Selecteer een pagina

Thrustmaster T-LCM crankstel : Test & Beoordeling

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster T-LCM

Voordelen

 • De hoge bouwkwaliteit, met materialen van topkwaliteit en geavanceerde technologie, biedt meer realisme tijdens het spelen.
 • Zijn Load Cell kan tot 100 kg dragen en biedt een soepelheid en progressie die elke goede Sim-racer zal waarderen.
 • Zijn veelzijdigheid en brede scala aan instellingen, met verstelbare pedalen en aanpasbare remweerstand, en de mogelijkheid om gemakkelijk veren te verwisselen en instellingen aan te passen via pc-software.

Nadelen

 • De complexiteit van instellingen en programmering, die intimiderend kan lijken voor minder ervaren gebruikers of degenen die minder vertrouwd zijn met het aanpassen van instellingen.
 • Zijn beperkte stabiliteit, waardoor een stevige bevestiging aan de kuip of de vloer nodig is om te voorkomen dat de structuur tijdens het gebruik omhoog komt.
 • De buitenkant is hoofdzakelijk van plastic, hoewel de voet en de pedalen van metaal zijn, wat teleurstellend kan zijn voor wie op zoek is naar een chiquere uitstraling.

Thrustmaster heeft naam gemaakt in de Sim-racing dankzij zijn kwaliteitsproducten en de ontwikkeling van steeds indrukwekkender technologieën. In het bijzonder was hij een van de eersten die een crankstel uitgerust met een laadcel tegen de prijs van een instap- tot middenklasseproduct, zodat een zo breed mogelijk publiek de sensaties kan ontdekken. Dit pedalboard is de beroemde Thrustmaster T-LCMeen model dat nog steeds erg in trek is bij fans van racesimulaties.

Dus besloten we hem voor je te testen, om alle geheimen van dit crankstel te achterhalen en je alles te vertellen wat je erover moet weten.

In dit artikel vertellen we je wat de belangrijkste belangrijkste kenmerken van de Thrustmaster T-LCMvoor welk type speler het is het meest geschikt voor, wat zijn de voordelen voordelen nadelen en we vertellen je waar en tegen welke prijs je het kunt kopen.

thrustmaster t-lcm

Kenmerken van het Thrustmaster T-LCM pedaalbord

De Thrustmaster T-LCM is een mid-range 3-pedaals pedalboard en het eerste model van het merk met het Load Cell mechanisme.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken van dit model:

 • Verschijningsdatum: 2020
 • Het Thrustmaster T-LCM pedaalbord is gemaakt van metaal en plastic. De structuur is voorzien van antislipmateriaal en 3 metalen pedalen.
 • De positie van de drie pedalen op dit model kan worden aangepast in termen van hoogte,helling ofafstand. De kalibratiesoftware kan ook worden gebruikt om het remvermogen en de dode zones voor de 3 pedalen aan te passen.
 • De grote, getextureerde voetsteun van de Thrustmaster T-LCM anticipeert op elke slip en voorkomt ongecontroleerd slippen.
 • Dit Thrustmaster-model heeft H.E.A.R.T-technologie met magnetische sensoren, geen contact en geen potentiometer, waardoor u een onbeperkte levensduur en optimale precisie krijgt.
 • De T-LCM van Thrustmaster is ook uitgerust met Load Cell-technologie , waarmee tot 100 kg druk op het rempedaal kan worden uitgeoefend, zodat u een betere controle heeft.
 • De mechanische remkracht kan worden aangepast met behulp van de 6-veerset die bij het crankstel wordt geleverd, voor een groot aantal snelle aanpassingen.
 • Het Thrustmaster T-LCM pedaalbord is USB PC-compatibel met alle stuurwielen op de markt. Windows en de consoles Xbox One en PlayStation 4. Het is ook compatibel met PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox One met de T-GT, T300, T150, TS-XW, TX en TMX stuurwielen. Op PlayStation of Xbox One games (via RJ12 kabel) is de T-LCM resolutie 12 bits per pedaal.
 • Afmetingen: 45,3 cm x 40,6 cm x 29,3 cm (L x B x H)
 • Gewicht: 5,3 kg

 

Voor welk type persoon?

Het T-LCM pedaalbord van Thrustmaster is een uitstekende set Load Cell pedalen die net zo geschikt zijn voor beginnende simulatieracers als voor meer reguliere spelers.

Het lijkt misschien wat ingewikkeld voor absolute beginners, maar het is echt perfect voor meer gevorderde en veeleisende rijders die op zoek zijn naar realisme.

Het is compatibel met vrijwel elk racespel op de markt, dus je kunt genieten van een verscheidenheid aan spellen. Of je nu een Formule 1-fan bent of liever in NASCAR racet, de Thrustmaster T-LCM zal zeker voldoen.

 

thrustmaster t-lcm

De voordelen

We hebben de tijd genomen om de Thrustmaster T-LCMpedaalbord, waardoor we konden ontdekken wat de voordelen van dit model.

We waren onmiddellijk gewonnen door de de hoge kwaliteit van de productie Thrustmaster T-LCM pedaalbord. Dit model is gemaakt van hoogwaardige materialen en uitgerust met geavanceerde technologie, en dat voel je in het spel. Zowel de basis als de pedalen zijn van metaal, waardoor het model eruit ziet alsof het rechtstreeks uit een racewagen komt en nog meer realisme aan het spel toevoegt. De open veer op het rempedaal, hoewel functioneel, is ook prachtig, en de pedalen stralen echt kwaliteit uit. De T-LCM is zwaar en robuust, waardoor hij stevig op de grond blijft staan – handig bij hard remmen.

We werden duidelijk verleid door de de rem Thrustmaster T-LCM crankstel, dat een indrukwekkende indrukwekkende Load Cell tot 100 kg. De juiste druk op het gaspedaal voelen is cruciaal om er die tienden van een seconde uit te persen die je die langverwachte overwinning kunnen bezorgen. In dit geval is de T-LCM meer dan capabel, en combineert soepelheid met een progressie die elke goede Sim-racer zal waarderen. De pedalen maken ook gebruik van de HEART-technologie van Thrustmaster, die in wezen helpt om de levensduur te verlengen en tegelijkertijd een grote mate van precisie en realisme biedt die zelfs na een paar keer draaien met deze pedalen zeker doorschemert.

We waardeerden ook het feit dat de Thrustmaster T-LCM veel functies en instellingen. Zoals gezegd zijn de 3 pedalen instelbaar, maar dat geldt ook voor de remweerstand. Er worden 6 veren bij de pedalen geleverd, variërend in sterkte van weerstand. Deze kunnen gemakkelijk met elkaar worden verwisseld om een zeer specifieke weerstand te bieden. Met de pc-software kunt u uw pedalen aansluiten via de meegeleverde USB-kabel en zaken als dode zones en remkracht wijzigen, wat ideaal is voor wie nog meer controle wil over zijn individuele pedaalinstellingen.

Zijn nadelen

In onze test van de Thrustmaster T-LCMbleek dat dit model duidelijk niet perfect was, en dat het daarom bepaalde nadelen had.

Naar onze mening is een van de nadelen van het Thrustmaster T-LCM pedaalbord dat het een beetje complex kan zijn om in te stellen en te gebruiken.. Met alle aanpassings- en afstelmogelijkheden van deze pedalen kunnen ze in het begin wat lastig te hanteren lijken. Ze kunnen programmeren is geweldig voor degenen die weten wat ze doen, maar als je een beetje geïntimideerd bent door alle opties, ben je zeker niet de enige. Maar als u het meeste uit deze pedalen wilt halen, moet u leren hoe u de veren verwisselt en met de software speelt. Bij dit model sluit je het pedalboard niet gewoon aan en ga je spelen als je er echt alles uit wilt halen.

We ontdekten ook dat hoewel het Thrustmaster T-LCM pedaalbord zwaarhet stabiliteit mist. In feite kunnen we alleen maar aanraden om hem op je cockpit te schroeven als je die hebt, of een manier te vinden om hem aan de grond te bevestigen als je die niet hebt. De kracht die u op deze pedalen uitoefent, zelfs bij de laagste weerstandsinstellingen, betekent dat de structuur bijna onmiddellijk van de grond komt wanneer u uw voet erop zet.

We waren een beetje teleurgesteld door het uiterlijk Thrustmaster T-LCM pedaalbord. In feite heeft de fabrikant gekozen voor het gebruik van substantiële kunststof onderdelen, aangezien de gehele externe structuur van het crankstel van dit materiaal is gemaakt. Dit komt als een verrassing voor ons, aangezien het merk er prat op gaat een 100% metalen model aan te bieden, wat hier duidelijk niet het geval is. De basis is van kunststof en de materialen zijn niet verchroomd of extra behandeld, wat mede de reden is waarom dit model voor zo’n lage prijs wordt verkocht voor de functies die het biedt.

Waar kun je het kopen en voor hoeveel?

Het pedaalbord Thrustmaster T-LCM pedalboard is verkrijgbaar voor € 229,99 op de officiële website van Thrustmaster.

Dit model is ook te koop bij andere retailers, soms tegen een aantrekkelijkere prijs afhankelijk van de beschikbare promoties, zoals op Amazon.co.uk

U kunt Thrustmaster T-LCM pedalboards vinden op tweedehands websites zoals Le Bon Coin of Vinted. Pas echter op voor mogelijke oplichting en controleer de staat van de apparatuur voordat u besluit iets te kopen.

thrustmaster t-lcm

Conclusie

Over het geheel genomen is het T-LCM pedaalbord van Thrustmaster… is een geweldige optie voor beginners of iedereen die zijn potentiometerpedalen aan de kant wil zetten en zijn spel naar een hoger niveau wil tillen met een Load Cell.

Dit model is van hoge productiekwaliteit en biedt een fantastisch fantastisch gevoel sensaties en realistische onderdompeling. Zijn plastic uiterlijk wordt snel vergeten dankzij de vele instel- en aanpassingsmogelijkheden.

Als u op zoek bent naar een model dat waar voor zijn geld biedt dat u niet zal teleurstellen in termen van gevoel, kunnen we alleen maar de Thrustmaster T-LCM, l’een van de beste op de markt voor deze prijs..

thrustmaster-t-lcm

Thrustmaster T-LCM

Een zeer realistisch crankstel, perfect voor beginners

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar