Selecteer een pagina

Simucube 2 Pro : Beoordelingen en tests

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-racing heeft een aantal veranderingen ondergaan sinds het voor het eerst verscheen in de jaren tachtig. De laatste jaren is er een ongelooflijke technologische vooruitgang geboekt met de introductie van Direct Drive force feedback onderstellen en stuurwielen.

In deze productcategorie is het Finse merk Simucube (eigendom van Granite Devices) een belangrijke plaats in op de markt door zeer verfijnde plug-and-play producten aan te bieden.

Wij kregen onlangs de gelegenheid om het krachtigste Direct Drive-stuurwiel in hun assortiment te testen: dee Simucube 2 Pro.

In dit artikel vertellen we je alles wat we hebben ontdekt en gedacht over deze Simucube stuurwielbasis. We zullen het hebben over zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen u de voordelen en voordelen en nadelen van dit model, zijn prijs en waar u het kunt kopen.

Simucube 2 Pro functies

De Simucube 2 Pro is de topklasse force feedback stuurvoet uitgerust met een Direct Drive. Het is een van de krachtigste en meest configureerbare modellen die het merk ooit heeft ontwikkeld.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • De Simucube 2 Pro is opgebouwd uit solide metalen onderdelen met precisie bewerkte metalen onderdelen.
 • Hij is uitgerust met een direct aangedreven borstelloze motor robotkwaliteit, met een onverwacht hoge reactiesnelheid en koppelhelderheid. Het FEM-geoptimaliseerde magnetische ontwerp van de motor produceert een koppelrimpel van vrijwel nul en een magnetische overbrenging.
 • De draaihoek van de Simucube 2 Pro is 2160°.
 • Hij is gemaakt om rijders een zo nauwkeurig mogelijke ervaring te geven door een uitzonderlijk hoge koppelrespons van koppelreactie van 25 Nm. De koppelrespons kan worden aangepast aan de voorkeuren van de rijder.
 • De Simucube 2 Pro is uitgerust met een speciale 216 MHz real-time processor, plus een 144 MHz toegewijd. De unieke dual-processorarchitectuur zorgt ervoor dat de prestaties van ultralage latentiezelfs wanneer alle verwerkings- en simulatieacties gelijktijdig worden uitgevoerd.
 • De motor van de Simucube 2 Pro Direct Drive is uitgerust met hoeksensoren industriële precisie robotica met een resolutie van 4 miljoen stappen per omwenteling.
 • Dankzij de zeer efficiënte directe aandrijving, geoptimaliseerde motoren en intelligent elektronisch warmtebeheer is er geen stofopvang of lawaaierige ventilatoren in de Simucube 2 Pro.
 • De Simucube 2 Pro is uitgerust met SC2 Ready draadloze technologie draadloze technologie en een QuickRelease systeem.
 • Dit model wordt geleverd met een extern gemonteerde uitschakelknop. Als optie kan de knoppenkast worden opgewaardeerd tot een elegante volledig metalen versie met een extra externe stroomschakelaar.
 • De Simucube 2 Pro is alleen compatibel met PC. Qua games werkt het met iRacing, Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, F1, Dirt Rally, WRC 9 en vele andere.
  Het is echter niet compatibel met de volgende games: Forza Horizon/Motorsport, Need for Speed games, Art of Rally, Circuit Superstars, WRC 6 & 7, V-Rally, FM7 en FH3.
simucube 2 achteraan

De voordelen van Simucube 2 Pro

We hadden het geluk om de Simucube 2 Pro en dit model bleek velevoordelen.

Eerst en vooral, de bouwkwaliteit van de Simucube 2 Pro is uitstekend. Dit model, dat volledig in metaal is uitgevoerd met een geanodiseerde afwerking, is uiterst solide en stevig, en dat is alleen al aan het gewicht te zien. Alle elektronica van dit model is ondergebracht in de basisbehuizing, wat het kabelbeheer vergemakkelijkt. De behuizing fungeert zelfs als koellichaam voor het apparaat, waardoor de motor zeer stil kan koelen. De basis heeft een echt professionele uitstraling, met een perfecte afwerking van elk onderdeel. Alles is tot op de millimeter uitgedacht en verzorgd.

Maar wat ons vooral heeft overtuigd van de Simucube 2 Prois zijn ongelooflijke force feedback en de tienvoudige sensaties die het ons geeft. Uitgerust met een Direct Drive-systeem met een koppel van 25 Nm en een draaihoek van 2160° laat dit model u elk subtiel detail van de race voelen. De force feedback is zeer krachtig maar ook soepel en snel, zodat je tijdens het rijden gemakkelijk de nodige veranderingen kunt aanbrengen. Het realistische effect is werkelijk verbluffend.

Wat volgens ons de kracht van de Simucube 2 Prois ook zijn software. Dat klopt, True Drive de door het merk geleverde instellingssoftware, is echt heel goed ontwikkeld en we moeten toegeven dat het de concurrentie ver vooruit is. True Drive heeft de mogelijkheid om uw simkaartinformatie klinisch nauwkeurig en razendsnel in uw handen te vertalen. Je kunt binnen de software presets maken per spel of per auto, wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Het is vrij eenvoudig te leren en te gebruiken, en biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Er zijn ook enkele geweldige video’s die alle verschillende instellingen uitleggen.

Tot slot hebben we de de draadloze stuurwiel technologie die de Simucube 2 Pro is uitgerust en is zeer indrukwekkend. Het is heel gemakkelijk te configureren en we merkten geen vertraging in vergelijking met een bedraad stuurwiel. Het is geen onbelangrijke optie, want met een draadloos stuurwiel bespaart u geld op USB-poorten en hoeft u zich geen zorgen te maken over de lay-out van de draden.

Nadelen van de Simucube 2 Pro

We hebben er geen geheim van gemaakt dat we gewonnen zijn voor de vele voordelen van de Simucube 2 Promaar we moeten toegeven dat we ook een paar nadelen hebben gevonden. nadelen.

Natuurlijk is een van de grootste nadelen van de Simucube 2 Pro naar onze mening, is zijn hoge prijs. Niet iedereen kan zich een stuurwielbasis van bijna 1.500 euro veroorloven. Vooral omdat je de prijs van een stuurwiel bij je budget moet optellen als je er nog geen hebt en een complete uitrusting moet kopen. Om nog maar te zwijgen van de accessoires… De Simcube 2 Pro is zeker een zeer hoogwaardig model waarvan de prijs te rechtvaardigen is en dat ontworpen is voor zeer ervaren gamers, maar dat betekent niet dat deze gamers allemaal een ruime portemonnee hebben.

Een ander nadeel van de Simucube 2 Pro is dathij alleen compatibel is met de PC. Dit beperkt het gebruik ervan tot PC-gamers. Voor de prijs van dit model vinden we het jammer dat het niet kan worden gebruikt op de nieuwe generatie PlayStation- of Xbox-consoles waar veel Sim-racers dol op zijn.

Ten slotte vinden we dat het feit dat de Simucube 2 Pro zo zwaar is kan ook een nadeel zijn. Nog afgezien van het feit dat het gewicht van dit model (11,1 kg) nogal lastig kan zijn om te monteren en te installeren, moet je er ook rekening mee houden dat niet alle sim-racing platforms het gewicht of de kracht ervan kunnen dragen. Houd dit in gedachten als u geïnteresseerd bent in de Simucube 2 Pro.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De basis Simucube 2 Pro is te koop op deze site voor een prijs van 1.190 euro. Simucube werkt met een aantal wederverkopers over de hele wereld, en dit is de goedkoopste prijs die we voor dit product kunnen vinden.

simucube 2 unboxing

In het kort / Conclusie

De Simucube 2 Pro is duidelijk een top-of-the-range stuurwielEr is echt geen twijfel mogelijk. Dit model, een hoogwaardige constructiemaakte indruk op ons met zijn zijn kracht en precisie. Dit is een van de meest succesvolle intuïtieve die we hebben kunnen testen.

De force feedback is uiterst krachtig en vloeiend tegelijkertijd zijn de sensaties en details die het biedt tijdens de race gewoon ongelooflijk. Dankzij zijn True Drivesoftware kunt u de instellingen vinden die het beste bij u passen voor nog betere gameprestaties.

Als u op zoek bent naar een Direct Drive stuurwielbasis die heel lang meegaat, die u niet in de steek laat en als extra voordeel heeft dat hij is uitgerust met draadloze technologietechnologie, kies dan voor de Simucube 2 Pro. Wij garanderen dat u niet teleurgesteld zult zijn!

simucube 2 beoordelingen

Simucube Pro 2

Een krachtige en nauwkeurige Direct Drive-basis van topklasse

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5Voordelen Direct Drive-basis ontwikkelt 5,5 nm Volledig aluminium behuizing Compact formaat Geweldig rijgevoel...

Moza R16 : Test & Beoordeling

Moza R16 : Test & Beoordeling

Moza R16Voordelen Direct Drive-motor met 16 nm koppel Montage aan voorzijde Uitstekende compatibiliteit met het Moza...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar