Selecteer een pagina

Fanatec DD2 of Simucube 2 Pro: welke basis moet ik kiezen?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Wat Direct Drive betreft, zijn de merken Fanatec en Simucube hebben in de loop der jaren een uitzonderlijke reputatie opgebouwd. Hun producten behoren tot op de Sim-racing markt. Maar van Fanatec of Simucube, Welke van deze twee merken is beter?

Dit is een van de vragen die we steeds weer gesteld zien worden door Sim-racing spelers, en die we in dit artikel voor je gaan beantwoorden.

Wij vertellen u met welke criteria u rekening moet houden om te beslissen welk merk voor u geschikt is en we laten u ook kennismaken met de twee topmodellen van Fanatec en Simucube modellen: de Fanatec DD2 en de Simucube 2 Pro.

Fanatec DD2

fanatec dd2

De DD2 van Fanatec is ideaal voor niet-professionele spelers die gewoon plezier willen hebben met spelen. Dit is de basis van het stuur Directe aandrijving (het populairste direct drive systeem op de markt met PC en Xbox compatibiliteit (het wordt compatibel met Xbox One en Xbox Series X|S bij gebruik met elk Xbox-gelicentieerd Fanatec-wiel).

De force feedback is echt uitzonderlijkDit is bijzonder nuttig voor het doorgeven van details van het spoor, zoals stoepranden, hobbels, enz. Het detail door het stuurwiel is korrelig en niet per se erg stil, maar dat is precies wat we verwachten van een racewagen.

Fanatec-stuurwielen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen extra USB-kabel. Hoewel de DD2 geen ingebouwde draadloze functie heeft, vormen kabelbeheer en hub-compatibiliteit geen enkel probleem. Voor alle niet Fanatec stuurwielen, montage is eenvoudig met het Fanatec Podium QuickRelease systeem.

De installatie van Fanatec DD2 is heel eenvoudig en bijna alle platforms hebben montagemogelijkheden voor dit model uit de doos. U kunt montagebeugels aan de zijkant gebruiken of het via de basis van het toestel monteren.

Alle instellingen kunnen worden uitgevoerd met de FanaLab software ontworpen door Fanatec. Het is echt heel praktisch, zowel op de PC als voor Xbox gamers. Het biedt een groot aantal functies en opties die logisch zijn gerangschikt in de software-interface, zodat u niet verdwaalt. Het wordt zeer regelmatig bijgewerkt, zodat er zeer weinig deskundigheid nodig is om het te installeren en te gebruiken.

De Fanatec DD2 is dus over het algemeen een model van zeer goede kwaliteit, echt vloeiendHet is gevoelig voor alle aanpassingen, maar biedt tegelijkertijd echte kracht. Het is een ideaal model voor minder professionele spelers die het gevoel willen hebben dat ze in een echte racewagen zitten.

Simucube 2 Pro

simucube 2 beoordelingen

Het merk Simucube merk blijft producten aanbieden met een industriële en professionele uitstraling, en de Simucube 2 Pro is daarop geen uitzondering.

Zoals de DD2, is de Simucube 2 Pro force feedback uitzonderlijk, krachtig en zeer vloeiend tegelijk. Het biedt ook 25 Nm koppel, maar we merkten dat het nog steeds een beetje meer detail bij elke draai aan het stuur.

De Simucube is alleen aan de voorkant aangebracht. Deze montage is standaard op alle MiGE / OSW gebaseerde servomotoren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteit. Zorg ervoor dat uw platform een frontale ondersteuning heeft voor de Simucube optie. In tegenstelling tot de DD2 maakt het ontbreken van een bodemsteun het minder goed ondersteund door low-end en budget platforms.

Als u een echte fan bent van Sim-racing, als u graag tijd besteedt aan het optimaliseren van uw instellingen, stellen wij u voor de wereld van Simucube universum, dat ideaal is voor dit soort spelers.

De Simucube 2 Pro wordt geleverd met zijn hub SQR die verreweg de beste op de markt is. Het is rotsvast, en anders dan het QuickRelease systeem op de DD2, het beweegt helemaal niet. U kunt echter kiezen uit een reeks QR’s om uw stuur te monteren, waaronder de Simucube Quick Release, de Buchfink Q1R en de zeer aantrekkelijke HRS Xero-Play V3 Quick Release.

Simucube biedt indrukwekkende QR naaf compatibiliteit compatibiliteit met de rest van de Sim-racing wereld.

Net als Fanatec’s Fanalab, heeft Simucube’s TrueDrive software van Simucube biedt eenvoudige, intuïtieve software-installatie- en firmware-updateprocedures. Er zijn handige presets om je op weg te helpen met de verschillende simulatieracepakketten, en je kunt door andere coureurs gedeelde preset-profielen gebruiken, wat een echte bonus is.

De Simucube 2 Pro is compatibel met draadloze stuurwielen van andere merken, maar het is waar dat het helaas alleen alleen compatibel is met de PC dus het zal met geen enkele spelconsole werken.

Dit model, dat bekend staat om zijn gebruik in eSport-wedstrijden, zal volgens ons gamers van topniveau overtuigen die op zoek zijn naar ongelooflijke spelsensaties.

Fanatec vs Simucube: te overwegen criteria

Om u te helpen beslissen welk merk te kiezen tussen Fanatec en Simucubeadviseren wij u rekening te houden met de volgende criteria criteria:

Uw budget en uw spelervaring

Het is belangrijk om na te denken over uw persoonlijke omstandigheden en rekening te houden met factoren zoals uw eigen ervaringsniveau en budget. Als je je allereerste shuttlecock wilt kopen, zul je wat meer tijd nodig hebben om je onderzoek te doen en materiaal te vinden dat ontworpen is voor beginners. Deze modellen zijn uiteraard betaalbaarder dan shuttlecocks voor meer ervaren spelers.

De kwaliteit van de uitrusting

De kwaliteit van de apparatuur die u kiest, is bepalend voor het realisme, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid ervan. Er zijn veel opties op de markt die zeer goedkoop kunnen zijn voor spelers die gewoon af en toe wat plezier willen hebben.

De merken Fanatec en Simucube gebruiken beide hoogwaardige materialen voor superieure producten.

De terugkeer van de kracht

Krachtfeedback is een essentieel kenmerk om een hoog niveau van realisme tijdens de race te garanderen. Er zijn verschillende soorten force feedback, afhankelijk van je niveau, je speelervaring en je budget. Vliegwielen met directe aandrijving zijn bijvoorbeeld duurder, maar bieden een veel krachtigere krachtterugkoppeling dan een vliegwiel met tandwielmotor of riemaandrijving.

Uw verwachtingen

Uw verwachtingen zijn uiteraard belangrijk in het besluitvormingsproces. Als je op zoek bent naar een zeer realistische ervaring, zul je waarschijnlijk iets meer geld willen uitgeven voor een apparaat met veel mogelijkheden. Maar als het u meer om de funfactor gaat, is een minder duur toestel misschien beter geschikt voor u.

Welk merk voor welk type speler?

Als je een Xboxis er niet veel twijfel, want alleen de Fanatec apparatuur compatibel is met Xbox consoles.

Bovendien, als je een onervaren speler bent of een complete beginner Sim-racing beginner die op zoek is naar een model dat vrij eenvoudig op te zetten en te installeren is, denken wij dat de DD2 het model voor jou is.

Echter, voor meer ervaren spelersde Simucube 2 Pro die veel meer feedback geeft over de details van de race is naar onze mening geschikter. Wat meer is,

de Simucube gemeenschap gemeenschap is zeer groot, en door u tot dit merk en model te wenden, leert u veel meer over engineering en installatie.

In het kort / Conclusie

Dus welke is de beste? Het merk Fanatec of de Simucube ? De basis Simucube 2 Pro of de Fanatec DD2 ?

Zoals we in dit artikel hebben vermeld, zijn deze twee merken en deze twee modellen subtiel verschillend…maar we geloven niet dat deze verschillen je rondetijd wezenlijk beïnvloeden. Toch moeten bepaalde factoren uw beslissing beïnvloeden.

De krachtfeedback van Simucube-modellen is uitzonderlijk goed en we waardeerden vooral hun draadloze functionaliteit en software. Maar wat volgens ons echt het verschil maakt is het QR systeem.

Helaas zijn de bevestigingsmogelijkheden van het stuurwiel beperkter op de DD2waardoor we de voorkeur geven aan de Simucube 2 Pro.

Maar als je nieuw bent in de wereld van Sim-racing…vind je het misschien gemakkelijker om te beginnen met een Fanatec DD2. Bovendien biedt dit model u een hoog niveau van comfort.bredere compatibiliteit dan Simucube 2 Pro.

Kortom, deze twee modellen presteren ongelooflijk goed, en of u nu de ene of de andere kiest, u zult niet teleurgesteld zijn in de resultaten.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar