Selecteer een pagina

Thrustmaster TH8A Shifter: Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster TH8A Shifter

Voordelen

 • Metalen constructie voor kwaliteit en robuustheid
 • Zeer goed gevoel
 • Verschillende spelmodi (H of sequentieel)
 • Kan worden gebruikt als handrem op een PC
 • Brede compatibiliteit met platforms en stuurwielen

Nadelen

 • H-box modus moeilijk te begrijpen voor beginners
 • Originele knop van gemiddelde kwaliteit die misschien vervangen moet worden
 • Relatief hoge prijs

Versnellingsbakken zijn vaak de vergeten items op de hedendaagse markt van sim-racing uitrusting. Van alle stuurwielsets die de afgelopen jaren zijn verkocht, zijn er maar weinig met een versnellingspook de meeste vertrouwen op peddels.

De versnellingspookjes zijn natuurlijk uitstekend. Ze worden zelfs algemeen beschouwd als sneller en gemakkelijker te gebruiken. Maar als het gaat om het creëren van deze gevoel van onderdompeling en plezier dat je voelt wanneer je in het echt in een auto rijdt, is een versnellingspook een absoluut essentieel absoluut noodzakelijk voor regelmatige Sim-racing spelers.

Daarom hebben we besloten een van de populairste versnellingsbakmodellen van dit moment onder de loep te nemen: de TH8A Shifter van de gerenommeerde fabrikant Thrustmaster .

In dit artikel vertellen we u over de belangrijkste kenmerken kenmerken van deze shifter, we vertellen je welk type speler welk type speler we aanbevelen voordelen voordelen nadelenzijn prijsalsook waar u het kunt kopen.

Specificaties van de Thrustmaster TH8A Shifter

De Thrustmaster TH8A Shifter is een high-end topklasse die, ondanks de jaren, nog steeds een van de meest gebruikte modellen in Sim-racing is.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Jaar van uitgave: 2014
 • De Thrustmaster TH8A Shifter is gemaakt van 100% metaal en meet 13 cm in hoogte.
 • Dit model heeft gepatenteerde H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), een gepatenteerde technologie die contactloze magnetische sensoren gebruikt om een onverwoestbare precisie te garanderen.
 • Het unieke ontwerp van Thrustmaster’s TH8A maakt twee soorten aandrijving mogelijk: het H-type aandrijving (7+1) en sequentieel rijden (+/-). Het kan ook worden gebruikt als handrem, alleen op PC’s.
 • De knop is afneembaar en compatibel met alle echte universele knoppen op de markt.
 • Thrustmaster’s TH8A Shifter is uitgerust met een USB en/of DINaansluiting, dus hij werkt met alle stuurwielen op de markt voor PC’s en Thrustmaster-stuurwielen voor consoles.
 • Dit versnellingsbakmodel is compatibel met PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, pc en het hele ecosysteem van het merk Thrustmaster.
 • Voor de TH8A Shifter biedt Thrustmaster de mogelijkheid om de firmware te updaten, en het interne geheugen met rapportages kan naar wens worden aangepast met behulp van software die kan worden gedownload naar een PC. Ook de schakelweerstand en de positie en rotatie van het montagesysteem over 360° zijn instelbaar.
 • Totaal gewicht: 2,34 kg

 

Inhoud van de doos :

 • TH8A Shifter
 • 2 roosters: type H (7+1) en sequentieel (+/-)
 • USB- en DIN-kabels
 • Een gebruikershandleiding en garantie informatie.

 

Voor welk type persoon?

Naar onze mening is de Thrustmaster TH8A Shifter is ideaal voor voor beginners en meer ervaren ervaren spelers in de wereld van Sim-racing.

Bovendien is deze Thrustmaster versnellingsbak compatibel met elk stuurwiel van het merk, evenals met elk platform (PS4 / PS3 / PC / Xbox One), dus alle gamers kunnen hem gebruiken zonder compatibiliteitsproblemen.

Naar onze mening is dit een model dat het beste werkt met rally-achtige racegames ofklassieke auto“in plaats van F1- of GT-racespellen.

TH8A Shifter

De voordelen

Hoewel de Thrustmaster TH8A Shifter niet de meest recente versnellingsbak op de markt is, heeft deze test ons de vele voordelen laten zien die dit model te bieden heeft.

Allereerst waardeerden we echt de bouwkwaliteit de TH8A Shifter van Thrustmaster. Het is een scherp, realistisch ogend apparaat dat eruit ziet alsof het uit een luxe auto komt en duidelijk zeer robuust is. Zoals bij de meeste van haar producten heeft Thrustmaster ervoor gekozen om alleen metaal te gebruiken, wat deze versnellingsbak een stoere, solide uitstraling geeft en een zeer realistische racestijl.

We werden ook overtuigd door de zeer goede sensaties geleverd door de Thrustmaster TH8A Shifter. Wij vonden dit model een van de beste ervaringen in termen van tactiele feedback. Er is een mooie ‘clunk’ wanneer de versnellingen aanslaan, en wanneer we hem in onze handen houden, voelen we ons 100% zeker van zijn soliditeit en stabiliteit. Het gevoel is niet helemaal hetzelfde als in een echte auto, maar het is instelbaar: door aan een schroef aan de zijkant van de behuizing van de versnellingspook te draaien, kun je de beweging van de pook meer weerstand geven. Voor ons was het een waar genoegen om met dit model te rijden.

Een van de grote voordelen van de Thrustmaster TH8A Shifter is natuurlijk het feit dat je kunt spelen met verschillende modi. Afhankelijk van uw stemming kunt u kiezen voor de H-modus (7 snelheden plus achteruit) of de sequentiële modus (+/-). Sommige mensen gebruiken het zelfs als handrem op PC’s (de enige omgeving die deze optie toestaat). Ook al zul je waarschijnlijk niet elke 2 uur van spelmodus veranderen, het simpele feit dat je een keuze hebt is een luxe die de meeste andere versnellingsbakmodellen op de markt niet bieden.

Ten slotte is een ander voordeel van de Thrustmaster TH8A versnellingsbak zijn brede compatibiliteit. Dit model werkt even goed met PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en pc. Met andere woorden, de lijst van spellen waarmee je het kunt gebruiken is ongelooflijk lang. Bovendien kan de TH8A worden gebruikt met alle Thrustmaster-stuurwielen en andere merken. In tegenstelling tot andere concurrerende versnellingsbakken, zouden er geen compatibiliteitsproblemen moeten zijn met deze.

Zijn nadelen

Onze test van de Thrustmaster TH8A Shifter heeft ons ook in staat gesteld om de verschillende negatieve punten van dit model te ontdekken.

Allereerst moeten we toegeven dat de H box mode box mode van Thrustmaster’s TH8A Shifter echt… moeilijk is om mee om te gaan. aan het begin. Het kost duidelijk enige tijd om eraan te wennen en om te leren er goed mee om te gaan. Het was voor ons moeilijk om 7e of omgekeerd te worden, dus het lijkt onmogelijk voor beginners zonder veel training vooraf.

Ten tweede waren we een beetje teleurgesteld door de originele knop Thrustmaster TH8A versnellingsbak. Naar onze mening is dit het enige onderdeel van dit model dat kwalitatief te wensen overlaat. U kunt het natuurlijk veranderen, want het is afneembaar, maar dan moet u iets meer geld investeren. De TH8 Sequential Knob kost bijvoorbeeld € 29,99.

Bovendien heeft de Thrustmaster TH8A Shifter, ondanks zijn leeftijd, een een relatief hoge prijs. De prijs is niet onbelangrijk, want je hebt in ieder geval een stuur nodig om hem te gebruiken. Helaas kan niet iedereen het zich veroorloven om bijna € 200 uit te geven aan een dergelijk accessoire, ook al is het van topklasse.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

De TH8A Shifter is niet langer te koop op de officiële website van Thrustmaster, maar je kunt hem nog wel vinden bij andere retailers, zowel officiële als onofficiële.

Het is beschikbaar op de Amazon .

Aangezien dit model niet nieuw is, is het relatief gemakkelijk te vinden op tweedehands koop- en verkoopsites. U kunt veel geld besparen op de prijs, maar wees heel voorzichtig en controleer of het goed werkt voordat u het tweedehands koopt.

TH8A Shifter

Conclusie

De Thrustmaster TH8A Shifter is een versnellingsbakmodel dat naar onze mening alles heeft om te behagen. Dankzij onze test hebben we een versnellingspook ontdekt die zowel solide en robuustmaar ook comfortabel en nauwkeurig.

We hebben echt genoten van het spelen met de TH8A van Thrustmaster, die ons een heerlijk, ongelooflijk realistisch gevoel gaf. prachtige en ongelooflijk realistische sensaties tijdens de race, vooral dankzij de instelbare schakelweerstand.

Gezien de brede compatibiliteitDe versnellingsbak van Thrustmaster laat niemand in de kou staan – op welk platform je ook speelt, je kunt hem gebruiken.

Dus als u op zoek bent naar een topklasse shifter die jarenlang meegaat, aarzel dan niet! De Thrustmaster TH8A Shifter is een must-have… die niet zal teleurstellen!

th8a shifter

Thrustmaster TH8A Shifter

Een robuuste, comfortabele en zeer nauwkeurige versnellingspook

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar