Selecteer een pagina

De beste Simracing setup (de profs waardig) : Complete gids

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Autoracesimulatie is de laatste jaren geëxplodeerd en biedt autosportliefhebbers een meeslepende en realistische ervaring. Nu de World Racing Series in 2020 worden opgeschort, zijn veel coureurs overgestapt op virtueel racen om hun dorst naar snelheid te stillen. Tegenwoordig is de motorsport ongelooflijk competitief geworden en trekt hij spelers uit de hele wereld aan.

Als ook jij een liefhebber bent van virtueel racen en je eigen racesimulatiepakket wilt maken dat de professionals waardig is, dan is dit artikel voor jou. We tonen je de uitrusting die je nodig hebt om online racen op een intense en realistische manier te ervaren.

Van de cockpit tot het stuur, van de pedalen tot het scherm, elk onderdeel speelt een essentiële rol in de totale onderdompeling van de racesimulatie. Of u nu een enthousiaste amateur bent of een ervaren ruiter, wij begeleiden u bij uw keuze voor het beste materiaal dat op de markt verkrijgbaar is.

Bereid je dus voor op een stevige cockpit, voel elke bocht en versnelling dankzij een hoogwaardig stuurwiel en pedalen, en ga helemaal op in de actie dankzij een meeslepend scherm. Of u nu de voorkeur geeft aan een ultrabreed scherm of een virtual reality-headset, wij helpen u het racesimulatiepakket samen te stellen dat perfect aansluit bij uw behoeften en verwachtingen.

Laat je leiden in de virtuele wereld van snelheid en ontdek hoe je thuis je eigen professionele race-ervaring kunt creëren.

Stuur en pedalen: de beste uitrusting voor een realistische ervaring

Voor professionele racesimulatie zijn stuurwielen en pedalen van hoge kwaliteit cruciaal. Fanatec is een bekend merk op het gebied van racesimulaties en biedt een breed scala aan producten die voldoen aan de eisen van de meest serieuze coureurs. De Podium DD1 Elite bundel is een uitstekende keuze voor een high-end configuratie.

Deze bundel omvat de DD1 stuurwielbasis, het hart van het systeem. Dankzij de directe aandrijving krijg je nauwkeurige, meeslepende force feedback, zonder interne mechanismen die de sensatie verstoren. Het meegeleverde stuurwiel is het Formula Wheel V2.5X, dat gewoonweg uitstekend is. Fanatec biedt ook een ruime keuze aan stuurwielen, van modellen in Formule 1-stijl tot de replica’s die professionals in echte auto’s gebruiken.

De CSL Elite V2 pedalen van Fanatec, die ook deel uitmaken van deze bundel, bieden een realistische ervaring dankzij het gebruik van een laadcel voor het rempedaal. Dit geeft een authentieker gevoel dan goedkope potentiometerpedalen. Het Fanatec ecosysteem biedt een hoog niveau van compatibiliteit en de mogelijkheid om uw configuratie aan te passen aan uw specifieke behoeften.

Let er bij het kiezen van je stuur en pedalen op dat je rekening houdt met de compatibiliteit met je spelplatform. De Podium DD1 Elite-bundel werkt met een pc of Xbox One, maar als je een fan bent van Gran Turismo 7 op de PlayStation 5, zul je voor een andere oplossing moeten kiezen, zoals de Gran Turismo DD Pro Premium-bundel.

De cockpit: de beste rijruimte

Voor een racesimulatie-ervaring die de professionals waardig is, is het essentieel om te beginnen met de juiste racecockpit. Hoewel veel simulatiesturen aan een tafel kunnen worden bevestigd, is het voor een serieuze ervaring het beste om een speciale ruimte te hebben. Next Level Racing biedt een reeks producten voor alle budgetten, maar voor een topervaring wordt de F-GT Elite 160 cockpit aanbevolen.

De F-GT Elite 160, gemaakt van massief aluminium met een brede dwarsdoorsnede, is bestand tegen het koppel van de krachtigste force feedback vliegwielen. Dankzij het volledig aanpasbare ontwerp kunt u de hoogte van de zitting aanpassen aan uw voorkeuren, of u nu houdt van off-road racen of van een ligfiets in Formule 1-stijl. Voor nog meer beleving kunt u het V3-bewegingsplatform toevoegen, dat de stoel synchroon met de actie beweegt.

De prijs van de cockpit is exclusief stoel. U kunt kiezen voor een liggend model dat veel flexibiliteit biedt, zoals de ERS1 Elite. U kunt echter ook een echte stoel naar keuze kopen, of dat nu een sportstoel is zoals de Recaro Podium CF of een ander model dat bij u past.

Het beste scherm voor totale onderdompeling

Het scherm is een sleutelelement in een meeslepende racesimulatie-ervaring. Je hebt twee belangrijke opties: een ultrabreed scherm of een virtual reality-headset.

Als je voor een scherm gaat, is de Samsung Odyssey Neo G9 een uitzonderlijke keuze. Met zijn royale afmetingen en hoge resolutie plaatst dit ultrabrede scherm u midden in de actie. Racesimulaties komen tot leven met opvallende details en een breed gezichtsveld.

oculus rift s

Als u echter op zoek bent naar een nog meeslepender ervaring, dan zijn virtual reality headsets de manier om te gaan. Opties zoals deOculus Rift of de HTC Vive nemen je letterlijk mee in de virtuele wereld van de autosport. Je ervaart de echte sensatie van het zitten in de cockpit van een racewagen, met 360 graden zicht en nauwkeurige tracking van je hoofdbewegingen.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je een krachtig grafisch systeem hebt om de hoge resoluties en hoge framerates te ondersteunen die nodig zijn voor een soepele en realistische racesimulatie-ervaring.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar