Selecteer een pagina

De 5 beste Direct Drive stuurwielen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Een Direct Drive stuurwiel is een van de beste investeringen die een beginnende simulatiecoureur kan doen, want het zijn de meest realistische racesturen van de hoogste kwaliteit op de markt. Maar een DD-stuur kiezen is niet eenvoudig als je niet weet waar je moet beginnen.

In de afgelopen jaren hebben we het genoegen gehad om enkele van de beste modellen Direct Drive shuttlecocks te ontdekken en te testen, dus in dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over dit type shuttlecock.

We leggen uit wat een Direct Drive stuurwiel is en wat de voordelen ervan zijn, geven je wat advies over hoe je je DD stuurwiel kiest en presenteren natuurlijk onze selectie van de 5 beste Direct Drive stuurwielen.

 

De beste Direct Drive wielen in één oogopslag

#1 : Fanatec GT DD PRO

Score: 9.9/10

fanatec gt dd pro

PS5, PS4 & PC

Een uitstekende Direct Drive-bundel

“We zijn er dol op vanwege het onverslaanbare aanbod en de topkwaliteit.”

#2 : Fanatec Forza Motorsport bundel

Score: 9.9/10

thrustmaster tgt2 beoordeling

Xbox-serie, Xbox One & pc

De beste Direct Drive-bundel op Xbox

“We zijn er dol op vanwege de bouwkwaliteit en de prijs”

#3: MOZA R21

Score: 9.5/10

thrustmaster tgt2 beoordeling

PC

De favoriete Direct Drive-basis van de profs

“We zijn er dol op vanwege de bouwkwaliteit en de gedetailleerde forcefeedback”

De 5 beste Direct Drive wielen op de markt

Wij hebben de 5 beste Direct Drive stuurwielen op de markt van vandaag geselecteerd, gerangschikt van goedkoopst naar duurst.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

BundelDe Fanatec GT DD Pro is geïnspireerd op GT-stuurwielen en speciaal ontworpen voor simulatieliefhebbers. Hij heeft een diameter van 28 cm en is bekleed met synthetisch leer, waardoor hij gemakkelijk vast te pakken is. Het heeft alle knoppen van een PlayStation-controller en meer, met vijf funky schakelaars (4+1), een LED-strip die het toerental aangeeft en een OLED-scherm dat de versnellingsverhoudingen en andere informatie weergeeft.

De Fanatec GT DD Pro heeft een Direct Drive force feedback systeem, dat uitzonderlijke precisie en kracht garandeert, voor een totale onderdompeling in de race.

Het stuur heeft ook twee magnetische kunststof peddels, het Standard Tuning-menu, dat het voor beginners makkelijker maakt om het stuur onder de knie te krijgen zonder complexe configuraties, en het QuickRelease-systeem.

Het pakket bevat ook een volledig metalen CSL crankstel met twee pedalen voor optimale kracht.

Dit stuur is compatibel met PlayStation 4, PlayStation 5, PC en mogelijk ook Xbox One en Xbox Series, afhankelijk van welk Fanatec-stuur je gebruikt om te gamen.

Als je een Xbox hebt, raden we je aan om meteen voor de Forza Motorport-bundel te gaan, die vrijwel dezelfde functies heeft.

De Fanatec GT DD Pro (en Fanatec Forza Motorsport Bundle) is een juweel in de reeks direct aangedreven stuurwielen en weerspiegelt de uitmuntendheid en expertise van het merk op de hedendaagse markt.

Voordelen

 • Zeer efficiënte motor en krachtterugkoppeling.
 • Het biedt een brede compatibiliteit.
 • De afwerking en ergonomie zijn uitstekend.

Nadelen

 • De prijs van extra opties blijft hoog.

 

MOZA R21

moza r21

De MOZA R21 is misschien wel het ultieme Direct Drive racewiel. Hoewel beschikbaar voor amateurspelers, wordt dit model voornamelijk gebruikt door professionele F1-, sportwagen- en toerwagenteams.

Het basismodel biedt 21 Nm koppel, wat ruim boven het gemiddelde ligt. De resolutie van de force feedback van de MOZA R21 wielbasis is uitzonderlijk en het detail dat je ervaart als je het gebruikt is anders dan wat een tandwiel of riem aangedreven wiel kan bieden.

Hoewel dit een gegeven is bij Direct Drive stuurwielen, levert de MOZA R21 ook meer detail dan zijn Direct Drive tegenhangers, dankzij zijn krachtige Motor.

De draaihoek is onbeperkt, wat een echt voordeel is ten opzichte van andere direct aangedreven en riemaangedreven vliegwielen.

De basis is alleen compatibel met PC-configuraties configuraties en is zeker bedoeld voor meer geavanceerde simulatiebestuurders.

Voor de kwaliteit van de constructie en het detail van de force feedback die je kunt voelen, is de MOZA R21 echt de moeite waard als je er het budget voor hebt. Het is gericht op mensen met veel ervaring in simulatieracen en biedt een hoge mate van realisme.

Voordelen

 • De force feedback is zeer gedetailleerd.
 • Het biedt veel koppel.
 • Het is vrij licht.

Nadelen

 • Zijn prijs is erg hoog.
 • Het is alleen compatibel met de PC.

De Fanatec Podium DD2

fanatec dd2

Fanatec is een van de grootste merken van Sim-racing apparatuur en staat bekend om zijn racewielen. Hun vlaggenschip, de Fanatec Podium DD2, houdt zich zeker staande in de markt van direct drive racesturen.

Fanatec claimt een maximum koppel van 25 Nm en maar liefst 20 Nm als de motor draait, en biedt een uitzonderlijk niveau van kracht en detail dankzij force feedback.

Naast zijn rijeigenschappen beschikt de Fanatec Podium DD2 over een groot aantal nuttige functies. Net als andere Fanatec-producten heeft het een veelzijdig OLED-display dat informatie over de stuurwielinstelling, force feedback-gegevens, wieltemperatuur, motorgegevens en meer toont.

Hij is ook compatibel met alle voorgaande en toekomstige Fanatec producten en, in tegenstelling tot veel DD modellen, is de Podium DD2 ook compatibel met de Xbox Series X/S en Xbox One consoles en de PC.

De Fanatec Podium DD2 biedt waar voor zijn geld, zelfs als het duurste model in de Podium-reeks. Zijn uitzonderlijke algemene kwaliteit heeft hem immens populair gemaakt als Direct Drive-optie.

Voordelen

 • De basis is voorzien van een rubberen schokdemper voor het veranderen van het stuurwiel bij volle snelheid.
 • Het biedt een ongelooflijk koppel.
 • Het heeft een mooi ontwerp

Nadelen

 • Het is niet compatibel met PlayStation.
 • Het is een beetje duur.

De Simucube 2 Pro

simucube 2 pro

Het merk Simucube staat in hoog aanzien bij Sim-racing spelers en was een van de eersten die de Direct Drive markt betrad. De “Pro”-versie is het tweede model in de nieuwste Simucube 2-reeks.

De Simucube 2 Pro heeft een Direct Drive-motor met een maximumkoppel van 25 Nm, wat een ongelooflijke force feedback betekent met meer gevoel en respons. Simucube heeft ook hard gewerkt om koppelrimpel, cogging en korrel te verminderen. Deze inspanningen hebben zeker vruchten afgeworpen, want de Pro 2 is bijzonder vloeiend.

Dit model is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een geanodiseerde metalen afwerking. Het is voorzien van een snelspansysteem en een draadloze stuurwielfunctie, waarmee de gebruiker zonder kabels een stuurwiel op het onderstel kan aansluiten.

De Simucube 2 Pro is een zeer verfijnde en concurrerende optie in de Direct Drive-markt en is als zodanig zeer populair bij serieuze simulatieracers.

Voordelen

 • Het biedt een ongelooflijk koppel.
 • Schitterend ontwerp.
 • Het is uitgerust met een QuickRelease systeem.

Nadelen

 • Het is alleen compatibel met de PC.
 • Behoorlijk zwaar.

SimXperience AccuForce Pro V2

AccuForce Pro V2-stuursysteem

De SimXperience AccuForce Pro V2 is een van de meest betaalbare Direct Drive stuurwielen op de huidige markt.

In tegenstelling tot veel concurrerende Direct Drive-vliegwielen gebruikt de AccuForce Pro V2 geen borstelloze servomotor, maar een hybride stappenmotor met een koppel van 13 Nm. Hierdoor is de kwaliteit van de force feedback iets minder gepolijst dan sommige van de meer geavanceerde opties, maar het blijft zeer vloeiend en brengt nog steeds uitstekende niveaus van detail over.

Hoewel het een budgetoptie is, heeft de AccuForce Pro V2 een nuttige functie die veel duurdere stuurwielen niet hebben. In tegenstelling tot veel Direct Drive-modellen, die voor elk spel of elke auto opnieuw moeten worden ingesteld, wordt de AccuForce Pro V2 ondersteund door SimXperience Sim Commander 4-software, waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen stuurwielinstellingen voor specifieke spellen en auto’s.

Afhankelijk van de gekozen optie wordt deAccuForce Pro V2 geleverd met eenmet Alcantara bekleed stuurwiel met verstelbare peddels van koolstofvezel en een knoppenkast met 12 knoppen naast de AccuForce-toets in het midden van de rand.

Wij vinden het SimXperience AccuForce Pro V2 Direct Drive stuurwiel een zeer voordelige en overtuigende optie.

Voordelen

 • Het is minder duur dan veel andere modellen.
 • Het biedt een zeer grote draaihoek.
 • Het biedt veel maatwerk.

Nadelen

 • Hij is minder krachtig dan de andere modellen op onze lijst.
 • Het is alleen PC-compatibel.
 • Het is nogal zwaar.

Wat is een stuur met directe aandrijving?

Een direct aangedreven vliegwiel, ook wel direct drive vliegwiel genoemd, is een vliegwiel waarbij de motor rechtstreeks aan de wielas is bevestigd. Dit geeft eenveel soepelere en sterkere force feedback dan de meeste in de handel verkrijgbare sim-racing wielen, die een systeem van riemen of tandwielen gebruiken om de motor en de wielas te verbinden.

 

De voordelen van het Direct Drive stuurwiel

Het belangrijkste voordeel van een Direct Drive-stuurwiel is de mate van immersie die het biedt in vergelijking met tandwielen of riemaandrijvingen, omdat ze een veel nauwkeurigere simulatie van het stuurgevoel bieden. Hoewel een DD-stuur de gebruiker niet noodzakelijk een snellere bestuurder maakt, maakt het hem wel consistenter.

Vanwege het niveau van feedback dat deze modellen bieden, zullen bestuurders onderstuur, overstuur en andere rijeigenschappen veel gemakkelijker kunnen waarnemen. Aangezien het gedrag van de auto voorspelbaarder is, zullen de bestuurders gemakkelijker fouten kunnen vermijden en dus op lange termijn sneller zijn.

Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid, en de fabrikanten van DD-vliegwielen hebben rekening moeten houden met de aanzienlijke belasting van deze vliegwielbodems wanneer ze zijn uitgerust met een servomotor met directe aandrijving. Het meest welkome resultaat van deze techniek is misschien wel dat veel onderdelen die traditioneel van goedkoop plastic of metaal werden gemaakt, moesten worden vervangen door geavanceerde keramiek en duurzamere metalen.

Wat moet ik zoeken in een Direct Drive stuurwiel?

Als u nieuw bent in de wereld van Direct Drive, vraagt u zich misschien af waar u op moet letten bij de aankoop van een stuur met directe aandrijving. Hieronder hebben we de factoren opgesomd die volgens ons het belangrijkst zijn om in overweging te nemen bij het kiezen van een Direct Drive-systeem:

Maximaal koppel

Het gaat hier om het maximale koppel dat de servomotor van een DD-vliegwiel op een bepaald moment kan produceren. Aangezien vliegwielen met directe aandrijving uitsluitend afhankelijk zijn van hun motoren voor realistische krachtterugkoppeling, geldt dat hoe hoger het koppel, hoe groter de terugkoppeling die kan worden gegenereerd. Als u van plan bent bijzonder scherpe bochten te nemen, wilt u de krachtigste krachtterugkoppeling die u kunt krijgen, en dus het hoogst mogelijke piekkoppel.

De draaihoek

Dit is een aspect van het stuur dat vaak over het hoofd wordt gezien. Als algemene regel geldt dat de meeste tandwielen en riem aangedreven vliegwielen tot 900° kunnen draaien, wat over het algemeen voldoende is. Sommige simulatiespellen, zoals vrachtwagensimulators, vereisen echter hogere rotatiegraden, en veel DD-wielen bieden veel meer.

Aanpassingsvermogen

Direct Drive-stuurwielen zijn als sportwagens: het zijn ongelooflijke machines, maar de rijervaring is even wennen. Als je met een DD-stuur gaat spelen, vind je het koppel misschien overdreven en ongemakkelijk. Het is dus een goed idee om een model te kiezen waarbij u het koppel kunt aanpassen aan uw behoeften.

Compatibiliteit

U moet absoluut een Direct Drive-stuurwiel kiezen dat compatibel is met het systeem en het spel van uw voorkeur. De meeste stuurwielen ondersteunen PC-gaming, maar slechts enkele kunnen op consoles worden gebruikt. Dus wees voorzichtig voordat je iets koopt.

Je moet ook controleren of de basis die je kiest compatibel is met het stuurwiel van je keuze.

Gewicht

Een andere belangrijke factor is het gewicht. In het algemeen wegen de krachtigste Sim-racing racesturen meer, omdat krachtige servomotoren doorgaans zwaar zijn. De echte reden waarom gewicht belangrijk is, is echter dat je moet overwegen hoe je het stuurwiel in je racewagen gaat monteren.

De materialen

Net als elk ander stuurwiel wilt u een Direct Drive stuurwiel kiezen dat gemaakt is van hoogwaardige materialen zoals staal en leder. Dit is een grote investering, dus het is essentieel dat uw stuurwiel niet alleen krachtig is, maar ook solide, comfortabel en mooi.

De prijs

Het eerste waar veel mensen aan denken bij de aanschaf van een Sim-racing product is de prijs. Maar dit mag nooit de bepalende factor zijn voor uw apparatuur, want u wilt absoluut voorrang geven aan kwaliteit. De prijzen verschillen echter sterk per merk en type apparatuur. Met name Direct Drive-wielen kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden.

In het kort – Conclusie

Onze selectie van de beste Direct Drive-shuttlecocks bevat opties voor alle soorten spelers, of je nu de voorkeur geeft aan consoles of een beperkt budget hebt.

Voor de beste race-ervaring en force feedback raden we de Fanatec DD2, MOZA R21 en Fanatec GT DD PRO aan als eerste keuze. Als je nog nooit een Direct Drive stuur hebt geprobeerd, raden we je aan de SimXperience AccuForce Pro V2 te proberen.

Als je een ervaren simulatieracer bent, is het de moeite waard om te investeren in een Direct Drive stuur. De ultrarealistische race-ervaring die wordt geboden door het stuurwiel dat rechtstreeks aan de motor is bevestigd, is de prijs absoluut waard.
Als je echter een beginner bent, raden we je aan te beginnen met een Sim-racing racestuur dat betaalbaarder en gemakkelijker te leren is voordat je begint aan een Direct Drive configuratie!

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Het beste stuur met directe aandrijving in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar