Selecteer een pagina

Fanatec Clubsport Shifter SQ V1.5 : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

Voordelen

 • Voorzien van twee schakelknoppen die gemakkelijk aan en uit te draaien zijn.
 • U kunt met één druk op de knop overschakelen van het sequentiële model naar het H-model.
 • Robuuste, duurzame bouwkwaliteit.
 • Een goed gevoel voor het spel.
 • Brede compatibiliteit (Xbox, PC en Playstation)

Nadelen

 • De H box vergt veel oefening om correct te gebruiken.
 • De 7e versnelling is moeilijk toegankelijk en kan enige tijd in beslag nemen.
 • Met een gewicht van 3,28 kg en omvangrijk, kan het voor sommige gebruikers lastig zijn.

Simulatieracen is voor veel spelers veel meer dan een hobby geworden. Terwijl de meeste liefhebbers de versnellingspook als een accessoire dat niet essentieel is voor het spel, missen ze de verbazingwekkend realistische de verbazingwekkend realistische sensaties en een duidelijk voordeel als het gaat om het verbeteren van de prestaties.

Zoals met alle Sim-Racing producten, is het niet altijd gemakkelijk om te beslissen voor welk merk of model te kiezen bij het samenstellen van een complete set-up.

Om u te helpen de juiste keuze te maken, hebben we besloten een zeer succesvolle shifter voor u te testen: de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5.

In dit artikel vertellen we je wat de belangrijkste belangrijkste kenmerken kenmerken van dit model, wat type speler welk type speler we aanbevelen voordelen en nadelenzijn prijsof waar je het kunt kopen.

fanatec versnellingspook

Kenmerken van de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

De Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 is een top-of-the-range hoogwaardige versnellingsbak die je rijervaring verbetert door je racesimulatie-uitrusting aan te vullen.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • Jaar van uitgave: 2016
 • De Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 is ontworpen als replica van de Porsche 911 versnellingsbak en is volledig van metaal , behalve de knoppen, die vanmassief gepolijst aluminium zijn.
 • Fanatec’s ClubSport Shifter SQ V1.5 bevat zowel de H-modus en sequentiële modus voor meer flexibiliteit en rijcomfort. Je kunt overschakelen van de H-modus naar de ultra-realistische sequentiële modus zonder de versnellingspook los te koppelen of opnieuw te starten, zonder het duimwiel te hoeven verwijderen en zelfs zonder gereedschap.
 • De SQ V1.5 versnellingspook van Fanatec heeft de volgende kenmerkenachteruitversnelling met rem om per ongeluk schakelen te voorkomen en het rijgedrag realistischer te maken.
 • Dit Fanatec-model wordt geleverd met twee versnellingspoken versnellingspookknoppen: één is cilindrisch en de andere is bolvormig. Beide zijn dus afneembaar, en dit model is ook compatibel met knoppen die door autodealers worden verkocht.
 • De Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 kan gebruikt worden wanneer hij aangesloten is op een Fanatec stuurwielbasis of als een standalone apparaat op een PC met behulp van de ClubSport USB-adapter.
 • Deze versnellingsbak is compatibel met het heleFanatec ecosysteem.
 • De ClubSport Shifter SQ kan ook gebruikt worden op PlayStation of Xbox in games die shifters ondersteunen, mits aangesloten via een Fanatec stuur of racestuur dat compatibel is met het platform in kwestie.
 • Gewicht: 3,28 kg

Voor welk type persoon?

Wij raden de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 aan degenen die hun stuurwiel vast aan een tafel gebruiken, omdat ze het gewoon niet kunnen gebruiken. Het apparaat is groot, dus het zou onmogelijk zijn om het aan de bovenkant van uw tafel vast te schroeven.

Aan de andere kant is deze Fanatec versnellingsbak perfect geschikt voor degenen met een cockpit aangezien hij rechtstreeks op de basis kan worden gemonteerd, zolang je maar een geschikte plaats hebt om hem te monteren.

Naar onze mening is het een versnellingspook die zeer geschikt is voor ervaren spelers maar ook door minder regelmatige minder regelmatige spelers die hun raceprestaties willen verbeteren.

fanatec shifter

De voordelen

Shifter test Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 gaf ons de kans om alle voordelen van dit model te ontdekken.

Naar onze mening is een van de grootste voordelen van Fanatecs SQ V1.5 dat het zowel een een sequentiële modus en een H-modus. Het heeft ook twee versnellingsknoppen, dat is echt iets. Ze kunnen gemakkelijk worden vast- en losgeschroefd, zodat u in een oogwenk kunt schakelen.

Bovendien kunt u met deze versnellingspook overschakelen van sequentieel naar H-schakelen door eenvoudigweg op een schakelaar. Er zit een knop aan de zijkant van de basis waarmee je direct tussen de twee standen kunt schakelen. Volgens ons is dit een enorm voordeel ten opzichte van concurrerende modellen op de markt.

De Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 trok ons over de streep met zijn zijn zeer hoge bouwkwaliteit. Zoals gewoonlijk heeft het merk gekozen voor materialen van topkwaliteit, waardoor dit model aan de top van het gamma staat. Dit model is robuust, met onmiddellijke en sterke veranderingen. Met de degelijkheid van deze versnellingsbak kun je lang spelen.

Een ander voordeel van de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 is dat hij een echt echt goed gevoel biedt tijdens het spelen.. De H-stand heeft 8 versnellingen, waaronder 7 snelheden en een achteruitstand. Zowel de mechanische aard van de versnellingspook als de erin ingebouwde technologie zijn uitzonderlijk. Beide modi zijn ontworpen om je een echt, realistisch gevoel te geven tijdens de race.

Ten slotte biedt de SQ V1.5 versnellingspook uit het ClubSport-gamma van Fanatec brede compatibiliteit omdat het net zo goed werkt op Xbox en PC als op Playstation (afhankelijk van het Fanatec stuur dat je gebruikt). Het werkt ook met andere pc-merken, waardoor je toegang hebt tot een zeer lange lijst van compatibele spellen.

Zijn nadelen

Ondanks zijn vele voordelen is de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 niet perfect, en onze test bracht enkele nadelen aan het licht.

Ten eerste hebben we gemerkt dat de H box box op de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 veel oefening vereiste voor correct gebruik. Het is moeilijk voor te stellen dat een beginner het de eerste keer goed doet. De 7e versnelling is moeilijk toegankelijk: je moet de hendel indrukken en naar rechts duwen, een proces dat enige tijd in beslag kan nemen en niet echt nuttig is, aangezien auto’s met 7 versnellingen vrij zeldzaam zijn.

We merkten ook op dat de SQ V1.5 nog steeds 3,28 kg weegt, wat nogal zwaar en zijn omvang is omvangrijk. Dit is iets om in gedachten te houden als je een enigszins kwetsbare opstelling hebt. Het gewicht kan een belasting vormen voor zwakkere simulatieplatforms, wat voor sommige mensen problematisch kan zijn.

Dan is een van de nadelen van de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 zijn prijs. Het is geen product dat voor iedereen toegankelijk is, want het kost meer dan 250 euro. Je moet er ook rekening mee houden dat het geen docking systeem (optioneel voor €40), USB aansluiting of universele ondersteuning bevat. DeClubSport USB-adapter is apart verkrijgbaar voor € 25 extra. Dit vertegenwoordigt een zeer aanzienlijk budget dat niet iedereen zich kan veroorloven.

Tot slot waren we enigszins teleurgesteld door het gebrek aan gebrek aan instructies met de ClubSport Shifter SQ V1.5. Fanatec heeft ervoor gekozen om geen instructies op papier op te nemen, en de informatie op de website van het merk is alleen beschikbaar in het Engels. Voor wie alleen Frans spreekt, kan het instellen en kalibreren van de versnellingspook ingewikkeld zijn.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 is te koop op de officiële voor €259,95.

De Duitse fabrikant Fanatec heeft geen partnerschap met een wederverkoper. Daarom kunnen alle producten alleen op de officiële website van het merk worden gekocht – u vindt ze nergens anders.

U kunt de Fanatec SQ V1.5 misschien ook vinden op tweedehands websites zoals Vinted of Le Bon Coin. Wij raden u echter aan waakzaam te zijn en de staat van de versnellingsbak te controleren om onaangename verrassingen te voorkomen.

fanatec clubsport shifter

Conclusie

Wij bevelen de Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5 voor iedereen die zijn Fanatec simulatieplatform wil uitbreiden. Het is extreem goed gebouwd en biedt veelzijdigheid in een breed scala van rijstijlen. De aanpassingen die je kunt doen aan de weerstandskracht zijn uitstekend.

L’onderdompeling het brengt, de ongelooflijk realistische sensaties die het biedt, evenals aanpassingsvermogen en bouwkwaliteit, maken het een must-have accessoire voor alle racesimulatiesets.

Als u nog twijfels had over de SQ V1.5 van Fanatechopen we dat het lezen van ons artikel u heeft overtuigd dat dit een product is dat u niet zal teleurstellen!

fanatec-clubsport-shifter

Fanatec ClubSport Shifter SQ V1.5

De beste versnellingspook op de markt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar