Selecteer een pagina

Next Level Racing F-GT : Test en beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Next Level Racing F-GT

Voordelen

 • Twee rijposities (F1 en GT) en een hybride positie
 • Waar voor je geld
 • Kwaliteitsmaterialen en een robuust koolstofstalen chassis
 • Ergonomisch ontworpen voor comfort met een gevoerde kuipzitting
 • Compatibiliteit met de meest populaire merken gebruikt in Sim-racing
 • Verstelbaar stuur, versnellingspook, pedalen en stoel

Nadelen

 • Grof en zwaar, wat moeilijk te verplaatsen kan zijn
 • Niet gemakkelijk te installeren en kans op problemen met schroeven na verloop van tijd
 • Geen schermondersteuning inbegrepen, wat een extra kost betekent.

Wanneer je de smaak te pakken begint te krijgen van videospelletjes, en Sim-racing in het bijzonder, is een simpel stuur op een bureau met een rolstoel als racestoel een beetje beperkend in termen van realisme.

De huidige simulatiestoelen bieden een ongelooflijke onderdompeling in de autosport, waarbij de omgeving en de sensaties van een echte professionele coureur worden nagebootst.

Er zijn vele merken en nog meer kuipmodellen. Als u hebt besloten er een te kopen, stelt u zich waarschijnlijk een heleboel vragen en twijfelt u in welke stoel u uw geld moet investeren.

Qua realisme is de Next Level Racing F-GT een model met een zeer goede reputatie. Dus besloten we hem voor u te testen en u alles te vertellen over deze cockpit.

In dit artikel sommen we de kenmerken van dit model op, vertellen we over de voor- en nadelen, vertellen we aan wie we het aanbevelen en waar en voor hoeveel je het kunt kopen.

Kenmerken van de Next Level Racing F-GT

next level f gt

De Next Level Racing F-GT bevat de volgende accessoires:

 • Frame, zitting en zitslede.
 • De steun voor de versnellingspook kan links of rechts worden gemonteerd.
 • Een lendensteun kussen.
 • Schroeven voor de montage van alle onderdelen.
 • Buttkicker Gamer 2 adapter.
 • In hoogte verstelbare schroefpoten.
 • Montagehandleiding.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • De Next Level Racing F-GT cockpit is gemaakt van koolstofstaal, lasergesneden en robotgelast in mat zwart voor een afwerking van topkwaliteit. Het bevat ook een premium racestoel.
 • Dit cockpitmodel heeft twee standen. U kunt kiezen tussen een Formule 1- of GT-positie, met een snelle en gemakkelijke omschakeling.
 • Deze simulatiestoel wordt gebruikt door duizenden mensen over de hele wereld, waaronder professionele piloten. Deze cockpit werd zelfs gebruikt door het Real Esport-team voor het wereldkampioenschap GTR Endurance eRacing, dat het won.
 • De positie van de wielen, pedalen en versnellingspook zijn volledig instelbaar. Het wiel, de pedalen en het zadel zijn in 3 standen verstelbaar, met 8 in hoogte verstelbare poten die in het frame kunnen worden geschroefd.
 • De constructie van de Next Level Racing F-GT is zeer solide, want dit model is ontworpen om direct aangedreven wielen en pedalen van topklasse te ondersteunen.
 • Dit model is ergonomisch ontworpen, waardoor de stoel zeer comfortabel is en geschikt voor lange reizen.
 • De Next Level Racing F-GT is voorgeboord en compatibel met vrijwel alle modellen van grote merken zoals Logitech (G27, G29, G920…), Thrustmaster(T-GT 2, T300RS…), Fanatec, enz.
 • Dit model is compatibel met de Next Level Racing vloermat, de F-GT schermbevestiging, vergrendelbare wielen en vele andere accessoires die afzonderlijk verkrijgbaar zijn.
 • Het Next Level Racing F-GT zadel heeft twee maatopties:
  In F1-positie: 170 x 60 x 100 cm.
  GT-positie: 140 x 60 x 125 cm.
 • Gewicht: 45 kg (gewicht van het geleverde pakket)

Voor welk type persoon?

De Next Level Racing F-GT simulatiestoel is een middenklasse F-GT model, ontworpen voor professioneel gebruik, maar ook voor amateurs die professioneel racen willen ervaren vanuit het comfort van thuis.

Het feit dat deze cockpit een 2-in-1 positie biedt, betekent dat er voor elk wat wils is, of je nu een F1- of GT-liefhebber bent.

Dit model stoel is geschikt voor spelers van alle leeftijden en groottes. Het enige criterium is het gewicht. Het maximale draagvermogen van dit model is 130 kg.

De voordelen

next level racing f gt cockpit

Zoals de naam al aangeeft, is een van de sterke punten van de Next Level Racing F-GT dat hij de keuze biedt uit twee rijpositiesmet snelle en eenvoudige aanpassing. De F komt overeen met de positie van de Formule 1 en GT komt overeen met de slagpositie van Gran Turismo. Deze cockpit beperkt u niet in uw keuze van races.

Je kunt er zelfs mee spelen in de zogenaamde‘hybride‘ stand, waarbij de stoel in de GT-stand staat maar de pedalen in de Formule 1-stand.

Waar voor je geld is een ander voordeel van de Next Level Racing F-GT. De bij de vervaardiging gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit en zeer solide. Het chassis is stabiel en robuust, gemaakt van koolstofstaal met een buitengewone afwerking.

Bovendien is het ontwerp zeer ergonomisch, waardoor het een zeer comfortabele stoel is. Het F-GT model van Next Level Racing biedt een zeer goede zit, waarin je uren kunt doorbrengen zonder enig ongemak te voelen. Hij heeft een prachtig gevoerde kuipstoel die zelfs voorzien is van een lendensteunkussen. En daar houdt het comfort niet op, want het wordt nog verder verhoogd door alle mogelijke verstellingen.

De Next Level Racing F-GT is ontworpen en gebouwd voor maximaal comfort, en elk element van de cockpit is perfect instelbaar.

U kunt de diepte en de helling van uw simulatiestuurwiel aanpassen, net zoals u de steun van de versnellingspook kunt aanpassen voor Frans of Engels rijden.

De zitting is eveneens in hoogte verstelbaar, evenals de pedaaleenheid, die kantelbaar is, maar ook zeer comfortabel is. De Next Level Racing F-GT geeft je optimale instelbaarheid en configuratie.

Een ander voordeel van deze stoel is dat hij compatibel is met de meest populaire merken die in Sim-racing worden gebruikt. Alle cockpitsteunen (stuur, versnellingspook, pedalen) zijn voorgeboord en aangepast aan uw apparatuur, of die nu van Logitech, Fanatec, Thrustmaster of anderen komt.

 

Zijn nadelen

Een van de belangrijkste nadelen van de Next Level Racing F-GT is dat hij veel ruimte inneemt. De structuur is zeer zwaar, met een gewicht van 45 kg, dus het verplaatsen ervan is niet iets wat je gemakkelijk kunt doen. En het neemt onvermijdelijk ruimte in beslag. Maar als je er zin in hebt, zijn er gaten voorgeboord om wielen te monteren.

Nu we het zelf hebben meegemaakt, kunnen we u vertellen dat het niet eenvoudig is om het te installeren. U moet echt uw tijd nemen, de handleiding in detail lezen en heel voorzichtig zijn bij het vastschroeven van de verschillende onderdelen.

Een probleem met de schroeven die na verloop van tijd verschijnen is door sommige spelers gemeld. Ook al lijkt dit niet voor iedereen het geval te zijn, het zet wel vraagtekens bij de duurzaamheid van deze cockpit.

We vinden het ook jammer dat de Next Level Racing F-GT geen schermsteun krijgt, want voor ons is het een essentieel accessoire. U zult hiermee rekening moeten houden bij het berekenen van uw budget voor al uw apparatuur.

 

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het merk Next Level Racing biedt niet de mogelijkheid om uitrusting te kopen op hun website. Zij geven echter wel een lijst van hun officiële wederverkopers, die u bijvoorbeeld op Amazon.fr kunt vinden.

Er zijn ook websites die tweedehands producten verkopen, waar u soms goede mogelijkheden kunt vinden. Maar pas op voor te verleidelijke aanbiedingen. Wij raden u aan goed te letten op de staat van de cockpit als u deze tweedehands koopt.

Conclusie

De Next Level Racing F-GT is een ideale cockpit als je op zoek bent naar een stoel met zowel Formule 1- als GT-posities.

Naar onze mening is het een model dat zeker omvangrijk is, maar vooral zeer stabiel en robuust is en bovendien veel comfort biedt tijdens het spelen dankzij het ergonomische ontwerp en de kwaliteitsmaterialen.

Het feit dat het wordt gebruikt door e-Racing professionals voor officiële wedstrijden spreekt boekdelen over zijn kwaliteiten.

Kortom, dit is een simulatiezitje met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, een van de beste op de markt voor speelzitjes in dit gamma.

Next Level Racing F-GT

De beste dual-position cockpit op de markt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

RSeat S1 : Test en beoordeling

RSeat S1 : Test en beoordeling

Er zijn veel cockpit en chassis modellen op de sim-racing markt, maar ze zijn niet allemaal van zeer hoge kwaliteit,...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar