Selecteer een pagina

De beste Fanatec-bundels

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-raceurs over de hele wereld zijn met hetzelfde probleem geconfronteerd: wat moet ik kopen om te beginnen met winkelen? Dit is een erg lastige vraag, gezien de overvloed aan randapparatuur op de markt en het aantal merken. Het moet gezegd worden dat het sim-racing segment lucratief is, vooral als je een bedrijf bent dat een breed scala aan producten en randapparatuur aanbiedt.

Hoewel sim-racen een behoorlijk aangepaste discipline is op het gebied van randapparatuur, hebben fabrikanten gemerkt dat veel racers het moeilijk vinden om een keuze te maken, of helemaal de verkeerde producten kopen. Als gevolg daarvan ontstond enkele jaren geleden een nieuwe trend: bundels. Verschillende merken zijn begonnen met het aanbieden van bundels van hun producten, zelfs de meest hoogwaardige.

Hieronder laat ik je kennismaken met de populairste Fanatec-bundels. Ik ga je vertellen welke producten gebundeld zijn en wat je moet kiezen als je op zoek bent naar een specifieke opstelling.

De populairste bundels

Elk merk heeft zijn eigen bundels en deze keuze wordt voornamelijk bepaald door de doelmarkt. Sommige spelers bieden alleen basis + stuur en crankstel bundels aan, terwijl anderen proberen een vrij uitgebreide catalogus te hebben, met een bundel voor elke rijder.

Op dit moment moet ik toegeven dat de populairste bundels onderstellen, vliegwielen en crankstellen zijn, omdat veel rijders niet echt weten wat ze moeten kopen, vooral als de fabrikant een uitgebreide catalogus van producten heeft (Fanatec, bijvoorbeeld). Deze bundels (basis, stuur en crankstel) zorgen ervoor dat racers hun hersenen niet te veel hoeven te pijnigen en zich kunnen concentreren op hun tijden, terwijl compatibiliteitsproblemen tussen randapparatuur worden vermeden, zoals het geval is met bepaalde producten van Thrustmaster (vooral de bases en shuttlecocks).

Fanatec bundels

Zoals ik al eerder zei, Fanatec is al meer dan 20 jaar een grote speler in de sim-racingindustrie. De Duitse fabrikant is een premium speler, ook al biedt het producten die vaak niet te duur zijn voor wat je ervoor terugkrijgt; met andere woorden, een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Fanatec is ook een fabrikant van randapparatuur voor sim-racing met een hoge mate van maatwerk en een sterk ontwikkeld ecosysteem. Simpel gezegd: praktisch alle Fanatec producten werken samen, en ik kan je verzekeren dat weinig fabrikanten van sim-racing randapparatuur hetzelfde kunnen zeggen.

In de uitgebreide productcatalogus van Fanatec biedt de Duitse fabrikant 2 bundelopties: standaardbundels waarmee randapparatuur kan worden aangepast, en raceklare bundels die de essentiële onderdelen voor sim-racen bevatten.

Fanatecs beste raceklare bundels

De ‘Ready to Race ‘-bundels van Fanatec bevatten allemaal ten minste een stuur, pedalen en voetstuk. Deze bundels zijn door de Duitse fabrikant samengesteld om te voldoen aan de eisen van nieuwe sim-racers die niet erg bekend zijn met het veld en daarom op zoek zijn naar kant-en-klare kits.

CSL DD Ready2Race Bundel voor PC (5 Nm)

CSL DD Ready2Race Bundel voor PC (5 Nm)

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze bundel bedoeld voor beginnende ruiters. Deze kit bevat een CSL P1-stuur met een diameter van 30 cm en twee grote peddels aan de achterkant, een klein scherm aan de bovenkant van het stuur, een polymeerstructuur en een rubberen afwerking. De QR op dit stuur is gemaakt van kunststof, dus er zit een kleine opening in het midden. Om eerlijk te zijn is dit stuur vrij basic, maar het voldoet voor degenen die aan de slag willen met sim-racen.

De bundel bevat ook de CSL Pedalen, het instappedaal van Fanatec. Je hebt 2 heel eenvoudige pedalen, in metaal en zonder Load Cell. Ook hier is het een heel eenvoudig randapparaat dat niet bedoeld is voor ervaren piloten.

En tot slot het hoofdgerecht: de CSL DD van 5 nm. In feite is deze basis het belangrijkste in deze bundel. Met een maximumkoppel van 5 nm biedt de CSL DD je een uitstekende dosis realisme en overtreft hij alles wat de concurrentie kan doen in zijn vermogens- en prijsklasse. Bovendien opent deze database de deur naar Fanatecs volledige catalogus van randapparatuur voor sim-racing.

Deze bundel wordt verkocht voor bijna €550, maar is vaak in de aanbieding voor €500. Nogmaals, geen besparingen op onderdelen, maar dit is de goedkoopste bundel die wordt aangeboden door de fabrikant van randapparatuur voor sim-racing.

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

De GT DD Pro-bundel is normaal gesproken exclusief voor PlayStation, omdat deze officieel is gelicenseerd voor Gran Turismo®. De basis is echter een CSL DD en kan daarom op Xbox en PC worden uitgevoerd. Dus in deze bundel hebben we een basis CSL pedalen, een 5nm CSL DD en een specifiek Gran Turismo stuur in kunststof, allemaal voor €699,95.

Het stuurwiel is prachtig, maar de bouwkwaliteit laat te wensen over. Je kunt voelen dat Sony de specificaties voor dit stuur heeft gedicteerd en Fanatec heeft dit moeten volgen om de prijs min of meer redelijk te houden. De basis is de 5nm CSL DD, maar er is ook een 8nm versie beschikbaar voor €850. Aan de laatste verandert er niets, behalve de toevoeging van de boostkit, die het maximumkoppel verhoogt tot 8 nm.

Qua gevoel is het uitstekend, of het nu de 5 of 8 nm CSL DD is. Alles is precies, je voelt alles wat de auto doet tot in het kleinste detail en het is gewoon perfect. De enige nadelen van deze bundel zijn de pedalen, die erg basic zijn en ik zou je aanraden om de Load Cell-versie te nemen, en het stuurwiel, dat eerlijk gezegd niet aan dezelfde normen voldoet als de andere wielen van Fanatec en een plastic QR heeft.

Toch is het nog steeds een goede bundel voor niet al te veel geld als je rekening houdt met het basismodel en het stuur met Gran Turismo®-licentie.

CSL DD Forza Starter Kit (5 Nm) – Xbox & PC

CSL DD Forza Starter Kit (5 Nm) - Xbox & PC

Deze bundel tilt de kwaliteit van het wiel naar een hoger niveau, ook al blijven hetzelfde onderstel en crankstel behouden. Het stuurwiel is de ClubSport Forza uit het middensegment van Fanatec. Het wiel is gemaakt van aluminium, heeft een diameter van 33 cm en een platte basis. Het is een beetje groot, maar je went er snel aan. Het stuur is bekleed met leder van hoge kwaliteit. Dit geeft het een eersteklas uitstraling en het ontwerp is heel sober: helemaal zwart, met alleen de logo’s in het wit en een banner bovenaan.

Aan het stuur zit de Hub V2 van Fanatec. Deze laatste bevat knoppen, peddels en een klein LED-scherm erboven. Deze naaf kan worden gebruikt op vrijwel alle stuurwielen en stuurvoeten van Duitse fabrikanten en is gewoon uitstekend, waardoor je de indruk krijgt dat je in een raceauto zit.

Er zijn ook de CSL Pedalen en de 5nm CSL DD. Ik heb niets te zeggen over deze twee randapparaten, behalve dat ik je zou adviseren om een beter pedalboard te kopen als je je sim-racen wilt verbeteren. En als je dat echt wilt doen, biedt Fanatec een upgrade aan voor deze bundel met de 8nm CSL DD, de ClubSport Shifter en de CSL Elite Pedalen V2. Deze bundel is veel beter dan de Starter, maar kost ook handenvol geld: reken op een prijs van € 1.560 exclusief speciale aanbiedingen en € 1.460 met speciale aanbiedingen.

Podium DD2 Formula Premium Bundel (25 Nm)

Podium DD2 Formula Premium Bundel (25 Nm)

Nu is het tijd voor Fanatecs beste Ready to Race-bundel: de Podium DD2 Formula Premium. Deze bundel bevat de basis Podium DD2 25 nm koppelvoet, de ClubSport pedalen V3 pedalen met Load Cell, de Podium 6 peddelmodule en het ClubSport Formula V2.5 stuur. Deze bundel is duidelijk bedoeld om racefans van F1 en GT in het algemeen tevreden te stellen, maar het is desalniettemin het beste wat het merk in kitvorm te bieden heeft.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: het is het beste wat je vandaag de dag op de markt kunt vinden op het gebied van compatibiliteit met titels en platforms, maar ook de sensaties en het realisme dat het levert. De 25 nm koppel is gewoon enorm, en voor alle titels. Merk op dat je een cockpit nodig hebt die dit koppel aankan, anders werkt het niet.

Het crankstel is het beste dat Fanatec te bieden heeft, met een Load Cell rem met 90 kg druk en 2 Hall sensor pedalen. Het ontwerp is elegant en sober, met een volledig metalen structuur. Het stuurwiel is gemaakt van koolstofvezel en is net zo aantrekkelijk, mits je enige F1-ervaring hebt.

Deze bundel kan worden ingeruild voor het vorstelijke bedrag van €2439,80, en het is de eerste bundel waarbij je wat kunt besparen door de randapparatuur als kit te kopen. Er is ook een minder ‘agressieve’ versie van deze bundel met de 20nm DD1 basis en CSL pedalen in Load Cell voor €2079,8.

Fanatecs beste standaardbundels

Deze bundels zijn talrijk en voegen in wezen waarde toe aan je installatie. Je hebt bijvoorbeeld een stuurwiel- en peddelset, een stuurwiel en naaf, een stuurwiel en QR, een complete set inclusief versnellingspook, koppelingspedaal en handrem, enzovoort.

ClubSport Stuur Formule V2.5 X Geavanceerd Bundel

ClubSport Stuur Formule V2.5 X Geavanceerd Bundel

Deze bundel bevat dus het ClubSport Formula V2.5 stuur stuur, de Podium paddle module en een set stickers en knopdoppen, allemaal voor €609,85. Ik zal eerlijk tegen je zijn: qua prijs win je niets. Het doel is om een kant-en-klare kit aan te bieden, zonder dat je al te veel hoeft te zoeken naar de producten die bij je passen.

Het stuurwiel is een Formula-stuurwiel van koolstofvezel met een diameter van 27 cm met een klein LED-scherm en een RevLED er net boven. Het ontwerp is een succes en de bouwkwaliteit is ongeëvenaard. Er zijn in totaal 11 knoppen, 2 schakelaars, 7 funky schakelaars, een metalen QR en analoge joysticks. Het is meer dan genoeg om je opstelling te verbeteren. De bundel bevat ook een set stickers waarmee je de knoppen op je stuurwiel naar eigen smaak kunt aanpassen, en een module met 6 peddels uit de Podium-reeks.

Naar mijn mening is deze bundel perfect voor racers die al een Fanatec-setup hebben en een uitstekend stuur voor F1- of GT-races willen toevoegen. Om deze bundel te gebruiken, moet je een Fanatec-basis hebben, anders werkt hij niet.

ClubSport Stuur Flat 2 V2 voor Xbox Advanced Bundel

ClubSport Stuur Flat 2 V2 voor Xbox Advanced Bundel

Deze bundel bevat het ClubSport Flat 2 stuur, de Xbox Button Hub en de Podium 6-paddle module. Het stuurwiel is vrij basic, met een vlakke basis en een diameter van 27,5 cm. De coating is rood synthetisch suède. Eerlijk gezegd vind ik deze kleur niet echt mooi, hij is te opzichtig voor mij. De wielstructuur is gemaakt van metaal met een zilverkleurige geanodiseerde afwerking. Verkocht voor €579,90 in de speciale aanbieding, er zit niets voor je in als de prijs niet in de speciale aanbieding is.

Naast dit stuur bevat de bundel een knoppenhub voor Xbox en een module met 6 Podium-paddles. Deze twee producten worden in de achterkant van het stuurwiel geschroefd zodat ze kunnen worden gebruikt. Nogmaals, je hebt een Fanatec-basis nodig om deze bundel volledig te kunnen gebruiken. De QR wordt echter niet meegeleverd met het stuurwiel en moet apart worden aangeschaft.

CSL Pedalen Ultieme Upgrade Kit

CSL Pedalen Ultieme Upgrade Kit

Deze bundel is ontwikkeld door Fanatec voor racers die meer realisme willen toevoegen aan hun sim-racesessies. Op het menu: Load Cell rempedaal, crankstelplaatkit, ClubSport Shifter V1.5 met verschillende knoppen, ClubSport Handrem 1.5, alles verkocht voor €644,75. Zoals gebruikelijk bespaart deze bundel je geen geld, omdat alle randapparatuur voor dezelfde prijs wordt verkocht.

Desalniettemin zal deze bundel zeker in de smaak vallen bij rijders die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en een flinke dosis realisme. De versnellingspook van Fanatec is waarschijnlijk de beste in zijn categorie en combineert H Pattern en sequentiële versnellingsbakken. Bovendien bevat de bundel verschillende knoppen om aan al je voorkeuren te voldoen. De handrem is ook uitstekend, maar niet hydraulisch. Maar in zijn prijsklasse is dat heel normaal. Het heeft echter een vergelijkbare sensor, waardoor je de blokkering van het achterwiel kunt doseren tijdens driftsessies of rallyetappes.

En tot slot een Load Cell rempedaal voor CSL pedalen. Eigenlijk is dit het beste apparaat in deze bundel, vooral als je je basis CSL pedalboard wilt upgraden. De Load Cell geeft je een grotere onderdompeling in sim-racen, vooral tijdens zwaar remmen.

Welke moet ik kiezen?

Eerlijk gezegd hangt het allemaal af van je huidige opstelling en wat je wilt verbeteren. Als je al in het bezit bent van een Fanatec baseplate (CSL DD of Podium DD), is het een goed idee om te kiezen voor een standaardbundel met een stuur en peddels, of een crankset, versnellingspook en handremkit. Deze bundels zijn perfect voor degenen die al een voet tussen de deur van het Fanatec ecosysteem hebben en hun setup willen upgraden.

Aan de andere kant, als je geen Fanatec-randapparatuur hebt en een set-up wilt maken met de producten van dit merk, kun je het beste een Ready to Race-bundel aanschaffen, die ten minste een basis, een stuur en een pedalboard bevat.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

FANATEC BUNDELS ONDER €400
This is default text for notification bar