Selecteer een pagina

Logitech G Driving Force Shifter : Test en beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Logitech G Driving Force Shifter

Voordelen

 • Betaalbare prijs in vergelijking met andere modellen op de markt
 • Elegant ontwerp en solide bouwkwaliteit
 • Aangename rijsensaties dankzij korte versnellingen, soepele overgangen en realistische feedback
 • Compatibiliteit met verschillende platforms, onderstellen en stuurwielen (niet alleen Logitech)

Nadelen

 • Gebrek aan stabiliteit van de greep als de versnellingspook niet goed is bevestigd of ondersteund.
 • Slechts 6 versnellingen, wat misschien niet genoeg is voor krachtige auto’s met 7 versnellingen.
 • Plastic geluid tijdens het schakelen kan het gevoel en het realisme van de race beïnvloeden.
 • Geen versnellingsmarkeringen op de knop, alleen de versnellingsposities worden aangegeven.
 • Vereist een specifieke adapter om te werken met andere merken bases of wielen, en werkt niet op PlayStation 3

Voor de grootste fans van race simulatie spellenDe 21e eeuw is een grote revolutie. Vandaag is het mogelijk om bijna exact de sensaties na te bootsen die je ervaart achter het stuur van een echte racewagen, en dat allemaal vanuit je eigen huis. En waarom zou je je beperken tot een eenvoudig stuurwiel als je ook een complete set kunt kopen? Na het stuur en de pedalen, de versnellingspook is duidelijk het essentiële accessoire als u wilt ervaren volledige onderdompeling in de race.

Daarom besloten we een van Logitechs versnellingshendels te bekijken en voor u te testen: de Logitech G Driving Force Shifter. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over belangrijkste kenmerken van dit model, welk type speler speler het meest geschikt is, we vertellen je wat de voordelen en nadelen, hoeveel het kost en waar je het kunt krijgen.

logitech g driving force shifter

Kenmerken van de Logitech G Driving Force Shifter

De versnellingspook Logitech G Driving Force Shifter is een mid-range middenklasse add-on in het algemeen bedoeld om de G29- en G920-stuurwielen van Logitech te begeleiden.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Dankzij een solide stalen aandrijfasis de Logitech G Driving Force versnellingspook gemaakt van hoogwaardige materialen voor precisieracen en biedt hij langdurige betrouwbaarheid.
 • De bedieningsknop en de primer zijn bekleed met leder van topkwaliteit, met de hand gestiktDit geeft hetzelfde gevoel als een hoogwaardige versnellingspook, waardoor u een langdurige, comfortabele ervaring heeft.
 • De Logitech G Driving Force Shifter is een hendel met zes versnellingen met achteruitversnelling door het indrukken vanHij beweegt soepel en schakelt stevig in elke versnelling. Hij is ontworpen om gemakkelijk en nauwkeurig te kunnen schakelen tijdens haarspeldbochten en nerveuze acceleraties.
 • Deze versnellingsbak is uitgerust met een contactloze magnetische sensor.
 • Logitechs G Driving Force shifter is ontworpen voor de G923, G29(voor PlayStation en pc) en G920 (voor Xbox en pc) racesturen, voor de ultieme ervaring met de nieuwste racegames voor console en pc.
 • Dit Logitech-model heeft een veilige bevestiging voor racesimulators, maar kan ook op een tafel of andere steun worden gemonteerd.
 • Afmetingen: 17,6 x 14,6 x 20,6 cm (L x B x H)
 • Gewicht zonder kabel: 0,72 kg – Gewicht (inclusief kabel): 0,76 kg

Voor welk type persoon?

Naar onze mening is de Logitech D Driving Force Shifter is perfect voor beginners die de wereld van Sim-Racing onder de knie willen krijgen en een complete set-up willen opbouwen.

Meer ervaren spelers kunnen ook van dit model genieten, hoewel ze misschien een beetje teleurgesteld zijn in vergelijking met andere, duurdere modellen.

We raden het specifiek aan voor arcade-stijl racerswaar de nadruk meer ligt op rijden dan op racen. Voor games als Gran Turismo, Project Cars 2 of iRacing geven de meer ervaren spelers wellicht de voorkeur aan paddle shifters boven de G Driving Force Shifter van Logitech.

logitech g driving force shifter

De voordelen

Bij het testen van de Logitech G Driving Force Shifterkonden we zelf de voordelen van dit model versnellingspook zien.

Eerst en vooral is een van de grootste voordelen van de Logitech G Driving Force versnellingspook uiteraard de prijs. Dit model is verkrijgbaar voor een veel betaalbaardere prijs dan andere modellen die momenteel op de markt zijn, zoals die van Thrustmaster. De lage prijs doet niets af aan de vele kwaliteiten van deze versnellingsbak.

Want hoewel de Logitech G Driving Force Shifter niet duur is, heeft hij toch een mooi ontwerp en een zeer goede bouwkwaliteit. Deze powershifter biedt veel meer dan zijn prijskaartje, want hij is bekleed met handgestikt leer, zowel op de basis als op de handgreep, wat bijdraagt tot een maximaal realistisch gevoel en ongetwijfeld een pluspunt is voor deze versnellingsbak. De constructie is uiterst duurzaam, met name dankzij de stevige stalen as, die het product uiterst betrouwbaar, nauwkeurig en duurzaam maakt.

We werden ook overtuigd door het gevoel van de Logitech G Driving Force Shifter…. Ondanks het feit dat het gedeeltelijk van plastic is, waardeerden we het gevoel toen we het in onze handen hielden. De versnellingen zijn vrij kort, wat ideaal is voor snelle races en snelle, vloeiende overgangen tussen de versnellingen mogelijk maakt. Het rendement en het gevoel zijn goed en realistisch.

Tot slot biedt Logitechs G Driving Force Shifter brede compatibiliteit omdat het even goed werkt met PC, PlayStation 4 en Xbox One. Hij kan ook worden gemonteerd op een groot aantal onderstellen en gekoppeld aan een groot aantal stuurwielen, niet alleen van Logitech.

Zijn nadelen

Gezien het prijskaartje is het onvermijdelijk dat de Logitech G Driving Force Shifter is niet perfect. Dankzij onze test konden we de nadelen van dit model achterhalen.

Naar onze mening is een van de grootste nadelen van de Logitech G Driving Force Shifter zijn gebrek aan stabiliteit. Schakelen tijdens een race vereist vrij snelle en abrupte bewegingen van de versnellingspook, wat natuurlijk betekent dat je de pook zelf een beetje moet forceren. Als hij niet goed is bevestigd of je hebt niet de juiste steun, zul je merken dat je de hendel ongewild moet verplaatsen telkens als je schakelt, wat een voortdurende aanpassing vereist, wat niet erg aangenaam is.

Een ander punt van de Logitech G Driving Force Shifter dat ons teleurstelde is dathet heeft maar één H-versnelling en biedt slechts 6 voorwaartse snelheden. Als u in een high-performance auto rijdt, zult u vaak merken dat deze 7 versnellingen heeft, zodat u er met de versnellingspook alleen niet komt en de peddels moet gebruiken voor de laatste overgang.

Dit kan een belangrijk punt zijn om te overwegen alvorens te kopen.

Hoewel het ontwerp van de Logitech G Driving Force Shifter mooi is, is dit model naar onze mening lijkt dit model niet echt op een echte versnellingsbak. Bovendien maakt de hendel bij het schakelen een plastic geluid, wat erg jammer is en afbreuk doet aan het gevoel en het realisme van de race. Bovendien zijn de versnellingen niet gemarkeerd op de knop, alleen de versnellingsposities.

Tot slot moet je er rekening mee houden dat Logitechs G Driving Force versnellingspook, in theorie, alleen compatibel is met Logitechs G29- en G920-stuurwielen.maar wordt alleen apart verkocht. Als u het wilt gebruiken met een ander merk voetstuk of stuurwiel, moet u investeren in een speciale adapter. Hiermee kun je het echter alleen op een PC gebruiken, niet op een console. Het is ook vermeldenswaard dat dit model zeker compatibel is met de PlayStation 4, maar aan de andere kant, het werkt niet op PlayStation 3.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Logitech D Driving Force Shifter kost €59,99 op de officiële website van Logitech.

U kunt het ook tegen een lagere prijs vinden, afhankelijk van promoties bij andere detailhandelaren. Het is bijvoorbeeld momenteel in speciale aanbieding op Amazon.co.uk

Je kunt een kijkje nemen op tweedehands koop- en verkoopsites, waar je regelmatig Sim-racing producten vindt tegen aantrekkelijke prijzen. Let echter op de omstandigheden waarin het product zich bevindt voordat u besluit het te kopen.

logitech g driving force shifter

Conclusie

Over het geheel genomen vonden we de Logitech G Driving Force Shifter is een uitstekende aanvulling op het G29/G920 stuurwiel. Hoewel hij voor sommigen misschien niet essentieel lijkt, voegt deze versnellingspook veel praktisch nut toe aan een versnellingsbak. realisme en het is een geweldige manier om je prestaties te testen met een handgeschakelde versnellingsbak.

Dit model is echt zeer betaalbaar en hoewel het ook geen wondermiddel is, biedt het een aantal voordelen ten opzichte van andere modellen op de markt. Sa productiekwaliteit maakt het een product met levensduur maar het is ook zeer soepel schakelen van versnellingen en biedt echt comfort tijdens het spelen.

Als je een beperkt budget hebt en droomt van een upgrade naar een handgeschakelde versnellingsbak, kijk dan niet verder dan de Logitech G Driving Force Shifter is voor jou!

logitech-g-driving-force-shifter

Logitech G Driving Force Shifter

Een betaalbare en comfortabele versnellingspook

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar