, met name voor zijn shifters en handremmen, maar vooral omdat het een van de beste pedalenfabrikanten is. Daarom hebben we besloten het vandaag met je te hebben over een van hun iconische producten: het Heusinkveld Sprint crankstel.

In dit artikel vertellen we je over de kenmerken van dit pedalboard, de voor- en nadelen, maar ook voor welk type speler het het meest geschikt is en waar je het kunt kopen.

Kenmerken van het Heusinkveld Sprint crankstel

De Heusinkveld Sim Pedals Sprint is een 3-pedaals model gebouwd met absolute precisie. Het is het laagste pedalboard uit het assortiment van Heusinkveld, maar het wordt door Sim-racers nog steeds beschouwd als een top pedalboard.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • De onderdelen van de structuur zijn gemaakt van lasergesneden roestvrij staal, zonder randen, met antracietgrijze of metallic afwerking, om zowel een lichte respons als een echt gevoel van robuustheid te bieden.

 • Alle drie de pedalen hebben loadcells: in het gaspedaal en de koppeling fungeren ze als positiesensor, terwijl ze in de rem de druk op het pedaal meten.

 • In tegenstelling tot roterende potentiometers leveren load cells een werkelijk lineaire output ten opzichte van de pedaalingang. Hun precisie en duurzaamheid zijn ongeëvenaard, want ze slijten niet na verloop van tijd.

 • De gashendel is soepel, nauwkeurig en zeer instelbaar. Het pedaal geeft je uitstekende controle over elke racewagen. Met vijf pedaalweginstellingen, inclusief een instelbare pedaalkrachtcurve en pedaalhoek en -hoogte, kunt u het gas precies naar wens instellen.

 • Het rempedaal is tweetraps, bestaande uit een initiële spiraalveer en progressieve rubberen veren. De stevigheid van het pedaal wordt ingesteld door te kiezen uit 10 mogelijke rubberhoogtes. Het heeft een maximale kracht van 65 kg en in het rempedaal is nu speciaal ontwikkelde 12-bit elektronica opgenomen.

 • De koppeling heeft een veerretourmechanisme waarmee je inspanning, slag en gevoel aanzienlijk kunt aanpassen. De maximale trapkracht is 14 kg.

 • Dit model is werkelijk opmerkelijk voor technologisch onderlegde rijders, want alle pedalen zijn fysiek instelbaar, maar u kunt ook de weerstand van de pedalen en de belasting programmeren, en dode zones en uitgangscurves naar wens configureren .

 • Het is compatibel met SmartControl, de nieuwe pedaalconfiguratietool die volledige configuratie en niet-lineaire curven voor elk pedaal mogelijk maakt. Je kunt ook speciale profielen aanmaken voor iRacing.

 • Het Heusinkveld Sprint pedalboard is compatibel met pc’s met Windows 10 of hoger. Het is niet compatibel met Linux of consoles zoals Xbox of PlayStation.

 • Deze pedalen kunnen niet op een vloer worden geïnstalleerd zonder extra ondersteuning. Een simracing platform of cockpit is nog steeds nodig om de Heusinkveld Sprint pedalen te gebruiken, zelfs als u de optionele Sim Pedals Sprint baseplate gebruikt.

Voor welk type persoon?

Het Heusinkveld Sprint pedalboard is ideaal voor zowel regelmatige sim racers als e-sport professionals.

Wij zouden dit model echter niet per se aanraden aan degenen die hun allereerste pedalboard kopen, omdat het voor beginnende spelers moeilijk te hanteren kan zijn.

heusinkveld sprint

De voordelen

We vertellen je graag over de vele voordelen van het Heusinkveld Sprint crankstel , zoals dit model in onze test naar voren kwam.

Allereerst straalt het Heusinkveld Sprint pedalboard kwaliteit en vakmanschap uit, en dat voel je meteen. De complete eenheid (rem, gas en koppeling) gemonteerd op de bodemplaat is echt robuust. De kwaliteitscontrole bij Heusinkveld is zeer goed, alles is zorgvuldig afgewerkt en beveiligd, en het merk heeft gekozen voor zeer hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal. Het is een bijzonder goed gebouwd model dat lang meegaat en niet slijt, zelfs niet bij intensief gebruik.

We waren ook helemaal weg van de aanpassingsmogelijkheden van het Heusinkveld Sprint crankstel. Inderdaad, qua aanpassingen en instellingen heeft u alles om dit model naar uw smaak te configureren. Omdat elk pedaal afzonderlijk kan worden gemonteerd, kunt u een bijna oneindige combinatie van pedaalplaatsingen maken. U kunt zelfs de pedalen naar wens uit elkaar plaatsen om de hiel-en-teen techniek onder de knie te krijgen. Er zijn acht verschillende gaten aan de achterkant van elk pedaal, zodat u de hoek van elk pedaal volledig kunt instellen. Je kunt de rem ook aanpassen aan je eigen stijl, met zes verschillende instellingen voor de remstijfheid.

Ten tweede doen de Heusinkveld Sprint pedalen precies wat ze moeten doen: gas geven en remmen! Een goed crankstel zal je niet noodzakelijk sneller maken, maar het kan je wel consistenter maken in je loopwerk. Bij het remmen en accelereren (proportionering en gevoeligheid) reageren de Heusinkveld Sprint pedalen erg goed. De weerstand op de pedalen zorgt voor een zeer goed gevoel en daardoor betere controle bij het besturen van de racewagens in het spel.

Tot slot biedt het Heusinkveld Sprint pedalboard het voordeel dat het zeer eenvoudig te installeren en te configureren is, omdat het volledig plug-and-play is. Als u de meegeleverde USB-kabel aansluit, wordt hij in Windows als controller herkend zonder dat u aparte stuurprogramma’s hoeft te installeren. Voor het configureren, afstellen en kalibreren van de pedalen kunt u de Smartcontrol software downloaden van de Heusinkveld website. De software is gemakkelijk te gebruiken, alles kan visueel worden ingesteld en de instellingen worden direct in de pedalen opgeslagen, zodat u ze niet opnieuw hoeft te kalibreren.

Zijn nadelen

Hoewel we overtuigd waren van het Heusinkveld Sprint crankstel, weten we dat het een paar nadelen heeft, en die willen we je graag vertellen.

Allereerst moet je toegeven dat zijn grootste minpunt zijn prijs is. Het Heusinkveld Sprint crankstel is duidelijk niet het goedkoopste model op de markt. We weten dat deze prijs bijzonder gerechtvaardigd is, niet in het minst door alle voordelen die de eerder genoemde pedalenset biedt, maar het is meer dan realistisch om te zeggen dat dit geen pedalboard is voor ieders portemonnee.

U moet er ook rekening mee houden dat de bodemplaat die het crankstel ondersteunt niet inbegrepen is en afzonderlijk moet worden gekocht. Dit betekent uiteraard een extra budget bij de aankoop.

Een ander nadeel van het Heusinkveld Sprint pedalboard is volgens ons dat hethelaas alleen compatibel is met de PC. Helaas zullen fans van consoles als Xbox of PlayStation het elders moeten zoeken.

Tot slot is het Heusinkveld Sprint crankstel, zoals we al hebben vermeld, geen model dat geschikt is voor beginners. Hoewel dit misschien geen probleem is voor alle regelmatige of zelfs professionele Sim-racing spelers, impliceert het wel dat geen van de Heusinkveld pedaalborden geschikt is voor beginners, wat we een beetje jammer vinden.

heusinkveld sprint aankondiging

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het Heusinkveld Sprint crankstel is te koop op de website van Digital Motorsports.

Afhankelijk van de optie die u kiest, is de prijs als volgt:

 • De set van twee pedalen (zonder koppeling) voor €599.
 • Set van drie pedalen voor €699.
 • Het koppelingspedaal alleen al voor €119.

Let op: de basis is niet inbegrepen bij het product en moet apart worden aangeschaft. Het is beschikbaar op de volgende link.

Conclusie

De Heusinkveld Sim Pedals Sprint kan worden beschouwd als het beste pedalboard dat er bestaat, dankzij de robuustheid, het aanpassingsvermogen en de sensaties die de drie pedalen bieden.

Als je op zoek bent naar een pedalboard dat je helpt om zowel snel en consistent te zijn in GT-achtige races als in F1, dan is de Heusinkveld Sim Pedals Sprint een uitstekende keuze. Het is ideaal voor echte Sim-racing liefhebbers en degenen die streven naar e-sport professionals, wanthet biedt consistentie en realisme en is een van de beste simulatie race pedalen die je kunt bezitten.

Kortom, deze pedalen hebben inderdaad een stevig prijskaartje (€ 650-€ 699), maar dat is ook de prijs van uitzonderlijk vakmanschap en hoogwaardige onderdelen.. Het Heusinkveld Sprint crankstel is werkelijk superieur. en biedt qua prijs een veel grotere precisie dan veel andere vergelijkbare modellen.

heusinkveld sprint aankondiging

Heusinkveld Sprint

De beste Simracing crankset op de markt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza CRP: Test en beoordeling

Moza CRP: Test en beoordeling

Moza CRPVoordelen Structuur van aluminiumlegering Uitstekende bouwkwaliteit Load Cell op de rem en verstelbare veren...

Moza SR-P : Tests en meningen

Moza SR-P : Tests en meningen

Moza SR-PVoordelen Volledig metalen structuur Load Cell rempedaal Uitstekende bouwkwaliteit Verstelbare pedalen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar