Selecteer een pagina

Heusinkveld Sequential Shifter : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Sequential Shifter

Voordelen

 • Uitstekend ontwerp
 • Hoogwaardige materialen
 • Zeer compact
 • Robuust en solide
 • Blufbaar realistische sensaties
 • Zeer aanpasbaar

Nadelen

 • Zijn prijs

Als iedereen in de wereld van Sim-racing van de fabrikant Heusinkveld heeft gehoord, is dat vaak vanwege de lof voor hun cranksets. Het Nederlandse merk is inderdaad beroemd op de markt voor het maken van de beste cranksets op de markt, met name de Heusinkveld Sprint en Heusinkveld Ultimate, maar sommige mensen vergeten dat het ook een ongelooflijk model versnellingspook in zijn assortiment heeft. En dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben: de beroemde Heusinkveld Sim Sequential Shifter.

We hebben dit model kunnen testen en in dit artikel vertellen we je alles wat er over te weten valt en wat we ervan vonden. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rijtje, vertellen je voor welk type speler hij geschikt is, wat volgens ons de voor- en nadelen zijn, en waar je hem kunt kopen.

Kenmerken van de Heusinkveld Shifter Sim Sequential Shifter

De Heusinkveld Sim Sequential Shifter is een topversnellingspook met een compact en robuust sequentieel schakelsysteem.

Hij kan niet worden gebruikt met een H-bak of handrem, maar dat belet niet dat het een zeer goede sequentiële versnellingsbak is.

Hier is een lijst van de belangrijkste kenmerken:

 • De Heusinkveld Shifter bestaat uit een klein CNC lasergesneden roestvrij stalen kastje met daarin alle elektronica en het kogelveersysteem. Het simuleert nauwkeurig de sensatie van het schakelen in een echte racewagen.

 • De Heusinkveld Shifterbiedt een schakelgevoel dat vergelijkbaar is met dat in Formule Junior of instapmodellen.

 • Deze versnellingsbak heeft ook rubberen stops die het geluid van de laatste fase van het schakelen verminderen.

 • De Heusinkveld Sim Shifter Sequential is met opzet vrij compact, zodat hij in verschillende racecockpits past.

 • Dit model wordt geleverd met drie soorten hendels op verschillende niveaus en drie versnellingsknoppen. U kunt kiezen uit een rechte hendel van 30 mm of een gebogen hendel van 50 mm, en uit drie verschillende schakelvormen.

 • Bovendien is de hendel op dit model M10, wat betekent dat hij kan worden uitgerust met knoppen van andere fabrikanten.

 • Helaas werkt de Heusinkveld Sim Shifter Sequential alleen op PC’s , maar het is compatibel met alle modellen stuurwielen op de markt. Hij kan rechtstreeks op de PC worden aangesloten via een USB-aansluiting of via een vrouwelijke Molex-poort (4×1 2,54 mm) op een apparaat van derden.

 • Elke versnellingspook wordt geleverd met een tafelklem. Hiermee kunt u de versnellingspook aan elk tafeloppervlak bevestigen. De tafelklem kan van de versnellingspook worden losgemaakt als u een andere montageoplossing nodig hebt.

 • Bij elke versnellingspook wordt ook een alternatieve montageplaat geleverd voor montage op een constructie aan de zijkant of onder de eenheid. Deze plaat past rechtstreeks op aluminium profielen tot 40 mm.

Voor welk type persoon?

De Heusinkveld Shifter sequentiële versnellingspook is ideaal voor Sim-racing spelers die een sequentiële versnellingsbak willen gebruiken zonder de noodzaak van een H-shift.

Dankzij de verschillende hendels en versnellingsknoppen die bij dit model worden geleverd, kan het worden aangepast aan alle racestijlen.

Dit model is uitsluitend ontworpen voor pc-gamers, aangezien het alleen compatibel is met dit platform. Xbox- of PlayStation-spelers kunnen hem dus niet op hun console aansluiten.

heusinkveld sim shifter

De voordelen

Onze test stelde ons in staat onze eigen mening te vormen en zelf de voordelen van de Heusinkveld Shifter te ontdekken.

Eerst en vooral, wat maakt Heusinkveld Shifter sequentiële versnellingspook zo’n goed product is zijn Het geavanceerde, zeer compacte ontwerp, de hoogwaardige materialen en technologie maken het een waar genoegen om het te gebruiken. Deze versnellingsbak is betrouwbaar, bestand tegen intensief gebruik, en moet u talloze uren plezier bezorgen. Het ontwerp is ook niet slecht, en de fabrikant heeft zelfs rubberen pads toegevoegd om dit model nog stiller te maken!

Ten tweede waren we echt aangenaam verrast door het authentieke gevoel van schakelen dat de Heusinkveld Shifter biedt. Deze versnellingsbak is bijna kogelvrij en kan uiterst wispelturig schakelen. De versnellingspook is zeer authentiek en vergt veel aanloopkracht. Hij komt dan “los”, zoals bij een echte sequentiële versnellingsbak. De sensaties die het oplevert zijn verbazingwekkend realistisch.

Een ander voordeel van de Heusinkveld Sim Shifter Sequential is dat hij inhoge mate aanpasbaar is. Ten eerste zijn er 3 verschillende hendels en 3 verschillende knoppen opgenomen voor een totaal van 9 verschillende mogelijke configuraties. Zo kun je de configuratie kiezen die het beste bij je past en welke hendels of knoppen je het prettigst vindt, afhankelijk van het spel of het type race. Maar deHeusinkveld Shifter is ook compatibel met in de handel verkrijgbare M10 verlengstukken, waardoor je veel mogelijkheden hebt.

Tot slot vonden we het erg prettig dat de Heusinkveld Shifter zo gemakkelijk te installeren en te monteren is. Dit model is volledig plug-and-play via USB, en u kunt het ook aansluiten op het pedaal om USB-poorten te besparen. Dit model biedt ook verschillende montagemogelijkheden, aangezien elke hendel wordt geleverd met een tafelklem en een alternatieve montageplaat, zodat u hem op verschillende steunen kunt installeren.

Zijn nadelen

We moeten toegeven dat het niet zo gemakkelijk was om de negatieve punten van de Heusinkveld Sim Shifter Sequential op te sommen, maar we vonden toch een paar kleine minpunten.

Allereerst is het duidelijkste en zeker het grootste nadeel van de Heusinkveld Shifter zijn hoge prijs. Het is niet goedkoop en dat is ook niet de bedoeling. Het is een stukje simulatieapparatuur dat de meeste mensen niet nodig hebben, omdat ze de draaiknoppen op het stuur kunnen gebruiken om te schakelen. Voor 209 euro is het duidelijk geen simulatie-accessoire dat iedereen zich kan veroorloven. Maar wie op zoek is naar een sequentiële versnellingsbak moet echt even kijken.

Hoewel we het ontwerp en het formaat van de Heusinkveld Sim Sequential Shifter goed vonden, vonden we ook dat het geen ontwerp was dat geschikt was voor alle platforms of cockpits. Er zijn verschillende montagemogelijkheden voor de versnellingspook, maar montage op ‘traditionele cockpits’ kan een beetje lastig zijn. Dit model is meer ontworpen voor zeer instelbare cockpits, waar je de positie van je versnellingspook grotendeels naar wens kunt aanpassen.

Het laatste negatieve punt van de Heusinkveld Shifter is dat hijhelaas alleen compatibel is met de PC. Liefhebbers van consoles zoals Xbox of PlayStation zullen helaas voor een ander model moeten kiezen, want je kunt deze hendel niet op je spelplatform aansluiten.

heusinkveld shifter onderdelen

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De Heusinkveld Sim Shifter Sequential is te koop op de website van Digital Motorsports.

De totale prijs varieert naar gelang van de in de plaats van aankoop geldende BTW en de leveringskosten.

Misschien vindt u het te koop in andere winkels op het web, maar u zult moeite hebben om een lagere prijs te vinden dan op deze site.

Conclusie

Kortom, de Heusinkveld Sim Shifter Sequential is niet de goedkoopste op de markt, maar wel een van de beste. Het is stevig, compact en kan bijna overal worden gemonteerd.

De Heusinkveld Shifter voelt geweldig aan en werkt zoals bedoeld, zonder hapering. Het uiterlijk volgt de gebruikelijke richtlijnen van het Nederlandse merk, het is een oerdegelijk stuk roestvrij staal, dichter bij professionele raceapparatuur dan bij simulatieapparatuur voor het grote publiek.

Het lijdt geen twijfel dat de Heusinkveld Sim Shifter Sequential een uitstekende aanvulling is op de cockpit van elke Sim-racer die op zoek is naar meer immersie, zonder de beste kwaliteit uit te sluiten.

heusinkveld sim shifter sequentieel

Heusinkveld Sequential Shifter

Een van de beste snelheidshendels op de markt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar