Selecteer een pagina
Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simagic Alpha Mini

Voordelen

 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Krachtige, nauwkeurige krachtfeedback
 • Draadloze verbinding op het stuur

Nadelen

 • Alleen compatibel met pc’s
 • Een slecht ontwikkeld ecosysteem

Ervaring hebben in een sector geeft je niet alleen een zekere reputatie, maar stelt je ook in staat om kwaliteitsproducten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het eenvoudigste voorbeeld dat me te binnen schiet is Tesla, dat 100% elektrische auto’s op de markt brengt. Met slechts 20 jaar ervaring in een industrie die er meer dan 100 heeft, is eerlijk gezegd niet genoeg om te concurreren met de anderen, en dat is te zien aan de elektrische auto’s van Tesla assemblagefouten, afdichtingsproblemen, betrouwbaarheidsproblemen en ga zo maar door. In feite heeft elke autofabrikant deze fase doorgemaakt en Testa is er zeker niet van vrijgesteld. Het merk is echter een pionier op een aantal gebieden, waaronder semi-autonoom rijden.

Voor sim-racing geldt min of meer hetzelfde: de fabrikanten met de meeste jaren ervaring in het spel komen altijd met kwaliteitsproducten, op een paar na misschien. Maar zoals we op school hebben geleerd, is er altijd een uitzondering die de regel bevestigt, en die uitzondering heeft een naam: Simagic. De Chinese fabrikant van sim-racingtoestellen is in 2018 op de markt gekomen en heeft de markt opgeschud met kwaliteitsproducten, waaronder zijn eerste base Directe aandrijvingde M10.

Nu, 5 jaar later, bestaat de M10 niet meer in de catalogus van Simagic, maar er is een vervanger voor in de plaats gekomen: deAlpha Mini. In wat volgt, laat ik je kennismaken met deze nieuwe basis, vertel ik over zijn sterke en zwakke punten en geef ik je mijn mening erover.

 

Belangrijkste en technische kenmerken van de basis

 • Voet met max. koppel van 10 nm
 • Instelbare stuurhoek met Simagic-software
 • Constructie van metaal en koolstofvezel
 • Draadloze verbinding met stuurwielen
 • Hoogwaardige interne snelspanner
 • Alleen compatibel met pc’s

 

Ontwerp

De Direct Drive-bases van Simagic lijken erg op elkaar, met als enige verschil de grootte van het vee. Voor deAlfa MiniMet zijn aluminium carrosserie, koolstofvezel en volledig zwarte lak volgt hij dezelfde stylingcode als zijn broers en zussen. Het is echt mooi, discreet en prachtig afgewerkt.

De aandrijfas is iets langer dan bij de concurrentie, maar dit heeft geen enkele invloed op het ontwerp van de basis. Aan de voorkant zit een plaat die met schroeven aan de kast wordt bevestigd en de aandrijfas, die een klein draadloos logo bevat. Zoals Simagic verplicht is, en gezien het feit dat de M10 dit had, is de verbinding tussen het stuur en de basis draadloos, wat bijdraagt aan het ontwerp van dit randapparaat aangezien er geen verbindingspennen zijn tussen de twee apparaten.

Simagic Alpha Mini

Assemblage op maat

Om te passen op deAlpha MiniWe worden echt goed bediend. In totaal heb je 3 verschillende opties: montage aan de voorkant, dankzij bevestigingspunten die installatie op beugels aan de voorkant mogelijk maken. Er is ook een optie aan de zijkant, met hoekstukken die je aan de zijkanten van de basis kunt monteren als je hem bijvoorbeeld op een tafel of bureau wilt zetten. En je kunt het ook van onderaf repareren. Het is echt uitgebreid en er zijn maar weinig merken die hetzelfde doen.

Deze drie opties geven je een breed scala aan montagemogelijkheden voor deAlpha Miniwat je sim-racing setup ook is. Bovendien krijg je alle schroeven en bouten die je nodig hebt om de basis te bevestigen in de doos, wat gewoon geweldig is.

 

Productie en afwerking

Ook hier liggen de afwerkingsnormen erg hoog, net als bij Simagic’s eerste basis. De carrosserie is gemaakt van aluminium, dat zeer goed is bewerkt met CNC-machines, en je hebt ook koolstofvezelplaten, net als de M10.

De bouwkwaliteit is ongeëvenaard, met extreme aandacht voor detail. Alles is perfect, van de aandrijfas tot de schroeven, die goed vastzitten, tot de behuizing, die geen bramen of fabricagefouten vertoont. Het is gewoon mooi, eersteklas en zeer goed gemaakt.

 

Aan de slag met de basis

Het eerste wat je voelt als je deAlpha Miniis het gewicht: de basis weegt meer dan 6 kg voor een vrij compact ontwerp (11 x 16,7 cm). Om eerlijk te zijn is dat wat je zult vinden op praktisch elke andere basis op de markt: een klein randapparaat met een substantieel gewicht.

De verbinding met de basis is draadloos, dus het ontwerp is compact, zonder pinnen of iets anders aan de voorkant. Het is een vrij goede zet van de kant van Simagicen daar hou ik echt van. Ik raad je echter aan om voorzichtig te zijn bij het installeren van deze basis op je opstelling, want hij is zwaar en vrij klein.

Verder zit er een USB-aansluiting aan de zijkant en een aansluiting voor het netsnoer. Trouwens, de Aan/Uit op de voedingskabel zit en niet op de basis. Naar mijn mening is dit gedaan om het ontwerp schoon en overzichtelijk te houden, wat niet zo storend is.

Simagic Alpha Mini

Sensaties tijdens het spelen

Simagic had hard toegeslagen met zijn M10 in 2018, maar het was niet zonder fouten. De meest opvallende eigenschap was zeker de snelheid waarmee de sensaties of feedback werden doorgegeven, die een beetje te snel was naar mijn smaak en resulteerde in te veel informatie die naar de handen werd gestuurd. Met andere woorden: de sensaties waren te verzadigd en daardoor soms een beetje wazig. De Chinese fabrikant heeft echter geleerd van zijn eerste Direct Drive rodeo en heeft de situatie gecorrigeerd met deAlpha Mini.

Hier hebben we een veel meer verfijnde basis dan het vorige model, vooral op het gebied van instellingen en krachtoverbrenging. De sensaties zijn er, heel erg zelfs, maar je kunt een mix hebben tussen kracht en weinig detail, veel detail en weinig kracht, en de gulden middenweg. L’Alpha Mini is een basis die geschikt is voor alle rijders, ongeacht hun rijvoorkeuren, en daar houd ik van.

Op Asseto Corsavoel je alle veranderingen in grip, hobbels, trillers en schokken met de precisie en het detail die alleen de Fanatec het geheime recept had. Bovendien heb je met 10 nm een goede marge voordat er iets anders verschijnt. knippen op je basis.

 

Compatibiliteit

Qua compatibiliteit zijn er geen echte veranderingen ten opzichte van de Simagic M10: deAlpha Mini werkt alleen op pc’s. Het is jammer dat dit nog steeds het geval is, vooral omdat het aantal simracers op consoles blijft stijgen dankzij titels als Asseto Corza, Gran Turismo enzovoort.

Als het aankomt op sim-racetitels op de PC, is het allemaal hetzelfde als bij de M10: deAlpha Mini is compatibel met alle producten op de markt, en dat is een goede zaak. Het verandert niet veel, maar het is nog steeds een goede zaak.

Simagic Alpha Mini

Waar voor je geld

De prijs van €524 zonder QR (er zijn er trouwens 2) is deAlpha Mini is naar mijn mening zeer scherp geprijsd en biedt ook nog eens uitstekende waar voor je geld. Natuurlijk moet je je verdiepen in het Simagic ecosysteem, maar het zal precies hetzelfde zijn als je een ander merk sim-race randapparatuur kiest.

Bovendien kost deze basis niet te veel in vergelijking met de concurrentie, of het nu van Fanatec of van Moza Racingvoor hetzelfde vermogen en gevoel.

 

Mijn oordeel

Ik vond het echt geweldig om tijd door te brengen met deze Simagic-basis en het is een grote verbetering ten opzichte van de vorige. De M10 was al een uitstekende basis, maar had nog steeds een paar tekortkomingen, met name het motortoerental, dat het gevoel een beetje vaag maakte. Maar Simagic heeft dit gecorrigeerd met deAlpha Minien dat is een goede zaak.

Met zijn eersteklas constructie, perfect bewerkte materialen en aanzienlijke motorverbeteringen ten opzichte van zijn voorganger is deAlpha Mini van Simagic nog steeds een uitstekende basis voor rijders die op zoek zijn naar een alternatief voor een CSL DD van 8 nm. In absolute zin kost het je iets meer, maar deAlfa Mini is nog steeds een heel goede basis voor wat volgens mij een professioneler publiek van sim-racers is. Ik keur het in ieder geval goed met mijn ogen dicht.

Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5 : Test & Beoordeling

Moza R5Voordelen Direct Drive-basis ontwikkelt 5,5 nm Volledig aluminium behuizing Compact formaat Geweldig rijgevoel...

Moza R16 : Test & Beoordeling

Moza R16 : Test & Beoordeling

Moza R16Voordelen Direct Drive-motor met 16 nm koppel Montage aan voorzijde Uitstekende compatibiliteit met het Moza...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar