Selecteer een pagina

Base Fanatec DD1 : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec DD1

Voordelen

 • Ongelooflijke sensaties
 • Zeer aanpasbaar
 • Oneindige draaihoek
 • Buitengewone bouwkwaliteit
 • Brede compatibiliteit

Nadelen

 • Vrij hoge prijs
 • Ontworpen voor deskundige gamers
 • Geen noodschakelaar

Onze beoordeling: 9.7/10

Racegames zijn in de loop der jaren steeds realistischer geworden, met prachtige graphics en nauwkeurige technologie die de grens tussen echt racen en gesimuleerde competitie doet vervagen. Als je echt beter wilt worden in racegames, heb je tegenwoordig een stuur nodig.

De beste racesturen die je in 2022 kunt kopen bieden een solide mix van functies, koppel en compatibiliteit – en modellen van Fanatec staan bovenaan deze lijst. De Duitse fabrikant van Sim-Racing apparatuur biedt een compleet assortiment Direct Drive-oplossingen van topklasse.

Daarom hebben we besloten ons te richten op de Fanatec DD1 basis en het voor je testen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit model. Wij zullen u een lijst van zijn belangrijkste kenmerkenwe vertellen je type speler type speler het is, wat zijn voordelen voordelen nadelen en tenslotte vertellen we je waar en tegen welke prijs je het kunt kopen.

Basis Fanatec DD1 image1

Fanatec DD1 basisfuncties

De Fanatec Podium Wielbasis Directe Aandrijving 1beter bekend als Fanatec DD1is een Direct Drive wielbasis.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • De Fanatec DD1 basis heeft een volledig aluminium behuizing met de logo’s van het merk op verschillende plaatsen.
 • De DD1 servomotor servomotor werd speciaal ontworpen door Fanatec ingenieurs en is de eerste direct-drive motor ter wereld.eerste direct-drive motor geoptimaliseerd voor geoptimaliseerd voor racesimulatietoepassingen.
 • De Fanatec Podium Wheel Base Direct Drive 1 gebruikt een gepatenteerde gepatenteerde Outrunner-motor motor, die een uitzonderlijk piekkoppel bereikt van 20 Nmwat overeenkomt met het koppel van de meeste echte racewagens met stuurbekrachtiging. Acceleratie en motortoerental blijven op het hoogste niveau, zelfs met een zwaar stuurwiel.
 • Dit model biedt onbeperkte draaihoek. De ultralage koppelrimpel zorgt voor minimale mechanische afleiding en dezelfde soepele ervaring als bij een riemaangedreven wiel.
 • De DD1 basis van Fanatec heeft een geïntegreerd geïntegreerd OLED display met geavanceerde telemetrie mogelijkheden voor real-time krachtfeedback en motorgegevens zoals vermogen, FFB clipping en meer.
 • Dit Fanatec model beschikt over draadloze draadloze QR technologie. Het maakt draadloze overdracht van gegevens (infrarood) en stroom (inductieve koppeling) mogelijk tussen de motor en de snelspanner, wat betekent dat er geen externe kabels zijn tussen de wielbasis en het stuur, en dat er geen batterijen in het stuur nodig zijn.
 • De DD1 is de eerste direct-drive wielbasis plug-and-playdirect-drive wielbasis, met in de hoofdbehuizing geïntegreerde elektronica.
 • De Fanatec DD1 basis is volledig compatibel met het bestaande Fanatec ecosysteem en is ook klaar voor toekomstige upgrades.
 • Dit model heeft diverse aansluitingen voor randapparatuur: USB, voeding, pedalen , versnellingspook 1, versnellingspook 2 en handrem.
 • Afmetingen: 51 x 26 x 28 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 13 kg

Voor welk type persoon?

Geprijsd voor 1199,95 euro op de Fanatec website, de DD1 niet echt gericht op het grote publiek, maar meer op piloten piloten die op zoek zijn naar topklasse, zelfs professioneelzelfs professioneel.

Het kan nog steeds geschikt zijn voor minder regelmatige spelers die hun voeten nat willen maken in sim-racen, maar je moet het je wel kunnen veroorloven en de tijd nemen om de instellingen te configureren.

De DD1 basis van Fanatec is een product ontworpen voor volwassenen en is daarom niet geschikt voor kinderen.

Fanatec basis DD1 image2

De voordelen

Deze test van de Fanatec Podium Wheel Base Direct Drive 1 gaf ons de mogelijkheid om alle voordelen die dit model te bieden heeft.

Volgens ons is een van de grote voordelen van de Fanatec DD1 dat hij zeer aanpasbaar is. Zo maakt het OLED-scherm van de Podium DD1 het mogelijk om ongelooflijk veel gegevens op te vragen om u te helpen bij uw personalisering. In het instellingenmenu kun je ook zaken als stuurslot, force feedback, schokdemper, ABS, veer, schokdemper enzovoort aanpassen. Je ervaring met de Fanatec DD1 zal compleet anders zijn dan die van je vrienden dankzij de vele kleine dingen die je anders kunt instellen. Al deze opties en meer zijn ook beschikbaar in de Fanatec PC software, die gratis kan worden gedownload van de Fanatec DD1 productpagina.

Bovendien waren we erg onder de indruk van de nieuwe Fanatec DD1 basismotor, speciaal ontwikkeld voor Sim-Racing. Het is echt fijn om een oneindige draaihoek te hebben en geen vertraging tijdens het spelen. De in de wielkast ingebouwde elektronica belooft een onmiddellijke uitwisseling van informatie met uw spel. Dit betekent dat elke minieme beweging door het spel wordt gelezen, waardoor je via force feedback elk stofje onder het stuur van je auto kunt voelen.

We waardeerden ook echt de bouwkwaliteit van de Fanatec DD1 stuurwielbasiswat gewoonweg buitengewoon is. Het is op het eerste gezicht duidelijk dat het merk veel zorg heeft besteed aan de keuze van de componenten. Bovendien wordt de kwaliteit van de buitenmaterialen direct weerspiegeld in wat we binnen aantreffen. De ingenieurs van Fanatec hebben een ongelooflijke prestatie geleverd door de allereerste servomotor met directe aandrijving te ontwerpen die geoptimaliseerd is voor racesimulators en zich te richten op productie van topklasse.

Ten slotte is de DD1-basis van Fanatec duidelijk ontworpen ontworpen om opgewaardeerd te wordenwat volgens ons een echte troef is. Aangezien alle accessoires uit het Fanatec-gamma compatibel zijn (wielen, pedalen, versnellingspoken, enz.) en je het zelfs kunt combineren met accessoires van concurrerende merken zoals Logitech of Thrustmaster, heb je een ruime keuze aan producten en kun je het nog vele jaren gebruiken.

Zijn nadelen

We hebben geen lange lijst met fouten kunnen opstellen voor de de Fanatec Podium Wheel Base Direct Drive 1Deze heeft heel weinig. Maar we vonden nog steeds enkele negatieve punten.

Allereerst is het eerste en grootste nadeel van de Fanatec DD1 zijn prijs. Het is een topproduct, dus het is onvermijdelijk dat de kosten relatief hoog worden. In vergelijking met andere modellen van hetzelfde merk of van concurrenten is de DD1 nog steeds duur. Voor sommigen is het misschien niet exorbitant, maar het is ook niet bepaald een instapmodel, als het echt voor iedereen toegankelijk is. Deze basis is een grote investering.

Ten tweede vonden we dat de Fanatec DD1 basis het nadeel had dat hij ontworpen en ontworpen is voor ervaren spelers. Omdat het duur is, maar ook omdat het tijd kost om het op te zetten en je vertrouwd moet zijn met dit type configuratie. Nogmaals, naar onze mening kan het bieden van te veel mogelijkheden in termen van instellingen uiteindelijk meer storend zijn dan iets anders. Wees dus voorzichtig: te veel aanpassing doodt aanpassing!

Tenslotte vonden we het een beetje jammer dat op dit basis Direct Drive model van Fanatec, geen KillSwitch (noodstopknop) geïntegreerd was…zoals op de DD2 basis. Als gevolg daarvan zult u iets meer moeten investeren om er een te krijgen (€99,95 voor de Podiumschakelaar van Fanatec), of u moet zelf een beetje knutselen om uw eigen schakelaar te maken.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Fanatec Podium Wheel Base DD1 is geprijsd voor €1.199,95 op de officiële Fanatec website.

In tegenstelling tot zijn concurrenten heeft Fanatec geen partnerschappen met andere wederverkopers. Hun producten worden uitsluitend verkocht op hun officiële website, dus je kunt ze helaas nergens anders kopen.

Fanatec basis DD1 image3

Conclusie

Is de Fanatec DD1 de moeite waard? Dat is de grote vraag die we ons hier stellen, en ons antwoord ligt voor de hand: ja, deze stuurvoet is echt de moeite waard. Je krijgt de ultieme rijervaring met dit product, het is zeker een grote verbetering ten opzichte van het “gewone” FFB-riemwiel, maar let op de prijs en de tijd die je nodig hebt om de technologie en de vele instellingen onder de knie te krijgen.

A budget van bijna €1.200Het is een hoop geld (alleen voor een basis), maar als je een lange carrière in Sim-racing voor ogen hebt, of als je gewoon op zoek bent naar een de beste basis verkocht op de marktdan de Fanatec Podium Wheel Base DD1 is zeker een zeer goede investering zul je echt niet teleurgesteld zijn.

 

logitech g920 beoordeling

Fanatec DD1

De beste basis op de markt. De ultieme rijervaring.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar