Selecteer een pagina

Romain Grosjean’s Setup Simracing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Romain Grosjean is een Frans-Zwitserse autocoureur die in de Formule 1 uitkwam voor de teams van Lotus, Haas en Renault. Sinds 2021 komt hij uit in de IndyCar Series in de Verenigde Staten met het team van Dale Coyne Racing. Naast zijn raceactiviteiten is Grosjean ook een liefhebber van racesimulaties, getuige zijn indrukwekkende simulatieapparatuur.

Romain Grosjean’s betrokkenheid bij Simracing

Grosjean gebruikt een race-simulatie set-up met een stuur, pedalen, cockpit en 49-inch gebogen scherm voor een meeslepende rijervaring. Het maakt ook gebruik van een bewegingsplatform dat de bewegingen van de auto nabootst, waardoor de simulatie-ervaring nog realistischer wordt. Grosjean gebruikt deze configuratie om te trainen voor het racen en om deel te nemen aan online simulatiewedstrijden.

Volgens Grosjean is autosportsimulatie een uitstekende manier om te trainen en in vorm te blijven tussen echte races door. Hij zegt dat simulatie kan bijdragen tot een beter begrip van de autofysica en de ontwikkeling van rijvaardigheden, zoals bandenbeheer en tuning van de auto. De simulatie kan ook worden gebruikt om racestrategieën te ontwikkelen en vertrouwd te raken met de verschillende racecircuits in de wereld.

Ondanks zijn liefde voor gesimuleerde autosport, uitte Grosjean onlangs zijn wens om terug te keren naar een echt circuit. Nadat hij in november 2020 ternauwernood ontsnapte aan een ernstig ongeval in de Formule 1, besloot Grosjean de serie te verlaten om zich te concentreren op zijn gezin en zijn passies buiten de racerij. Dankzij IndyCar heeft hij echter zijn smaak voor competitie herontdekt en hij kijkt ernaar uit om op echte circuits te blijven racen.

Uiteindelijk is Grosjeans passie voor racesimulatie een bewijs van zijn betrokkenheid bij de sport en zijn verlangen om zich als coureur voortdurend te verbeteren. Zowel in echte races als in simulaties is Grosjean een felle concurrent en een raceliefhebber die nergens voor terugdeinst om op het circuit uit te blinken.

Presentatie van de simracing setup van Romain Grosjean

Romain Grosjeans simracecockpit is de SimLab P1 Lap, een cockpit van geëxtrudeerd aluminium die uitzonderlijke stabiliteit en duurzaamheid biedt. De cockpit is ook volledig aanpasbaar aan de grootte en vorm van elke coureur, zodat Grosjean zich comfortabel en in controle voelt tijdens de simulatie.

Het stuurwiel van Grosjean is de Fanatec Podium DD2, een topstuurwiel dat krachtige en precieze force feedback biedt. Deze vliegwielbasis wordt aangedreven door een ultrasnelle borstelloze motor die ultrasnelle reactietijden biedt, waardoor Grosjean elke nuance van de weg in zijn handen voelt.

Het stuur van Grosjean is de Cube Formula CSX2, een koolstofvezel stuurwiel met programmeerbare knoppen en bewerkte aluminium schakelpeddels. Dit stuur biedt uitstekende grip en reactievermogen, waardoor Grosjean snel kan reageren op veranderingen van richting en snelheid in het spel.

Grosjean gebruikt ook de Fanatec Podium Porsch 911 GT3R, een lederen stuur met een ergonomisch design en programmeerbare schakelknoppen en paddles. Het stuur heeft ook een geïntegreerd LED-display, waarmee Grosjean zijn rondetijden en andere belangrijke informatie kan volgen.

Grosjeans crankstel is de Fanatech Clubsport V3, een topcrankstel dat uitstekende precisie en reactiesnelheid biedt. Dit crankstel heeft drie bewerkte aluminium pedalen met instelbare remkracht, zodat Grosjean de gevoeligheid van de pedalen kan aanpassen aan zijn rijvoorkeuren.

Tot slot traint Romain Grosjean op twee racesimulatieplatforms: iRacing en rFactor. Deze twee platforms worden veel gebruikt door professionele coureurs om hun rijvaardigheid te trainen en te verbeteren, dankzij de grote verscheidenheid aan circuits en realistische racewagens.

Wat de prijs van zijn opstelling betreft, deze is veel betaalbaarder dan de opstelling van andere autosportprofessionals. De cockpit kost 900 euro, de stuurwielbasis 1500 euro, de stuurwielen kosten 1270 euro voor de Cube Formula CSX2 en 650 euro voor de Fanatec Podium Porsche 911 GT3R, en de pedalen kosten 360 euro. De afstelling van Romain Grosjean kost dus in totaal 4.680 euro.

Kortom, de simracing set-up van Romain Grosjean is een compleet pakket van vrij betaalbare componenten uit het topsegment waarmee hij zich volledig kan onderdompelen in de autosportsimulatie-ervaring. Met deze opstelling kan Grosjean effectief trainen en zijn rijvaardigheid verbeteren, zowel op iRacing als op rFactor.

R8G E-Sports, Romain Grosjean richt zijn eigen simraceteam op.

Romain Grosjean richtte in 2019 het R8G Esports team op met als doel getalenteerde simracers uit de hele wereld bij elkaar te brengen. Het R8G Esports team heeft snel succes geboekt in de competitie, met talrijke overwinningen en titels in prestigieuze kampioenschappen zoals het Formula SimRacing World Championship en het GT World Challenge Europe Esports Championship.

Naast zijn simraceteam heeft Grosjean ook zijn eigen simraceplatform opgericht, de R8G Sim Racing Academy, dat simracers van alle niveaus moet helpen hun rijvaardigheid en mentale voorbereiding te verbeteren. De R8G Sim Racing Academy biedt gepersonaliseerde trainings- en coachingprogramma’s en een dynamische online community waar simracers met elkaar in contact kunnen komen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Kortom, R8G Esports is een toonaangevend professioneel simraceteam dat zich richt op uitmuntendheid en het opleiden van simracers. Met Grosjean aan het roer heeft het team al veel succes geboekt en zal het zeker blijven schitteren in de wereld van de simracerij.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar