Selecteer een pagina

De 6 beste cranksets voor Sim-racing (Naar budget)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Veel professionele simulatieracers zijn het erover eens dat je met een hoogwaardig crankstel sneller bent dan met een heel goed vliegwiel. Het maakt je game-ervaring ook ongelooflijk realistischer, want met een geweldig pedaal heb je echt het gevoel dat je in een echte auto rijdt.

In dit artikel geven we je onze selectie van de modellen die volgens ons de beste cranksets zijn per bereik en leggen we uit met welke criteria je rekening moet houden bij het kiezen van je crankstel.

 

De beste pedalboards op een rij 2024

#1 : Fanatec Clubsport V3

Score: 9.8/10

fanatec clubsport v3 crankstel

Authentiek remgevoel

We zijn dol op de reactiesnelheid van de Load Cell”.

#2: Fanatec CSL Elite pedalen LC

Score: 9.6/10

csl elite pedalen v2

✅ Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding

“We vinden het geweldig vanwege de precisie en het realisme van het remmen.”

#3: Thrustmaster T-LCM

Score: 8.8/10

thrustmaster-t-lcm

Een zeer goed pedalboard voor beginners

“We houden van de toegankelijkheid en kwaliteit.”

Fanatec CSL Elite pedalen V2

De CSL Elite Pedalen V2 is een set van 3 metalen pedalen die zijn gepoedercoat met een matte metallic afwerking voor een langere levensduur. Het crankstel heeft ook afneembare rubberen pedaalhoezen die gemakkelijk te verwijderen zijn en extra comfort bieden.

De rem is uitgerust met een Load Cell die tot 90 kg verstelbare kracht kan weerstaan. Alle pedalen kunnen afzonderlijk in hoogte en afstand worden versteld om het rijden zo comfortabel mogelijk te maken.

U kunt ook het Fanatec instellingenmenu gebruiken om de parameters van uw Load Cell aan te passen, of fijn af te stellen met de Elastometer veren aan de achterzijde van de rem. U kunt ook alle pedalen van hun voetstuk halen en ze afzonderlijk in uw cockpit monteren.

Fanatec CSL Elite pedalen V2 is een geweldige mix van techniek en eenvoud, gemakkelijk te gebruiken voor zowel meer ervaren rijders als beginners. Voor de prijs krijg je een pedaalset waar je niet op uitgekeken raakt, zeker als je goed bent in afstellen!

We hebben een volledige review van de CSL Elite 2-pedaal versie geschreven. Lees voor meer informatie onze review van de CSL Elite crankset.

csl elite pedalen v2

Thrustmaster T-LCM pedaalbord

De T-LCM pedaalbord is Thrustmaster ‘s eerste prijs in de load cell pedaalmarkt. Het is een model met een redelijke prijs en toch een hoogwaardig ontwerp.

Hij is gemaakt van 100% metaal, met een stevig frame en een voetsteun met structuur. De T-LCM pedalen zijn in hoogte, hoek en afstand verstelbaar, en alle 3 de pedalen kunnen afzonderlijk worden ingesteld.

Een van zijn grootste troeven is het Load Cell rempedaal, dat bestand is tegen een druk van 100 kg, waardoor je veel kracht door het pedaal krijgt, net als bij een echt rempedaal.

Er worden zes verschillende veren meegeleverd, zodat u het pedaalgevoel krijgt dat het beste bij u past. Het gaspedaal en de koppeling zijn ook uitgerust met Hall Effect magnetische sensoren.

In combinatie met een stuurwiel uit de Thrustmaster-familie is het compatibel met bijna alle apparaten, van consoles tot pc’s.

Als u op zoek bent naar een instapset Load Cell pedalen, kijk dan niet verder dan het Thrustmaster T-LCM pedaalbord.

thrustmaster t-lcm

De beste pedalboards tussen €300 en €700

Tot de komst van pedalen met hydraulische mechanismen werden met Load Cell uitgeruste cranksets in deze categorie beschouwd als topmodellen. Ook al doet dit niets af aan hun kwaliteiten, ze zijn nu op de markt met een middenklasse label.

Fanatec ClubSport V3

De Fanatec ClubSport V3 crankstel crankstel is momenteel een van de populairste en meest gebruikte crankstellen op de markt, en daar is een goede reden voor. Deze set bestaat uit 3 pedalen, afgewerkt in opvallend zwart metaal dat goed past bij de meeste simulatie rigs. De metalen structuur houdt de pedalen stijf en veilig tijdens de rit en geeft het crankstel kracht en duurzaamheid.

De Fanatec ClubSport V3 heeft een groot aantal instelfuncties, zodat je de pedalen naar wens kunt instellen. De pedaalvlakken kunnen worden aangepast in een groot aantal configuraties, zodat alle rijders kunnen vinden wat het beste bij hen past.

Deze crankset bevat een Load Cell rem, die 90 kg kracht kan weerstaan, en die kan worden afgesteld om je het stevige gevoel van een formulewagen of het progressieve gevoel van een racewagenpedaal te geven.

De Fanatec ClubSport V3 crankset is voor zijn prijs-kwaliteitverhouding een zeer goede plaats om te beginnen. Het biedt genoeg gevoel en gevoeligheid om u jarenlang te vergezellen in uw racesimulaties.

fanatec clubsport v3 crankstel

Heusinkveld Sim Pedalen Sprint

Het Heusinkveld Sim Pedals Sprint crankstel met 3 pedalen is gemaakt met absolute precisie, waarbij gebruik is gemaakt vanlasergesneden staal om zowel een lichte respons als een echt robuust gevoel te leveren.

Het is uitgerust met Load Cell-technologie op alle drie de pedalen , die niet na verloop van tijd slijt en nauwkeurig de kracht reproduceert die u erop uitoefent.

Dit model is werkelijk opmerkelijk voor technologisch onderlegde rijders, want alle pedalen zijn fysiek instelbaar, maar u kunt ook de weerstand van de pedalen en de belasting programmeren , en dode zones en uitgangscurves naar wens configureren. Dit model is ook compatibel met SmartControl.

Als je op zoek bent naar een pedalboard dat je helpt om zowel snel en consistent te zijn in GT-achtige races als in F1, dan is de Heusinkveld Sim Pedals Sprint een uitstekende keuze. Het is ideaal voor echte sim-racers en degenen die esport-professionals willen worden, want het biedt consistentie en realisme en is een van de beste simulatie racepedalen die je kunt bezitten.

heusinkveld sprint aankondiging

De beste pedalboards van meer dan €700

Hier behandelen we de crème de la crème van de cranksets, met modellen aan de top van het gamma. In deze prijsklasse vinden we vaak crankstelmodellen met geïnstalleerde hydraulische schokdempers, de technologie die vandaag de dag de beste sensaties op de markt biedt.

Heusinkveld Sim Pedalen Ultimate

Aan de bovenkant van de markt is de Heusinkveld Sim Pedals Ultimate een fantastische optie voor simulatieliefhebbers. Deze pedalen zijn gemonteerd op een aluminium frame voor maximale stijfheid en sterkte, zodat je echt het gevoel hebt dat je in een echte racewagen rijdt.

Deze pedalen van Heusinkveld zijn geschikt voor professionele motorsportsimulators uit het topsegment en hun robuuste, stijve, compacte en duurzame ontwerp zorgt voor een directe en nauwkeurige respons.

Dit crankstel kan worden gebruikt in de meest veeleisende omgevingen en kan de pedaalkrachten simuleren die in F1- en LMP-voertuigen voorkomen. De bidirectionele hydraulische dempers op de koppeling en rem met Load Cell bieden naar onze mening het beste gesimuleerde pedaalgevoel dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Als je op zoek bent naar een echt high-end gevoel van je racepedaalbord, dan zijn de Heusinkveld Sim Pedals Ultimate een onverslaanbare keuze.

heusinkveld-ultimate

Hydraulisch SIMTAG

Als geld geen rol speelt en je alleen genoegen neemt met het beste, dan is het SIMTAG Hydraulic crankstel iets voor jou! Dit model wordt momenteel door veel Sim-racing spelers beschouwd als de Heilige Graal onder de pedaalborden.

Dit is een set van 3 Tilton pedalen die bekend staan om hun gebruik in racewagens over de hele wereld, gemaakt van gesmeed aluminium.

De pedalen hebben een instelbare verhouding (5,29:1, 5,44:1, 5,75:1) en de originele rembalansstang.

Dit crankstel bevat een hydraulisch systeem, voor het meest consistente en precieze gevoel op elk pedaal. Het gaspedaal is voorzien van een Bosch positioneringssensor van de hoogst mogelijke kwaliteit qua prestaties.

Bovendien worden alle sensoren geproduceerd door Cosworth en hebben ze een stof- en vochtbestendige coating om ervoor te zorgen dat de nauwkeurigheid en precisie nooit afnemen.

Het SIMTAG Hydraulic crankstel ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een racewagen komt, maar met een aantal verbeteringen ten behoeve van Sim-racing liefhebbers. Als je de middelen hebt om helemaal voor het beste simulatieplatform te gaan, kunnen we je alleen maar aanraden om in dit model te investeren.

De juiste crankset kiezen

Bij het kiezen van een crankstel zijn er een aantal essentiële criteria waarmee u rekening moet houden om de juiste beslissing te nemen.

Prijs: uw budget bepaalt de aankoop van uw crankstel. Afhankelijk van de prijs die u zich kunt veroorloven te besteden, kunt u zich richten op de modellen die u zich kunt veroorloven en deze vergelijken.

Aanpasbaarheid: de instelbaarheid van een crankstel moet altijd een van de doorslaggevende factoren zijn bij uw beslissing. De mogelijkheid om de afstand tussen de pedalen naar voren, achteren, van links naar rechts en zelfs de remgevoeligheid te regelen is essentieel om je meer comfort te geven en je racesimulatorervaring zo realistisch mogelijk te maken.

Bouwkwaliteit: u wilt geen model dat er broos of goedkoop uitziet, want dat voldoet niet als u op zoek bent naar realisme en duurzaamheid. Je wilt de beste materialen die beschikbaar zijn binnen je budget, dus ga altijd voor pedalen van metaal met een stevig oppervlak zodat ze langer meegaan.

Stabiliteit: het is beter dat het crankstel antislip materialen heeft om de stabiliteit te waarborgen, vooral wanneer je in intense racesituaties verkeert. De pedalen moeten ook een aanzienlijke druk kunnen weerstaan zodat ze een realistische weerstand bieden bij gebruik, alsof je in een echte auto rijdt.

Technologie: hoe geavanceerder de technologie in elk van de onderdelen, waaronder load cells en dempers, hoe hoger het niveau van realisme en prestaties.

Compatibiliteit: idealiter is er maximale compatibiliteit met de populairste consoles op de markt (PlayStation en Xbox) en de PC.

Al deze factoren dragen bij tot een plezierige ervaring telkens wanneer je je favoriete simulatie racegames speelt.

 

Samenvatting – Conclusie

Zoals je hebt gezien, is de keuze van het juiste model pedaalbord essentieel om het gevoel van realisme dat je van het spel krijgt, en je prestaties als coureur te verbeteren.

Vaninstapmodellen tot hydraulische cranksets, de grote Sim-racing merken hebben zeker een pedaalset die bij je past.
We hopen dat u nu de sleutels hebt om de juiste beslissing te nemen over uw pedalboard. Ongeacht je niveau van Sim-racen of je budget, je zou moeten kunnen vinden wat je zoekt in de verschillende modellen die we aanbieden.

fanatec clubsport v3 crankstel

Fanatec Clubsport V3

Het beste Sim Racing crankstel in 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Wat is de beste snelspanner?

Wat is de beste snelspanner?

Fan zijn van sim-racing betekent een aantal dingen: een complete set-up hebben, inclusief randapparatuur die soms op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar