Selecteer een pagina

RSeat : Welk chassis kiezen? (Complete Gids)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Het chassis is een heel belangrijk onderdeel van de Sim-racing uitrusting, en een die een beetje nadenken vereist voor de aankoop. Er zijn verschillende modellen op de markt, van verschillende merken, maar ze zijn niet allemaal de prijs waard.

Het Europese merk RSeat is de afgelopen jaren een van de favoriete chassisfabrikanten geworden voor Europese Sim-Racing spelers. Het biedt een zeer breed scala aan chassis van zeer hoge kwaliteit waar we u vandaag iets over willen vertellen.

U heeft besloten te investeren in een RSeat chassis maar je weet niet welke je moet kiezen? In dit artikel geven wij u advies over wat een goed chassis is en het kiezen van het juiste RSeat-model voor uw behoeften.. We zullen ook het volledige gamma van het assortiment RSeat-chassis om u te helpen uw model te kiezen.

Wat moet een goed chassis hebben?

Wij vinden dat een goed sim-racing chassis de volgende elementen moet bevatten:

Op basis van ons onderzoek en onze ervaring geloven wij dateen goede cockpit voor sim-racing de volgende elementen moet hebben :

Stabiliteit

Alle coureurs zullen het erover eens zijn dat een racesimulator over het algemeen een zeer extreme ervaring is, met plotselinge veranderingen en bewegingen. Daarom moet je een zeer stabiel chassis vinden dat al deze bewegingen aankan zonder te bewegen, om ongelukken te voorkomen. Robuustheid en stabiliteit zijn twee aspecten die echt niet in het gedrang mogen komen.

Goede pasvorm voor pedalen en stuur

Het is echt belangrijk dat je pedalen en stuur goed in het frame passen om allerlei onverwachte bewegingen te voorkomen. Daarom raden wij een model aan waarbij u ze zo ver kunt verstellen als nodig is om de rest van uw uitrusting op zijn plaats te houden.

Vak voor versnellingspook

Niet alle RSeat-chassis hebben dat, maar voor liefhebbers van handgeschakelde versnellingspoken is een vakje voor de versnellingspook nodig. Ze worden als optie verkocht.

Hoe kiezen we het juiste RSeat-chassis voor onze behoeften?

Voor een RSeat-chassis te kiezen chassis dat geschikt is voor u, raden wij u aan te letten op een aantal factoren bepaalde factoren die kunnen aangeven welke modellen het meest geschikt zijn voor uw behoeftenuw budget en uw specifieke situatie.

Compatibiliteit

Het heeft geen zin om een topmodel chassis te kopen als het niet compatibel is met uw console, pedalen of stuurwiel, want dan kunt u het niet gebruiken. De meeste modellen op de markt zijn compatibel met alle stuurwielen en accessoires van grote merken zoals Thrustmaster, Logitech en Fanatec. Toch raden wij u aan te controleren of uw apparatuur volledig compatibel is.

Vervaardiging en materialen

Je moet kijken naar de structuur van de frames, de poten en de indeling van de scharnierende armen om er zeker van te zijn dat ze volledig stabiel zijn. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de stoelen rails hebben en de mogelijkheid van specifieke hoogteverstellingen voor uw comfort. Anderzijds raden wij u aan een chassis te kopen van zeer stevige materialen zoals staal en aluminium. Zo is hij beter bestand tegen gewicht en lange speelsessies.

Extra functies

Extra voorzieningen en componenten zijn zeer belangrijk bij de aankoop van een RSeat-chassis. Sommige bevatten bijvoorbeeld relaxfauteuils, hoogteverstellingen en de integratie van hendelsteunen of andere soorten steunen en accessoires. Houd er rekening mee dat elke extra functie extra kosten met zich meebrengt.

Beschikbare ruimte

U moet overwegen hoeveel ruimte de constructie u biedt om comfortabel te zitten, maar ook hoeveel ruimte u thuis heeft om uw kuip te plaatsen. Zo kunt u een structuur kopen die bij u past en die echt functioneel voor u is.

De prijs

De prijzen van RSeat-chassis zijn over het algemeen hoog. U moet hiermee rekening houden voordat u een beslissing neemt. U kunt kiezen voor een model waarbij het chassis los wordt verkocht, en kiezen voor een ander type stoel, of u kunt kiezen voor een complete cockpit met alle steunen en accessoires die het merk aanbiedt. Het hangt allemaal af van je budget.

Het assortiment RSeat-chassis

Hier presenteren we het brede gamma van Rseatchassis, dat complete cockpitmodellen omvat of apart verkochte chassis met optionele stoelen.

RSeat B1

rseat b1 chassis

De RSeat B1 voldoet aan alle verwachtingen die je van een chassis mag hebben. Het is stabiel en stijf, maar beknibbelt helemaal niet op comfort. Bovendien is het een model dat zeer gemakkelijk kan worden aangepast en dat zo is ontworpen dat er vele optionele accessoires aan kunnen worden toegevoegd.

De RSeat B1 biedt een ongelooflijk meeslepend gevoel, ondanks het feit dat de stoel niet die van een echte racewagen is, zie je het verschil niet.

Het leer is echt mooi en comfortabel, en het stalen frame geeft het een echt luxe en robuuste uitstraling.

De stoelsteun is gemonteerd op geleiders waardoor aanpassingen op de vlieg. Je hebt talrijke verstelmogelijkhedenvoor kanteling en hoogte van de zitting, pedalen, enz.

U kunt dit model kiezen met of zonder kuipstoel, of de stoel van uw keuze van de merken RSeat of SPARCO in de door het merk aangeboden opties.

Deze cockpit ondersteunt elk stuurwiel Directe Aandrijving stuurwiel, Load Cell of hydraulische pedalen.

De RSeat B1 is een veelzijdig model dat je een geweldig gevoel voor het spel geeft, en we kunnen hem niet genoeg aanbevelen!

RSeat P1

RSEAT P1

De RSeat P1 is een robuuste cockpit met een stalen stalen frame. U kunt dit model kiezen met of zonder kuipstoel en kiezen uit de opties die op de website van het merk worden aangeboden.

Het hoofdframe bestaat uit stalen platen in een box-rail configuratie die lijkt op die van echte voertuigchassis. Dit biedt een stijf basisplatform die de rest van de geassembleerde cockpitdelen kan dragen. De versnellingspooksteun is zeer zwaar en zeer stijf wanneer hij is gemonteerd.

De steun van de stuurwielbasis is een zware, goed gebouwde eenheid. Het past zich aan de meeste stuurwielen aan met force feedback en Directe Aandrijving beschikbaar op de markt.

De RSeat P1 kunt u kiezen tussen een Rally of GT rijpositie rijpositie, en is geschikt voor spelers van elke omvang.

Dit model biedt talrijke aanpassingen voor de verschillende steunen en de zittingzodat u de ideale, meest comfortabele positie voor uw spel kunt vinden.

De RSeat P1 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het combineert comfort, stabiliteit en stijfheid en wordt beschouwd als een van de meest stijve cockpits op de markt!

RSeat C1

rseat c1

De RSeat C1 is een modulair chassis dat u kunt kiezen met of zonder kuipstoel, of de stoel van uw keuze van de merken RSeat of SPARCO kunt kiezen uit de opties op de website van het merk.

Dit model is zeer stabiel, stijf en ergonomisch. Sa hoogwaardige constructieHet is gemaakt vankoolstofstaal en perfect afgewerkt.

Met de RSeat C1heeft het merk de steun van het stuur opgewaardeerd om meer stevigheid te bieden en tegelijkertijd feedback van het stuur. Het is perfect geschikt voor Direct Drive stuurwielen met maximaal koppel.

De trapas is ook aangepast om nog meer remkracht te kunnen weerstaan en aan te passen aan Load Cell of hydraulische crankset modellen, gemonteerd op schuiven voor een nog eenvoudigere afstelling.

De C1 maakt het mogelijk elk accessoire links of rechts van het chassis te monteren, inclusief de versnellingspook- en handremsteun, de toetsenbord- en muissteun, de tabletsteun en de knoppenkast.

U kunt kiezen tussen een Rallye of GT rijpositie en is geschikt voor gebruikers van 127 cm tot 200 cm.

De C1 is een zeer comfortabel en robuust model waarover goed is nagedacht. Het zou garant moeten staan voor lange, plezierige spelsessies.

RSeat RS1

rseat rs1

De RSeat RS1 is een model dat zich aanpast aan alle verschillende maten SimRacers dankzij zijn talrijke aanpassingen.

Het is gebouwd met een zitting in glasvezel en kunstleer, comfortabel en ergonomisch. Het bevat een zijsteun voor de versnellingspook, een andere die geschikt is voor alle soorten pedalen, en een derde bovenaan voor het stuur.

Het algemene ontwerp van het gebouw is van zeer hoge kwaliteit. Zodra alles op zijn plaats zit en de moeren vastzitten, is alles uiterst stabiel en beweegt er niets meer.

De stuurwielbevestiging is in hoogte en hoek verstelbaar en is voorgeboord voor alle belangrijke merken stuurwielen, terwijl de versnellingspook op twee plaatsen kan worden geplaatst en naar wens kan worden gekanteld.

De RS1 biedt brede compatibiliteit compatibel met PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S. Het is ook compatibel met alle systemen en randapparatuur van de grootste merken op de markt, zoals Thrustmaster, Fanatec en Logitech, en met het D-BOX-bewegingssysteem.

De RSeat RS1 is een van de meest comfortabele, stijve en stabiele cockpits op de professionele markt.

RSeat S1

rseat s1

Het geavanceerde ontwerp van de S1 stelt u in staat uw rijpositie in enkele seconden te configureren en te kiezen tussen een Rally of GT.

De RSeat S1 is ontworpen voor Sim-racing spelers maar kan ook worden gebruikt als een vluchtsimulator.

Het gehele basischassis van de S1 bestaat uit een uitbreidbaar modulair frame in koolstofstaal lasergesneden en CNC-gebogen ronde buizen. Het is stijf en stabiel en het zendt ook trillingen uit. Het ontwerp is, net als dat van de zitting, zorgvuldig en de vervaardiging en afwerking zijn van de hoogste kwaliteit.

Dit model heeft een goed evenwicht tussen stevigheid, robuustheid en comfort en biedt veel ingebouwde aanpassingen.

De S1 biedt brede compatibiliteit compatibel met PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S.

Hij is ook compatibel met alle systemen en randapparatuur van de grootste merken op de markt, zoals Thrustmaster, Fanatec en Logitech.

De RSeat S1 is ook compatibel met het D-BOX bewegingssysteem.

Als u op zoek bent naar iets dat goed gebouwd is met goed geconstrueerde uitbreidingen, moet u de RSeat S1 kopen!

RSeat N1

rseat n1

De RSeat N1 is een model van onvergelijkbare bouwkwaliteit en afwerking. Het ontwerp is esthetisch en de zwarte poederafwerking is glad en gelijkmatig.

Dit model is zeer verstelbaar en biedt veel comfortHet wiel heeft een verstelbare vliegwielbasis om het wiel dichter bij uw lichaam te brengen. Je kunt het pedalboard onafhankelijk van de basis verstellen en hebt een overvloed aan instelmogelijkheden tot je beschikking.

De N1 van RSeat is modulair omdat je een versnellingspooksteun of een toetsenbord/muislade kunt toevoegen. Er is zelfs een standaard voor drie monitoren en een paar andere accessoires voor pc-lopers, zodat de N1 zich kan aanpassen als uw behoeften groeien.

De RSeat N1 biedt brede compatibiliteit compatibel met PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S.

Hij is ook compatibel met alle systemen en randapparatuur van de grootste merken op de markt, zoals Thrustmaster, Fanatec en Logitech, en met D-BOX (Upgrade Kit D-Box vereist).

De RSeat N1 is een model van zeer hoge bouwkwaliteit dat jarenlang meegaat. Het is natuurlijk duur, maar de prijs is alle kwaliteiten en instellingen die het te bieden heeft meer dan waard.

RSeat RS Formula V2

rseat rs formule v2

De RSeat RS Formula V2uitgebracht in 2012, is een zeer populair model onder amateur- en professionele spelers. Hij behoudt hetzelfde ontwerp als zijn iconische voorganger, de RS Formula V1.

Het chassis is gemaakt van koolstofstaal lasergesneden. Het hoofdkantoor is in leerHet is gemaakt van composietmateriaal en afgewerkt in glanzend zwart. Al met al hebben we een ontwerp en een positie als geen ander. eenzitter.

De RSeat RS Formula V2 heeft nieuwe opties en een verbeterd ontwerp. Het chassis is echt veel stabieler dankzij metalen platen en een nieuwe, stijvere trapas stijver is toegevoegd.

De schuifzitting is verstelbaar, de pedalen en de stuursteun zijn ook verstelbaar om u maximaal comfort te geven.

Het is geschikt voor personen van 150 cm tot meer dan 200 cm lang en kan een gewicht tot 130 kg dragen.

De RSeat RS Formula V2 biedt brede compatibiliteit compatibel met PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One en Xbox Series X/S.

Hij is ook compatibel met alle systemen en randapparatuur van de grootste merken op de markt, zoals Thrustmaster, Fanatec en Logitech.

Met een werkelijk uitzonderlijk ontwerp, een zeer robuust chassis en een zeer comfortabele zitting kan de RSeat RS Formula V2 je lange gamesessies bieden met ongelooflijke en zeer realistische sensaties.

In het kort / Conclusie

Het merk RSeat merk biedt een breed scala aan complete chassis en cockpits en, zoals we hebben gezien, hebben ze allemaal een aantal voordelen.

Houd rekening met onze adviezen over de criteria waarmee u rekening moet houden voordat u een chassis koopt, en bepaal uw budget, zodat u beter kunt bepalen welk RSeat-chassis het beste bij uw behoeften past..

Als we slechts één model moesten kiezen, zouden we gaan voor de de RSeat RS1 die naar onze mening het RSeat-chassis met de beste prijs-kwaliteitverhouding van het hele assortiment. van dit merk. Dus als u nog twijfelde, weet u nu welke u moet kiezen!

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar