Selecteer een pagina

Waarom is Lewis Hamilton niet geïnteresseerd in sim racen?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie hebben veel Formule 1-coureurs zich tot videospelletjes gewend om de afwezigheid van echte races te compenseren. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton deelt deze passie voor sim racen echter niet. Dus wat zijn de redenen waarom Hamilton niet geïnteresseerd is in sim racen? We zullen je het geheim verklappen.

De redenen van Lewis Hamilton

Hamilton verklaarde in een video van Mercedes dat simracen “totaal anders” was dan het echte werk en dat hij “geen voordeel” voelde bij deelname. Hoewel hij Call of Duty speelt met mede-F1-coureurs Charles Leclerc en Pierre Gasly, besteedt hij zijn gametijd liever aan het verbeteren van zijn eigen tijd in Gran Turismo. Hamilton vindt dat de kloof tussen virtueel rijden en de werkelijkheid een te groot obstakel is om van de activiteit te kunnen genieten.

Hamilton’s kijk op sim racen

In dezelfde video legde Hamilton uit dat de beweging van de simulatoren nooit perfect is en dat het moeilijk is om je aan dit verschil aan te passen. “Als je thuis zit met een simulator, beweegt de stoel niet. Dus je geest vertelt je dat de auto beweegt, maar je voelt geen enkele beweging. Je moet je geest controleren en dat bevalt me niet echt,” zei hij. Volgens Hamilton zijn simulaties niet gunstig omdat de sensaties en bewegingen die worden ervaren anders zijn dan die welke worden ervaren bij het besturen van een echte auto. In plaats daarvan speelt hij liever videospelletjes voor het plezier van het online spelen met vrienden en nieuwe mensen.

Hamilton’s favoriete videospel

Hamilton heeft een race-simulator thuis dankzij Gran Turismo en Sony, en gaf toe dat hij competitief is in dit specifieke spel. “Ik ben opgegroeid met Gran Turismo en besteedde uren aan het verdienen van geld en het kopen van al die auto’s. Het was echt een geweldige kans om er iets mee te doen,” zei hij. Hamilton was ook onder de indruk van het feit dat auto’s die hij met zijn Mercedes-team heeft helpen ontwikkelen, virtueel kunnen worden bestuurd.

Terwijl sommige Formule 1-coureurs zoals Max Verstappen en Lando Norris enthousiaste simracers zijn, is Lewis Hamilton dat niet. Simulaties bieden hem niet dezelfde ervaring als het besturen van een echte auto, dus brengt hij zijn tijd liever door met het online spelen van videospelletjes met zijn vrienden. Hoewel hij thuis een racesimulator heeft, concentreert Hamilton zich liever op het genieten van het spel dan op het verbeteren van zijn simulatievaardigheden.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar