Selecteer een pagina

Thrustmaster T3PA crankstel : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster T3PA

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Het comfort dat het biedt, met metalen pedalen en een reeks aanpassingen om de ideale speelpositie te vinden.
 • De mogelijkheid om weerstand toe te voegen aan het rempedaal met de bijgeleverde mod
 • Lichtgewicht en compatibel met verschillende spellen en platforms

Nadelen

 • Beperkt realisme, vooral wat betreft het rempedaal
 • Een constructie die de indruk kan wekken “goedkoop” te zijn.
 • Moeilijkheid is consequent in het spel, met beperkte weerstand en de noodzaak om hard op het rempedaal te drukken om de auto te stoppen.

De meeste Sim-racing spelers concentreren zich op het stuur en vergeten dat de pedalen een essentieel onderdeel zijn van een goede immersie in de race. Er zijn een heleboel belangrijke elementen om te overwegen als je race simulatie pedalen wilt kopen, en daarom is het niet altijd een gemakkelijke beslissing om te maken.

We besloten een kijkje te nemen naareen van de meest populaire cranksets op de markt en een van de meest gebruikte door racefans die willen investeren in hun eerste model: de Thrustmaster T3PA.

In dit artikel vertellen we je alles wat er te weten valt over dit model en wat we ervan vonden. We vertellen je over belangrijkste kenmerken van de Thrustmaster T3PA, zullen we u vertellen welk type type speler het meest geschikt voor, wat zijn de voordelen voordelen nadelenzijn prijs en waar je het kunt krijgen.

thrustmaster t3pa

Kenmerken van het Thrustmaster T3PA pedaalbord

De Thrustmaster T3PA is een 3-pedaals pedaalbordpedalen onderkant van het assortiment van de Amerikaanse fabrikant.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • De Thrustmaster T3PA bestaat uit 3 pedalenpedalen, een interne metaalinterne structuur kunststof onderdelen en een brede voetsteun met structuur.
 • De 3 pedalen op dit model zijn instelbaar in afstand (3 mogelijke posities) en kanteling (2 mogelijke posities) en het gaspedaal is ook in hoogte verstelbaar. hoogte (2 mogelijke posities).
  • Het Thrustmaster T3PA pedaal bevat een conische stop (mod) van industrieel rubber dat direct onder het rempedaal past.
  • De drukkracht op elk pedaal is verschillend: voor het gaspedaal ongeveer 2,5 kg, voor het rempedaal ongeveer 10 kg (zonder de mod geïnstalleerd), voor het rempedaal tussen 15 en 25 kg afhankelijk van uw voorkeur (met mod geïnstalleerd) en voor het koppelingspedaal ongeveer 5 kg.
  • Het Thrustmaster T3PA pedalboard is compatibel met Playstation 3 en 4 consoles, evenals de Xbox One en de PC.
  • De Thrustmaster T3PA bevat geen schroeven voor installatie in de cockpit, maar is voorzien van gaten zodat hij op diverse steunen (waaronder de cockpit) kan worden geschroefd.
  • Afmetingen: 24 cm x 36 cm x 42 cm (L x B x H)
  • Gewicht: 3,46 kg

  Voor welk type persoon?

  Het pedaalbord Thrustmaster T3PA is ideaal voor beginners tot Sim-racen of voor degenen met een beperkt budget om te investeren in een complete uitrusting.

  Naar onze mening is dit model pedalboard niet echt geschikt voor ervaren spelers, omdat deze pedalen gewoon niet genoeg gevoel geven om er plezier aan te beleven.

  Dit pedaalbord is ideaal voor fans van games als Gran Turismo als voor fans van Sim Arcade op PlayStation of Xbox. Voor degenen die iRacing prefereren, lijkt dit pedalboard misschien wat licht vergeleken met een Load Cell.

  De voordelen

  Dankzij onze test ontdekten we de Thrustmaster T3PA pedalboard, dat zeker een instapmodel is, maar dat niettemin een aantalvoordelen.

  Naar onze mening is het grootste voordeel van de Thrustmaster T3PA zijn prijs. Dit pedalboard is een zeer goedkope optie, en behoort tot de goedkoopste pedalen die u op de markt kunt vinden. Daarom zijn ze vaak de eerste keuze voor absolute beginners in simulatieracen. Hoewel het pedalboard niet duur is, heeft het enkele degelijke functies die het meer maken dan een pedalenset. Als je een zeer beperkt budget hebt, is dit een goede plek om te beginnen en een goede manier om je te verdiepen in racesimulatiespellen.

  We waren aangenaam verrast door het Thrustmaster T3PA pedalboard’s zijn comfort. Ondanks de prijs zijn de pedalen van metaal, wat veel beter aanvoelt onder de voeten dan plastic. Bovendien kunt u zowel de helling (2 mogelijke posities) als de afstand (3 mogelijke posities) van de 3 pedalen en de hoogte van het rempedaal aanpassen, om uw ideale speelpositie te vinden en uw comfort te maximaliseren.

  Ten tweede vonden we het leuk dat we… weerstand konden toevoegen aan het rempedaal van de Thrustmaster T3PA. Hoewel de originele configuratie kan worden gebruikt zonder enige weerstand op het rempedaal, kunt u ook de bijgeleverde remmod (stop) gebruiken om enige weerstand toe te voegen. Dit is een klein apparaatje van metaal en rubber dat achter het rempedaal wordt geklemd en van onderaf wordt vastgeschroefd. Het duurt een paar seconden om het te bevestigen en te verwijderen, dus het is een snelle manier om weerstand aan je rempedaal toe te voegen of te verwijderen.

  Ten slotte heeft de Thrustmaster T3PA ook het voordeel dat hij zeer gemakkelijk te verplaatsen is, want hij is zeer licht en biedt brede compatibiliteit. Het lichte gewicht van de pedalen in combinatie met hun algemene simplistische uiterlijk betekent dat de T3PA pedalen zeer goed integreren in elke configuratie. Dit model is compatibel met de rest van het Thrustmaster ecosysteem (stuurwielen, bases, enz.), en je zou geen problemen moeten hebben met de compatibiliteit met games en platforms, aangezien het kan worden gebruikt met PlayStation 3 en 4, evenals Xbox One en PC.

  Zijn nadelen

  Het spreekt voor zich dat voor de prijs waarvoor de Thrustmaster T3PApedalboard, dit model niet perfect kon zijn, en deze test heeft inderdaad zijn nadelen.

  Allereerst moeten we toegeven dat het Thrustmaster T3PA pedalboard een beperkt beperkt realisme biedt. Zolang je je pedalen correct kalibreert in het spel, zou je geen echte problemen moeten hebben. Het gebrek aan algemeen gevoel met het rempedaal beperkt echter echt het realisme dat je kunt ervaren met de T3PA’s, dus het is een belangrijk punt van overweging bij de beslissing om dit model crankstel wel of niet te kopen.

  Ten tweede vonden we dat het T3PA-model van Thrustmaster een vrij goedkoop vrij goedkoop gevoel. Terwijl de pedalen van metaal zijn, is de rest van de constructie van hard plastic. Dit drukt de kosten van de pedalen, maar betekent dat ze een beetje realisme missen en er meer uitzien als speelgoed dan als een stukje racesimulator. Hoewel de pedalen goed aanvoelen bij gebruik in games met de remmod, zijn het plastic en het feit dat dit een instapmodel is voelbaar onder de voeten. Als u gewend bent aan Load Cell pedalen, of zelfs eenvoudige potentiometeropties, zult u er waarschijnlijk moeilijk aan kunnen wennen.

  Tot slot vonden we dat het met de Thrustmaster T3PA moeilijk was om consistent te zijn tijdens het spel. Zonder weerstand kun je niet echt consistent remmen. Ondanks de inbegrepen remmod die je kunt aanpassen, moet je echt hard op het pedaal drukken om de auto te laten stoppen, wat, hoewel ideaal voor sommige racers, ook bijdraagt aan de moeilijkheid om consistentie te krijgen bij het remmen. Het vergt wat oefening om eraan te wennen.

  thrustmaster t3pa pack

  Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

  Het pedaalbord Thrustmaster T3PA is te koop op de officiële website van Thrustmaster.

  U kunt het ook vinden tegen een meer of minder dure prijs, afhankelijk van promoties, bij andere retailers, zoals momenteel op Amazon.co.uk

  U kunt de Thrustmaster T3PA misschien vinden op tweedehands websites zoals Vinted of Le Bon Coin, maar pas op voor mogelijke oplichting en controleer de staat van de apparatuur voordat u iets koopt.

  Conclusie

  Hoewel het Thrustmaster T3PA pedalboard niet het beste model op de markt is, denken we dat het een zeer goed startpunt is voor een zeer goed startpunt voor beginners of degenen met een beperkt budget die echte race-immersie willen ervaren.

  Hoewel het realisme van dit pedalboard enigszins beperkt is, vonden wij het zeer comfortabel. comfortabel vooral dankzij de 3 verstelbare pedalen en zijn brede voetsteun. Het is een model dat ook zeer compatibel en onderdeel van verschillende interessante bundels van Thrustmaster.

  Als je een meer ervaren simulatiepiloot bent, zul je het waarschijnlijk naar een hoger niveau willen tillen met een ander model. Maar als je nieuw bent in sim-racen en op zoek bent naar uitrusting die goede prijs-kwaliteitverhoudingde Thrustmaster T3PA zal niet teleurstellen.

  opinieleiders-thrustmaster-t3pa

  Thrustmaster T3PA

  Een voordelige crankset voor beginners

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC BUNDELS ONDER €400
  This is default text for notification bar