Selecteer een pagina

Heusinkveld Ultimate+ crankstel : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Ultimate+

Voordelen

 • Uitstekend ontwerp
 • Materialen die voldoen aan motorsportnormen
 • Robuust en solide
 • Ongelooflijk realistische sensaties
 • Gemakkelijk te installeren

Nadelen

Als je een verstokte Sim-racing speler bent, heb je ongetwijfeld gehoord van het Nederlandse merk Heusinkveld ! Het is moeilijk om hun producten te missen, die tot de beste op de markt behoren, en vooral hun ongelooflijke pedalboards!

Wij hadden het genoegen een van hun beroemdste modellen te testen: het Heusinkveld Ultimate+ crankstel.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit crankstel en wat wij ervan vonden. We vertellen je over de kenmerken van dit simracing pedalboard, de voor- en nadelen, maar ook voor welk type speler we het aanbevelen en waar je het kunt kopen.

Kenmerken van het Heusinkveld Ultimate+ crankstel

De Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ is een topmodel met 3 pedalen , ontworpen voor professionele Sim-racers.

Hij kan worden gebruikt in de meest veeleisende omgevingen en kan de pedaalkrachten simuleren die in F1- en LMP-voertuigen worden aangetroffen.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Ontworpen met CAD en FEA, alle structurele onderdelen zijn CNC precisie lasergesneden roestvrij staal met een glasgestraalde afwerking.
 • Alle drie de pedalen hebben loadcells: in het gaspedaal en de koppeling fungeren ze als positiesensor, terwijl ze in de rem de druk op het pedaal meten.
 • In tegenstelling tot roterende potentiometers leveren load cells een werkelijk lineaire output in relatie tot de pedaalingang. Hun precisie en duurzaamheid zijn ongeëvenaard, omdat ze na verloop van tijd niet slijten.
 • De 3 pedalen van het Heusinkveld Ultimate+ crankstel zijn voorzien van een instelbare hydraulische schokdemper. De rem en koppeling hebben een 2-weg demper om weerstand toe te voegen afhankelijk van hoe snel het pedaal wordt ingedrukt of losgelaten. Het rempedaal gebruikt een demper om de trapsnelheid af te remmen. De weerstand van alle schokdempers kan worden aangepast. Het hydraulische systeem is uiterst betrouwbaar en vereist geen regelmatig onderhoud.
 • De gashendel is soepel, nauwkeurig en instelbaar.
 • De rem is tweetraps, bestaande uit een initiële spiraalveer en progressieve rubberveren. De stevigheid van het pedaal wordt ingesteld door te kiezen uit 10 mogelijke rubberhoogtes. Het heeft een maximale sterkte van 140 kg.
 • De koppeling heeft een veerretourmechanisme waarmee je inspanning, slag en gevoel aanzienlijk kunt aanpassen. De maximale trapkracht is 45 kg.
 • Het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard wordt geleverd met een USB-controller en USB-kabel. De controller heeft 3 RJ connectoren met een laadcelversterker waarop de pedalen worden aangesloten. Het heeft aansluitingen voor 12 knoppen en 4 gewone analoge assen. Dit betekent dat u extra hardware kunt aansluiten, zoals versnellingsbakken, joysticks, enz.
 • Het is compatibel met SmartControl, de nieuwe pedaalconfiguratietool die volledige configuratie en niet-lineaire curven voor elk pedaal mogelijk maakt. U kunt ook pedaalprofielen uitwisselen tussen Heusinkveld Ultimate+ bezitters.
 • Het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard is compatibel met pc’s met Windows 10 of hoger. Het is niet compatibel met Linux of consoles zoals Xbox of PlayStation.
 • Deze pedalen kunnen niet op een vloer worden geïnstalleerd zonder extra ondersteuning. Een full-frame platform of cockpit is nog steeds vereist om het Heusinkveld Ultimate+ crankstel te gebruiken, zelfs als u de optionele Sim Pedals Ultimate baseplate gebruikt.

Voor welk type persoon?

Het Heusinkveld Sim Ultimate+ pedaalbord is ontworpen voor professionele Sim-racers. Daarom raden we het aan voor zeer ervaren spelers, maar we vinden het niet geschikt voor beginners.

Zoals we al eerder zeiden, kan dit pedaalbord worden gebruikt in de meest veeleisende omgevingen en kan het pedaalkrachten simuleren zoals die in F1 en LMP auto’s worden ervaren.

heusinkveld ultiem advies

De voordelen

We hebben er geen geheim van gemaakt dat we erg onder de indruk waren van het Heusinkveld Ultimate+ crankstel en zijn vele voordelen. Hier zijn de belangrijkste.

Voor ons, Een van de grootste troeven van het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard is de mogelijkheid om vrijwel elk aspect van elk pedaal en zijn componenten per geval aan te passen. In feite heeft elk van de drie pedalen zijn eigen meetcel voor een ongeëvenaarde tactiek en elke arm heeft een verstelbare hydraulische pedaaldemper, zodat u de weerstand kunt aanpassen aan uw behoeften. De pedalen kunnen ook onafhankelijk op een groot aantal positieve manieren worden afgesteld (inclusief pedaalneiging en pedaalhoogte), zodat geen fractie van een seconde verloren gaat door iets anders dan een gebruikersfout.

Zoals alle producten van deze fabrikant is het Heusinkveld Utilmate+ crankstel van ongelooflijke kwaliteit, en dat zie en voel je vanaf de eerste blik en de eerste pedaalslag. Het is een echt robuust model, gemaakt van eersteklas materialen zoals roestvrij staal en met geavanceerde techniek. Naar onze mening gaat er niets boven een crankstel dat Load Cell en hydraulische schokdempers combineert. Alles is in het werk gesteld om de pedalen van dit model zo duurzaam mogelijk te maken.

Vervolgens werden we natuurlijk verleid door het ongelooflijk realistische gevoel van alle pedalen op het Heusinkveld Ultimate+ crankstel. Wij waren vooral onder de indruk van het superieure remgevoel en de precisie van de remmen, maar ook het gaspedaal en de koppeling zijn zeer indrukwekkend. Met dit model onder je voeten is het verschil met de pedalen van een echte racewagen niet te zien – de sensatie is adembenemend!

Tot slot heeft het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard het voordeel dat het een model is dat, ondanks dat het ontworpen is voor professionals, echt eenvoudig te installeren is. Dit pedalboard is volledig plug-and-play, en dankzij de eenvoudig te leren SmartControl software kunt u alle denkbare aanpassingen maken zodat uw pedalen zo goed mogelijk bij u passen.

Zijn nadelen

We vonden niet veel om over te klagen met het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard, maar het heeft wel een paar nadelen , waar we je hier over vertellen.

Uiteraard is het grootste nadeel van het Heusinkveld Ultimate+ crankstel zijn prijs. Als je eenmaal in de topcategorie en professionele sim-racinguitrusting terechtkomt, zijn de prijzen onvermijdelijk hoger en niet voor iedereen toegankelijk. Zelfs als dit pedalboardmodel van uitzonderlijke kwaliteit is, zal het zeker verkocht worden voor een prijs die niet iedereen zich kan veroorloven.

Bovendien is het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard een model dat qua gebruik het best is voorbehouden aan professionele spelers. Beginnende spelers kunnen het wellicht gebruiken in bijzonder goed uitgeruste professionele speelzalen. Maar ook hier is het een model dat niet gemakkelijk te begrijpen is als je onervaren bent, omdat het veel speeltijd vereist.

Tot slot is het Heusinkveld Ultimate+ pedalboard, net als de andere modellen van het merk, helaas alleen PC-compatibel. Dit betekent dat je er niet van kunt genieten als je gewoonlijk alleen op een Xbox- of PlayStation-console speelt.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ is te koop op de bekende website van Digital Motorsport.

Afhankelijk van de optie die u kiest, is de prijs van het crankstel als volgt:

 • De set van drie pedalen is verkrijgbaar voor € 1.329.
 • De set van twee pedalen (zonder koppeling) is verkrijgbaar voor €1079.
 • Het koppelingspedaal alleen is verkrijgbaar voor €250.
 • De basisplaat (vereist) is verkrijgbaar voor €94.
heusinkveld ultimate mecanisme

Conclusie

Aan de bovenkant van de markt is de Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ een fantastische optie voor simulatieliefhebbers. Deze pedalen zijn gemonteerd op een aluminium frame voor maximale stijfheid en sterkte, zodat je echt het gevoel hebt dat je in een echte racewagen rijdt.

Dit Heusinkveld pedaalbord is geschikt voor high-end professionele motorsport simulators en het robuuste, stijve, compacte en duurzame ontwerp zorgt voor een onmiddellijke en nauwkeurige respons.

Hij biedt naar onze mening het beste gesimuleerde pedaalgevoel dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Als je op zoek bent naar een echt high-end gevoel van je racepedaalbord, dan zijn de Heusinkveld Sim Pedals Ultimate+ een onverslaanbare keuze.

heusinkveld-ultimate

Heusinkveld Ultimate

De beste Simracing-pedalen op de markt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar